Αντιφασιστική παρέμβαση στα Καρδαμίτσια (Ιωάννινα)

Αντιφασιστική παρέμβαση στη περιοχή των Καρδαμιτσίων στα Ιωάννινα

Σήμερα Σάββατο 21/9 στα Καρδαμίτσια, μια περιοχή λίγο έξω από το κέντρο των Ιωαννίνων βρέθηκαν γύρω στους 60 αντιφασίστες και αντιφασίστριες και πραγματοποίησαν στο κεντρικό παρκάκι της περιοχής μικροφωνική παρέμβαση καλεσμένη στόμα με στόμα.

(Στο εν λόγω πάρκο έχουν βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα, κάποια άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που κατάγονται από εκεί ,μιας και στο κέντρο έχουν φάει πακέτα, γράφοντας συνθήματα με εθνικιστικό περιεχόμενο, τραμπουκίζοντας νεαρούς της περιοχής λόγω της αντιφασιστικής τους ιδεολογίας τολμώντας μάλιστα να τραβήξουν μαχαίρι πριν κάτι μήνες)

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής  με στάσεις έξω από σπίτια γνωστών φασιστοειδών και το γυμναστήριο που επισκέπτονται ένστολοι και μη ναζίδες.

Αρκετός παλμός, μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα.

 

Παρακάτω το κείμενο που μοιράστηκε:


ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

 

    Το βράδυ της Τρίτης 17/9 μαχαιρώνεται και δολοφονείται στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας. Δολοφόνος είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής. Στο σημείο, ενώ βρισκόντουσαν μπάτσοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν πράττουν το παραμικρό για να αποτρέψουν την επίθεση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος τους είναι να κάνουν τις πλάτες στους εχθρούς της ελευθερίας. Το έγκλημα αυτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Παύλου, δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει. Έρχεται να προστεθεί στις αμέτρητες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια από τους νεοναζί της χρυσής αυγής με κύριο στόχο μετανάστες. Η άνοδος της συγκεκριμένης φασιστικής γκρούπας την τελευταία περίοδο και η «νομιμοποίηση» της στο όνομα της δημοκρατίας έχει λύσει τα χέρια στα τάγματα εφόδου, που μαζί με τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας αβαντάρουν τα αφεντικά, στοχοποιώντας τα εκμεταλλευόμενα και αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Κάθε χέρι που τους ψηφίζει και κάθε στόμα που δε τους φτύνει φέρει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα πράττουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας.

      Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα στα Καρδαμίτσια άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, παραπατάνε προς τα ακροδεξιά. Η ανάρτηση σημαίας που υμνούσε τη χρυση αυγή, τα εθνικιστικά συνθήματα σε τοίχους, οι τραμπουκισμοί που είχε ως αποκορύφωμα το τράβηγμα μαχαιριού δείχνει ότι κάποιοι στη περιοχή την βρίσκουν, όπως την έβρισκε και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος στο Κερατσίνι. Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι και διατεθειμένες να ξαναζήσουμε ένα παρόμοιο περιστατικό, πόσο μάλλον στη πόλη στην οποία ζούμε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σε κάθε χέρι που θα σηκωθεί με ρατσιστικές και εθνικιστικές διαθέσεις για να τραμπουκίσει, σε κάθε χέρι που θα σηκωθεί για να γράψει φασιστικά συνθήματα και σύμβολα, του ευχόμαστε από τώρα καλή ανάρρωση. Οι νοσηρές λογικές πρέπει να αντιμετωπίζονται δυναμικά και συλλογικά. Τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, οι δρόμοι και οι πλατείες δε θα γίνουν σφαγεία Αν κάποιους τους βολεύει να το παίζουν ακόμα ανήξεροι ας το βάλουν καλά στο κεφάλι τους.

 

ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ!

 

ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗ!

 

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ!


Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες

 

 

από αντιφασίστρια 21/09/2013 8:39 μμ.


post image

φωτογραφία απο τη σημερινή παρέμβαση στα Καρδαμίτσια

Εικόνες:

από αντιφασίστρια 21/09/2013 8:44 μμ.


post image

φωτογραφία απο τη σημερινή παρέμβαση στα Καρδαμίτσια

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License