Αλλοδαποί μαθητές/-τριες χωρίς άδεια παραμονής αποκλείονται από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η έγνοια της κυβέρνησης για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις!!!

Οι αλλοδαποί μαθητές και μαθήτριες  χωρίς άδεια παραμονής αποκλείονται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης δεν παίρνουν απολυτήριο μέχρι να προσκομίσουν την άδεια παραμονής. Αυτό ισχύει και για όσα αλλοδαπά παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Με το δεδομένο του υψηλού ποσοστού ανεργίας πολλοί αλλοδαποί γονείς έχουν χάσει την άδεια παραμονής που τους είχε πιθανόν χορηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και τα παιδιά τους στερούνται του δικαιώματος λήψης του απολυτηρίου και συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μαθητές και μαθήτριες χωρίς καθόλου άδεια παραμονής  δεν έχουν κανένα δικαίωμα φοίτησης σε σχολείο μόλις ενηλικιωθούν.

Η σχετική διάταξη από το 2010 ορίζει:

"Ο υποψήφιος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών του πρέπει να έχει μαζί του το διαβατήριο (VISA) ή την άδεια παραμονής, ώστε να αποδεικνύεται η νόμιμη παρουσία του στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά δεν κατατίθενται από τον ίδιο τον υποψήφιο, υποβάλλεται από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος βρίσκεται στο εξωτερικό. Όταν ο υποψήφιος είναι στην Ελλάδα και τα δικαιολογητικά του υποβάλλονται με εξουσιοδότηση, κατατίθεται και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου (VISA) ή της άδειας παραμονής για τη νόμιμη παρουσία του υποψηφίου στην Ελλάδα."

από ... 13/05/2013 6:20 μμ.


Βάλε το λινκ με την διάταξη!

Ώστε να μεταφραστεί και να σταλθει σε διεθνείς οργανισμούς για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License