Eργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

Συμπληρώστε-διορθώστε

-Μπάτσοι εισέβαλαν σήμερα στο νοσοκομείο "Παναγία" που είναι σε κατάληψη η είσοδός του από εργαζόμενους. Σε ερωτήσεις των εργαζομένων για την αιτία της εισβολής, οι μπάτσοι απαντούσαν λέγοντας σαχλαμάρες . Τελικά παραδέχτηλαν ότι τους πίεζε ο διευθυντής του "Αγίου Παύλου" συκοφαντώντας τους πως έπαιρναν πράγματα από το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν μηνύσεις και γιατί αυθαίρετα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κάποιοι από τους εργαζόμενους.

 

-Αθώοι ο Μουτζούρης και ο Σάββας Μχαήλ στη δίκη που έστησαν φασίστες, δείτε αναρτήσεις εδώ.

 

-Αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτες, τους κατηγορούσαν για ρύπανση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2011.

 

-Παράνομη κηρύχτηκε η απεργία στο ΔΟΛ από υπερπρόθυμους δικαστικούς, μετά από 48 απολύσεις σε δύο μέρες.

 

-Κλείνει το ΤΕΙ Κρήτης εν μέσω εξεταστικής για μία βδομάδα, η σύγκλητος έκρινε πως δεν έχουν τα χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

-Σε απεργία οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, για δύο 3μερα, ενάντια σε 1500 διαθεσιμότητες-απολύσεις.

-Ακόμη 9 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τα τσιμέντα Χαλκίδας, συνολικά έχουν απολυθεί 55 άτομα, περιπου 5% κάθε μήνα.

-48ωρη απεργία στο εργοστάσιο χημικών ΣΚΟΤ, μετά από τρεις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι έστησαν σωματείο για να παλέψουν στις συνεχείς μειώσεις αποδοχών, οι εργοδότες απέλυσαν 2 από τους πρωτεργάτες ίδρυσής του. 

 

-50% φτάνει η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τους προέδρους εργατικών κέντρων. Στην Κομοτινή έχουν κλείσει και τα 98 εργοστάσια που υπήρχαν, ενώ στη Φλώρινα είναι άνεργοι το 80% νέων κάτω των 30 ετών.

 

-Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το 15% των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, περίπου 2.200 άτομα.

 

-48ωρη απεργία στη ΣΕΚΑΠ, ο νέος ιδιοκτήτης Σαββίδης δεν έχει πληρώσει μισθούς επί 3 μήνες, ενώ η παραγωγή μειώθηκε στο μισό.

-"Οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι" ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επειδή ο φασίστας του υπ. Υγείας το κλείνει.

 

-Κλείνει το καζίνο Ξάνθης και 138 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά, είναι  απλήρωτοι για μήνες.

 

-24ωρη απεργία χτες σε όλα τα νοσοκομεία που κλείνουν ενώ σήμερα είχαν 4ωρες στάσεις εργασίας οι εργαζομενοι στην ψυχική υγεία.

 

-Στο δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι της ACS στον Αλιμο, που πετάχτηκαν απλήρωτοι στο δρόμο ενώ η επιχείρηση "πουλήθηκε και μεταφέρεται", το γνωστό κόλπο που έχουν βρει οι εργοδότες για να μην πληρώνουν, δείτε σχετική ανάρτηση εδώ.

 

-Η αισιόδοξη είδηση: ανακαταλύφθηκε το "κελί" στην Ηγουμενίτσα, φωτογραφίες σε άλλη ανάρτηση εδώ.

https://ergasiakodeltio.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License