Δραματικές οι τελευταίες στιγμές στο Ταχ. Ταμιευτήριο - Αγώνας διαρκείας η απόφαση

Σε ολοκληρωτικό αφανισμό οδηγείται εντός των επόμενων ωρών το Ταχ. Ταμιευτήριο. Γενική κατάληψη και επαναλαμβανόμενες απεργίες η απάντηση των εργαζομένων. Αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος των εργατοπατέρων του πασοκικού παρακράτους στην ΟΤΟΕ.

Από το πρωί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το κεντρικό κτίριο της διοίκησης ενώ έχουν εξαγγελθεί επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες. Σε κατάληψη το κτίριο και όλο το Σαββατοκύριακό.

Αργά το απόγευμα σήμερα, ο πρόεδρος του ΤΧΣ (ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) κ. Θωμόπουλος επιβεβαίωσε σε αντιπροσωπεία των εργαζόμενων που κάνανε πορεία έξω από το ΤΧΣ, ότι το Ταχ. Ταμιευτήριο είναι πολύ πιθανό να σπάσει σε "καλή" και "κακή" τράπεζα το πρωί της Παρασκευής.  Ολοι οι εργαζόμενοι απολύονται άμεσα. Ολες οι συμβάσεις εργασίας καταπέφτουν. Το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) θα ορίσει νέα διοίκηση που θα αποφασίσει πόσους και με τι όρους θα επαναπροσλάβει. Καμία θέση εργασίας (και φυσικά κανένα εργασιακό δικαίωμα) δεν διασφαλίζεται όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΧΣ.

Οι τραπεζίτες και τα μεγάλα αφεντικά αποφάσησαν να αποσύρουν προσωρινά τις προσφορές τους και να τις επαναυποβάλλουν όταν το ΤΧΣ θα έχει αναλάβει τη βρωμικη δουλειά να καθαρίσει την τράπεζα από εργαζόμενους και από κάθε εργασιακό δικαίωμα. Το ΤΧΣ τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλ. της τρόικα,  και θα οριστεί επίτροπος για την δήθεν εξυγειανση (δηλαδή την αφαίμαξη καθε εργασιακου δικαιωματος και την έναρξη μαζικων απολυσεων με τελικό στόχο το ξεπούλημα σε κάποιο από τα γνωστά λαμόγια).

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευαίας στιγμής με απόφαση που πάρθηκε πριν λίγες ώρες σε μαραθώνια σύσκεψη του συλλόγου εργαζομένων, το σωματείο σκληραίνει τη στάση του και καλεί τους εργαζόμενους στο Τ.Τ. σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία τις πορείες και τις κινητοποιήσεις. Γενική Συνέλευση εργαζομένων Δευτέρα πρωί. Συνεχίζεται η κατάληψη. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία αύριο και τη Δευτέρα. Συνεχής ανοικτή σύσκεψη του σωματείου κάθε μέρα και το Σαββατοκύριακο. 

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος των εργατοπατέρων της ΟΤΟΕ και του πασοκικού βενιζελικού παρακράτους που την ελέγχει.  Η ΟΤΟΕ παρά τις δραματικές εξελίξεις ακόμα δεν εχει προκυρήξει ούτε στάση εργασίας παρά το σχετικό αίτημα των εργαζομένων στο Τ.Τ.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License