Η διάσπαση του ΚΚΕ

Η διάσπαση του ΚΚΕ, μέσα από τα κείμενα της περιόδου 1950-1975.

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1950 - 1975

Επιμέλεια: Πάνου ΔημητρίουΤΟΜΟΣ Α΄
Από το τέλος του εμφυλίου πολέμου ως το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Πολιτικές διαφορές που συγκροτούν δυο διαφορετικές αντιλήψεις μέσα στο Κόμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΤΟΜΟΣ Β'
Αντιπαράθεση δύο πολιτικών γραμμών μέσα στο Κόμμα στην περίοδο της Δικτατορίας.
Ολοκλήρωση της διάσπασης με τη δημιουργία δύο ΚΚΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ

από αντιρατσιστής 10/08/2013 10:54 πμ.


Μιλάμε για άνθρωπο που σε συνεργασία με τις σοβιετικές αστυνομικές δυνάμεις οργάνωσε την προβοκάτσια εναντίον των γραφείων του τότε επαναστατικού ΚΚΕ της Τασκένδης, έστειλε με υπογραφή του δεκάδες πολιτικούς πρόσφυγες στη Σιβηρία, απέλυσε εκατοντάδες και απαγόρεψε τις συναθροίσεις τους, αλλά και βιβλία.

Αμετανόητος, σε ντοκιμαντέρ πριν κάποια χρόνια, επέμενε ότι, αφού ο Ζαχαριάδης δεν άλλαξε ΑΠΟΨΕΙΣ(!), ΕΠΡΕΠΕ να παραμείνει στη Σιβηρία.

Το βιβλίο περιέχει και πρακτικά της δήθεν ομιλίας του Ζαχαριάδη στην "7η Ολομέλεια" της ΚΕ του ΚΚΕ. Όμως εκεί ο Ζαχαριάδης -που μεταφέρθηκε στο χώρο διεξαγωγής της ολομέλειας σιδηροδέσμιος και φρουρούμενος- δεν μπόρεσε να μιλήσει, γιατί τον διέκοπταν οι τραμπούκοι του Δημητρίου.Πώς γίνεται να έχεις κρατήσει πρακτικά;;;

Ντροπή που το κίνημα ξέβρασε τέτοια άτομα-δηλωσίες, τα οποία με τη σειρά τους χαντάκωσαν το κίνημα και τον ελληνικό λαό.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License