Σύλληψη αστυνομικού για εκβιασμό μετανάστη

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 28χρονου αστυνομικού και ενός 41χρονου Σύρου, οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό.

Ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από τον 35χρονο, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το περιστατικό

Ο αστυνομικός είχε μεταβεί την Παρασκευή 5 Απριλίου το απόγευμα, σε κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ο 35χρονος αλλοδαπός και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός του τομέα αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Το μεσημέρι της Τρίτης, μαζί με τον 41χρονο Σύρο μετέβησαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, του ζήτησαν αρχικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα κατέβαλε τα χρήματα μέχρι το βράδυ.

Συνελήφθησαν χθες το βραδύ, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ μέσα σε φάκελο.http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License