ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
 
Παρόλη την προσπάθεια των εκάστοτε αρχόντων, παρόλη την προσπάθεια των δεκανικιών τους ο αγώνας για την ισότητα την ελευθερία, την αλληλεγγύη δεν πρόκειται να κοπάσει. Τα ξημερώματα της προσφιλούς ως προς τη συγκυβέρνηση της νέας δημοπρασίας του μπατσόκ και της χρυσής πορδής και λοιπών παρατρεχάμενων της α(χ)ριστεράς, επετείου του μεταξικού όλεθρου αποφασίστηκε, με έμμεση πλην σαφή εντολή  από παραληρηματικούς φασίστες της βουλής η εκκένωση και το σφράγισμα των καταλήψεων του Μαραγκοπούλειου, του Παραρτήματος και του στεκιού των Τ.Ε.Ι. Πατρών.
 
Η επιλογή σίγουρα δεν είναι τυχαία, μιάς και η Πάτρα όπως και άλλοι γεωγραφικοί χώροι στον ''ελλαδικό'' χώρο αποτέλεσαν προμετωπίδες στον αντιφασιστικό/ αντικαπιταλιστικό αγώνα. Η δε επίθεση ιδίως στο χώρο του Παραρτήματος είναι καθολικά συμβολική μιάς και κράτος κεφάλαιο και φασίστες επέλεξαν να επιτεθούν σε ένα χώρο αγώνα, σε ένα σύμβολο αντίστασης και αλληλεγγύης στην πόλη των Πατρών.
Για τις καταλήψεις δεν έχουμε και πάρα πολλά πράγματα να πούμε μιάς και έχουμε αναφερθεί σε αυτές και τις δράσεις τους ουκ ολίγες φορές.
Κτίρια που θα ρήμαζαν στο χρόνο, κτίρια παρατημένα απο κράτος και τους εντολείς τους , το κεφάλαιο, αναμορφώθηκαν από ομάδες του ανταγωνιστικού κινήματος και μεταμορφώθηκαν σε εστίες αντίστασης, σε χώρους όπου λάβανε χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, συνελέυσεις και άλλα δρώμενα.
 
Ο πολιτισμός του εμετού, ο πολιτισμός της αλλοτροίωσης, της εκμετάλλευσης, του κρατισμού του καπιταλισμού και του εθνικισμού φυσικά και δε θέλει την ανάπτυξη ακόμα και νησίδων αντίδρασης, ακόμη και κάποιων καταλήψεων που αποτελούνται από κάποια τετραγωνικά μέτρα ή κάποια στρέμματα και τα χτυπάει βάναυσα για παραδειγματισμό. Θέλουν να χτυπήσουν τις αντιδομές. Για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν θέλουν σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου και ενδεχόμενης εξεγερτικότητας ''από τα κάτω'' να ανταπεξέλθουμε.
 
Τα κομμάτια της κοινωνίας  που θέλουν να αντιληφθούν κάποια πράγματα, το πράττουν, τα δε κομμάτια της κοινωνίας που κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, μας είναι παγερά αδιάφορα μιάς και έχουν επιλέξει το αντίθετο στρατόπεδο, το στρατόπεδο της επιβολής, της εκμετάλλευσης της ανισότητας και είναι καθόλα εχθρικά - και δεν παύουν να το τονίζουν με την κάθε ευκαιρία - σε κάθε εγχείρημα και προσπάθεια εγκαθίδρυσης μίας διαφορετικής πολιτικοκοινωνικής δομής αλλά και προσπάθειας πυροδότησης της εντάσεως από τα κάτω.
 
Η αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα που διακατέχονται από σαφή πολιτικό χαρακτήρα είναι σχεδόν αυτονόητη , όπως και να έχει ο κόσμος του αγώνα θα νικήσει το σκουπιδαριό κεφαλαίου κράτους φασιστών και λοιπών υποστηρικτών
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ : ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ
 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - ΦΟΛΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 
ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License