ΕΕΚ: Να αθωωθεί ο σύντροφος Αντρεας Αγγελης και οι 8 διωκόμενοι για τα διόδια

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη γίνεται στο Πλημμελειοδικείο Κιάτου η δίκη των 9 διωκόμενων για τον αγώνα ενάντια στα διόδια, μεταξύ των οποίων είναι και ο σύντροφος Αντρέας Αγγέλης, μέλος του ΕΕΚ.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΚΑΙ ΟΙ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

 

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη γίνεται στο Πλημμελειοδικείο Κιάτου η δίκη των 9 διωκόμενων για τον αγώνα ενάντια στα διόδια, μεταξύ των οποίων είναι και ο σύντροφος Αντρέας Αγγέλης, μέλος του ΕΕΚ. Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Κορίνθου τον Απρίλη του 2011 με την ανυπόστατη κατηγορία της «παραβίασης φύλαξης της αρχής». Τότε, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια, η «Επιτροπή Αγώνα Κορινθίας» πραγματοποίησε συνέλευση στο Λουτράκι στην οποία συμμετείχαν πολλές δεκάδες εργαζόμενοι της περιοχής. Εκεί, καταγγέλθηκε περιστατικό αφαίρεσης πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας από την Αστυνομία, από εργαζόμενους που αρνήθηκαν να πληρώσουν τα διόδια στην Κορίνθου- Πατρών. Αμέσως, με απόφαση της συνέλευσης οργανώθηκε μαζική διαμαρτυρία στην Τροχαία Κιάτου.

Οι κάτοικοι απαίτησαν να δοθούν πίσω οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης καθώς και να ακυρωθούν τα πρόστιμα 200 ευρώ που επιβλήθηκαν. Η παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του τμήματος Τροχαίας Κιάτου είχε σαν αποτέλεσμα ο ίδιος να ανακαλέσει τις ποινές, κάτι που δεν εμπόδισε την αστυνομία να ακολουθήσει τους συγκεντρωμένους καθώς έφευγαν και να καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους. Μία μέρα μετά, η Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους στην υπηρεσία των εργολάβων της «Ολυμπίας Οδού», κατάθεσαν την εκδικητική τους μήνυση.

Είναι σαφές ότι αυτή η δίκη στοχεύει στον εκφοβισμό και την καταστολή των εργαζόμενων και του λαού που παλεύουν ενάντια στα δυσβάστακτα μέτρα των καπιταλιστών και του κράτους.

 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απαιτεί την αθώωση των 9 διωκόμενων.

 

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης

στο Πλημμελειοδικείο Κιάτου τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί.

 

http://www.eek.gr/index.php/repression/1935-na-athoothei-o-syntrofos-antreas-aggelis-kai-oi-8-diokomenoi-tou-agona-enantia-sta-diodia

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License