Μικροφωνική αλληλεγγύης και μοίρασμα κειμένων στο μετρό Αιγάλεω

mikrofoniki sto aigaleo

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22/4 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα και μικροφωνική αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης στην πλατεία Εσταυρωμένου στο μετρό του Αιγάλεων από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι αίθριο ΤΕΙ Πειραιά και από το στέκι ΤΕΙ Αθήνας για το indymedia και τον 98 FM

 

  Το κείμενο που μοιράστηκε

         ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ!

 

 

Στις 11/4/2013,με πρωτοβουλία  του πρύτανη κόβεται το ρεύμα στο «Ράδιο Ένταση».Ταυτόχρονα γίνεται διακοπή της παροχής του ίντερνετ τόσο στο Athens Indymedia όσο και στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, οι οποίες εκπέμπουν στους 93.8 ,που ουδεμία σχέση έχουν με τη δικογραφία.Άγνωστο μέχρι σήμερα πως οι απειλές για τα χαμένα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν γίνει για ραδιοεκπομπή μετεξελίχθηκαν σε φίμωση όλων των διαδικτυακών μέσων αντιπληροφόρησης της Πολυτεχνιούπολης.Το τέχνασμα που χρησιμοποίησε ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος, αντί του εισαγγελέα, για να διακόψει την παροχή ίντερνετ ήταν η χρήση του εσωτερικού κανονισμού του ΕΜΠ που απαιτεί όλες τις παροχές ίντερνετ (IP) να αντιστοιχούν σε ονόματα.Το να δοθεί λοιπόν όνομα ια τον server του σταθμού ή του indymedia,εγχειρήματα αυτοοργανωμένα και όχι προσωποκεντρικά, συνεπάγεται κρατικές διώξεις και φασιστικές και παρακρατικές επιθέσεις στα πρόσωπα αυτά.Αντ’αυτού,σύσσωμος ο σύλλογος των χημικών μηχανικών,όπου στεγάζονται τα εγχειρήματα,έχει δηλώσει εδώ και έξι μήνες στο «όνομά» του τις παροχές αυτές αλλά και τις παροχές ίντερνετ πολιτικών ομάδων.Το χαρτί αυτό παρουσιάζεται ως χαμένο ή ανύπαρκτο.

Το «εξαφανισμένο», κατά τις πρυτανικές αρχές χαρτί του Φ.Σ. Χημικών Μηχανικών παραδίδεται εκ νέου στον κοσμήτορα του ΕΜΠ,επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στην ελευθερία έκφρασης εντός του ιδρύματος.Ο κοσμήτορας των Χ.Μ. κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο για να επιβεβαιώσει αν εμμένουν στις υπογραφές τους και ύστερα παρέδωσε το χαρτί στον πρύτανη.Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται από τα μέσα αντιπληροφόρησης και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Πολυτεχνείου,συγκέντρωση η οποία περιστοιχίζεται από εκατοντάδες αλληλέγγυους στο χώρο της πρυτανείας.Τελικά αργά το βράδυ γνωστοποιείται ότι ο Σιμόπουλος δε δέχεται το αίτημα του φοιτητικού συλλόγου και εμμένει στην απόφασή του για τη φίμωση των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης και του Athens Indymedia.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινάει μία σειρά δράσεων αλληλεγγύης με συμβολική κατάληψη της Πρυτανίας,κατά τη διάρκεια της οποίας ο 98fm εξέπεμψε για λίγο και πριν προλάβει να ανέβει το Athens Indymedia,οι ίδιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί διακόπτουν την παροχή ίντερνετ σε όλη την Πολυτεχνιούπολη! Αυτή, η δεύτερη επιχείρηση φίμωσης του Athens Indymedia και των ραδιοσταθμών αντιπληροφόρησης κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης, αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστολής και την καθημερινά ολοένα και πιο απροκάλυπτα επιχείρηση λογοκρισίας από την πλευρά του κράτους.Οι δράσεις συνεχίζονται με μικροφωνικές και συμβολικές καταλήψεις πρυτανειών και σε άλλες σχολές και κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ όπου και πραγματοποιείται εκπομπή από τον 98fm.

 Ας μην αντιμετωπίζουμε το ζήτημα τεχνικά. Δεν έχει νόημα να στήσουμε άλλες πατέντες, άλλα σημεία εκπομπής και συμβιβαστικές λύσεις.Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με την λειτουργία κάποιων μέσων αντιπληροφόρισης, ούτε με κάποιος φοιτητικές ελευθερίες. Αυτό που συμβαίνει είναι η ρεβάνς και ο τσαμπουκάς μιας θράκας ιδεολόγων του ολοκληρωτισμού που ενσαρκώνουν την εξουσία και τις δυνάμεις καταστολής. Εδώ δε μιλάμε απλά για αναρχικούς ή αριστερούς ή προοδευτικούς.Μιλάμε για τη βασική αρχή της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών, μία διακίνηση η οποία έχει περικλειστεί σε μια  επιχειρηματική ελίτ που κατέχει το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Το καθεστώς αυτό ενισχύεται από ένα ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που απαγορεύει με ΜΑΤ και φυλακίσεις την οποιαδήποτε ανταγωνιστική προσπάθεια ενημέρωσης εφόσον αυτή δεν είναι ενταγμένη, λιγότερο ή περισσότερο στους  -άτυπους-κανόνες του παιχνιδιού τους. Το ότι οι κανόνες είναι άτυποι δεν το λέμε τυχαία , καθώς σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Η συνέχιση της εκπομπής τους στηρίζεται σε ένα πλέγμα αλληλοεξυπηρετούμενων συμφερόντων και σχέσεις εξουσίας.

       Εδώ και 10 χρόνια οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, αποτελούν έναν ακόμη στόχο της εξουσίας.  Από τις μηνύσεις της κρατικής ΕΕΤΤ και την εκπομπή παρακρατικού σταθμού στην ίδια συχνότητα (FREE FM) εως τη βελούδινη φίμωση από τις πανεπιστημιακές αρχές, ειδικότερα η πρυτανεία εφαρμόζοντας μια παρελκυστική πολιτική, δήθεν ουδετερότητας, φανερώνει την πραγματική της θέση. Παρουσιάζει τον εαυτό της σαν θύμα που διώκεται γιατί υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ την ίδια στιγμή κόβει την παροχή δικτύου στα μέσα αντιπληροφόρισης που στεγάζονται στο ΕΜΠ. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δομών αντιπληροφόρισης βρίσκεται πλέον εντός πανεπιστημιακού ασύλου είναι μια πραγματικότητα που δεν ωφελεί να αγνοούμε. Θεωρούμε πως δεν υπερβάλλουμε με το να πούμε πως οι δομές αντιπληροφόρισης υπερβαίνουν τα πλαίσια της φοιτητικής κοινότητας και διαχέουν τον όποιο ανταγωνιστικό λόγο προς τα έξω,  ενώ αντίστροφα κοινωνικοποιούν ένα άσυλο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εσκεμμένα απονοηματοδοτηθεί.

       Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθάνονται αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη έκφραση δε δεχόμαστε να αναζητήσουμε εναλλακτικές στη ραδιοφωνική ή ιντερνετική εκπομπή, σε κάποιο πιο φιλόξενο μέρος. Η εβδομάδα που έρχεται , δε θα βρεί ένα ίδρυμα επαναπαυμένο σε μια κανονικότητα και τα δύο μέσα να εκπέμπουν από την άλλη άκρη του πλανήτη. Αν το κράτος θέλει να φιμώσει τα μέσα αντιπληροφόρησης, ας αφήσει στην άκρη τις ακαδημαϊκές μαριονέτες του και ας αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας αστυνομικής επέμβασης στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

      Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην εκπομπή του Athens Indymedia και του 98fm από την πολυτεχνιούπολη,στην δημιουργία μέσω που προάγουν την ελευθερία του λόγου μέσω αυτοοργανωμένων δομών αντιπληροφόρησης εντός των πανεπιστημιακών χώρων.Το πανεπιστήμιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός αφεντικού,πρύτανη και οποιουδήποτε άλλου προσπαθεί να επιβληθεί σ’αυτό.Όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε καθημερινά με αυτοοργανωμένες και οριζόντιες δομές δεν ανεχτούμε κανενός είδους κατασταλτικές πολιτικές.Είμαστε το εξεγερμένο κομμάτι της κοινωνίας,το οποίο δεν φιμώνεται,δεν καταστέλλεται.Καλούμε όλη την κοινωνία να συμπράξει μαζί μας και να αντισταθεί έμπρακτα στην καταστολή των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και στην φίμωση των φωνών μας.

 

10,100,1000ΑΔΕΣ INDYMEDIA ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΜΑΤΟ ΣΑΠΙΑ MEDIA!

                                                                  

                                                                   Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι “Αίθριο” Τει Πειραιά,

                                                                       

                                                                  Aυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τει Αθήνας

από kostas 23/04/2013 1:18 πμ.


akoma tha ginei kai provoli sto tei peiraia apo to autodiaxirizomeno steki aithrio stis 12 to mesimeri

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License