Σχετικά με την είσβολή μπάτσων στο στέκι Ναδίρ και τη σύλληψη αναρχικών στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την εισβολή μπάτσων στο στέκι Ναδίρ και τη σύλληψη αναρχικών συντρόφων στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση που επικρατεί στο στέκι έχει ως εξής: Σκόνη για εύρεση αποτυπωμάτων σε όλα τα "καίρια" σημεία, σπασμένες πόρτες, αναποδογυρισμένα-σπασμένα έπιπλα και ότι άλλο μπορεί  να φανταστεί κανείς σε ένα "διαρρηγμένο" χώρο. Οι σύντροφοι έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα και θα περάσουν εισαγγελέα 6 η ώρα το απόγευμα όπου θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες .Γερά είμαστε μαζί σας. Αργότερα περισσότερες πληροφορίες.

Χθες βράδυ, Πέμπτη 11 Ιούλη, στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνονται δύο αναρχικοί μετά από μεγάλη επιχείρηση των μπάτσων. Επιπλέον οι μπάτσοι εισβάλλουν και ερευνούν τον χώρο του αναρχικού στεκιού Ναδίρ στις εστίες Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει ενορχηστρωμένη mediaκή επιχείρηση με τους γνωστούς δημοσιογραφιάδες συνεργάτες των μπάτσων. Προεξάρχοντος της εφημερίδα "Το Βήμα", φωτογραφίζονται  με όρους κιτρινισμού συγκεκριμένοι χώροι και συγκεκριμένος σύντροφος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι μπάτσοι βγάζουν ανακοίνωση κλαυσίγελο. Απαγγέλονται βαρύτατες κατηγορίες χωρίς καμία σύνδεση με τα κατασχεθέντα "αποδεικτικά". Ενδεικτικά υπάρχει κατηγορία για "κατοχή εκρηκτικών" χωρίς να έχει βρεθεί ίχνος εκρηκτικής ύλης. Ακόμα, σε ένα ντελίριο ηλιθιότητας, οι μπάτσοι συμπεριλαμβάνουν στην ανακοίνωση την ενέργεια σε ξενοδοχείο στη Τζακάρτα της Ινδονησίας. Προφανώς, δοκιμάζουν και τα δικάς μας όρια, τα όρια ολόκληρων κοινωνικών κομματιών, τραβώντας συνεχώς το σκοινί μέχρι να συναντήσουν αντίσταση.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται : οι μπάτσοι συλλαμβάνουν συντρόφους, γνωστούς ή μη, φορτώνουν βαρύτατες κατηγορίες για τρομοκρατία και - ως ιδιώνυμο - αναρχία, κατηγορίες που δεν συνοδεύονται από αποδεικτικά στοιχεία ή ευρήματα, ακολουθεί διαπόμπευση και έκθεση των ατόμων, των φίλων, των συγγενών, και τελικά οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν μετά από χρόνια παραμονής στη φυλακή, να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι δεν είναι ελέφαντες, ότι δεν έπραξαν αυτά για τα οποία κατηγορούνται.

Δυστυχώς, ο καλπάζων σε όλα τα πεδία ολοκληρωτισμός, ο παραογισμός και  η αυθαιρεσία τείνουν να γίνουν κανόνας. Και τον κανόνα μπορεί να ακολουθήσει η συνήθεια, η απάθεια, η αδιαφορία.

Οι συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα στη ΓΑΔΑ καθώς οι κατηγορίες τους έχουν και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργανώση και συγκεκριμένα προσπαθούν να τους συνδέσουν με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα τους "επισκεφθεί" κάποιος εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Λίγο μετά τη σωρεία γεγονότων της Τετάρτης, συλλήψεις, ξύλο, προφυλακίσεις και συγκρούσιες στις Σκουριές,  συγκρούσεις εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, εφόρμηση των τραμπούκων ντεμεκ ρόμποκοπ της ΔΕΛΤΑ στην παρέμβαση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά, και την από κοινού επίθεση μπάτσων και νεοναζί στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη, το κράτος φωνάζει "είμαι και θα είμαι εδώ".

Ο υπουργός μπάτσων και καταστολής, Δένδιας, λίγο μετά την ανακοίνωση των μπάτσων για την επιχείρηση της Θεσσαλονίκης μας θυμίζει ότι το δίπτυχο είναι : καταστολή και "εθνική ενότητα".

 

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους εξεγείρονται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License