Πάτρα - Ολονύκτιες οδομαχίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

 

 

Η πλατεία Όλγας αποτελεί εδώ και δεκαετίες χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και οργάνωσης αντισυστημικών δράσεων. Ως εκ’ τούτου το κράτος έχει σπρώξει την πρέζα στον εν λόγω χώρο και ασφαλίτες φροντίζουν να συνάπτουν φιλικές σχέσεις με ορισμένους πρόθυμους καταστηματάρχες της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει προσπάθεια από ομάδες του αναρχικού χώρου κάθαρσης της πλατείας από την πρέζα και από τα σκυλιά των αφεντικών. Στα πλαίσια κοινωνικής διεύρυνσης της προσπάθειας αυτής γίνεται στην πλατεία κάθε βδομάδα πάρτυ με ποικιλία μουσικών ήχων, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεγγύης και των αντιεμπορευματικών σχέσεων και προώθησης ενός τρόπου διασκέδασης μακριά από αυτόν που προωθεί το σύστημα, μακριά από επιχειρηματίες εκμεταλλευτές-μαφιόζους-σαπιοκοιλάδες.

Αυτό φυσικά το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν μπορούσαν να το αφήσουν αναπάντητο. Έτσι την Παρασκευή 17 Μαϊου επιτέθηκαν αναίτια στους συναθροιζόμενους με όλη την αστυνομική δύναμη της πόλης. Στο διάβα τους επιτέθηκαν σε συγκεκριμένο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας, χτύπησαν το σερβιτόρο και τον ιδιοκτήτη του καφενειου και τους συνέλαβαν. Η επίθεση αυτή απαντήθηκε άμεσα με ολονύχτιες οδομαχίες σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης συνοδευόμενες από πλήθος συνθημάτων. Ρήγα Φεραίου, Καρόλου, Μαιζώνος επί 4 ώρες φλέγονταν, ενώ ήταν σαφής ο στόχος των μπάτσων να μην επιτρέψουν την ανακατάληψη της πλατείας. Τελικώς με μία κίνηση αντιπερισπασμού απομακρύνθηκαν οι τσάτσοι της εξουσίας από την πλατεία, αφού δεν ήξεραν προς τα που κατευθυνόταν ο συγκεντρωμένος κόσμος. Αυτό έγινε αμέσως αντιληπτό και επανακαταλήφθηκε η πλατεία από συντρόφους.

 

Ρουφιάνοι, Προσκυνημένοι, Εκμεταλλευτές, Υποστηρικτές των πολέμων που κάνει το κεφάλαιο στους λαούς είτε είναι στρατιωτικοί είτε οικονομικοί όπως στην Ελλάδα, Υπηρέτες του πιο σάπιου συστήματος, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ:

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ! ! !

 

Φιλήσυχοι μικροαστοί που κοιτούσατε από τα μπαλκόνια σας, υπέρμαχοι της κοινωνικής ειρήνης, ακούστε το καλά: ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ! ! ! 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License