Καταγγελία για την αστυνομική βια και τρομοκρατία στη ΔΕΘ

.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την αστυνομική βια και τρομοκρατία ενάντια στο λαό που διαδήλωσε στη ΔΕΘ.

Το μπλοκ της Ανεξάρτητης συγκέντρωσης με χιλιάδες διαδηλωτές τερμάτισε ειρηνικά στην Καμάρα και ενώ ο κόσμος διαλυόταν η αστυνομία άρχισε να επιτίθεται απρόκλητα σε διαδηλωτές. Τρία μέλη του ΕΕΚ μαζί με ένα μέλος της Ροσινάντε και ένα της ΚΕΧΑ προσήχθησαν έξω από τα γραφεία όπου μετέφεραν μαζί τα πανό. Παρόλο που ήταν κλειστές οι σημαίες και τα πανό, οι ματατζήδες απευθύνθηκαν στους συντρόφους του ΕΕΚ λέγοντας τους χαρακτηριστικά 'Εσείς είστε του ΕΕΚ του βρωμοπου... του Εβραίου'. Ένας από τους συντρόφους φορούσε μπλούζα της ΒΙΟΜΕ και ένας άλλος ματατζής του είπε 'Α.. είσαι με τη ΒΙΟΜΕ που γλύφει τα αρχ... του Βρωμοεβραίου'.

Συγχρόνως επιτέθηκαν αναίτια ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην Καμάρα και σε άλλα σημεία της πόλης χτυπώντας κόσμο ενώ παράλληλα ομάδες Δέλτα και Δίας περιφέρονταν στα στενά δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Έγιναν 150 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 έχουν μετατραπεί ήδη σε συλλήψεις. Η αστυνομία επιτέθηκε και στους αλληλέγγυους που άρχισαν να μαζεύονται έξω από τη ΓΑΔΘ προσπαθώντας να αποτρέψει την συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Προφανώς η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Δένδιας θέλησαν να δείξουν ότι η αστυνομία κάνει έργο και αφού δεν είχε δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο θα έπρεπε να το δημιουργήσουν οι ίδιοι.

 

ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

 

ΕΕΚ-Τροτσκιστές 8/9/13

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License