Ρέθυμνο: κειμενο αλληλεγγγύης στο indymedia & τις δομές αντιπληροφόρισης

κείμενο που μοιράστηκε απο την Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών στο Ρέθυμνο, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το indymedia έξω απο το δημαρχείο ρεθύμνου την Παρασκευή 19/4

κείμενο απο την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών στο Ρέθυμνο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απο το δημαρχείο ρεθύμνου την Παρασκευή 19/4. 

Το κείμενο κολλήθηκε κ σε μορφή εφημερίδας τοίχου την Τετάρτη 17/4 και καλούσε στις δράσεις αλληλεγγύης.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1466839

-

Η Ελευθερία Λόγου δεν είναι μια γυναίκα με περίεργο επίθετο

Στις 11 Απρίλη, κατ’ εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Ν.Δένδια, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σ.Σιμόπουλος κλείνει τον διαδικτυακό ιστότοπο Athens Indymedia, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 98.fm και Ράδιο Ένταση, τα οποία εκπέμπουν μέσα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με την κίνηση αυτή το κράτος και τα αφεντικά του προσπαθούν να καταστείλουν και να φιμώσουν βασικές υποδομές αντιπληροφόρισης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η κυριαρχία θέλει τον μονόλογο της πληροφόρησης ώστε να αποκρύψει τους αγώνες των αντιστεκόμενων, να διαβάλει κάθε φωνή που δεν μπορεί να καταπνίξει, και τελικά να επιβάλει τη δική της άποψη για την πραγματικότητα. 

Το Athens Indymedia, αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου αντιπληροφόρησης, που πρωτοδημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Λειτούργησε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2001 με σκοπό τη διάδοση της πληροφορίας από την οπτική όλων εκείνων που αγωνίζονται, που η φωνή τους και οι διεκδικήσεις τους δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν από τα καθεστωτικά μέσα, μεταδίδοντας μια πραγματικότητα έτσι όπως την έχουν βιώσει μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς τους αγώνες. Το Athens Indymedia αποτελεί σημαντικό κόμβο άμεσης αντίπληροφόρησης για κοινωνικούς αγώνες, απεργίες, διώξεις αγωνιστών, κινήσεις αλληλεγγύης καθώς και καθημερινό «ημερολόγιο» για κάθε λογής πολιτικές, ενημερωτικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. 

Αυτό είναι λοιπόν "το πρόβλημα" για το κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες: οι δομές αντιπληροφόρησης είναι επικίνδυνες γιατί είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων.
 
H επιχείρηση αυτή του κράτους, έρχεται σε μια διόλου τυχαία κοινωνική συγκυρία. Το καθεστώς επιτίθεται και προσπαθεί να καταστείλει κάθε κοινωνική αντίσταση. Έτσι έχουμε την επέμβαση στην κατάληψη του εργοταξίου του μετρό κατά τη διαρκεια της απεργίας των εργαζομένων, την επιστράτευση των ναυετεργατών και την αστυνομική κατοχή και τρομοκρατία στις Σκουριές της Χαλικιδικής ώστε να επιβληθούν τα συμφέροντα των εταιριών χρυσού. Ως μέρος αυτής της επίθεσης, έχουμε και την εκκένωση των καταλήψεων Villa Amalias και Σκαραμαγκά στην Αθήνα και τώρα τη φίμωση του Athens Indymedia.

Εμείς όμως θα παραμείνουμε αμετανόητοι και θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους και να διεκδικούμε μια ελεύθερη ζωή με ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε κέντρα αντίστασης και ελευθερίας. θα συνεχίσουμε να στήνουμε και να στηρίζουμε τις αυτό-οργανωμένες δομές αντιπληροφόρισης μέσα από τις οποίες ακούγονται οι φωνές των καταπιεσμένων και οι κραυγές των εξεγερμένων.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΤΗΕΝS INDYMEDIA, ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ, 98 FM
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ

ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών στο Ρέθυμνο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License