Ρέθυμνο : Ενημέρωση από πορεία αλληλεγγύης στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλ

Ενημέρωση από πορεία αλληλεγγύης

post image

 

Το κάλεσμα για συγκέντρωση και μικροφωνική ήταν στις 12 μμ στο Δημαρχείο. Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς ενώ ταυτόχρονα με την μικροφωνική, γινόταν μοίρασμα κειμένων ενημέρωσης και αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για τα δεδομένα της πόλης φτάνοντας σχεδόν 200 αλληλέγγυους/ες. Εκτός από τον α/α και ελευθεριακό χώρο που έδωσε δυναμικό παρών, παραβρέθηκαν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλοι αριστεροί.

Στην 1 μμ ξεκίνησε η πορεία που ακολούθησε αρχικά την διαδρομή μέσω της κεντρική λεωφόρου προς την παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Παρόλο που η αστυνομική δύναμη ήταν μικρή, κατά διαστήματα μέσα στην παλιά πόλη εμφανίζονταν άτομα που παρακολουθούσαν την πορεία και τους συμμετέχοντες. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχθηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις, κατά του φασισμού και της κρατικής καταστολής.  Αφού διέσχισε όλη την παλιά πόλη η πορεία επέστρεψε στο Δημαρχείο και πάλι μέσω της κεντρικής λεωφόρου, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια. Εκεί ανάρτησε το πανό αλληλεγγύης και παρέμεινε για λίγο. Στα δικαστήρια υπήρχε αστυνομική δύναμη καθώς ήταν δικάσιμος της υπόθεσης Αλεξανδρόπουλου. Μετά από κάποια ώρα η συγκέντρωση διαλύθηκε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License