Συγκεντρωτικό δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού

http://www.youtube.com/watch?v=gqdNxmrSB1c

Συγκεντρωτικό δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού της 5ης Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ηράκλειο: Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου από τις 6,30 το πρωί ως τις 13.00. 


Χανιά: Συμβολική κατάληψη της πρώην κατάληψης Παπαδόπετρου, η οποία 3,5 χρόνια μετά την εκκένωση της από τους μπάτσους παραμένει κτήριο φάντασμα.


Ρέθυμνο: Μικροφωνική αλληλεγγύης έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου.


Γιάννενα: συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ιωαννίνων.


Βόλος: Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της επιτροπής ερευνών του πανεπιστημίου Βόλου.


Βέροια: Μικροφωνική αλληλεγγύης σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Κέρκυρα: Συμβολική επίθεση, με αυγά και μπογιές, στο κτήριο της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί το κοινό κείμενο που μοιραζόταν στις δράσεις:


 

Η θρασύδειλη επίθεση ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους συνεχίζεται με τηνκρατική συμμορία να ξεσαλώνει σε ένα όργιο ωμής καταστολήςΤο ανακοίνωσαν και στα media ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθεί. Αυτό που εννοούν φυσικά είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν ότι μέσα τους είναι διαθέσιμα για να τρομοκρατήσουν να απειλήσουν και να υποτάξουν οτιδήποτε είναι εχθρικό και επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους.

Φυσικά αυτή η επιδίωξη εναντίον του αναρχικού και καταληψιακού κινήματος πέφτει στο κενό.Ο στόχος τους όμως είναι μέσω του παραδειγματισμού κανείς να μην τολμά να σηκώσει κεφάλι στην χειμαζόμενη και σαστισμένη από την ορμή της επίθεσης κοινωνία.

Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι ακόμη μια ψηφίδα στο μωσαϊκό των δράσεων εναντίων των αντιστεκόμενων στο ολοκληρωτικού και φασιστικού τύπου καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκο χωρίς να τηρεί ούτε καν τα προσχήματα που μια αστικού τύπου δημοκρατία επικαλείται.

Μετά λοιπόν την εισβολή των μπάτσων στο Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π στα μέσα του Αυγούστου, μετά τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων της Πάτρας (Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ) και της κατάληψης της Βαλβείου στο Μεσολόγγι, το θέαμα της "ευταξίας και του νόμου" συνεχίζει το έργο του με με επόμενο σταθμό τα Γιάννενα, εκκενώνοντας και την κατάληψη Αντιβίωση στις 29 Αυγούστου καθώς και την κατάληψη Ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη. 

Εκμεταλλευόμενοι τους βραδείς ρυθμούς του καλοκαιριού επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα εκ του ασφαλούς, στα κλεφτά, με στρατιές αστυνομικών δυνάμεων και με την επικουρική στήριξη διαφόρων κρατικών φορέων.

Κανένα κτίριο όμως από αυτά δεν έχει χαθεί οριστικά. Κανένας κοινωνικός χώρος δεν είναι μόνο ταντουβάρια. Είναι πρωτίστως οι άνθρωποι και οι κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις που τους συνδέουν.
Όσοι νομίζουν λοιπόν ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρότερο καθεστώς εγκατάλειψης και φθοράς δεκαετιών αυτών των κτιρίων για να παίξουν το προπαγανδιστικό χαρτί της "αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας" είναι βαθιά γελασμένοι.

Είμαστε συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουμε όπως απαιτούν οι καιροί στις συνεχείς επιχειρήσεις των "νόμιμων και ηθικών" προπαγανδιστών που έχουν δημιουργήσει ασφυξία σε μια εν βρασμώ κοινωνία. Η αλαζονεία της εξουσίας είναι και αυτή που θα την θάψει.

Το ζήτημα είναι πως θα καταφέρει η κοινωνία να μην καταπλακωθεί από τα συντρίμμια που θα φέρει αυτή η κατάρρευση.

Ο αρχιγκαιμπελίσκος Δένδιας και η κρατική και παρακρατική συμμορία του καθώς και οι πρόθυμοιπαρατρεχάμενοι τους ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν,

Οι μέρες ασυδοσίας τους είναι μετρημένες
Όποιο χέρι σηκώνεται εναντίων των δομών κοινωνικής αντίστασης θα κόβεταιΠανελλαδικός συντονισμός με αφορμή τις εκκενώσεις των καταλήψεων

από Έπαυλη Κουβέλου 05/09/2013 11:05 μμ.


post image

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους τοποθετήσαμε δύο πανό (ενα στην Κηφισίας και ένα σε ψηλό σημείο γηπέδου μπάσκετ) ώς ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

 

Εικόνες:

από Έπαυλη Κουβέλου 05/09/2013 11:17 μμ.


post image

2η Φωτό απο Μαρούσι

Εικόνες:

από Καθ' οδόν 06/09/2013 12:57 πμ.


post image

 

Πανό αλληλεγγύης στις καταλήψεις που αναρτήθηκε σήμερα στην Κηφισίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License