Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Κ.Σακκά

Στις 4 Ιουνίου, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, προφυλακισμένος σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του!

 

 

  Στις 4 Ιουνίου, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, προφυλακισμένος σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του!

            Όπως είχαμε επισημάνει και παλαιότερα, οι δικογραφίες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε αυτή θα αποτελούσαν εργαστήρι νομοθετικών και δικαστικών πειραματισμών. Οι δικαστικές αρχές ταυτίζονται πια με τις αστυνομικές και χρησιμοποιούν την ποινική δικονομία ως όπλο δίωξης και εξόντωσης.  Το δικαστικό-αστυνομικό σύμπλεγμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον προφητικό ήρωα κόμιξ Judge Dredd, που είχε τη δυνατότητα να συλλαμβάνει, να δικάζει και να εκτελεί την ίδια στιγμή μόνος του. Εν προκειμένω, το νομικό κατασκεύασμα της ταυτόχρονης δίωξης για ενέργειες αδιακρίτως  είναι καταφανέστατη  αυθαιρεσία - επίδειξη δύναμης των ανακριτικών αρχών με μόνο στόχο την ανανέωση της προφυλάκισης των κρατουμένων για «νέα αιτία».

            Όπως λέει και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Σακκάς (από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Καραγιαννίδη) , πρόκειται για “ένα ακόμα κατασταλτικό πείραμα δημιουργώντας μια δικογραφία με στοιχεία όχι χαλκευμένα ή στημένα, αλλά παντελώς ανύπαρκτα όσον μας αφορά. Σε μια δικογραφία χιλιάδων σελίδων και σε ένα βούλευμα που θα κληθούν να καταθέσουν 680 μάρτυρες τα ονόματα μας δεν αναφέρονται πουθενά. Συνειδητά λοιπόν οι δύο προαναφερόμενοι ανακριτές (σ.σ. ειδικοί εφέτες ανακριτές Μπαλτάς και Μόκας)  υποσκέλισαν την (ανύπαρκτη ούτως ή άλλως) νομική βαρύτητα του κατηγορητηρίου χάριν της κατασταλτικής σκοπιμότητας. Έτσι και οι νέες αυτές προφυλακίσεις χρησιμοποιήθηκαν εργαλειακά με σκοπό να επιβάλλουν ακόμα μια 12μηνη προφυλάκιση και να αποκλείσουν την πιθανότητα όποιων αποφυλακίσεων λόγω λήξης του 18μηνου. Γι’ αυτό το λόγο και ενώ τα «στοιχεία» της δικογραφίας ήταν γνωστά στους ανακριτές τουλάχιστον ένα χρόνο, επέλεξαν να ξεκινήσουν τις νέες διώξεις στην εκπνοή του ορίου προφυλάκισης”.

            Η Εξουσία έχει εδώ και καιρό απεμπολήσει κάθε εγγύηση για τους υπηκόους της. Η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στον καθένα μας την εποχή της έκτακτης ανάγκης είναι είτε του δούλου είτε του εχθρού. Η πανηγυρική καταπάτηση κάθε νομικού φραγμού από το καθεστώς θα πρέπει να αναθεωρήσει και τη στάση των αγωνιζόμενων, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να περιμένουν κάτι από τους  θεσμούς , παρά μόνο την καταστροφή τους και την οικοδόμηση νέων  από τα κινήματα και τους αγώνες τους.

            Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί ένα ευρύ μέτωπο αντεπίθεσης και διεύρυνσης του ορίζοντα της ελευθερίας ενάντια στο καθεστώς της εξαίρεσης, μακριά από κομματικές ή μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις. Κάθε προσβολή των κεκτημένων ενός ομήρου του κράτους είναι μια ήττα για το κίνημα, γιατί πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της ισχύος και του δικαίου που αυτό φέρει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας αναρχικό αγωνιστή Κωνσταντίνο Σακκά, στους αγώνες και στα αιτήματα των κατηγορούμενων στις ίδιες δικογραφίες και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Θα το πούμε άλλη μια φορά:

Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές δεν εκπορεύεται από φιλανθρωπία , αλλά επειδή αναγνωρίζουμε στα πρόσωπά τους τα δικά μας.

Γιατί το στόχαστρο έχει από καιρό διευρυνθεί.

Γιατί όσο υπάρχουν φυλακές κανείς μας δεν είναι ελεύθερος.

                ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΚΚΑ

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License