Πιάστηκε φασίστας για τις επιθέσεις στη Μεταμόρφωση κατά μεταναστών

...και οι μπάτσοι διαφημίζουν τη νεοσύστατη επερεσία "ρατσιστικής βίας"

Η υπόθεση αφορά 4 επιθέσεις που γίνανε κοντά χρονικά στη Μεταμόρφωση και τις γύρω περιοχές και  έχει πιαστεί ένας φασίστας 20 ετών.

 

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στη Μεταμόρφωση και οι υπόλοιπες στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής .

 

- Στις 10/9/2012  μαζί με άλλους οκτώ πήγε σε  κουρείο αλλοδαπού  στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο Πακιστανούς υπαλλήλους και σε έλληνα πελάτη, μαχαιρώνοντας τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, πέταξαν μέσα στο κατάστημα  μια μολότοφ, σπάστηκε το κουρείο και άρπαξε το εσωτερικό του.

-10 μέρες μετά μαζί με άλλους δύο  επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο Πακιστανούς , σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στο θώρακα και του πήραν λεφτά, κινητό κλπ
 
 -Την ίδια ημέρα   στη Λυκόβρυση μαζί με άλλους δύο με Ι.Χ.αυτοκίνητο, έκλειισαν το δρόμο σε ένα μηχανάκι που επέβαιναν 2 Πακιστανοί που πέσανε κάτω. Κλέψανε το μηχανάκι που βρέθηκε καμένο μερικές μέρες μετά στη Μεταμόρφωση.
 
- Την ίδια ημέρα  στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. και ένα μηχανάκι, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις Πακιστανούς που περπάταγαν στο δρόμο και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους πήραν προσωπικά τους αντικείμενα.
 
Ο 20χρονος φασιστάκος κατηγορείται, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Επίσης έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία να εγκρίνει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φασιστα  προκειμένου να εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κάτι που δεν έγινε ακόμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License