Η Λέλας Καραγιάννη δεν παραδίδεται, μάχεται !

...

post image

 

Ένα βίντεο από την ταράτσα της Λέλας τραβηγμένο από απέναντι μπαλκόνι

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sWTSKZ88B-U

Το δελτίο του ΑΝΤ1 της 15ης Γενάρη. Για ΛΚ ξεκινά στο 09.05 περίπου

 
άλλο ειδησεογραφικό : http://www.youtube.com/watch?v=1brXSabTIBw
 
κι άλλο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l4WYgtKurAw

 

H αστυνομική επιχείρηση για την εισβολή στην Λέλας Καραγιάννη 37 ξεκίνησε κατά τις 12 μμ. Από το πρωί πρακολουθούνταν το σπίτι από ασφαλίτες ενώ το βραδυ είχαν προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δυο συντρόφισσες που είχαν βγεί από την κατάληψη. Από το πρωί και μεχρι τις 12 αφού δεν είχε εκδηλωθεί καποια αστυνομική επιχείρηση οι μισοί περίπου από την περιφρούρηση της κατάληψης αποχώρησαν για τις δουλειές τους καθώς στην οδό Καραγιάννη διεξαγόταν ως συνήθως η λαϊκή αγορά.

Οι ασφαλίτες που είχαν εντοπιστεί να παρακολουθούν τη Λέλας μέσα από τη λαϊκή και άλλοι που παρακολουθούσαν αθέατοι από την ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας βλέποντας περίπου 15 άτομα να αποχωρούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι ανέφεραν προφανώς ότι η κατάληψη θα ήταν πια σχεδόν άδεια γιατί όταν οι μπάτσοι κατάφεραν τελικά να φθασουν στην ταράτσα ήταν αιφνιδιασμένοι από τον αριθμό των καταληψιών που βρεθηκαν μέσα.

Γύρω στις 12 εμφανίσθηκαν ξαφνικά μηχανές με ΔΙΑΣ, κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ καθώς και τζιπ με ΕΚΑΜ. Πάνω από την ταράτσα της καταληψης πετούσε ελικόπτερο.

Υπήρχε εισαγγελέας κατα τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά ακόμα κι αν ζήτησε να ανοίξουν την πόρτα οι καταληψιες μέσα στο κτήριο δεν ακούστηκε γιατί με την εμφανιση των μπάτσων οι πόρτες και τα πάραθυρα της καταληψης έκλεισαν ερμητικά. Η περιφρούρηση της καταλήψης που εκείνη τη στιγμή αριθμούσε 14 συντροφους/ισσες αμπαρώνοντας τις πόρτες πίσω της ανέβηκε στην ταράτσα όπου άνοιξε πανό (Δεν θα περάσει ο φασισμός-No Pasaran!) και φώναζε συνθήματα.

Τα ΕΚΑΜ εύκολα έκοψαν μέν την αλυσίδα της αυλόπορτας άλλα κόλησαν μια ώρα και δεν μπορούσαν να ανοίξουν την μπλοκαρισμενη κεντρική πόρτα του κτηρίου. Καταφεραν να κοψουν με τροχό περίπου τη μισή αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να την ανοίξουν με τίποτα. Τελικά τα παρατησαν και μπήκαν από ένα παραθυρο του ισόγειου σπαζοντας με τον κριό τα ξύλα με τα οποία ήταν σφραγισμενο.

Μπαινοντας από αυτό το παραθυρο πήγαν πίσω από την κεντρική πορτα αφαιρώντας το αδιαπέραστο εμπόδιο που την κρατούσε κλειστή και έτσι μόνο καταφεραν να την ανοίξουν.

Στην συνέχεια εξόρμησαν στο εσωτερικό του κτηρίου σκίζοντας αφίσες, σκορπίζοντας και σπάζοντας πραγματα γύρω τους, φθανοντας έξω από τον τρίτο όροφο. Εκεί σταματησαν μπροστα σε τρεις πόρτες φρακαρισμένες με αμπάρες. Με συνεχή χτυπήματα του κριού καταφεραν καποια στιγμή να ανοίξουν τις δυο από τις τρεις πόρτες και να μπουν μέσα στον τρίτο όροφο.

Έναν όροφο από πάνω τους οι 14 φώναζαν στους μπάτσους που είχαν μπει στο κτήριο αλλά δεν μπορούσαν να φθασουν και στην ταράτσα " Μπάτσοι - δικαστες - αφεντικά - ρουφιάνοι ακόμα δεν την πήρατε την Λέλας Καραγιάννη"!

Από τον τρίτο τα ΕΚΑΜ προχώρησαν προς την ταράτσα όπου κόλησαν πάλι μπροστα σε μια τεταρτη πόρτα οχυρωμενη κι αυτή από πίσω με αμπάρες την οποία γκρεμισαν στην κυριολεξία μετα από παρα πολλά χτυπήματα με τον κριό. 

Μετα από όλα αυτά που εδωσαν το χρόνο να συγκεντρωθούν πολλοί αλληλέγγυοι μπροστά στην Κτάλψη, την Πατησίων και την πλ. Αμερικής τα ΕΚΑΜ κατάφεραν να φθασουν καταιδρωμένοι και λαχανιασμένοι μέχρι την ταράτσα όπου μαζί με διμοιρία ΥΜΕΤ ακινητοποίησαν με τα όπλα και συνελαβαν τελικά τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, γύρω στις 1:10 μμ

Οι συλληφθεντες αφού ματαια επιχειρήθηκε η τρομοκρατησή τους στην ταράτσα με απειλές και τραμπουκισμούς μεταφερθηκαν κατω και ερνώντας από τους δρόμους της Κυψελης οδηγήθηκαν φωναζοντας συνθήματα στα οχήματα της αστυνομίας στην Πατησίων ενώ τους χαιρετούσαν αλληλέγγυοι, γείτονες και κόσμος από τη λαική. 

Κατά τη διάρκεια διαφόρων αψιμαχιών τους μπάτσων με τους αλληλέγγυους μέσα στην λαική συνελήφθησαν τρεις αλληλέγγυοι. Ο ένας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μόνος του και οι άλλοι δύο, ένας άντρας και μια γυναίκα μαζί τους 14 συλληφθέντες της Λέλας, οκτώ γυναίκες και έξι άντρες. 

Στις αψιμαχίες εκτοξεύτηκαν κατα των ΜΑΤ που εφορμούσαν μέσα στη λαική αγορά, ψαρια και τόπια από υφασματα!

Στο κτίριο παρεμεινε μαζί με τον εισαγγελέα και τους μπάτσους μια συντρόφισσα για να επιβλέπει την ερευνα. Την δική του έρευνα πραγματοποίησε καταρχάς κλιμακιο του ΤΕΕΜ με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμενο σκύλο αναζητώντας όπλα και εκρηκτικά. Μετα από αυτούς ακολούθησαν άλλα κλιμακια της κρατικής ασφαλειας, η σήμανση κοκ.

Κατα τη διάρκεια των ερευνών το κτήριο ήταν περικυκλωμενο από ΜΑΤ_ΥΜΕΤ_ΔΙΑΣ και ολόγυρα συγκεντρωμενους πάρα πολλούς αλληλέγγυους. 

Ομαδα καταληψιών της Λέλας με αλληλέγγυους πήγε στο Πανεπιστήμιο όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε γίνει καμμια νομική ενέργεια εναντίον τους και ο Πρύτανης ανακοίνωσε δημόσια ότι η βίαιη στυνομική εισβολή στο κατειλημμένο κτήριο δεν είχε την εγκρισή του.

Μετά από ωρες ερευνών τΤα συνεργεια των μπάτσων μέσα στην Καραγιάννη παρατησαν πίσω τους τις σακούλες που είχαν γεμίσει με τα "ευρήματα" τους (σημαίες, κρανη μηχανής, λαδια μοτοσυκλέτας, σπρευ, μαντήλια, γαντια και προσωπικά αντικείμενα των καταληψιών) κι άρχισαν να παοχωρούν εσπευσμένα ενώ συνέταξαν κι ενα εγγραφο ότι ουδεν ανευρέθη!

Μεσα στο κτίριο πάρεμεινε για ένα χρονικό διάστημα μόνη της η μέχρι τότε συλληφθείσα συντρόφισσα που παρίστατο στην έρευνα.

Μετά από λίγο διάστημα άρχισαν να αποχωρούν και τα ΜΑΤ - ΥΜΕΤ. Τη στιγμή που ο τελευταίος ματάς βρισκόταν δυο μετρα από την αυλόπορτα της Λέλας Καραγιάννη ο πρώτος από τους 150 αλληλέγγυους έμπιανε κιόλας μέσα. Το κτίριο βρισκόταν και πάλι στα χέρια του κινήματος!

Την ίδια ώρα στη ΓΑΔΑ αφήνονταν ελευθεροι όλοι συλληφθέντες μέσα και εξω από τη Λέλας Καραγιάννη 37 υποδεχόμενοι από εκατονταδες αλληλλέγυους που τους περίμεναν φωνάζοντας συνθήματα μπροστα από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Μετά πήγαν στην Πλ. Πανόρμου απ οπου έγινε η προγραμματισμενη πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής.

Η αστυνομική εισβολή και η σύντομη κατοχή της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 αποδείχτηκε φιάσκο για τους σχεδισμούς του Δένδια. Κι αφού το μεσημερι οι μεγαλόσχημοι δημοσιόγραφι εκθείαζαν "μια ακόμη επιτυχή επιχείρηση της ΕΛΑΣ" το βραδυ στις εκπομπές τους μασάγανε τα λόγια τους και μιλούσαν αμήχανα για "συμβολική ενέργεια της αστυνομίας" σε μια καταληψη που είχε περιέλθει ...και παλι στα χερια των καταληψιών.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι συμβολικές ενέργειες κανει το κίνημα κατα του κρατους. Πρώτη φορά ακούσαμε ότι και το κρατος κανει συμβολικές ενέργειες κατα του κινήματος!

Και τελικά αφού μας έκλασαν μια μάντρα ..., ο φασίστας Δενδιας και οι ένστολες συμμορίες του, φάγανε μια ήττα ξεγυρισμένη που είναι όλη δική τους!

Εικόνες:


 

Οι βλαχοτιράντες της ΓΑΔΑ τα βάλανε  λέει με τον πρύτανη. χα χα

Και καμία σχέση να μην έχουν με το πανεπιστήμιο οι καταληψίες ρε αμόρφωτα μπασκινάκια  μέσα από την Λελας Καραγιαννη (και τις καταλήψεις γενικότερα) παράγεται γνώση ,πολιτισμός, και έργο κοινωνικού και ταξικού αγώνα.(μην σου πώ κλάσεων ανώτερα συνγράματα απο τα πανεπιστιμιακά)

Αλλά που να καταλάβετε αφού κάτω απ τα πηλήκια έχετε σκατά.

Τι να κλάσει και ο πρύτανης 

Και όλους τους πρυτάνεις και τις φοιτητικές παρατάξεις να μαζέψεις ,και να τους βάλεις με το ζόρι ή και να τους πληρώσεις να παράγουν έργο, μια τρύπα στο νερό θα σου φτιάξουν.(μιας και ο σάπιος "πολιτισμός" σας βασίζετε στον ανταγωνισμό, την εξατομίκευση και την ρεμούλα) 

 

Οι Ιδέες και το πάθος για Ελευθερία ούτε καταστέλλονται ούτε εκκενώνονται ούτε φυλακίζονται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές.

Σύντροφοι γερά.


 http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=236164

 

Από το 10.55 και μετά αρχίζει ρεπορτάζ για την εισβολή στη Λέλας Καραγιάννη.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ! ακούγεται από τους συλληφθέντες που οδηγούνται στην κλούβα.

 

Η Παναγιωταρέα λυσσάει. Ε, βέβαια τα εγκαταλελειμμένα κτήρια πρέπει να ρημάζουν και όχι να γίνονται εστίες ζωής και αγώνα. Πρέπει να μένουν άδεια την ώρα που χιλιάδες άστεγοι ζουν στους δρόμους. Πρέπει να ξεπουληθούν, όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι και το φυσικό περιβάλλον για να κρατήσουν τις βίλες τους οι πλούσιοι. Εγκαλεί το πανεπιστήμιο που δεν ταυτίστηκε με τις κατασταλτικές προθέσεις του υπουργείου Δ. Τάξης. Το πανεπιστήμιο όμως ξέρει πολύ καλά πως αυτό το κτήριο είναι κληροδότημα και αφέθηκε από τον δωρητή για να γίνει εστία άπορων φοιτητών και όχι για εκμετάλλευση. Γνωρίζει πολυ καλά πως οι καταληψίες εδώ και 25 χρόνια έχουν αναλάβει όλα τα έξοδα για τη συντήρησή του , την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, διασώζοντάς το.  Γιατί λοιπόν θα έπρεπε να κάνει ο πρύτανης τη χάρη των ΕΚΑΜ; Για να γουστάρει η χούντα που μας κυβερνά και το πεκινουά της, η Παναγιωταρέα;

από πρώην 16/01/2013 7:18 μμ.


post image

Για να μην ανοίγω κι άλλο ποστ για τη Νάξο σήμερα, δημοσιεύω εδώ φωτογραφία από την χτεσινή μικροφωνική αλληλεγγύης στην Λ.Καραγιάννη και στους αυτοοργανωμένους χώρους - δομές που χτυπιούνται από την καταστολή την τελευταία περίοδο. Διαβάσαμε κείμενα των συντρόφων κι ένα παλιότερο κείμενο δικό μας.

Πολλούς συντροφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Εικόνες:

από gi;vrghw 16/01/2013 7:32 μμ.


denia,

μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

σε μια περίοδο που η μαλακία είναι καθεστώς, το οτι ο πρύτανης όχι μόνο δεν ενέδωσε σε ποιός ξέρει (αλλά όλοι μπορούμε να υποψιαστούμε) τι πιέσεις δέχθηκε και μάλιστα ξέροντας εκ των προτέρων οτι θα διασυρθεί από τους εμετούς που ξερνάνε οι κάφροι στα κανάλια, μόνο προς τιμήν του μπορεί να είναι. Και επιτέλους, το οτι έδειξε, έστω και αυτή τη μικρή αλληλεγγύη προς τους καταληψίες (σε αντίθεση με τον συνάδερφό του στην ΑΣΟΕΕ), επιβάλλεται να αναγνωριστεί εκ μέρους μας. και όχι μόνο, αλλα η αλληλεγγύη πρέπει να είναι και αμφίδρομη. Ο ρόλος του θα πρέπι κατα την ταπεινή μου γνώμη να αναγνωριστεί από το κίνημα, ειδικά αν το κίνημα θέλει ο συγκεκριμένος να βρεί μιμητές, αλλα όχι μόνο γι'αυτό. Η αξιοπρέπεια, δεν είναι προνόμιο του χώρου μας, και αυτού του είδους η αξιοπρέπια θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται.

 

νομίζω οτι πρέπει να ανασκευάσεις.

από στεκι τει πειραια 16/01/2013 8:15 μμ.


post image

..

Εικόνες:

από denia 16/01/2013 11:27 μμ.


 

έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο και έτσι είναι.

Την φράση:"Τι να κλάσει και ο πρύτανης"  ήταν και άστοχο και μαλακία απο  μέρους μου για τον συγκεκριμένο που η στάση του ήταν Αξιοπρεπέστατη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License