Στενές παρακολουθησεις

Την εκτενή συνεργασία Microsoft - NSA αποκαλύπτουν έγγραφα που παρέδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα με τα έγγραφα, αποδεικνύεται το εύρος των παρακολουθήσεων των διαδυκτιακών επικοινωνιών από την NSA και του προγράμματος PRISM της αμερικανικής υπηρεσίας.

Βάση των εγγράφων η εταιρεία Microsoft έχει βοηθήσει την NSA να παρακάμψει το κώδικα κρυπτογράφησης, ώστε να μπορεί να υποκλέψει τις online συνομιλίες χρηστών στη υπηρεσία Outlook και Skype.
 
Συγκεκριμένα, για το Skype που αγόρασε η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2011 από την εταιρεία, το πρόγραμμα Prism συνέλεξε συνομιλίες μέσω βίντεο και ηχητικών μηνυμάτων. Το υλικό που συλλέγεται είναι πάντα στη διάθεση του FBI και της CIA.
 
Eπιπλέον η υπηρεσία διαθέτει στοιχεία για να αντιμετωπίζει εφαρμογές υπηρεσιών mail που έδιναν τη δυνατότητα παραγωγής εικονικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
 
Προς υπεράσπιση της η Microsoft δηλώνει: «τηρούμε τις νομικές μας υποχρεώσεις. Η αναβάθμιση προϊόντων δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να τηρούμε τρέχοντα ή μελλοντικά νόμιμα αιτήματα». Η εταιρεία επανέλαβε πως η παράδοση στοιχείων γίνεται «μόνο ως απάντηση σε κυβερνητικά αιτήματα και σε συμμόρφωση μόνο με διαταγές για συγκεκριμένους λογαριασμούς ή ταυτοποιήσεις».
 
Όμως το εύρος πληροφοριών της ΝSA δεν σταματά εκεί. Η αμερικανική υπηρεσία εισχωρεί και στο χώρο των smartphones.
 
Με επίσημη ανακοίνωση της Τζίνα Σιγκλιάνο εκπροσώπου της Google, η διάσημη αμερικανική εταιρία έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει ένα μέρος του προγραμματισμού της NSA στα κινητά Android OS.
 
Μέσω του πρότζεκτ «ανοικτός κώδικας» η Google συμφώνησε να ενσωματώσει το λειτουργικό της NSA, που θα υπάρχει σε μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού της. Αποτέλεσμα όλου αυτού, η ΝSA θα ελέγχει τα τρία τέταρτα των smartphones.
 
Ο νέος κώδικας που θα εισαχθεί στα κινητά γνωστός και ως σύμφωνα με τη Google είναι «να προστατευθούν οι προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες εταιρειών από χάκερ».
 
Χωρίς να περιορίζεται σε ότι έχει σχέση με το σύστημα Android, η υπηρεσία έχει πρόσβαση να παρακολουθεί αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, tablets και όσες συσκευές περιέχουν το πρόγραμμα της Google.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License