Απορρίφθηκε το αίτημά του από το Συμβούλιο Εφετών για τον Κ. Σακκά

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά
Απορρίφθηκε το αίτημά του από το Συμβούλιο Εφετών

 

Με μια ακόμη προκλητική απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του Μ. Δαλιάνη- ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου (μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση), αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις).

Ο Κ. Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας σήμερα την 22η μέρα.

Την κατάσταση της υγείας του περιγράφει σε σημερινό ιατρικό της σημείωμα η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ:

«ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Για τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά Κωνσταντίνο, 29 ετών
25/06/2013

Παρακολούθησα την πορεία της υγείας του κ. Σακκά από την έναρξη της απεργίας πείνας έως σήμερα. Αρχικά με πρόσκληση δική του και της οικογενείας του τον εξέτασα ενόσω εκρατείο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Α' Παθολογικό τμήμα του Γ.Ν. Νικαίας, όπου εργάζομαι και όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την 17η/6ου 2013.

Διανύει σήμερα την 22α ημέρα απεργίας πείνας. Συνολικά έχει χάσει 10 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί στο 8,7% του αρχικού σωματικού του βάρους. Κατά το τελευταίο μεγάλο διάστημα εμφανίζει σημαντική αδυναμία και αίσθημα καταβολής, ενώ έχει συχνά παραπονεθεί για άτυπα ενοχλήματα στην περιοχή του θώρακα, πιθανόν εκ του πεπτικού (ιστορικό σχετικής επεμβάσεως σε παιδική ηλικία). Επιπλέον εμφανίζει ξηροφθαλμία και μικρού βαθμού ουλίτιδα, καθώς επίσης γαστρεντερική διαταραχή του τύπου της επίμονης δυσκοιλιότητας.

Αντικειμενικά διαπιστώνεται συστολικό φύσημα 2/6 στην προκάρδιο χώρα (η σχετική διερεύνηση δεν ανέδειξε παθολογικό αίτιο), καθώς επίσης η αναμενόμενη ως εκ της ασιτίας και κλινοστατισμού σχετική βραδυκαρδία. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε συχνά ορθοστατική υπόταση και υπογλυκαιμίες. Από τις φυλακές ήδη εμφανίζει χαμηλή ουρία αίματος ως εκ της ασιτίας.

Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σακκάς υποβάλλει τον εαυτό του σε απεργία πείνας. Το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην παρέλευση των ημερών και στην σημαντική απώλεια βάρους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξή του.

Με βάση την σχετική βιβλιογραφία, στην φάση στην οποία βρίσκεται και έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της αρχικής χρησιμοποιήσεως του ηπατικού γλυκογόνου ως πηγή ενεργείας, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως πηγή ενεργείας κατά μείζονα λόγο το μυϊκό σύστημα. Τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή, 1. αφορά τόσο τους σκελετικούς όσο και τους λείους μύες (μυοκάρδιο) και ενέχει κινδύνους για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακές αρρυιθμίες, 2. η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα γραμμική, αλλά μπορεί να είναι εκθετική, ειδικά αν ο απεργός πείνας σταματήσει να λαμβάνει υγρά και ηλεκτρολύτες.

Ολγα Κοσμοπούλου

Παθολόγος, επιμελήτρια Α ΕΣΥ
Μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ».

 

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/19524.Λευτεριά-ΤΩΡΑ-στον-απεργό-πείνας-Κ-Σακκά-–


post image

να δωσουμε μια ηχηρη απαντηση στην απορριψη και μια προειδοποιηση για την αιτηση αποφυλακισης που εχει καταθςσει ο συντροφος

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

του αναρχικου απεργου πεινας

Κ. ΣΑΚΚΑ

Εικόνες:

από ανομος 26/06/2013 10:39 πμ.


Γνωρίζει κανείς πότε μπορεί να ξαναγίνει αίτηση αποφυλάκισης;

Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο;

Δεδομένου οτι ο σύντροφος ήδη διανύει σήμερα την 22η μέρα απεργία πείνας.

 

από @ 26/06/2013 12:22 μμ.


εχει ειδη κατατεθει η αιτηση (οπως γραφει και πιο πανω) ειναι δυστυχως στην ευχαιρια του συμβουλιου να το εξετασει οποτε θελει. Συνηθως εχει 2 συνεδριες την εβδομαδα, τριτη-πεμπτη, αλλα λογο της απεργιας, αν 'νιωσουν' την αναγκαιοτητα επιταχυνσης της απαντησης λογο πχ προβληματων υγείας. Λέω π.χ. γιατι αυτος ειναι ο ρόλοςμας ως αλληλεγγυοι να δημιουργισουμε μια τέτοια κοινωνικη πιεση ετσι ωστε να πιεστουν να απαντησουν συντομα και φυσικα θετικά. Γι' αυτό η παρουσία μας στην πορεία την παρασκευή ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Αυτό ισχύει για όλες τις κινησεις αλληλεγγύης που γίνονται.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

από προλ. 26/06/2013 12:22 μμ.


απ' όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη αίτηση του συντρόφου, η οποία απορίφθηκε, δεν ήταν αίτηση αποφυλάκισης αλλά αίτηση αναίρεσης της απόφασης του συμβουλίου που παρέτεινε "παράνομα" την προφυλάκιση του. κατά "διαβολική" σύμπτωση, το συμβούλιο που έκρινε τη συγκεκριμένη αίτηση ήταν το ίδιο μ' αυτό που είχε επιβάλλει αυτήν την "παράνομη" απόφαση. η εκδικητικότητα τους, συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι τους πήρε πάνω από μια εβδομάδα για να ανακοινώσουν την προειλλημένη αποριπτική απόφαση τους, έτσι ώστε να παρατείνουν την σωματική δοκιμασία του συντρόφου, θέτοντας ηθελημένα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του, και να κωλυσιεργήσουν την αίτηση αποφυλάκισης του, η οποία για να κατατεθεί έπρεπε να υπάρχει η ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης. όπως και να χει...

 

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ - ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

από wannabe νομικος 26/06/2013 7:13 μμ.


Υπάρχει κάπου το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου? Γενικά είμαι περίεργος να δω τι νομικά τερτίπια χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Υπάρχει έστω και η παραμικρή νομική βάση στην συνέχιση της προφυλάκισης? Ας πεί κάποιος νομικός λεπτομέρειες!

από @αλληλεγγυη 09/07/2013 1:27 πμ.


Δεν υπαρχει περιορισμος. Μπορεις να καταθετεις αιτηση αποφυλακισης καθε μερα αφου στην απορριπτουν καθε μερα. Η αποφαση της απορριψης δεν αιτιολογειται. Απλα απορριπτεται. Ειναι αδιανοητο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License