Καταγγελία για την απόπειρα φίμωσης του Αthens Ιndymedia και του 98 fm

.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Athens Indymedia και του 98 fm με απόφαση του Πρύτανη του ΕΜΠ Σιμόπουλου από τις 11/4. Ο Σιμόπουλος διέκοψε την παροχή Ίντερνετ στα δύο εγχειρήματα κατ’ εντολή του υπουργού ΠροΠο Δένδια.

Σαν συνέχεια της φυσικής βίας και καταστολής (Σκουριές, επιστρατεύσεις απεργών, βασανιστήρια σε Α/Τ, στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.ο.κ.) τώρα έρχεται και η καταστολή των ανεξάρτητων  και «ενοχλητικών» φωνών, η απαγόρευση ακόμα και της έκφρασης «ενοχλητικής» γνώμης.

Κινήσεις αμφότερα συνδεδεμένες με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό για να ισσοροπήσουν μέσα σε μια «ανισσόροπη» κατάσταση, της οικονομικής και πολιτικής τους χρεοκοπίας.

Γιατί το Athens Indymedia και ο 98 fm «ενοχλούν»; Γιατί εδώ και χρόνια αντιπληροφορούν αντί να παραπληροφορούν, όπως τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ των διαπλεκόμενων εκδοτών και των ξεπουλημένων κονδυλοφόρων. Γιατί ενημερώνουν και κινητοποιούν αντί να αποπροσανατολίζουν και να εφησυχάζουν. Γιατί κεντρίζουν συνειδήσεις, αντί να τις αποκοιμίζουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι βασικά εργαλεία στο να εγείρονται αντιστάσεις στη βαρβαρότητα του καταρρέοντος καπιταλισμού αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος. Γι’ αυτό και το κλείσιμο τους υπήρξε διακαής πόθος των φασιστοφυλλάδων, βουλευτών και ναζιστών.

Δεν πρόκειται να τους παραδώσουμε αμαχητί αυτά τα πολύτιμα μέσα μας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα των καταπιεσμένων στα ζητήματα πληροφόρησης και επικοινωνίας δεν κάμφθηκε ούτε σε περιόδους «γύψου» και στρατιωτικής δικτατορίας. Δε θα μας γονατίσουν τώρα οι Δένδιες και οι Σαμαράδες, ιδιαίτερα σε συνθήκες ραγδαίας εξάπλωσης  της τεχνολογίας της πληροφορίας.

Το ΕΕΚ στηρίζει κάθε ενέργεια και κίνηση αλληλεγγύης στα αυτοοργανωμένα μέσα αντιπληροφόρησης. Επικίνδυνα για την κοινωνία είναι τα ΜΜΕ των καπιταλιστών και όχι των αγωνιστών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License