[DUTCH] Wie is Kostas Sakkas?

Wie is Kostas Sakkas?

Wie is Kostas Sakkas? http://tinyurl.com/kljqg6k 4 December 2010 werd Kostas Sakkas werd tijdens een anti-terreuroperatie gearresteerd in de zogenaamde 'Nea Smyrni zaak'. Nea Smyrni is de wijk in Athene waar Sakkas en Alexandros Mitrousias werden gearresteerd in bezit zijnde van verschillende wapens terwijl zij een gerage verlieten waar meer wapens en explosieven werden gevonden. Sakkas is op het moment in afwachting van de Nea Smyrni zaak in aanklacht van het vormen van een “naamloze terroristische organisatie”.
De afgelopen dagen zijn er, in solidariteit met anarchist Sakkas, talrijke solidariteitsdaden geweest in heel Griekenland. Hij is sinds 4 juni 2013 in hongerstaking waarmee hij vecht voor zijn onmiddellijke vrijlating.
Op 11 juni heeft een behandelend arts over zijn medische toestand gerapporteerd dat hij zwak is, moe na minimale inspanning (bijv. lopen van zijn cel naar de ziekenboeg), ongemak, lichte kortademigheid, duizelingen, hoofdpijn, buikpijn heeft en hij 3,5 kilo aan gewicht heeft verloren. In de tussentijd hebben medegevangenen een ongereserveerde solidariteit met de hongerstaker verklaard. Sinds 4 juni hebben vier kameraden die in de gevangenis van Koridallos in de vrouwen-vleugel zitten – Kostas Gournas (Revolutionary Struggle), Christoforos Kortesis, Vaggelis Stathopoulos, als wel Dimitris Koufontinas (17 November) – gevangenismaaltijden geweigerd. Op 5 juni, in de sessie van de derde Conspiracy Cells of Fire (CCF)-rechtszaak aan het Koridallos vrouwengevangenis-gerecht, hebben medebeklaagden de rechtszaal verlaten in steun van de beslissing van Kostas Sakkas om in hongerstaking te gaan. Sinds 6 juni zijn kameraden in de Larissa gevangenis in de tweede vleugel – Rami Syrianos and Spyros Stratoulis – ook gestopt met het accepteren van gevangenismaaltijden om Kostas Sakkis te steunen in zijn strijd.
Hierbij hebben ze hun steun uitgesproken voor CCF-lid Gerasimos Tsakalos, welke een verlening van zijn voorarrest in afwachting van de rechtszaak zag worden uitgevaardigd. Op 7 juni hebben anarcho-communisten Tasos Theofilou (Domokos gevangenis) en Polukarpos Georgiadis (Corfu gevangenis) een gezamenlijke verklaring uitgebracht voor hun kameraad Kostas Sakkas zeggende “we zullen zullen elkaar snel weer treffen op de slagvelden van de sociale/klassenstrijd.”
 Op 11 juni hebben in totaal 290 vrouwen en mannen in de gevangenissen van Larissa, Patras, Corfu de eerste vleugel van Kroidallos, Alikarnassos en Eleonas-Thebes een open brief uitgevaardigd ter verdediging van Kostas Sakkas en voor de vernietiging van elke gevangenis. Meer info over de zaak van Kostas Sakkas:

http://blog.occupiedlondon.org/2013/06/15/anarchist-kostas-sakkas-on-hunger-strike-since-june-4

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License