O Σαμαράς υπέγραψε την επιστράτευση των καθηγητών

.

Υπέγραψε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας την απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις 20 Μαΐου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες το απόγευμα την επιστράτευση των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πριν λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ΕΛΜΕ.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα στην "Εφημερίδα της Κυβέρνησης" και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις Νομαρχίες των «φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» στους καθηγητές.

Η απόφαση αφορά συνολικά σε 88.000 καθηγητές που διδάσκουν στα Γυμνάσια και Λύκεια και η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επιστράτευσής τους αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα και να διαρκέσει τρεις ημέρες.

 

Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που επιστρατεύονται απεργοί πριν απεργήσουν!!!

 Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

από erg_deltio 11/05/2013 9:41 μμ.


 

-Ανακοινώσεις κατά της απόφασης του Σαμαρά να επιτάξει τους εκπαιδευτικούς προληπτικά έχουν εκδόσει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

-Επιπλέον η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα δράσης της για τη Δευτέρα:


    09:15 π.μ., στα γραφεία της Δ.Ο.Ε., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. και της  Ο.Λ.Μ.Ε. για το συντονισμό των επόμενων κινήσεων των δύο Ομοσπονδιών.


    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.


    19.00΄ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών, στο Σύνταγμα.

 

-Επιπλέον, ο αιφνιδιασμός του Σαμαρά απαντήθηκε ήδη από την ΟΛΜΕ που καλεί:

 

      Σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Κυριακή, 12/5 στις 6 μ.μ. για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής

 

      Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2). Στην συγκέντρωση καλούν να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

 

    Την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.


    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει σε όλες τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

 

-Καταδίκη έχει εκδόσει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (που είναι το ανώτερο όργανο των συλλόγων γονέων) που επίσης καλεί στη συγκέντρωση της Δευτέρας.

 

 Υπενθυμίζουμε πως είναι η 4η φορά μέσα σε ένα χρόνο που επιστρατεύεται ένας κλάδος εργαζομένων, προηγήθηκαν οι υπάλληλοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και οι ναυτεργάτες. Με λίγες ακόμα τετοιες κυβερνητικές βλακείες όλος ο δημόσιος τομέας θα είναι επιστρατευμένος, θα απολύεται όποτε νάναι, δεν θα έχει δικαιώματα. Τότε θα λέγεται το καθεστώς "χούντα" ??

 

 

από κάποιος 12/05/2013 12:55 πμ.


Αν όντως εννοούν την απειλή απόλυσης σοβαρά, μιλάμε για πληθυσμιακό/κοινωνικό ξεσκαρτάρισμα/μετάλλαξη. Οι αντιφρονούντες καταδικάζονται σε ανεργία, εξαθλίωση, μετανάστευση και οι κενές θέσεις καλύπτονται μέσω των ρουσφετολογικών μηχανισμών με νέο αίμα οπαδών/προβάτων. Όπως τις δεκαετίες πριν και κατά διάρκεια της χούντας με τις πάσης λογής άδειες (άδεια τρικύκλου λ.χ. για να θυμόμαστε) έτσι και τώρα αλλά με πιο συστηματικό/μαζικό τρόπο.

Αν δεν τους κοπεί ούτε κι εδώ η φόρα που έχουν πάρει, με μία σημαντική συμμετοχή στην απεργία, τότε δεν τους σταματάει τίποτα.

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι η δεξιά και το κεφάλαιο έχουν εξελιχτεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν περάσει από την άμεση καταστολή με εξορίες και βασανιστήρια σε έμμεσες αλλά πιο αποδοτικές μεθόδους όπως η φτωχοποίηση/εξαθλίωση όσων δεν συμβιβάζονται. Αντί να σπαταλούν δυνάμεις κυνηγώντας κάθε αγωνιστή έναν προς έναν, κάνουν εκκαθάριση/πόλεμο σε οικονομικό επίπεδο, π.χ.:

-σταδιακή κατάργηση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων

-επιτάξεις εργαζομένων

-φορολόγηση ιδιόκτητης στέγης

-πρόστιμο ανυποταξίας

-κατασχέσεις και ποινικές διώξεις για χρέη στο δημόσιο

Σου παίρνουν τη δουλεία, σου παίρνουν τα λεφτά, σου παίρνουν το σπίτι, σε διώχνουν από την χώρα. Μέσω μιας τέτοιας καταστολής οικονομικού τύπου κρύβουν τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων και αποτρέπουν περαιτέρω συσπείρωση/εξέγερση των καταπιεσμένων. Χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ ενότητα κι αλληλεγγύη για να αποκρουστεί ένα τέτοιο τσουνάμι.

από @ 12/05/2013 2:29 πμ.


post image

Το ΦΕΚ της Χούντας ΙΙ

Εικόνες:


Να επιταξουμε εμεις οποιαδοιποτε ειδους αμφησβητηση, ανασφαλεια, τον ωχαδελφισμο που καλιεργουνε αναμεσα μας με τετιου είδους πρακτικές.Όντως οπως ειπε & ο ανθρωπος πιο πανω χριαζεται μεγαλη ενωτητα και αλλυλεγγυη για το τι προκειτε να επακολουθησει.
Η πολύμορφη και εμπρακτη αλλυλεγγυη θα ειναι τα βραχια του βυθου που θα αποροφανε την ένταση του κύματος που ερχετε κι οταν φτασει στην ακτη, η χαριστικη βολη θα ειναι πανεμορφη.
Να νιωσει ο κλαδος πως οποιο μεσω καταστολης να χρησιμοποιησουν οι λακεδες θα απαντηθει διχως οικτο. Ετσι οπως πραττουνε κι αυτοι και δημιουργουν τις συνθηκες εξαθλιωσης καλιεργοντας δογματα οπως μη χειρων βελτιστων φτανωντας το λαο σ'απογνοση. Σε περιπτωση επιστρατευσεων και απολυσεων θα απαντησουμε με αμμεση αντιπληροφορηση και επικοινωνεια, συλλογικα φαγοποτια, ενωτικες εκδηλωσεις και εντονες κοινοιτοποιησεις στο δρομο, διχως σταματημο, χωρις κανενα φοβο καταστολης.Εχουμε ερθει για να νικησουμε
Κανενας καταπιεσμενος μονος του στη δινη των ημερων που ερχονται!

Οσο μεγαλυτερη η εμπρακτη αλλυλεγγυη τοσο λιγοτερα τα φαινομενα οπου ο καθενας θα κοιταξει μεμονομενα την παρτη του και θα υποταχθει, αμφησβητωντας την αμμεση αλλυλεγγυη μεταξυ του λαου που μπορει να υπερισχυσει της δυναμης των λακεδων! Οσο υπαρχει ενοτητα και διατηρηση κοινων στοχων μεχρι τελους, κανενας επιστρατευμενος/απολυμενος κοκ δε προκειτε να πεινασει. Μαζι θα τρωμε θα πινουμε και θα σκαρωνουμε το καινουριο μελλον μας.

ειμαστε οτι χτιζουν οι σχεσεις μας διαβασα καπου.

αλλυλεγγυη & αγαπη συντροφοι

εαν θελουν να μας παρει απο κατω και να μην πραξουμε με ολομετωπες επιθεσεις συλλογικα & αντι αυτου να λιωσουμε στη μιζερια των καιρων, αυτο που θα παρουν θα ειναι να τους παρουμε εμεις κ να τους βαλουμε απο κατω πατωντας στη μουρη τους την σολα απ το παπουτσι τις ενοτητας
 

.

από . 12/05/2013 10 μμ.


Τη νομική επικύρωση - κατ' ιδίαν δήλωση τους - την στηρίζουν κι αυτή τη φορά στο νόμο 3536/2007 (ο οποίος επίσης περιέχει ρυθμίσεις θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής...) το σχετικό άρθρο του οποίου αναφέρει:

  Αρθρο 41

 

Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης.

 

  1. Επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινή­των και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητο­ποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε πε­ρίοδο ειρήνης επιτρέπονται κατά τους όρους και προϋ­ποθέσεις των διατάξεων του άρθρου αυτού.

 

  2. Έκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης, που επιβάλλει την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απει­λούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης, που επιβάλλει την επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανά­γκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.

 

  3. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, ύστερα από εισή­γηση του Υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου ανή­κει η αντιμετώπιση της αιτίας που προκάλεσε την έκτα­κτη ανάγκη, κηρύσσεται γενική ή μερική πολιτική κινητο­ποίηση, κατά την έννοια των αντίστοιχων διατάξεων του ν.δ. 17/1974 (ΦΕΚ 236 Α'), για την αντιμετώπιση της.

 

  4. Με την ίδια επίσης απόφαση του Πρωθυπουργού, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του πρώτου εδαφί­ου της παραγράφου 2, μπορεί να εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί ή οι γενικοί γραμματείς περιφερειών ή οι νο­μάρχες να προβαίνουν, με απόφαση τους, σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών. Η επίταξη προσωπικών υπηρε­σιών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπι­κών Υπηρεσιών» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνο­μικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές και επιδίδο­νται από όργανα τους και όργανα της δημοτικής αστυνο­μίας, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομι­κών προσώπων δημοσίου δικαίου. Από την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λό­γους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.

 

  5. Με την ίδια απόφαση του Πρωθυπουργού, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 2, μπορεί να εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και ο κατά περίπτωση αρμό­διος Υπουργός να προβαίνουν, με κοινή απόφαση τους, σε επίταξη ακινήτων, μη αναλώσιμων κινητών, καθώς και βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων μαζί με τις εγκαταστάσεις τους. Η επίταξη αναλώσιμων κινητών επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αιτιολογού­νται ειδικά. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, για την έκ­δοση της απόφασης επίταξης ακινήτων και κινητών πραγμάτων μπορεί να εξουσιοδοτείται ο οικείος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ή ο οικείος Νομάρχης. Η επίταξη ακινήτων και κινητών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης» κατ' ανάλογη εφαρμογή της προηγού­μενης παραγράφου.

 

  6. Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή ακίνητο ή κινητό πράγμα κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε  αρνείται  ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρεί­ται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών. 

 

  7. Οι διατάξεις ιδίως των άρθρων 2 παρ. 5, 18, 19, 22 και 23 του ν.δ. 17/1974 δεν εφαρμόζονται εφεξής για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε καιρό ειρήνης, εφόσον έρχονται σε αντίθεση προς τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Επίσης δεν εφαρμόζεται και κάθε άλλη διά­ταξη που είναι αντίθετη προς τις διατάξεις αυτού του άρ­θρου.

 

Νομικά λοιπόν ειναι αίολο, αλλά αυτό είναι κατιτίς γνωστό. Εκεί που θα προτιμούσα να εστιάσω είναι πως η ποινή για την άρνηση φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή, δίχως βέβαια να γνωρίζω μέχρι που μπορεί να ανέλθει. Το επισημαίνω σε περίπτωση που τώρα ή κάποια άλλη χρονική στιγμή,  απο κάποιον άλλο κλάδο, επιλεγεί η οδός της συλλογικής άρνησης.

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License