Βίαιη εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στην Αλγερία

Στις 7 Ιανουαρίου στην πόλη Οράν η αστυνομία πραγματοποίησε εξώσεις καταλήψεων σε αρκετές συνοικίες, με αποτέλεσμα 8 συλλήψεις και 100 οικογένειες στο δρόμο.

Στις 7 Ιανουαρίου το πρωί στο κέντρο της πόλης Οράν δεκάδες φορτηγά της αστυνομίας και διμοιρίες ΜΑΤ πραγματοποίησαν εξώσεις καταλήψεων σε αρκετές συνοικίες.

Τουλάχιστον οκτώ εγκαταλελειμμένα κτίρια, που βρίσκονταν στην οδό Cavaignac, Saint-Pierre στην οδό ή κοντά στην αγορά Γκάντι της Bastille, έγιναν στόχος για έξωση και απομάκρυνση των καταληψιών που είχαν μείνει εκεί αρκετές εβδομάδες. Οι προηγούμενοι ένοικοι των κτιρίων αυτών έχουν μετεγκατασταθεί στο πλαίσιο επιχείρησης ενάντια στην επισφαλή στέγαση και τα παλαιά κτίρια, αφήνοντας πίσω τους κενούς χώρους και πρόσβαση σε καταδικασμένα κτίρια.

Αυτό δεν εμπόδισε δεκάδες οικογένειες και ξεχωρίζει από να διαρρίξουν τα παλιά κτίρια και να εγκατασταθούν, ενάντια στις συμβουλές των αρχών.

Στην οδό Γκάντι, οι οικογένειες αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες της αστυνομίας κι έφτασαν ακόμη και βάλουν μπροστά το σώμα τους, ιδίως οι γυναίκες, ελπίζοντας ότι αυτό εμποδίσει και να αποτρέψει την αστυνομία να εισέλθει στο εσωτερικό.

Οι άνθρωποι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια από τα παράθυρα και στέγες.

Η παρουσία των παιδιών στο χώρο έκανε την επιχείρηση δύσκολα, ειδικά όταν έπρεπε να τα απομακρύνουν και να τα χωρίσουν από τους ενήλικες.

Οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας γυναίκας, μάθαμε, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο επί τόπου. Σε ένα άλλο μέτωπο της επιχείρησης αυτής, στην περιοχή Saint-Pierre και Cavaignac, καταληψίες απείλησαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο και να αυτοκτονήσουν. Και πάλι, πετούν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, ενώ ΙΧ υπέστησαν ζημιές, έγινε γνωστό από τους πρώτους μάρτυρες της σκηνής. Γύρω από τους δρόμους, στην τοποθεσία Hoche, φορτηγά περίμεναν έτοιμα να παρέμβει σε περίπτωση ατυχήματος ενώ φορτηγά που απεστάλησαν από την APC χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση των καταληψιών των ακινήτων στα αργά το πρωί.

Συνολικά, περισσότερες από εκατό οικογένειες εκδιώχθηκαν δια της βίας προχθες το πρωί, μερικοί από τους οποίους είναι από την υποσαχάρια Αφρική. Παρότι οι καταλήψεις έγιναν σε πλήρη παρανομία στις περιοχές Cavaignac και Saint-Pierre, μερικοί είπαν ότι είχαν απομακρυνθεί από «αγορασμένα σπίτια», πριν εγκατασταθούν εκεί, κάτι που δείχνει μια πιθανή επιστροφή στα εγκαταλελειμμένα κτίρια - κάτι που έχει ήδη καταγγελθεί επανειλημμένα στο Οράν , με την ύπαρξη των δικτύων των "Αλγερινών προμηθευτών ύπνου" που τροφοδοτείται από τη στεγαστική κρίση.

Στο τέλος της ημέρας, κι οι άλλες καταλήψεις που εντοπίζονται σε πολλές παλιές συνοικίες αναμένται ότι θα απομακρυνθούν, όπως και στο κάθε ένα από τα πάνω από τριάντα καταγεγραμμένα κτιρία μόνο στο κέντρο του Οράν.


 


.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License