ΗΠΑ: ΤΟ Detroit συμβολίζει την πτώση της Αμερικής.

111111111111111111111

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι άρρωστη και κάθε στιγμή γίνετε ακόμα περισσότερο. Συνομωσία και άρνηση κρύβουν την πραγματικότητα, όμως τα τελευταία στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι οι πολιτείες των ΗΠΑ απλά πεθαίνουν. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από μία σε κάθε τρείς πολιτείες.

Η αντανάκλαση των πραγματικών συνθηκών που βιώνουν οι αμερικάνοι πολίτες αντανακλάτε στις εσωτερικές μετακινήσεις και στα επίπεδα κατάθλιψης που φτάνουν σε σημεία ρεκόρ, αλλά που ελάχιστα απασχολούν ή εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Από το 1981, 42 δήμοι δήλωσαν πτώχευση, οι δέκα από αυτούς τα τελευταία 4 χρόνια και σειρά παίρνουν και άλλοι. Οι δύσκολοι καιροί γίνονται ακόμα δυσκολότεροι.

Το Detroit κάποτε ήταν το σύμβολο της Αμερικανικής βιομηχανίας . Σήμερα η Motown θυμίζει μια πόλη φάντασμα. Πεθαίνει. Είναι κοντά στην πτώχευση και αυτό.

 χρόνια πριν ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη, σήμερα είναι η 18. Την τελευταία δεκαετία ο μισός πληθυσμός της έχει εγκαταλείψει την πόλη. Οι γειτονιές είναι παρατημένες.

Οι μισοί ή και περισσότεροι κάτοικοι είναι άνεργοι και οι υπόλοιποι όσοι ακόμα δουλεύουν είναι κακά αμειβόμενοι, υποαπασχολούμενοι σε ημι-απασχόληση, χωρίς δυνατότητα για μια αξιοπρεπή επιβίωση.

Η φτώχια είναι ακραία, και χειροτερεύει. Σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών του ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική. Δεκάδες σχολεία έχουν κλείσει και για δεκάδες ετοιμάζετε το ίδιο μέλλον. Οι καθηγητές απολύονται, τα παιδιά μένουν χωρίς μόρφωση. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός είναι λειτουργικά αναλφάβητος

Οι δημόσιες υπηρεσίες διαβρώνουν καθ 'οδόν προς την πλήρη εξάλειψη τους. Το ένα τρίτο των 140 τετραγωνικών μιλίων του Ντιτρόιτ βρίσκεται κενά ή εγκαταλελειμμένα, με τις βεβαρημένες περιοχές να αυξάνονται.

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν κενά. Η μέση τιμή για ένα σπίτι είναι $ 9.000. Πολλά από αυτά είναι πολύ φθηνότερα.

Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας που σχετίζονται με την φτώχια, είναι διπλάσια από ο εθνικός μέσος όρος. Τα βίαια έγκλημα είναι τριπλάσια. Πολλές περιοχές δεν είναι ασφαλείς. Αστυνομία είναι απολογητική. Βγείτε έξω με δική σας ευθύνη, προειδοποιούν.

Και άλλα μέτρα λιτότητας σχεδιάζονται. Αυτή είναι η επίσημη πολιτική. Στις 1 Μάρτη ο κυβερνήτης  Rick Synder κήρυξε έκτακτη οικονομική κατάσταση. Ακολούθησε η τοποθέτηση ενός οικονομικού τσάρου. Ο Kevin Orr ονομάστηκε εισαγγελέας της πτώχευσης. Όπου έχει εμπλακεί ο συγκεκριμένος ακολούθησαν απολύσεις, απαγορεύσεις απεργιών, κλεισίματα εργοστασίων και υπηρεσιών. Αυτή είναι και η προδιαγραφόμενη άβυσσος του Detroit's. Το να λέμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική είναι ψέμα. Να πληρώσουν οι ντόπιοι μεγιστάνες, να λυθούν τα «προβλήματα ‘ελέγχου των επιχειρήσεων. Είναι η μοναδική αλήθεια από άκρο σε άκρο στις ΗΠΑ.

Διεφθαρμένοι πολιτικοί συνεργάζονται με τα οικονομικά τραστ για να φορτώσουν τα βάρη στους απλούς καθημερινούς πολίτες.

 Ο Orr είναι τώρα Διευθυντής έκτακτης ανάγκης της Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης του Ντιτρόιτ (EFM). Έχει εξουσίες που του επιτρέπουν να καταγγείλει τη συμβάσεις που έχουν υπογράψει ενώσεις, να επιβάλει τον τερματισμό συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων σε ολόκληρους κλάδους , να αποφασίζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων της πόλης σε τιμές ψίχουλων, και την ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων της.
Ο Δήμαρχος David Bing είχε εφαρμόσει βαθιές περικοπές δαπανών νωρίτερα. Αυτός απέλυσε χιλιάδες εργαζομένους. Έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες, ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, και ο κερδοσκόποι το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως.

Ο Orr είναι τώρα υπεύθυνος. Η δουλειά του είναι η ριζική αναδιάρθρωση του Ντιτρόιτ. Να περιμένετε το χειρότερο. Αυτός θα το κάνει στις πλάτες των απλών ανθρώπων. Αυτός θα απολύσει τους εργαζόμενους της πόλης, θα επιβάλει περικοπές μισθών και παροχών, θα σχεδιάσει την διάβρωση ζωτικής σημασίας υπηρεσιών.
Αυτός θα παραδώσει το Ντιτρόιτ στους τραπεζίτες και άλλους κερδοσκόπους. Οι δημόσιοι πόροι θα λεηλατηθούν. Κάτι τέτοιο φέρει μεγαλύτερη συνθήκη κρίσης. Η ανεργία θα αυξηθεί. Η φτώχεια θα αυξηθεί. Οι απλοί άνθρωποι θα μείνουν «παγωμένοι».
Δημόσια οργή ακολούθησε το διορισμό του Orr. Στις 14 Μαρτίου, οργανώθηκαν  διαμαρτυρίες έξω από  Cadillac.Place Είναι ένα συγκρότημα γραφείων ορόσημο στο κέντρο της πόλης.
 

To Detroit είναι ο Αμερικανικός μικρόκοσμος.  Αντικατοπτρίζει αυτό που εξαπλώνετε σε όλη των χώρα

 

Οι οικονομίες και κοινωνίες ελίτ λεηλάτησαν τα πάντα με σκοπό το κέρδος. Τα οικονομικά αφεντικά είναι πιο ισχυρά ακόμα και από τακτικούς στρατούς. Μπορούν να επωφεληθούν πλήρως.


Η εγκληματική κάστα της Αμερικής είναι δικομματική. Συνωμοτεί με τους απατεώνες της Wall Street. Συμμαχεί και με άλλα εταιρικά συμφέροντα. Η απόκτηση πλούτου, η εξουσία και τα προνόμια είναι τα  μόνα που ενδιαφέρουν.
Οι απλοί άνθρωποι περιθωριοποιούνται και θα στερούνται αρκετά για να μπορέσουν να ζήσουν.

Οι «εκλεγμένοι» είναι εχθροί.  Εναπόκειτε στους ίδιους τους πολίτες να αντισταθούν. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Αμερική σήμερα, και το  Detroit είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις.

 

από ελευθεριακός αριστερός μηχανικός 24/03/2013 1:28 μμ.


Αυτό που εχει γίνει το Ντητρόιτ (αλλα -σε μικρότερο βαθμό- και σε άλλες μεγάλες Αμερικάνικες -πρώην- βιομηχανικές πόλεις) είναι πραγματικα εφιαλτικά δυστοπικό. Όλοι οι πλούσιοι και οι της "μεσαία  τάξη" έχουν μετακομίσει στα αχανή και άμορφα -αμερικανικου τύπου- κηποπροάστια. Και σε αυτό που μεχρι πριν λίγες δεκαετίες ηταν η πόλη του Ντητροιτ, το αντίστοιχο δηλαδή περίπου με αυτό που στην Αθήνα θα λέγαμε "ο κεντρικός δήμος", είναι στο μεγαλύτερο μερος του λες και εχει γίνει βιβλική καταστροφή... Ούτε στην Βαγδάτη να ήτανε...

Μείνανε -εκεί στις κεντρικές συνοικίες- μόνο οι φτωχοί (ως επί το πλέιστον Αφρο-αμερικάνοι) οι οποίο μη έχοντας άλα μεσα να βιοποριστούν (άγρια ανεργία κλπ) άρχισαν να κανιβαλίζονται κοινωνικώς μεταξύ τους (συμμορίες κλπ). Τελικά και απο τους φτωχούς οι περισσότεροι αναγκαστηκαν να φύγουν γιατί δεν άντεχαν πια την εκεί κατάσταση. Αυτό το πράγμα αποτυπώνεται και στον ιστό της πόλης, όπου (εκτός από τις πολύ πολύ κεντρικές συνοικίες όπου βρίσκονται κάποιοι ουρανοξύστες) είναι σαν βομβαρδισμένος... Περισσότερο άδεια οικόπεδα με χαλασματα και μπαζα, παρά κτίρια... Μπορείτε πολύ ευκολα να μπείτε στο Google Earth και να το δείτε. Θα τρίβετε τα ματια σας... Μια τόσο γνωστή μεγαλούπολη στην καρδία της υποτίθεται πιο ισχυρής καπιταλιστικής χώρας σε αυτή  την κατάσταση ...ανυπαρξίας.

Ενα μνημείο για την αθλιότητα και μια προειδοπόιηση για τις προοπτικές του σύγχρονου (σε κρίση) καπιταλισμού...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License