EEK: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις. Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας.

Εκείνο που θέλει να τσακίσει είναι ό,τι αυτά εμπνέουν: την πρόταση ενός άλλου τρόπου ζωής που αντιτάσσει το κοινωνικό άτομο απέναντι σε μια κοινωνία ατόμων. Μια πρόταση που αδυνατεί να πραγματωθεί στον καπιταλισμό κι είναι υποχρεωμένη να παλεύει την επαναστατική ανατροπή του. Εκείνο που το αστικό κράτος θέλει να εκκενώσει είναι το όραμα μιας κοινωνίας των συλλογικών αποφάσεων, της στέγης και τροφής για όλους, της γνώσης, του πολιτισμού και της επιστήμης για όλους. http://www.eek.gr/index.php/articles/repression/1855-kato-ta-xeria-apo-tis-katalipseis-kato-ta-xeria-apo-tis-zoes-mas

Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό όλων των κατειλημμένων κοινωνικών χώρων, όλων των εστιών αντίστασης και διεκδίκησης που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Τοπικά, οι δυνάμεις καταστολής έχουν ξεκινήσει από τις 20 Δεκέμβρη 2012 μια εξοργιστική επιχείρηση εκκένωσης και εισβολής, ακόμη και συλλαμβάνοντας τους αγωνιστές των χώρων αυτών.

Είναι σίγουρο πως εκείνο που θέλει να τσακίσει το αστικό κράτος δεν είναι κάμποσοι τοίχοι και μερικοί τόνοι τούβλων, εγκαταλελειμμένα κτήρια που οι μόνοι που τα φρόντισαν και αξιοποίησαν είναι οι καταληψίες αγωνιστές και αγωνίστριες. Ούτε –απλά- τους κύκλους αυτομόρφωσης, τα δωρεάν μαθήματα κάθε είδους, τις συναυλίες και τις συλλογικές κουζίνες. Εκείνο που θέλει να τσακίσει είναι ό,τι αυτά εμπνέουν: την πρόταση ενός άλλου τρόπου ζωής που αντιτάσσει το κοινωνικό άτομο απέναντι σε μια κοινωνία ατόμων. Μια πρόταση που αδυνατεί να πραγματωθεί στον καπιταλισμό κι είναι υποχρεωμένη να παλεύει την επαναστατική ανατροπή του. Εκείνο που το αστικό κράτος θέλει να εκκενώσει είναι το όραμα μιας κοινωνίας των συλλογικών αποφάσεων, της στέγης και τροφής για όλους, της γνώσης, του πολιτισμού και της επιστήμης για όλους.

Σήμερα, που η αποφορά  του νεκροζώντανου καπιταλισμού είναι αβάσταχτη για εκατομμύρια εργαζόμενων κι άνεργων ανθρώπων, φανερώνεται πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη του συστήματος αυτού να μας θάψει μαζί του. Όμως την ίδια στιγμή εκατομμύρια κινητοποιούνται αναζητώντας μιαν άλλη λύση, από τους επαναστατημένους της Αιγύπτου μέχρι τους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ και τους καθηγητές που ξεκινάνε την απεργία διαρκείας. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά των καπιταλιστών και του κράτους τους αλλά δείγμα της κρίσης τους! Ξέρουν καλά πως στην επερχόμενη εξέγερση οι κατειλημμένοι κι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι μπορούν να αποτελέσουν τα πρώτα ορμητήρια του αγώνα μας.

Το δικό μας καθήκον -καθήκον κάθε αγωνιστή και αγωνίστριας της ζωής-είναι να επεκτείνουμε τις καταλήψεις: σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, σχολή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς  και εργοστάσια. 

Να τα μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα για όλη την κοινωνία.

Για την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας που θα ανατρέψει την παρούσα καπιταλιστική κυβέρνηση και θα εμποδίσει την εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης.

Για την οργάνωση της νίκης της προλεταριακής επανάστασης, της νίκης όλων αυτών που παράγουν τα πάντα και στερούνται των πάντων.

Για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων, μιας εξουσίας από μας για μας.

Για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

10/9/13

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License