Πάτρα: Κείμενο από "δυσήνιο ίππο" για την απεργια πείνας του Κ. Σακκά

.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ TOY ΑΝΑΡΧΙΚΟY ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ (ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4 ΙΟΥΝΗ)

 

Στις 4 Δεκέμβρη του 2010 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Κώστας Σακκάς μαζί με τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Σ. Αντωνίου, καθώς και με άλλα 2 άτομα που αργότερα απαλλάχτηκαν των κατηγοριών, αρχικά με την κατηγορία της συμμετοχής σε ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Στη συνέχεια, το κατηγορητήριό τους αναβαθμίζεται με την αιτιολογία της συμμετοχής τους στην οργάνωση “συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς”. Ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι 3, αρνείται τις κατηγορίες και τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε οργάνωση, υπερασπίζεται όμως τη συμμετοχή του στον κοινωνικό πόλεμο ως αναρχικός. Μέχρι σήμερα, 2μιση χρόνια μετά, βρίσκεται προφυλακισμένος στα κελιά της δημοκρατίας. Στις αρχές Ιούνη, παρόλο που έληξε η ανώτατη νόμιμη περίοδος προφυλάκισης του, το συμβούλιο εφετών αρνείται να εγκρίνει την αποφυλάκιση του, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Ως απάντηση, στις 4 Ιούνη, ο σύντροφος ξεκινάει απεργία πείνας, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

 Η στάση αυτή του κράτους δεν μας εκπλήσσει. Απέναντι στους εχθρούς της, και δει τους αναρχικούς, η κυριαρχία δε δείχνει έλεος. Οι εξοντωτικές ποινές, οι στημένες κατηγορίες και η άρνηση της ίδιας της της νομιμότητας δεν είναι παρά κομμάτια μόνο της επίθεσης που στο πλαίσιο του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης, και εν μέσω κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, εξαπολύει για να κάμψει κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση, για να τρομοκρατήσει και να διαλύσει τους αγωνιστές. Οι πρόσφατες διακηρύξεις περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η κήρυξη των απεργιών ως καταχρηστικών, οι πρόσφατες εισβολές στις καταλήψεις και στους χώρους αγώνα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα φασιστικά πογκρόμ, η στρατιωτική κατοχή ολόκληρων περιοχών, οι διώξεις και οι προφυλακίσεις αντιστεκόμενων ανθρώπων, όλα μαζί συνθέτουν το σχέδιο ολοκληρωτικής επιβολής από μέρους του κράτους ενός καθεστώτος που θα επιφέρει την απόλυτη κοινωνική εξαθλίωση και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την προστασία της κυριαρχίας από την κοινωνική οργή και τις επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη μας. Κάθε αγώνας ενάντια στην επιβολή και στην τρομοκρατία του κράτους είναι αγώνας κοινωνικός και θα μας βρίσκει δίπλα του. Η αλληλέγγυα στήριξη στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, όπως και σε κάθε αγωνιστή που βρίσκεται όμηροw στα χέρια του κράτους είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία χωρίς κράτη και αφεντικά, χωρίς φυλακές και στρατόπεδα, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση!

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”

Πάτρα,   Ιούνης 2013

http://ipposd.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License