Κολομβία : Η εξέγερση των Ubate

http://www.kaosenlared.net/america-latina/item/66379-colombia-la-insurrección-de-ubate.html

Η Ubate, Segovia, Anori, Marmato Samaca, Algeciras, Saravena, και εκατοντάδες μικρές πόλεις είναι οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης εξέγερσης ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό στην ιστορία της Κολομβίας .

 

Η Ubate είναι μια μικρή πόλη στο τμήμα της Cundinamarca, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Μπογκοτά. Εκεί ζουν περίπου 25 χιλιάδες άτομα που εμπλέκονται στην κτηνοτροφία, την εξόρυξη άνθρακα και τις γεωργικές εργασίες.

Στο σημερινό κλίμα των άγριων απεργιών και των εξεγέρσεων ενάντια στον νεοφιλελεύθερισμό, αυτή η πόλη υπήρξε το επίκεντρο της ζωντανής δραστηριότητας του πληθυσμού ενάντια στην κυβέρνηση του κ. Santos και του οικονομικού μοντέλου της εκμετάλλευσης και της υποχρεωτικής μετακίνησης ολόκληρων πλυθησμών που ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές των ιμπεριαλιστικών  χωρών.

 

Στην Ubate πραγματοποιήτε αυτές τις μέρες μια πραγματική γενική εξέγερση, κατά την οποία υπήρχουν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και τις μονάδες των  ΜΑΤ, που προσπαθούν  να συντρίψουν την εξέγερση που γενικεύεται μετά την εθνική αγροτική απεργία που καλέστηκε από πολλές οργανώσεις των αγροτών και στηρίχθηκε από πολλούς άλλους εργασιακούς κλάδους..

 

Στο Ubate αναβιώνει σήμερα  η συλλογική μνήμη  εκατομμυρίων Κολομβιανών  των ιστορικών λαϊκών εξεγέρσεων, όπως η επανάσταση των κομμουνάρων του 1783, στις 10 Ιουλίου 1810, οι πολέμοι της ανεξαρτησίας, η εξέγερση των τεχνιτών το 1854, , η γενική απεργία του Σεπτεμβρίου του 1977 και ο αήττητος αγώνας των ανταρτών τα τελευταία 50 χρόνια ενάντια στην εξουσία των άπληστων ολιγαρχών της  Κολομβίας. .

 

La Ceja, 23 Αυγούστου 2013.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License