Κάλεσμα ΑΠ-Ροσινάντε για Σακκά

Ανακοίνωση ΑΠ Ροσινάντε για απεργία πείνας Κ.Σακκά Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας από 4/6 Κ. Σακκά Πορεία 29/6 11.30πμ Μοναστηράκι

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά!

 

Στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, το Kράτος θεσπίζει ειδικό νόμο για να αντιμετωπίσει την οργάνωση των εργατών και τις επαναστατικές ιδέες που άρχισαν να εξαπλώνονται ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους -το λεγόμενο ιδιώνυμο. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου να ελέγξει και να καταστείλει το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα που θέριευε, το ιδιώνυμο στόχευε ευθέως όσους διέδιδαν ιδέες που θεωρούνταν εχθρικές προς την καθεστηκυία τάξη και συμμετείχαν ενεργά στους εργατικούς αγώνες. Σήμερα, ο συνασπισμός Κράτους-Κεφαλαίου θωρακίζει περαιτέρω το νομικό του οπλοστάσιο για να πατάξει τον εσωτερικό εχθρό (τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, απαγόρευση διαδηλώσεων, εφαρμογή μέτρου πολιτικής επιστράτευσης, δήθεν επίορκοι που τίθενται σε αργία κ.ά.).

 

Στις ελληνικές φυλακές μετράμε ήδη δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους από τον χώρο της επαναστατικής αριστεράς και των αναρχικών, ενώ στο χορό των προφυλακίσεων προστίθενται και κατηγορούμενοι για ενέργειες λαικής αντιβίας (βλ. απεργία 12/2/12, πυρπόληση εργοταξίου στις Σκουριές Χαλκιδικής). Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης αγωνιστών κατασκευάζονται ένοχοι, ποινικοποιούνται φιλικές και συντροφικές σχέσεις, επιβάλλονται τεράστιες ποινές φυλάκισης και ειδικές συνθήκες κράτησης.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς παραμένει φυλακισμένος επί 2,5 χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί, ενώ το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε για δεύτερη φορά την ένστασή του, επικυρώνοντας την κατά 6 μήνες παράταση της κράτησής του πέραν των 30 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα, κουρελιάζοντας την αστική τους νομιμότητα. Ο Κ. Σακκάς από τη μέρα παρέλευσης του 30μήνου (4/6) βρίσκεται σε απεργία πείνας και νοσηλεύεται ήδη με σοβαρές βλάβες υγείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

 

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε “άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”, ενώ τον Απρίλη του 2011, κατηγορείται εκ νέου για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (πράγμα που αρνείται, αποδεχόμενος μόνο την αναρχική του ταυτότητα και την κατηγορία της απλής οπλοκατοχής). Πριν τη λήξη του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, στις 6 Απριλίου του 2012, νέες κατηγορίες του αποδίδονται και προφυλακίζεται ξανά. Πρέπει να τονιστεί πως σε ίδιο καθεστώς παρατεταμένης προφυλάκισης βρίσκεται και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος που κατηγορείται και για την ίδια υπόθεση.

 

Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε επαγρύπνηση: Οι διώξεις αγωνιστών, η κρατική εκδικητικότητα και οι παρακρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο ο ταξικός πόλεμος εντείνεται με φόντο την καπιταλιστική κρίση. Ο εχθρός είμαστε όλοι όσοι αντιστεκόμαστε και περνάμε σε θέσεις μάχης.

 

Καλούμε τα σωματεία και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν θέση για τους πολιτικούς κρατούμενους που γεμίζουν τις Ελληνικές φυλακές, και να συμβάλλουν σε ένα πλατύ κίνημα στήριξης του αναρχικού αγωνιστή Κώστα Σακκά που διεκδικεί την ελευθερία του, με όπλο το σώμα του, από τις 4/6.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4/6 ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6, 11.30 πμ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

www.rocinante.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License