Κάλεσμα να στηριχθεί η προσπάθεια να εκπέμπει το imc και 98fm μέσα από το ΕΜΠ

Κάλεσμα να στηριχθεί η προσπάθεια να εκπέμπει το imc και 98fm μέσα από το ΕΜΠ

 

Το athens.indymedia.org και οι ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκρασης 98fm εκπέμπουν τώρα μέσα από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΜΠ στην πολυτεχνειούπολη ζωγράφου.

Οσοι θεωρούν εαυτό αλληλέγγυο στα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης καλούνται να στηρίξουν -με την φυσική τους παρουσία - την παρέμβαση αυτή για να συνεχίσουν τα μέσα αυτά να εκπέμπουν μέσα από το φυσικό τους χώρο, όσο περισσότερο είναι αυτό δυνατό.

—-

The athens.indymedia.org and subversive expression 98fm radio band is now transmitted through the Occupied rectorship of NTUA cump in Zografou


post image

.

Εικόνες:

από M 22/04/2013 3:16 μμ.


για να ακούσετε τον 98fm βάλτε σε εναν player τον παρακάτω σύνδεσμο: http://147.102.211.166:8000/live

από Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 22/04/2013 3:36 μμ.


Κείμενο του σταθμού σχετικά με την απόπειρα καταστολής των αυοοργανωμένων εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης (PDF)

Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

 

Ας μην αντιμετωπίζουμε το ζήτημα τεχνικά. Δεν έχει νόημα να στήσουμε άλλες πατέντες, άλλα σημεία εκπομπής και συμβιβαστικές λύσεις. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε το άσυλο και τον βασικό του πυρήνα -την ελεύθερη διακίνηση ιδεών - χρησιμοθηρικά, διότι έτσι ανοίγουμε το δρόμο στην κυριαρχία. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με την λειτουργία κάποιων μέσων αντιπληροφόρισης, ούτε με κάποιος φοιτητικές ελευθερίες. Αυτό που συμβαίνει είναι η ρεβάνς και ο τσαμπουκάς μιας θράκας ιδεολόγων του ολοκληρωτισμού που ενσαρκώνουν την εξουσία και τις δυνάμεις καταστολής. Εδώ δε μιλάμε απλά για αναρχικούς ή αριστερούς ή προοδευτικούς.

 

Μιλάμε για τη βασική αρχή της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών, μία διακίνηση η οποία έχει περικλειστεί σε μια  επιχειρηματική ελίτ που κατέχει το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Το καθεστώς αυτό ενισχύεται από ένα ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που απαγορεύει με ΜΑΤ και φυλακίσεις την οποιαδήποτε ανταγωνιστική προσπάθεια ενημέρωσης εφόσον αυτή δεν είναι ενταγμένη, λιγότερο ή περισσότερο στους  -άτυπους – κανόνες του παιχνιδιού τους. Το ότι οι κανόνες είναι άτυποι δεν το λέμε τυχαία , καθώς σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Η συνέχιση της εκπομπής τους στηρίζεται σε ένα πλέγμα αλληλοεξυπηρετούμενων συμφερόντων και σχέσεις εξουσίας.

 

Εδώ και 10 χρόνια οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, αποτελούν έναν ακόμη στόχο της εξουσίας.  Από τις μηνύσεις της κρατικής ΕΕΤΤ και την εκπομπή παρακρατικού σταθμού στην ίδια συχνότητα (FREE FM) εως τη βελούδινη φίμωση από τις πανεπιστημιακές αρχές, ειδικότερα η πρυτανεία εφαρμόζοντας μια παρελκυστική πολιτική, δήθεν ουδετερότητας, φανερώνει την πραγματική της θέση. Παρουσιάζει τον εαυτό της σαν θύμα που διώκεται γιατί υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ την ίδια στιγμή κόβει την παροχή δικτύου στα μέσα αντιπληροφόρισης που στεγάζονται στο ΕΜΠ. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δομών αντιπληροφόρισης βρίσκεται πλέον εντός πανεπιστημιακού ασύλου είναι μια πραγματικότητα που δεν ωφελεί να αγνοούμε. Θεωρούμε πως δεν υπερβάλλουμε με το να πούμε πως οι δομές αντιπληροφόρισης υπερβαίνουν τα πλαίσια της φοιτητικής κοινότητας και διαχέουν τον όποιο ανταγωνιστικό λόγο προς τα έξω,  ενώ αντίστροφα κοινωνικοποιούν ένα άσυλο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εσκεμμένα απονοηματοδοτηθεί.

 

Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθάνονται αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη έκφραση δε δεχόμαστε να αναζητήσουμε εναλλακτικές στη ραδιοφωνική ή ιντερνετική εκπομπή, σε κάποιο πιο φιλόξενο μέρος. Η εβδομάδα που έρχεται , δε θα βρεί ένα ίδρυμα επαναπαυμένο σε μια κανονικότητα και τα δύο μέσα να εκπέμπουν από την άλλη άκρη του πλανήτη. Αν το κράτος θέλει να φιμώσει τα μέσα αντιπληροφόρησης, ας αφήσει στην άκρη τις ακαδημαϊκές μαριονέτες του και ας αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας αστυνομικής επέμβασης στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Καλούμε όσους αντιτάσσονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, σε εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης, απο 15 εώς 21 Απριλίου 2013.

  ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

 Ραδιοζώνες Αντρεπτικής Έκφρασης , Απρίλης '13

 

Ακούστε ζωντανά από ΕΜΠ στο http://radio98fm.tk:8000/live

από May 22/04/2013 4:54 μμ.


 

 Athens.indymedia and 98fm radio are emiting RIGHT NOW throught NTUA s occupied  rector.  Athens imc collective called people to come over  to the university now 
"Those who consider themselves as being solidarious with counter-information projects  are invited to support us with  their physical presence
  to intervene so as to keep those projects to emit through their physical space, as much as this is possible"
 
the two media that were targeted by the state repression (through the intervention of the rector Simopoulos) from April 11, managed to emit because of the decisive action of solidarity.
 
 For the same reason, a solidarity march/ demonstration will take place, starting from Monastiraki square, on Thursday the 25th of April at 18:00
 
We will win 

από από Ηράκλειο Κρήτης 22/04/2013 6:31 μμ.


πόσο χαιρόμαστε που σας ξανακούμε και σας ξαναβλέπουμε ον λαην, Θα θέλαμε να είμαστε κοντά σας, αλλά μας χωρίζει μια θάλασσα...

 

Μην μασάτε που το μεγαλύτερο κομματι του χώρου δεν κινείται για να υπερασπίσει τα μέσα αντιπληροφόρησης, δυστυχώς δεν κινείται για κανένα λόγο, ούτε για τα φυλακισμένα αδέρφια μας, ούτε για τους αγώνες για την γή, ουτε για τπτ... Πικρό αλλά τι να κάνουμε? σίγουρα δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

 

από μέλος της FAU 23/04/2013 12:17 πμ.


σας στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των συντρόφων και συντροφισσων που ήταν τις τελευταίες τρεις μέρες στο Mannheim της Γερμανίας σε ενα τριήμερο της αναρχίας με εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες και μια έκθεση βιβλίου αναρχικών εκδοτικών οίκων.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσο χαιρομαστε και ποσο σπουδαία είναι η δουλειά σας για όλους μας που είμαστε μακριά από την Ελλάδα! Καλη δυναμη, καλή συνέχεια, μαζί μπορούμε τα πάντα!

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License