Κατάληψη Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

.

Η πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης τελεί υπό συμβολική κατάληψη από τις 10 για αλληλεγγύη στο indymedia, τον 98fm και Ράδιο Ένταση. θα ανέβουν περισσότερα και φωτογραφίες σε λίγο.

Μοιράζεται και στέλνετε το κείμενο του indymedia μαζί με το παρακάτω:

 

 

 τα γεγονότα

“Από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, πήρε την πολιτική απόφαση της καταστολής των μέσων αντιπληροφόρησης, athens.indymedia.org και του αυτοοργανομένου ραδιόφωνου Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98FM. Ανέλαβε έτσι την πολιτική ευθύνη να επιβάλλει λογοκρισία και να καταστείλει την έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αυτών που αντιστέκονται στον σύγχρονο εκφασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση. Αποφάσισε να δράσει αυτός (ο 2ος πρύτανης καταστολής, μετά τον Μαρκάτο πριν 18 χρόνια), αντί της κρατικής εξουσίας, και να ενδυθεί το ρόλο του φερέφωνου διευκολύνοντας έτσι τον υπουργό καταστολής Δένδια, τους μπάτσους και τους ναζιστές.”

H πρυτανεία του ΕΜΠ εδώ και δύο μέρες τελεί υπό κατάληψη από την οποία εκπέμπουν το athens.indymedia και o 98fm με τη στήριξη του κόσμου που συμμετέχει στα εγχειρήματα αυτά και αλληλέγγυους. Αποφασίσαμε να καταλάβουμε συμβολικά το κτήριο της πρυτανείας του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ και για να δώσουμε το μήνυμα πως το Athens.indymedia.org και o 98fm είναι μέσα ενός ολόκληρου κινήματος και όχι μιας ομάδας που τα διαχειρίζεται και η προάσπισή τους δεν αφορά απλά την επανέναρξη μιας ιστοσελίδας και ενός σταθμού αλλά είναι προάσπιση της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος να αντιστέκεσαι.

Πλεόν, η αδιαφορία και η σιωπή απότελούν συνενετικά νεύματα για τον ολοκληρωτισμό που επελαύνει. Η αδιαφορία δεν είναι πλέον επιλογή εκτός κι αν θες να λάβεις στη θέση σου στο στρατόπεδο του σκοταδισμού και της ανελευθερίας.

 

 

 “ή με την βαρβαρότητα του κρατικού αυταρχισμού,

των βασανιστηρίων, των ΕΚΑΜ, των απαγωγών μεσα από σπίτια, των

επιστρατεύσεων,της φτώχειας και της καταστολής των ελεύθερων φωνών.

ή απεναντί τους !

με τον κόσμο του αγώνα, προτάσσοντας της αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη

για έναν κόσμο χωρίς το βάρος των εξουσιαστικών δομών και σχέσεων.”

 

 

 κάτω τα χέρια !

από το athens.indymedia

και τον 98FM

 

                                κατάληψη πρυτανείας Π.Κ

από venthika 23/04/2013 12:15 μμ.


την πρυτανεία στο Ηράκλειο Κρήτης


post image
Να συμπληρωθεί πως παρόλη την απόλυτη απροθυμία του αντιπρύτανη να αποδεχτεί ότι το κτίριο της Πρυτανείας βρίσκεται υπό προσωρινή συμβολική κατάληψη, ο ίδιος δήλωνε "εγώ δεν καταλαμβάνομαι...", τελικά βρήκαμε τα μηχανήματα και στάλθηκαν κείμενα αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης και καταγγελίας της πανεπιστημιακής-κρατικής καταστολής, σε ελληνικά Πανεπιστήμια και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εικόνες:

A

από A 23/04/2013 4:47 μμ.


Υπάρχει ενημέρωση αν συνεχίζεται η κατάληψη ακόμα;

Α

από Α 23/04/2013 9:14 μμ.


Η καταληψη εληξε το μεσημερι κατα τις 12-1 αν δεν κανω λαθος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License