Πάτρα: Κείμενο που μοιράστηκε στη σημερινή πορεία

Πάτρα: Κείμενο που μοιράστηκε στη σημερινή πορεία

 

 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

(ακόμα και αυτών που δεν τις θέλουν)

 

Στις 09/01 εκατό  περίπου σύντροφοι/ισσες τόλμησαν το μόνο που θα μπορούσε να πράξει, όποιος δεν συνεχίζει να βολεύεται στον καναπέ της υποταγής, της απάθειας και της ανάθεσης. Επιχείρησαν να ανακαταλάβουν τη βίλα αμαλίας, επιχείρησαν να ανακαταλάβουν ένα μικρό μόνο κομμάτι των ζωών μας που εδώ και τρία χρόνια λεηλατούνται από το μνημονιακό ολοκληρωτισμό.  Παράλληλα, πενήντα περίπου ακόμα σύντροφοι/ισσες κατέλαβαν τα γραφεία της ψευδεπίγραφης Δημ.Αρ. πολιτικού βραχίονα της πιο υποταγμένης και ενσωματωμένης «αριστεράς» και πολιτική στέγη του δήμαρχου Αθηναίων Καμίνη. Η απάντηση της τρικομματικής κυβέρνησης ήταν άμεση και εκδικητική.  Πάνω από 140 προσαγωγές και συλλήψεις τόσο στη βίλα όσο και στα γραφεία της Δημαρ  και εισβολή στην άλλη μεγάλη κατάληψη της περιοχής , την κατάληψη Σκαραμαγκά με πρόσχημα τις ίδιες προπαγανδιστικές γελοιότητες περί ανομίας. Παράλληλα προαναγγέλλονται εκκενώσεις σε καταλήψεις όλων των πόλεων, ενώ στην Πάτρα ενοχοποιείται τόσο η κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο όσο και ο ιστορικός χώρος του Παραρτήματος.

Το κράτος στέλνοντας τα καμάρια του κατασταλτικού του οπλοστασίου-ΕΚΑΜ- προσπάθησε να αποδώσει ψευτοχολιγουντιανές διαστάσεις στις κατασταλτικές επιχείρησεις, αποστέλλοντας για πολλοστή φορά μηνύματα Νόμου και Τάξης στους φιλήσυχους λοβοτομημένους νοικοκυραίους. Η πολιτική συμπόρευση   της αστικής Δεξιάς με την ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι γεγονός. Η υιοθέτηση της πολιτικής φρασεολογίας και των πολιτικών στοχεύσεων της ναζιστικής συμμορίας υλοποιείται σε μια σαφή κατεύθυνση να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου σε ολόκληρη την κοινωνία. Τα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας, οι -αντί νόμων- επαναλαμβανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο «ξένιος Δίας», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σημειώνουν το πέρασμα σε αυτό που   άλλες εποχές θα ονομαζόταν απλά χούντα. Τα μνημονιακά μέτρα συμπληρώνονται αρμονικά με το αντίστοιχο τους στο επίπεδο της καταστολής υλοποιώντας το κράτος εκτάκτου ανάγκης. Η αστική εξουσία καμώνεται πως φρίττει αντικρύζοντας ναζί στο κοινοβούλιό της, αλλά επί της ουσίας τρίβει τα χέρια της. Καρπώνεται την ακροδεξιά στροφή ενσωματώνοντας τα αιτήματα που προβάλλουν οι φασίστες (πολιτευτές και ψηφοφόροι) για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια εξόντωσης των κοινωνικών αντιστάσεων. Το χτύπημα των καταλήψεων είναι, μεταξύ άλλων, και φιλικό χτύπημα στην πλάτη των χρυσαυγιτών.

Η εκκένωση των καταλήψεων ασφαλώς και δεν είναι απλά ένα τυπικό ζήτημα δημόσιας τάξης. Είναι πολιτική επίθεση στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και ως τέτοια θα απαντηθεί. Τα περί ανομίας και μολότοφ είναι επιχειρήματα αποτυχημένων δαπιτών, τα οποία  όμως προφανώς και βρίσκουν ανταπόκριση στο ακροατήριο της χρυσής αυγής  και της παλινορθωμένης μετεμφυλιακής δεξιάς. Ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος είναι βέβαια διακηρυγμένος εχθρός του κράτους. Στο πρόσωπό του όμως δεν χτυπιούνται μόνο οι ίδιοι οι αναρχικοί και τα εγχειρήματά τους. Πραγματικός στόχος είναι να διαρραγούν οι δεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν αναπτύξει οι από κάτω, να χτυπηθούν τα πιο αγωνιστικά κοινωνικά κομμάτια, να σταλεί μήνυμα προς όλους τους αντιστεκόμενους. Για αυτό και η σημερινή επίθεση αφορά όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Όπως τα αφορά και η επίθεση που δέχονται οι μετανάστες μέσω των επιχειρήσεων-σκούπα και του εγκλεισμού τους στα σύγχρονα Νταχάου. Ο Κυρίαρχος, υπό την ακροδεξιά  ρητορεία και πρακτική, επιτίθεται πλέον και με φρονηματικούς όρους. Οι δεκάδες συλλήψεις  της 09/01 με παράλληλη ενεργοποίηση του ιδιώνυμου αδικήματος της κουκούλας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  Ο πήχης της αναμέτρησης ανεβαίνει καθημερινά και ασφαλώς ξεπερνά τις λίγες χιλιάδες αναρχικούς/αντιεξουσιαστές. Είναι αναμέτρηση απέναντι στο δουλικό εκφασισμό που παράγει καθημερινά αυτή η κοινωνία, είναι αναμέτρηση όσων επιμένουν να θέλουν να ζήσουν,  απέναντι σε όσους θέλουν να μας βυθίσουν στο σκοτάδι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Σε αυτή την  κατεύθυνση απευθυνόμαστε στα πληττόμενα από την καπιταλιστική κρίση κοινωνικά κομμάτια καθώς και όσους/ες  ετεροπροσδιορίζονται  σε σχέση με  τα  κυρίαρχα πρότυπα του αστικού κομφορμισμού. Μιλάμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ή περιστασιακά απασχολούμενους, τους εργάτες των 480 €, τους άστεγους και τους συνειδητά ανέστιους, τους εξαθλιωμένους των δρόμων και των πλατειών, όλους και όλες όσους πέρασαν κάποιες στιγμές της ζωής τους σε κάποια κατάληψη σχολείου ή σχολής, αυτές και αυτούς που επισκέφτηκαν μια φορά κάποιο «κέντρο ανομίας» από τα δεκάδες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, όσους και όσες το μακρινό Δεκέμβρη του ‘08 κατέβηκαν στο δρόμο με σφιγμένη τη καρδιά από την πρωτοφανή αίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτούς και αυτές που αντιμίλησαν για μια φορά στον καθηγητή τους και στους γονείς τους, έβρισαν τους μπάτσους και το στρατό, απολύθηκαν επειδή τσακώθηκαν με το αφεντικό τους. Τους καλούμε να συμμετάσχουν στον αγώνα υπεράσπισης των καταλήψεων. Ο αγώνας αυτός  είναι αγώνας για να προασπίσουμε τα κεκτημένα μας και τα όνειρά μας για μια ζωή αξιοπρεπή και ελεύθερη. Είναι αγώνας ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, των αυτοκτονιών και  της κατάθλιψης, της πειθάρχησης και της  υπακοής που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, η δεξιά των Σαμάρα, Κρανιδιώτη, Δένδια, Άδωνι, Βορίδη κ.α,  τα απολειφάδια του Πασόκ και οι ξευτιλισμένοι «υπεύθυνοι αριστεροί» της Δημάρ.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί ξέχασαν το σημαντικότερο. Ξέχασαν ότι  δεν μπορούν να μας πάρουν αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν. Η Villa Amalias και κάθε κατειλημμένος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ξεκινά ακριβώς εκεί που τελειώνει ο δικός τους πολιτισμός, της δουλοπρέπειας και της υποταγής. Η Villa και η Σκαραμαγκά θα μείνουν καταλήψεις ότι και να γίνει. Και να μην ξεχνά κανείς πως   πραγματικοί φυλακισμένοι δεν είναι οι δεκάδες σύντροφοι/ισσες που ξαναπήραν πίσω, έστω και για μια ώρα, ένα κομμάτι μόνο από όλα όσα μας ανήκουν, εν γνώση τους ότι κάτι τέτοιο μπορεί να τους οδηγήσει στα κρατητήρια. Πραγματικοί φυλακισμένοι είναι οι έγκλειστοι στα γκρίζα διαμερίσματα της φτώχειας και των παγωμένων καλοριφέρ, αυτοί που παρότι στραγγαλισμένοι από τα δεκάδες μέτρα οικονομικής αφαίμαξης, μοιρολατρούν υποταγμένοι μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης…

 

 

ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

 

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

Σύντροφοι/ισσες από τις καταλήψεις της πόλης 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License