Αποχή συσσιτίου - Αλληλεγγύη στον Κ. Σακκά

Απέχουν από σήμερα από το συσσίτιο οι φυλακισμένοι αγωνιστές Κ.Γουρνάς, Χ.Κορτέσης, Δ.Κουφοντίνας και Β.Σταθόπουλος που κρατούνται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό αγωνιστή Κώστα Σακκά που ξεκινά σήμερα Τρίτη 4 Ιούνη απεργία πείνας

ΑΠΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον σύντροφο Κώστα Σακκά που από την Τρίτη 4 Ιούνη ξεκινά απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Από την ίδια ημέρα απέχουμε κι εμείς από το συσσίτιο της φυλακής τασσόμενοι δίπλα στον αγώνα του συντρόφου με αίτημα να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις που έχει υποβάλει στην πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου που του επέβαλλε την παράταση της προφυλάκισής του. Μια απόφαση που με προφανή στόχο να μην αποφυλακιστεί μετά το πέρας του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, τον κρατά φυλακισμένο για πάνω από 2,5 χρόνια χωρίς να έχει καταδικασθεί. Μια απόφαση η οποία επεβλήθη πραξικοπηματικά, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, καταλύοντας ακόμη και το συνταγματικό δικαίωμα της 18μηνης προφυλάκισης.

 

Η κίνηση αυτή των δικαστικών αρχών έρχεται ως συνέχεια σε μια αλυσίδα προφυλακίσεων και νέων διώξεων εφαρμόζοντας ένα νέο κατασταλτικό δόγμα σε υποθέσεις πολιτικής βίας. Ένα δόγμα που αποτυπώθηκε εύγλωττα από τα χείλη του υπουργού δημόσιας τάξης, στην αρχή του χρόνου, προτρέποντας τους δικαστικούς να προφυλακίζουν αγωνιστές μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους αποδεικτικά στοιχεία και κυρίως να μην αφεθούν ξανά ελεύθεροι αγωνιστές με την παρέλευση της 18μηνης προφυλάκισης.

 

Σήμερα που οι πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας ισοπεδώνουν κάθε κοινωνικό κεκτημένο, που το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο στα χέρια του καθεστώτος, είναι σημαντικό να αντισταθούμε σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, να σταθούμε εμπόδιο στην επέλαση της κατασταλτικής λαίλαπας.

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

 

Κώστας Γουρνάς

Χριστόφορος Κορτέσης

Δημήτρης Κουφοντίνας

Βαγγέλης Σταθόπουλος

Τρίτη, 4 Ιούνη 2013,

από την ειδική πτέρυγα

των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License