Ζάκυνθος- Αντιφασιστική πορεία, συμπλοκή με φασίστες

δεχτήκαμε ξαφνική οργανωμένη επίθεση με στυλιάρια και καδρόνια από ομάδα περίπου 20 χρυσαυγιτών, οι οποίοι σε απόλυτη συνεργασία με τους μπάτσους, μας στήσανε ενέδρα...

Μαζευτήκαμε πάνω από 70 αντιφασίστες το βράδυ του Σαββάτου στη πλατεία Αγ. Μάρκου όπου αναρτήσαμε πανό και στίσαμε μικροφωνική. Με πολύ παλμό ξεκινήσαμε πορεία προς το ξενοδοχείο Παλατίνο, το οποίο φιλοξένησε την ναζιστική συγκέντρωση με ομιλητή τον φασίστα Λαγο.

Στην προσωρινά αστυνομοκρατούμενη περιοχή του ΕΟΤ, η πορεία μας σταμάτησε από μια διμοιρία ΜΑΤ.  Εκεί δεχτήκαμε ξαφνική οργανωμένη επίθεση με στυλιάρια και καδρόνια από ομάδα περίπου 20 χρυσαυγιτών, οι οποίοι σε απόλυτη συνεργασία με τους μπάτσους, μας στήσανε ενέδρα. Συγκρουστήκαμε και κρατήσαμε το έδαφος μας, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, έως ότου  μας χώρισαν οι αστυνόμοι και υποχώρησαν οι ναζίδες.Τρεις τραυματίες αντιφασίστες, ανάμεσα τους ένας ανήλικος και ένας πιο ηλικιομένος με καρδιακά προβλήματα, ο οποίος και εισήχθει στο νοσοκομείο.

Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία αγίου Μάρκου όπου η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά από λίγο.

 

από ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ 07/04/2013 6:20 μμ.


Οι δύο τραυματισμοί ήταν από πέτρες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License