Κάλεσμα ΑΠ-Ροσινάντε για τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Ανακοίνωση- Κάλεσμα της ΑΠ Ροσινάντε για τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Παρακολουθώντας κάποιος τις τελευταίες ημέρες τις ειδήσεις που παρουσιάζονται στα media, θα έβλεπε πως κύριο θέμα ενασχόλησης αποτελούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αλλά και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο ενώ προβάλλονται διαρκώς εικόνες από μποτιλιαρίσματα, γεμάτα λεωφορεία, οι οποίες υπονοούν πως υπεύθυνη για την ταλαιπωρία όλων αυτών είναι η απεργία στις μεταφορές.

Προφανώς, όμως, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να ενταχθούν και αυτοί στην λίστα όσων ζουν με 700 ευρώ και αντιδρούν, απέχοντας από την εργασία τους, η οποία μάλιστα είναι και αρκετά προσοδοφόρα για τις ιδιοκτήτριες-εταιρείες των μεταφορών. Επίσης ξεκάθαρο είναι πως με αυτό τον τρόπο θέλουν να φέρουν σε μια αντιπαράθεση τους επιβάτες με τους απεργούς στα ΜΜΜ, ενοχοποιώντας ηθικά την απεργία στα μάτια της κοινωνίας.

Βέβαια, αυτό που δεν αναφέρεται συχνά μαζί με αυτό το θέμα, είναι πως μπορεί ο κόσμος της Εργασίας να ταλαιπωρείται από την κίνηση στους δρόμους ή από τα γεμάτα ΜΜΜ, αλλά παράλληλα βιώνει ένα χειρότερο μαρτύριο στους χώρους που εργάζεται, αφού εδώ και 3 χρόνια, τα αφεντικά καταστρατηγούν τα κεκτημένα του εργατικού κινήματος και καταδικάζουν μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στην εξαθλίωση. Φανταζόμαστε, βέβαια, πως η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι υπεύθυνη γι” αυτά αλλά μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που λασπολογείται με τέτοια μανία από τους εκφραστές του Κεφαλαίου. Ακριβώς επειδή είναι αυτή που εναντιώνεται σε αυτή την εξαθλίωση, επιλέγοντας την αξιοπρέπεια του αγώνα.

Το κλίμα συκοφάντησης που καλλιεργείται από τα αστικά media, η δικαστική απόφαση που την βγάζει παράνομη, καθώς και οι φήμες περί επίταξης δείχνουν ξεκάθαρα πως το Κράτος δεν θέλει την συνέχιση της απεργίας. Εμείς, λοιπόν, απ’ την μεριά μας, οφείλουμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους στα ΜΜΜ και να μην αφήσουμε το Κράτος να σπάσει αυτόν τον αγώνα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ δηλώνει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ, και καλεί όλους αύριο Τετάρτη 23-1-2013, στις 5 το απόγευμα, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια για τους εργαζόμενους στο Μετρό και τα ΜΜΜ.

Μέχρι την νίκη.

 

http://rocinante.gr/allilengii-stin-apergia-sta-mmm/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License