Ενημέρωση από την πορεία στα Πετράλωνα

.

Έχει ήδη μαζευτεί αρκετός κόσμος στην πλατεία μερκούρη και στους δρόμους γύρω απ την πλατεία, από τηλ περίπου 500

από . 17/01/2013 6:58 μμ.


μολις ξεκίνησε η πορεια

από κηοι 17/01/2013 7:15 μμ.


τα πράγματα είναι ήρεμα, δεν έχει μπάτσους. Έχει πολλά μπλόκ και ο κόσμος υπολογίζεται ότι είναι γύρω στους 1000!

από κηοι 17/01/2013 7:27 μμ.


Μου είπαν ότι έχει μπάτσους, μάλλον ζητάδες, σε απόσταση, σε παράλληλο δρόμο.

από @ 17/01/2013 7:46 μμ.


 

Συγκινημένος κόσμος που παρακολουθεί ή ακολουθεί την πορεία, ενός λεπτού σίγή στο σημείο της δολοφονίας.

Συμμετέχουν αρκετοί κάτοικοι όπως και μετανάστες με αντιφασιστικά συνθήματα.

 

από ούτε πουθενά 17/01/2013 9:06 μμ.


Πολύς κόσμος στην πορεία, υπολογίζω 1000 άτομα, ίσως και παραπάνω.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Μερκούρη, βγήκε Δημοφώντος και από εκεί τριών Ιεραρχών για να καταλήξει ξανά πλ. Μερκούρη.

Με πολυ παλμό, άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι διαφρετικά, σήμερα αντικρύσαμε το αδιανόητο.

 Όσοι και όσες μένουμε κοντά, είδαμε  ότι συμμετείχε και αρκετός κόσμος ντόπιος, αυτό είναι αισιόδοξο, μέσα στην απόλυτη σαπίλα που μας κυριεύει.

από Χωροφύλαξ 17/01/2013 10:06 μμ.


απο Χωροφύλαξ
Πληροφορίες για την πορεία:
α) Μέγεθος: Ηταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει στη γειτονιά. Το μέγεθος συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη που είχε γίνει για την Κούνεβα (που τότε είχε μετρηθεί για 2500+ άτομα). Στην αρχή η (μικρή) πλατεία Μερκούρη ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο κόσμος εκτεινόταν και αρκετά προς το δρόμο - διαδρομή της πορείας. Αμέσως μετά το ξεκίνημα η πορεία άρχισε να αυγατίζει από κόσμο που έμπαινε. Εγιναν πολλές μετρήσεις με καμμιά να μη δίνει λιγότερο απο 2-2,3 χιλιάδες κόσμο. Η πιο αξιόπιστη μέτρηση είναι εκείνη που έγινε με την πορεία σταματημένη για 10-15 λεπτά στο σημείο της δολοφονίας, επι της Τριών Ιεραρχών η πορεία είχε μήκος 280 μέτρα. Η κεφαλή είχε προσπεράσει τη Φυλασιών κατά 10-20 μέτρα και η ουρά 30 μέτρα μετά τη Θορικίων. Σημειώνω ότι η πορεία ήταν αρκετά συμπαγής και μάλιστα όταν σταμάτησε η σύμπτηξη του κόσμου έγινε πολύ πυκνότερη. Ηταν γεμάτα ακόμα και τα πεζοδρόμια. Αυτό δίνει 2,5-2,8 χιλιάδες άτομα.
Επίσης στο τέλος της, ο κόσμος είχε κατακλύσει ήδη την πλατεία Μερκούρη όταν η ουρά έστριβε την Τριών Ιεραρχών. Αυτά που γράφτηκαν παραπάνω για 500-1000 άτομα είναι αστεία.
Θυμίζω ότι η πορεία δεν είχε προπαγανδιστεί παρά για ελάχιστες ώρες από το μεσημέρι και μετά. Κι αυτό με ελάχιστες φωτοτυπημένες αφίσες και τρυκάκια. Κυρίως η προπαγάνδιση-ενημέρωση έγινε από στόμα σε στόμα.
β) Συμμετοχή: Σε ποσοστό πάνω από 80% οι συμμετέχοντες ήταν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Δηλαδή από Κεραμεικό μέχρι Κουκάκι - Ν.Κόσμο. Υπήρχαν αρκετοί μετανάστες από Ασία κυρίως. Η κατανομή όσο αφορά τις συλλογικότητες ήταν: Μπροστά πήγαινε το ΚΕΕΡΦΑ με καμμιά 200αρα κόσμο. Ακολουθόυσε η Λαϊκή Συνέλευση με πανώ μπροστά, πολύ πυκνή διάταξη και πάρα πολύ κόσμο (η μεγαλύτερη συμμετοχή με διαφορά). Ακολουθούσε το ΕΕΚ και αυτό με πολύ κόσμο απ όλη την Αθήνα και ολίγον ανάμικτο με τον κόσμο της Λαϊκής Συνέλευσης. Μετά υπήρχε πολύς κόσμος με μικρές ομάδες διαφόρων συλλογικοτήτων ανάμεσά τους είδα Συριζαιους, Ξεκινηματίες και πολλούς άλλους. Πλην των τριών πρώτων δεν υπήρχαν άλλα οργανωμένα και συμπαγή μπλόκ.   
γ) Συμβάντα: Δεν υπήρχαν παρά μόνο 2 πανώ. Το ένα του ΚΕΕΡΦΑ και το άλλο της Λαϊκής Συνέλευσης. Υπήρχαν επίσης μερικά πλακάτ, περισσότερες σημαίες και πολύ γραπτό υλικό απο διαφορετικές συλλογικότητες που μοίραζαν σε κόσμο, σπίτια και άφηναν σε αυτοκίνητα. Στην αρχή -στη συγκέντρωση- έγιναν και 2 παρεμβάσεις/ομιλίες με ντουντούκα. Υπήρξε κάποια ανοχή του κόσμου σ αυτό (δεν υπήρξαν αντιδράσεις τουλάχιστον ηχηρές) γιατί αμφότερες έγιναν από δημοτικούς αιρετούς άρχοντες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ) καθώς οι άθρωποι έπρεπε να δικαιολογήσουν κατα κάποιο τρόπο το μισθό που παίρνουν απ το Δημο (άσε που ξανάχουμε και εκλογές του χρόνου και ο ανταγωνισμός για σταυροθηρία είναι μεγάλος). Εγινε και μια τριτη ομιλία στο σημείο της δολοφονίας από τον γνωστο εκπρόσωπο των Πακιστανών ΚΕΕΡΦιτών (δεν θυμάμαι τ’όνομα του)  Γραψίματα με σπρέυ δεν είδα να έγιναν κατά τη διάρκεια με εξαίρεση βέβαια τις τράπεζες, το κτήριο του 3ου Δημοτικόύ Διαμερίσματος και σε μερικές μάντρες ή εγκαταλειμένα σπίτια. Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν όλα τα γνωστά και ο παλμός βαθμολογείται με 70 στα 100. Γενικά ο κόσμος μου φανηκε οργισμένος αλλά και παράλληλα ψύχραιμος και αποφασισμένος. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη Δημοφώντος προσπεράσαμε ένα άτσαλα παρκαρισμένο και άδειο απο επιβάτες ασημί Κσαρά, εμφανώς ασφαλίτικο, που μάλλον είχε βλάβη και το είχαν παρατήσει, το οποίο ΔΕΝ ΣΠΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ «ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ» (τουλάχιστον μέχρι τη μέση της πορείας που βάδιζα εγώ).
Η πορεία άρχισε γύρω στις 7.10 και τελείωσε 8.50, με τον κόσμο να έχει επιστρέψει στην πλατεία Μερκούρη. Εκεί κάπου αποχώρησα και δεν ξέρω αν η συγκέντρωση συνεχίστηκε για πολύ. Πάντως ο κόσμος έμενε στο χώρο και δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση για να διαλυθεί. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν: πλ.Μερκούρη - Δεινοχάρους - Αχαιών - Δημοφώντος - Θορικίων (ή Αιξωνέων?) - Τριών Ιεραρχών -  Δωριέων - πλ.Μερκούρη
δ) Μπάτσοι: Για μπάτσους άκουσα, αλλά μπάτσους δεν είδα. Αν υπήρχαν δεν βρέθηκαν ποτέ σε οπτική επαφή με την πορεία. Το γεγονός ξενίζει αρκετά γιατί αλλοιώς μας έχουν συνηθίσει στην περιοχή. Θυμάμαι ότι στην πορεία για την Κούνεβα μέχρι ελικόπτερο είχαν φέρει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και σχεδόν ανησυχώ, για να μην πω ότι η έλλειψη 5-6 διμοιριών (για 1η φορά, επαναλαμβάνω) με έκανε να αισθάνομαι ένα κενό μέσα μου και μια ανασφάλεια (μήπως δεν μας υπολογίζουν πια γιατρέ μου; Μήπως μας αντικατέστησαν με κάποιους άλλους;)
ε) Επίλογος: Η πορεία αν λάβουμε υπόψη μας τον συνοικιακό της χαρακτήρα αλλά και την ελλειπή -λόγω χρόνου- προετοιμασία της ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη.

ΥΓ. Προς τη γνωστή μπατσίνα που παρακολουθεί τις συγκεντρώσεις της περιοχής (την ξανθιά εννοώ, όχι την άλλη τη κοντή από τον Ταύρο):
Εσύ μας εγκατέλειψες σήμερα, αλλά εγώ σε αναζητούσα παντού με το βλέμμα μου. Ελπίζω να είναι κάτι το προσωρινό και να μας ξανάρθεις. Για να δεις πόσο βαθιά σε έχω κλεισμένη στην καρδιά μου σου λέω ότι το παραπάνω κείμενο το έγραψα για σένα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυτούσιο για να συντάξεις την αναφορά σου και να μη σπάσεις άλλη φορά τα νυχάκια σου στο πληκτρολόγιο. Μέχρι και τα ορθογραφικά λάθη και τις ασυνταξίες που έχει, τις έκανα επίτηδες για να μην ψυλλιαστούν οι ανωτέροι σου ότι χρησιμοποίησες σκονάκι. Οπως βλέπεις είναι αρκετά εκτενές (οχι σαν αυτά τα δικά σου τα τηλεγραφικά που επισυνάπτεις και τις προκηρύξεις μας για να τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα). Το ύφος και το περιεχόμενο το έμαθα μετά απο μακρυές νύχτες που πέρασα μελετώντας τις αναφορές σου που έχουν συμπεριληφθεί στις διάφορες δικογραφίες κατά συντρόφων της γειτονιάς μας.
 

από αναρχικές,αναρχικοί 17/01/2013 10:22 μμ.


μετά από ένα τέτοιο περιστατικό ας μην καθόμαστε να μετράμε πόσοι είμασταν γιατί είναι γηπεδικός προσδιορισμός και όχι πολιτικός.

από Σύντροφος 17/01/2013 11:19 μμ.


Το να συζητάμε κάθε φορά το πόσο ακριβώς κόσμο είχε η πορεια τι νόημα έχει?

Τι νόημα έχει αν το μήκος της πορείας ήταν 280 μετρα η 285 και αν ο κόσμος ήταν 2000 ή 2100 και πάει λέγοντας.

Μη χάνουμε την ουσία,ένας ακόμα μετανάστης δολοφονήθηκε απο χρυσαυγίτες και τα αστυνομικά δελτία και τα μμε προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ή στην καλύτερη δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο.Κάνουν λόγο για ''φυλλάδια πολιτικού κόμματος,χωρίς να λένε ξεκάθαρα ότι είναι χρυσαυγίτες.Στο σπίτι του χρυσαυγίτη βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και φυλλάδια της χ.α. και ούτε λόγος απο τα μμε και την αστυνομία που λίγες μέρες πριν βάπτιζαν εστίες ανομίας τις καταλήψεις και τρομοκράτες τους καταληψίες για μερικά άδεια μπουκάλια και προσωπικά αντικείμενα όπως κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Τα κράνη και οι μάσκες είναι όπλα τρομοκρατίας ενώ τα στιλέτα,οι σουγιάδες,οι λεπίδες,τα αεροβόλα,οι σιδερογροθιές,οι σφαίρες και τα ρόπαλα που βρέθηκαν στο σπίτι του χρυσαυγίτη είναι νόμιμα αντικείμενα που δεν αξίζουν αναφορά.

από Παρών κάτοικος 17/01/2013 11:40 μμ.


Μια διόρθωση. Τα πανό ήταν 3 κι όχι 2 όπως γράφτηκε. Υπήρχε πλην της ΚΕΕΡΦΑ και της ΛΣ, και πανό ΕΕΚ που έγραφε ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Απλά ήταν χαμηλό και δεν φαινόταν.

από σπυρος 18/01/2013 2:19 πμ.


πανω που λεγαμε να εστιασουμε στα σημαντικα , ειναι νομιζω απαραιτητος ο αριθμος πανω και απο ποια κοπαδια ανθρωπων. 

οχι ανθρωποι  που το αδικο της παρανοιας των φονων μισους  τους εβγαλε στο να κανουν το ελαχιστο που μπορουν, να φωναξουν να ακουσει ολη η κοινωνια που εχει φτασει το μισος που φολιαζει στις ψυχες μας, 

αλλα παραταξεις .

οχι αλλη διασπαση του ατομου.

ενας αηνσταην εκανε ηδη μεγαλη ζημια.

φτανει .

από Κωνσταντίνου Πέτρος 18/01/2013 11:36 μμ.


"Υπήρξε κάποια ανοχή του κόσμου σ αυτό (δεν υπήρξαν αντιδράσεις τουλάχιστον ηχηρές) γιατί αμφότερες έγιναν από δημοτικούς αιρετούς άρχοντες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ) καθώς οι άθρωποι έπρεπε να δικαιολογήσουν κατα κάποιο τρόπο το μισθό που παίρνουν απ το Δημο (άσε που ξανάχουμε και εκλογές του χρόνου και ο ανταγωνισμός για σταυροθηρία είναι μεγάλος). Εγινε και μια τριτη ομιλία στο σημείο της δολοφονίας από τον γνωστο εκπρόσωπο των Πακιστανών ΚΕΕΡΦιτών (δεν θυμάμαι τ’όνομα του"

 

Αν είσαι σοβαρός αγωνιστής γράψε επωνύμως για να σου απαντήσω. Οσο για τις χυδαίες εκφράσεις σου κατα του Τζαβέντ Ασλάμ, κρατήσου λιγο γιατί η ίδια ορχηστρα λάσπης παίζει από Πακιστανική πρεσβεία. και αν σε ενδιαφέρει λίγο οι συγγενείς του δολοφονημένου ήταν μπροστά και συγχωριανοί του Τζαβέντ Ασλάμ. Επίσης δεν υπήρχαν γενικώς "Ασιάτες" αλλά Πακιστανοί κα΄ποιοι της γειτονιάς ήταν από τους 28 απαχθέντες. Γράψε όμως επωνύμως για να σου απαντήσω για τον "μισθό" που παίρνω από το Δήμο...

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License