Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του τζιπ της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του τζιπ της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 13/01, επιτεθήκαμε στο τζιπ της κλρατικής υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, που αποτελεί παράρτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργίου Εξωτερικών στη Θράκη. Ας μη γελιόμαστε το Υπ.Εξ. εδώ στη Θράκη έχει δείξει εδώ και δεκαετίες το ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή αυτή. Για να θυμίσουμε, τη δεκαετία του 60' η υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων είχε πληρη διακαιοδοσία και αυτονομία με την εντολή του ελληνικού κράτους, οσον αφορά τη διαχείρηση της μειονότητας στη Θράκη. Πράκτορες, δήμαρχοι και νομάρχες ήταν αυτοί που αποφάσισαν να αποκλείσουν από τότε μέχρι το 95' τους Πομάκους στα βουνά της Ξάνθης τοποθετώντας μπάρες και στρατό για να ελέγχει την είσοδο και την έξοδο προς την περιοχή αυτή. Ήταν αυτοί που έστελναν το στρατό για να κάνει υγειονομικούς ελέγχους στη μειονότητα. Το ξέρουμε, η διαχείρηση της μειονότητας γίνεται για την καλυτερη επιβολή των όρων που βάζουν τα κράτη μεταξύ τους στο παιχνίδι των διακρατικών ανταγωνισμών. Το Υπ.Εξ. αποτελεί εντολοδόχο των αφεντικών του ελληνικού κράτους όσον αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για εξωτερικές υποθέσεις. Είναι αυτό που προασπίζει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στο εξωτερικό.

Ας θυμιθούμε τώρα πόσο εύκολα επεκτάθηκε το ελληνικό κεφάλαιο στα βαλκάνια τη δεκαετία του 90' συμμετέχωντας σε δύο πολέμους(σερβοβοσνιακό, κατάρευση της γιουγκοσλαβίας). Έχοντας χτίσει την απαραίτητη εθνική συναίνεση(μακεδονικά συλλαλητήρια) το ελληνικό κράτος πήρε μέρος και στους δύο πολέμους στήνοντας έτσι και τις δικές του διαπραγματεύσεις στο μοίρασμα της πίτας μετά τον πόλεμο. Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις με το Υπ.Εξ. Με φασίστες και όπλα.

Από τη μεριά μας θεωρούμε αδέρφια μας τους Βούλγαρους, τους Τούρκουςκαι όλους τους καταπιεσμένους προλετάριους ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης. Τασσόμαστε επιθετικά και εχθρικά απένατι σε κάθε είδους εθνικη ενότητα και σε κάθε κρατικό μηχανισμό που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη των αφεντικών και να σπείρει το μίσος ανάμεσα στο πολυεθνικό προλεταριάτο.

Από τη μεριά του το κράτος, από τότε που ξεκίνησε την ολομέτωπη επίθεση στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίαςκαι σε κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος, ανέστρεψε και το λόγο του σε βαθμό που θυμίζει κοροιδία. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η μετονομασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τη συγκεκριμένη μετονομασία, τα σώματα ασφαλείας αυξήθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά. Πλέον επιτίθονται με τον πιο βάναυσο τρόπο σε όποιον ενοχλεί και αντιτίθεται στα σχέδια των αφεντικών.

Μέσα σε αυτή την αναστροφή του λόγου, τα καθάρματα τολμάνε και μιλάνε για “ανομία”. Μιλάνε για ανομία αυτοί που διαπομπεύουν ανθρώπους χωρίς να τους δικάσουν(ή να έχουν στοιχεία ανεαντίον τους). Μιλάνε για ανομία αυτοί που κυρήξανε τον πόλεμο στην κοινωνία στέλνοντας τόσους προλετάριους στις ουρές συσσιτίων και στις αυτοκτονίες. Μιλάνε για ανομία αυτοί που έχουν τα κεφάλαια κρυμμένα στις τράπεζες του εξωτερικού μέσω των νόμων που θεσπίζουν. Ε ναι λοιπόν, είμαστε για αυτούς άνομοι γιατί δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα μέσω νόμων να καθορίζει τις ζωές μας. Είματε άνομοι γιατί έχουμε επιλέξει να τασσόμαστε εχθρικά στο κράτος, στα σχέδια του κεφαλαίου, στους φασίστες και τους λακέδες τους. Είμαστε άνομοι γιατί έχουμε επιλέξει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας και όχι να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ VILLA AMALIAS, ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ 98FM “ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ”

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Αναρχικοί για τη διάδοση των ανατρεπτικών δομών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License