Κάτω ατ χέρια απο τη χαλκιδική

Τρίτη, 6 μ.μ Προπύλαια

Η μεγαλειώδης διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού δείχνει πως το κίνημά μας εδώ και καιρό είναι σε καλό δρόμο. Είναι στο δρόμο της αντίστασης στα σχέδια του κεφαλαίου που προσπαθεί να επιβάλλει μνημονιακή έρημο και να λεηλατήσει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη με διάφορες «επενδύσεις» χρησιμοποιώντας  για να το καταφέρει μηχανισμούς καταστολής  και την τηλεόραση. Με βοηθό την κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό επιχειρούν να αγνοήσουν την θέληση των κατοίκων και την περιβαλλοντική καταστροφή που απειλεί άμεσα την υγεία τους. Απο την πρώτη στιγμή όμως, με πείσμα και αξιοπρέπεια οι κάτοικοι της Χαλκιδικής υπερασπίζονται τον τόπο τους αντιστεκόμενοι/ες στα σχέδια της κυβέρνησης και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Η αγωνιστικότητά τους  εκφράστηκε πολύμορφα και με συνέπεια όλο αυτόν τον καιρό και αυτό ήταν που οδήγησε σε ένα πολύ μεγάλο πια κίνημα αλληλεγγύης που κατάφερε να σπάσει το φράγμα της σιωπής που είχε επιβληθεί για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Β. Ελλάδα και των καταστροφικών συνέπειών τους. Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι ενας εμβληματικός αγώνας και συμπυκνώνει την αντίσταση των ανθρώπων στον καιρό της κρίσης. Την ώρα που οι μηχανισμοί της κρατικής καταστολής επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους κάνοντας χρήση βίας και χημικών ακόμα και μέσα στα σχολεία, ενα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης εγγυάται οτι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό.

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται

Όλοι/ες αύριο Τρίτη 12/03 και ώρα 6 μ.μ στην διαδήλωση που οργανώνει η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική,  ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και στην καταστολή

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License