Ενημερωση για δίκη: "Ένοχοι" οι 2 διαδηλωτές της πανεκπαιδευτικής της 22 φλεβάρη 2007

Ενημερωση για δίκη: "Ένοχοι" οι 2 διαδηλωτές της πανεκπαιδευτικής πορείας της 22 φλεβάρη 2007

 

Την τετάρτη 6/3 και μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των 2 διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί στα "φοιτητικά" του 2006-07. Ο πρώτος είχε συλληφθεί στην πρωινή πανεκπαιδευτική πορεία της Αθήνας την 22/2/2007 και ο δεύτερος στην πορεία αλληλεγγύης που είχε πραγματοποιηθεί το ίδιο απόγευμα προς την ΓΑΔΑ. Για τα γεγονότα, τις συγκρούσεις και τον χημικό πόλεμο εκείνης της ημέρας μπορείτε να δείτε εδώ:
 
(VIDEO) http://www.youtube.com/watch?v=pcV42gFmi4w
(ΦΏΤΟ) https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=660202
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=660846
(ΓΑΔΑ) https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=660233
(ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ)https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=660996
(ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ) https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=663630
 
Το δικαστήριο λοιπόν τους έκρινε ένοχους με ποινές 13 μήνες (10 για διατάραξη κοινής ειρήνης και 3 για απλή σωματική βλάβη) με 3ετή αναστολή για τον πρώτο και 17 (12 για διατάραξη και 5 για αντίσταση) για τον δεύτερο... Ασκήθηκε έφεση η οποία πιθανότατα αναμένεται να εκδικαστεί εντός ενός χρόνου. 
 
Σημειώνουμε πως είναι η μόνη (από όσο γνωρίζουμε και σύμφωνα με τον συνήγορο) καταδικαστική απόφαση ανάμεσα σε δεκάδες άλλες αθωωτικές όπως π.χ. οι 49 +12 της 8 μάρτη, από εκείνη την περίοδο κινητοποιήσεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και τον νόμο πλαίσιο. Επίσης η έδρα έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της τονίζοντας το τεκμήριο της αξιοπιστίας των αστυνομικών ("μα πως γίνεται να λένε ψέμματα οι αστυνομικοί..") και ενώ υποκρίθηκε το ενδιαφέρον ("γιατί δεν κάνατε μηνύσεις στους αστυνομικούς μετά από τόσο άγριο όπως λέτε ξυλοδαρμό..") στο τέλος δεν αναγνώρισε καν τα ελαφρυντικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License