αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Κείμενο για τον αναρχικό απεργό πείνας, από 04.06, Κώστα Σακκά που έχει μοιραστεί σε διάφορες παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 04.06.13

 

“ Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι άνθρωποι πίσω από αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργιών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργασιακών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντάς τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυσοκροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης...Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μιας κοινωνίας νεκροταφείο στο όνομα του νόμου. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μιας κοινωνίας νεκροταφείο αν χρειαστεί ακόμα και εκτός νόμου...Βουτοιγμένοι στην υποκρισία και την αθλιότητα, κατάπτυστοι τόσο για τους θιασώτες της αστικής δικαιοσύνης, όσο και για τους επικριτές και τους ιδεολογικούς εχθρούς της...”

Κώστας Σακκάς, Α΄ πτέρυγα Κορυδαλλού

 

Στις 4/12/2010 ο Κ. Σακκάς συλαμβάνεται μαζί με τον Α.Μητρούσια έξω από μια αποθήκη στη Ν. Σμύρνη στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκε οπλισμός. Από την πρώτη στιγμή ο Κ. Σακκάς παραδέχεται την σχέση του με την αποθήκη και τον οπλισμό ενώ δηλώνει ότι είναι αναρχικός. Επίσης δηλώνει ότι τα ευρήματα σχετίζονται με την πολιτική του ταυτότητα και τις πολιτικές επιλογές που αυτή συνεπάγεται.

Στις 7/12/2010 προφυλακίζεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Η κατηγορία αναβαθμίζεται σε συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στις 12/4/11, χωρίς να υπάρξει η εξέλιξη κάποιας έρευνας ή κάποιο άλλο στοιχείο. Αυτό προφανώς γίνεται κάθως δεν θα μπορούσε να ευσταθήσει η κατηγορία της συμμετοχής σε μια άγνωστη οργάνωση που δεν έχει στο ενεργητικό της καμία δράση.

Λίγο πριν τη λήξη της πρώτης προφυλάκισης και συγκεκριμένα στις 6/4/12 προφυλακίζεται εκ νέου για την διάπραξη 160 ενεργειών την ευθήνη των οποίων έχει αναλάβει η οργάνωση Σ.Π.Φ.

Στην δικογραφία αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του συντρόφου Κ. Σακκά και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του. Στην ουσία προφυλακίζεται δύο φορές για την ίδια υπόθεση με σκοπό την επιμήκυνση της προφυλάκισής του.

Τον Απρίλιο του 2012 λίγο πριν τελειώσει και η δεύτερη προφυλάκιση ο εισαγγελέας Μωραϊτάκης κάνει πρόταση για την παράταση άλλων 6 μήνων της προφυλάκισης, αυτή τη φορά χωρίς να δικαιολογήσει την προτασή του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με το υπάρχον σύνταγμά τους, το οποίο ορίζει πως κάθε επόμενη προφυλάκηση εκτός της πρώτης δεν μπορεί να ξεπερνάει το 12μηνο.

Η πρόταση του Μωραϊάκη εξετάζεται από το συμβούλιο εφέτων, στο οποίο πρόεδρος είναι η Α. Κακκαβά. Η συγκεκριμένη δέχεται την πρόταση του εισαγγελέα και αποφασίζει την παράταση της προφυλάκισης του Κ. Σακκά. Η Κακκαβά είναι η πρόεδρος που λίγο πριν την πρώτη απεργία πείνας των Σακκά, Μητρούσια, Καραγιαννίδη αποφάσισε την παράταση της δεύτερης προφυλάκισής του και δεν έκανε δεκτή την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Στις 4/6/2013 συπληρώνεται και το ανώτατο όριο της προφυλάκισης του Κ. Σακκά. Η επιλογή του να ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του αυτή την μέρα, αποτελεί κομμάτι του αγώνα του για ατομική και συλλογική ελευθερία.

Αυτή η πραξικοπιματική δίωξη του συντρόφου έρχεται να προστεθεί στο συνολικό πολιτικό κλίμα, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται στην παρούσα συνθήκη της οικονομικής κρίσης. Η εξουσία συνεχώς λαμβάνει πιο ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά και προσπαθεί με το δόγμα της “σιδερένιας πυγμής” να επιβληθεί και να αφανίσει κάθε φωνή αντίστασης. Με τις διώξεις σε αγωνιστές, πολύχρονες ποινές, την επιβολή περιοριστικών όρων, την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου, την απαγόρευση των διαδηλώσεων οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν να επιβληθούν σε κάθε υγειές κομμάτι της κοινωνίας, που σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στην εξουσία.

Από τις εισβολές των ΕΚΑΜ σε φυλακές, καταλήψεις, περιοχές ολόκληρες (Β. Α. Χαλκιδική) και τις φυλακίσεις των αντιστεκόμενων κατοίκων, την επίταξη απεργών, τις απαγωγές πολιτικών προσφύγων, τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ένα είναι το πρόσωπο της εξουσίας. Αυτό της βίας και της εκμετάλλευσης απέναντι στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Απέναντι σε αυτό το καθεστώς η αντίσταση αποτελεί την μόνη αξιοπρεπή επιλογή. Και η αντίσταση εκφράζεται σε κάθε στιγμή αγώνα, σε κάθε μορφή ακι στιγμή σύγκρουσης και εναντίωσης στα σχέδια των κυριάρχων.

Από τη μεριά μας, συνειδητά τασσόμαστε στο πλευρό του συντρόφου, συνειδητά στο πλευρό όσων αντιστέκονται!

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 04.06 ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

 

Συνέλευση Συντονισμού Αλληλεγγύης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License