Αθώωση αστυνομικών για την υπόθεση της ζαρντινιέρας

Την αθώωση των έξι εκ των οκτώ αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, πρότεινε πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, Ζαχαρίας Μουράτης.

Αντιγράφω από καθεστωτικό

Την αθώωση των έξι εκ των οκτώ αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, πρότεινε πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, Ζαχαρίας Μουράτης.

Πρότεινε την ενοχή των δύο αστυνομικών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες. Σε λίγο αναμένεται η απόφαση για μία υπόθεση που ξεκίνησε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006 και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως "υπόθεση της ζαρντινιέρας".

 

Όπως ανέφερε κάποιος αναγνώστης κατω απο την είδηση είναι ο ίδιος εισαγγελέας που είχε αθωώσει τον μπ΄τασο που είχε σκοτώσει τον σέρβο μαθητή Μπουλάτοβιτς

από alterthess 18/01/2013 4:11 μμ.


Σκανδαλώδης είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή, Α. Δημητρίου, από άνδρες της ΕΛΑΣ την 17η Νοεμβρίου του 2006.

Οι 6 εκ των 8 αθωώθηκαν από το εφετείο που ολοκληρώθηκε σήμερα ενώ οι άλλοι 2 κρίθηκαν ένοιχοι με ποινή φυλάκισης 2,5 έτη.

Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε τελικά αποδεκτή. Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως οι εν λόγω αστυνομικοί που κατηγορούνται για συνέργεια δεν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Όσον αφορά τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό πρότεινε την ενοχή τους.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης  οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού, ενώ οι άλλοι τέσσερις καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια.
 
Και η ατιμωρησία των ανδρών της ΕΛΑΣ συνεχίζεται...
 
Το βίντεο όμως είναι ο καλύτερος μάρτυρας του περιστατικού και για αυτό το αναδημοσιεύουμε

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License