29 Μάιου 2013- Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους αναρχικούς που καταστέλλονται στην Βολιβί

29 Μάιου 2013- Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους αναρχικούς που καταστέλλονται στην Βολιβία

29 Μάιου 2013- Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους αναρχικούς που καταστέλλονται στην Βολιβία

 

Στις 29 Μάη 2012, 13 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία στην La Paz, στην Βολιβία.
Όλοι τους συνδέθηκαν με την συμμετοχή αναρχικών στην υπεράσπιση του TIPNIS,της εγχώριας περιοχής και του εθνικού πάρκου. Οι 13 κατηγορούνται για μια σειρά εμπρησμών, για βόμβες και για σαμποτάζ των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-FRI). Οι δράσεις, οι οποίες έγιναν από τον Σεπτέμβρη του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012, είχαν σαν στόχους κυβερνητικά κτίρια, τράπεζες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εστιατόρια τύπου fast food, σούπερμάρκετ και βιομηχανίες ζώων. Κάποιες από τις επιθέσεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον αγώνα υπεράσπισης του TIPNIS, άλλες σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους που καταστέλλονται στην Χιλή, άλλες για την στήριξη της απελευθέρωσης των ζώων.

Αντιμέτωποι με τις πολυετείς ποινές φυλάκισης για τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας πέντε άνθρωποι ρουφιάνεψαν άλλους για να σώσουν τον εαυτό τους. Οι ρουφιάνοι ανταμείφθηκαν με απελευθέρωση ή με κατ’ οίκον περιορισμό. Άλλοι κρατούμενοι απαλλάχτηκαν εξαιτίας έλλειψης στοιχείων σύνδεσης με την υπόθεση. Μόνο ένας κρατούμενος αρνήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία. Δυο αναρχικοί παραμένουν στην φυλακή, εν αναμονή της δίκης. Σύμφωνα με τον νόμο της Βολιβίας, μπορεί να περιμένουν μέχρι και τρία χρόνια.

..............

 

Στις 29 Μάη, ένας χρόνος θα έχει περάσει από τις συλλήψεις για αυτό γίνεται κάλεσμα για μια ημέρα διεθνής αλληλεγγύης 

 

αναλυτικότερα : http://chileboliviawalmapu.wordpress.com/2013/03/28/international-day-of-solidarity-for-the-may-29-case/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License