Στις φλόγες το εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής


Επίθεση στο εργοτάξιο στης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγη ώρα μετα τα μεσάνυχτα. Ομάδα 50 περίπου ατόμων εισέβαλαν στο εργοτάξιο έδεσαν τους φύλακες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλαν φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, τα οχήματα της εταιρίες και τις μπουλντόζες. Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.


Aυτή τη στιγμή στις Σκουριές βρίσκονται  τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

από ψάχτης 17/02/2013 11:44 πμ.


σύμφωνα με το σελέο (που διαθέτει εμφανώς και άκρες στην αστυνομία) η ελας ανακοίνωσε οτι αυτό με τους σεκιουριτάδες δε συνέβη. αντιθέτως όταν οι τελευταίοι είδαν τον επιτιθέμενο κόσμο να πλησιάζει το έβαλαν στα πόδια. όπου αναφέρεται οτι δέθηκαν και περιελούστηκαν με βενζίνη οι σεκιουριτάδες συνοδεύεται συνήθως από το "σύμφωνα με την εταιρία".

Δεν είναι απίθανο να έχουμε να κάνουμε με φήμες που διαδίδει η εταιρία και τα τσιράκια της που έχουν άλλωστε πολλάκις αποδείξει οτι ξέρουν να παίζουν βρώμικα. οπότε λίγο προσοχή στο τι αναπαράγεται μέχρι να διασταυρωθούν πληροφορίες.

από @ 17/02/2013 1:01 μμ.


post image

.

Εικόνες:


Επίθεση στο εργοτάξιο στης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγη ώρα μετα τα μεσάνυχτα. Ομάδα 50 περίπου ατόμων εισέβαλαν στο εργοτάξιο έδεσαν τους φύλακες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλαν φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, τα οχήματα της εταιρίες και τις μπουλντόζες. Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής για το γεγονός, όταν η δικαιοσύνη και η πολιτεία παίρνουν το μέρος της εταιρείας δίνοντας άδειες για υλοτόμηση του δάσους των Σκουριών τότε εναπόκειται στους κατοίκους να προστατέψουν τον τόπο τους και να διώξουν την εταιρεία και να υπερασπιστούν το άρθρο 120 του Συνταγματος.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει κάνει 27 προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Τ. Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτητων πριν λίγες μέρες η εταιρεία έκανε αίτηση στο δασαρχείο για έγκριση άδειας με την οποία θα μπορεί να υλοτομήσει ακόμη 1.770 στρέμματα στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ του δάσους των Σκουριών και της Ιερισσού. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται τρία ρέματα (Καρατζάς, Λιοτσακας, Καρόλακκας) από τα οποία υδροδοτούνται όλα τα γύρω χωριά  Ο  Τ. Παπαγεωργίου δήλωσε πως η κίνηση αυτή συνιστά για τους κατοίκους κήρυξη πολέμου και ότι θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να σταματήσουν την συνέχιση της καταστροφής του βουνού . Να σημειωθεί ότι στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί πορεία στις Σκουριές ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από τα μεταλλεία Χρυσού.

 

http://alterthess.gr/content/epithesi-sto-ergotaksio-stis-skoyries

 

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού 9,58 της ΕΤ3, όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίων τους.

 

 

από την εποχή των λαλίστατων γραφιάδων των ΜΜΕ 17/02/2013 9:35 μμ.


Το ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκριναν αναγκαία την 24ωρη φύλαξη του χώρου από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι αποδεικνύει αυτομάτως το πόσο καλές σχέσεις έχει η εταιρεία με την κοινωνία γενικότερα...

Δεν έχω δει για παράδειγμα 24ωρη φύλαξη σε κάποιο φούρνο της γειτονιάς, γιατί πολύ απλά ο φούρναρης είναι αγαπητός στους γειτόνους του...

από ... 18/02/2013 2:16 πμ.


σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην χθεσινή επίθεση μετά από καταγγελίες της Ελλ.Χρυσός.

από τι δεν καταλαβαινεις; 18/02/2013 9:46 πμ.


Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία «Μαύρη Πέτρα» Αγγελος Δεληγιόβας. «Οι εργαζόμενοι θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Εως εδώ. Αφού δεν μπορεί το κράτος να περιφρουρήσει την επένδυση, θα το κάνουμε εμείς. Θα ξεκινήσει εμφύλιος. Θα γίνει μεγάλο κακό αν μας κόψουν το μεροκάματο», είπε.

από Α 18/02/2013 3:44 μμ.


Σωματείο Εργαζομένων???Δεν καταλαβαίνω,έχουμε τέτοια κλισέ?Και οι μπατσοι εχουν συνδικαλιστικό όργανο.Εργαζόμενοι είναι κι αυτοί!!!Για να μην πώ επίσεις οτι και αυτοί έχουν ΜΑΝΑ!!!(Όπως μας υπενθύμισαν στα δικαστηρια της Κοζανης...) Σύντροφοι ας τελειώνει αυτο το παραμύθι.Ο κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται και κρίνετε απ τις επιλογές του και όχι απο την υποτιθέμενη " τάξη " του.Συγκεκριμένα στις Σκουριές Χαλκιδικής ακριβώς με αυτό το πρόσχημα υποστηρίζουν κυβέρνηση και ΜΜΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.Οτι δηλαδή προσφέρουν εργασία στου άνεργους κατοίκους.Κάτι που είναι και αλήθεια εξάλου!!!Η στάση μας όμως ως Α/Α πρέπει να είναι ξεκάθαρη : Καμία εργασία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή της φύσης (περίπτωση εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ), την καταστολη ( μπατσοι ), την στέρηση ελευθερίας ( δικαστες ) , ακόμα και τον εκφοβισμό ( τηλεφωνητές που απασχολούντε σε εισπρακτηκές ετερείες ).Αυτά είναι μερικά παραδείγματα εργαζομένων που στρέφονται εναντίων συνανθρώπων τους ακόμα ,και συνήθως,της ίδιας εργατικής τάξης.Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ θα πρέπει να κριθούν ως καταπατητές της φύσης , και μάλιστα για ένα κομματι ψωμί , και οχι σαν εργαζόμενοι και υποτιθέμενο " προλεταριάτο " .Ειδικά δε όταν βγάζουν και τέτοιες ανακοινώσεις!!!Τους απαντάμε λοιπόν οτι αυτοί έχουν κυρήξει τον εμφύλιο πόλεμο, οτι θα τους το κόψουμε το μεροκαματάκι τους ( που βγαίνει καταστρέφοντας τη φύση! ) και οτι όντως ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ!!!!!!!!

ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ Η ΑΘΛΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ " ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ - ΦΤΩΧΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ " ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License