Στις επάλξεις οι αγρότες

Προαναγγέλλουν «πολύ μεγάλη κινητοποίηση» για φόρους και κλαδικά ζητήματα

 

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στις επάλξεις οι αγρότες

Προαναγγέλλουν «πολύ μεγάλη κινητοποίηση» για φόρους και κλαδικά ζητήματα

Τελευταία ενημέρωση: 18:02 Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
 

Σε δρόμους, λιμάνια και πλατείες κατεβαίνουν από αύριο οι αγρότες, μετά από απόφαση της Πρωτοβουλίας στον Πλαταμώνα. Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, τρακτέρ παρατάσσονται κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας.

Την Κυριακή είναι προγραμματισμένες συναντήσεις φορέων, ώστε να κατέβουν και οι Κρητικοί παραγωγοί στους δρόμους της μεγαλονήσου. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη φοροκαταιγίδα, όπως και για τοπικά ζητήματα (πράσινο σκουλήκι, ροδάκινο, αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο), τονίζοντας ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους έχει φέρει στα όριά τους.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε αιτήματα του αγροτικού κλάδου που αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το Φορολογικό.

Στη συνάντηση στον Πλαταμών συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τον Έβρο έως την Κρήτη. Οι διαμαρτυρόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, προαναγγέλλοντας μία «πολύ μεγάλη κινητοποίηση».

Αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχουν αύριο συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη. Θα πραγματοποιήσουν επίσης επαφές στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Α.Στ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=339184

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License