Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση-πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ 6μμ Αγ. Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη 6μμ Αγ. Βενιζέλου: Συγκέντρωση-πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ που κινδυνεύουν με επίταξη.

 

 Συγκέντρωση-πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ 6μμ, στο Αγαλμα Βενιζέλου   Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δείχνουν τον δρόμο – Όλοι στο πλευρό τους Απεργία Τώρα σε όλες τις συγκοινωνίες Να νικήσουμε τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα φασιστοειδή της συγκυβέρνησης, οι σύγχρονοι δοσίλογοι της Τρόικας, προχώρησαν στην επίταξη των απεργών του Μετρό. Δεν είχαν άλλο μέσο για να προσπαθήσουν να σπάσουν την απεργία, παρά τους τόνους συκοφαντίας που εξαπολύουν καθημερινά. Αυτή η ωμή καταστολή είναι το τελευταίο τους καταφύγιο, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους.

Οι απεργοί του Μετρό, με τον περήφανο αγώνα διαρκείας που δίνουν, ανοίγουν νέο δρόμο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, για ν’ αντισταθούμε και ν’ ανατρέψουμε την τρικομματική χούντα της συγκυβέρνησης, τις βάρβαρες πολιτικές των απανωτών Μνημονίων, που σπρώχνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην ταπείνωση. Ο αγώνας τους ενάντια στο λεγόμενο «Ενιαίο Μισθολόγιο», στην πραγματικότητα φτωχολόγιο. Είναι ένας αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών, στη μετατροπή τους σε φιλοδώρημα ανέχειας και πείνας – στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων – στην απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, όλων των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών.

Τα χυδαία ψέματα της συγκυβέρνησης και των υπουργών της, των γιάπηδων τύπου Χατζηδάκη, των αργυρώνητων δημοσιογράφων–γκαιμπελίσκων των ΜΜΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους δεν απολογούνται στο σάπιο πολιτικό σύστημα των ατέλειωτων «λιστών» φοροδιαφυγής και κλεψιάς, στους σύγχρονους δοσίλογους που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Τρόικας και των ιμπεριαλιστών, τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους των τραπεζιτών και του κεφαλαίου! Σ’ αυτούς που κυβερνούν με έκτακτες νομοθετικές πράξεις και διατάγματα, στηριγμένοι στην καταστολή και βία.

Πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των εργαζομένων του Μετρό, να κόψουμε τα ξερά της συγκυβέρνησης στην προσπάθειά της να τους επιτάξει. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων, οι συκοφαντίες ενάντια σ’ όποιον αγωνίζεται! Κάτω η νέα χούντα, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν! Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που τις βγάζουν όλες «παράνομες».

Άμεσα να απαιτήσουμε επέκταση της απεργίας σ’ όλες τις συγκοινωνίες, χωρίς αυταπάτες για «εξαιρέσεις» κάποιου κομματιού ή κλάδου. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν γραφειοκράτη να μας μπλοκάρει. Να οργανωθούμε από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες επιτροπές, που θα συντονίζονται, ξεπερνώντας έμπρακτα τους επικίνδυνους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που «παρακολουθούν» περιμένοντας άλλη μια ήττα των εργατών. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ενώ σε κάθε ταξική μάχη απαιτείται η συσπείρωση υλικών δυνάμεων για να κερδηθούν τα μέτωπα του αγώνα, ορισμένοι αριστεροί επαφίονται στα θρησκευτικά καθήκοντα της πνευματικής καθοδήγησης.Ακόμα όμως κι αυτό το θεάρεστο έργο απαιτεί ιδανικές συνθήκες….
 

Όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ΄ότι φαίνονται και η πολιτική τους ερμηνεία απαιτεί μια μεγαλύτερη προσοχή.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την επίσκεψη Τσίπρα στο ΔΝΤ και τις συστάσεις Λαγκάρντ για αυστηρή τήρηση του μνημονιακού προγράμματος, μια υπενθύμιση για το απεργιακό μέτωπο των συγκοινωνιών για την απόρριψη οποιασδήποτε λογικής της εξαίρεσης, δεν είναι να απορεί κανείς ότι το ΕΚΜ στο τέλος θα μετατραπεί σε ΕΚΤ. Ο κόσμος δεν βλέπει μόνο TV, βλέπει τι γίνεται και στους δρόμους…
 

Μια σύντομη περιγραφή για τη σημερινή πορεία αλληλεγγύης στη Θεσ/νίκη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης η συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ και των άλλων μέσων συγκοινωνίας που καλούσε η Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και οργανώσεις της αριστεράς μεταξύ των οποίων και το ΕΕΚ.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την συγκέντρωση, μερικές εκατοντάδες «γενναίων» αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο που έπεφτε μέχρι λίγη ώρα πριν την ώρα του ραντεβού και μαζεύτηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου για να εκδηλώσουν την συμπαράσταση τους στους αγωνιζόμενους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, την αντίθεση τους στη κρατική καταστολή και στα απάνθρωπα και καταστροφικά μέτρα των μνημονίων που προωθεί η κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως ό,τι δεν κατάφερε ο καιρός, το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες ακόμη οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που αποφάσισαν ότι η συγκέντρωση πρέπει να διαλυθεί χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία και χωρίς να έχει ακουστεί ούτε ένα σύνθημα από τους συγκεντρωμένους.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η αντιπολίτευση δεν γίνεται στους δρόμους, αλλά στα τηλεοπτικά μέσα και τα έδρανα της Βουλής όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές και οι βουλευτές του δεν κινδυνεύουν να αρπάξουν κανένα κρυολόγημα……

Έτσι, μετά την αποχώρηση των κοινοβουλευτικών και όχι μόνο, παρισταμένων, πραγματοποιήθηκε μόνο μια μικρή συμβολική πορεία μέχρι τον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από μερικές δεκάδες συγκεντρωμένων της ΟΚΔΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, ενώ οι υπόλοιποι διαλύθηκαν χωρίς να τηρήσουν ούτε καν τα προσχήματα…

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License