Φυλάκιση μαθητών επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη

κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους κοινωνικούς αγώνες. Τσάκισμα σε όποιον σηκώνει χέρι στα παιδιά μας.

  Χθες το βράδυ στην Λαμία και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ έγιναν 20 προσαγωγές μαθητών. Οι 8 απ'αυτούς παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα όλο το βράδυ με την κατηγορία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία». Σήμερα μαθαίνουμε ότι οι 3 καταδικάζονται με ποινή φυλάκισης 20 ημερών!

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών και των παιδιών μας.

Φωτιά στα τμήματα.

 

 

από από το 902.gr 08/10/2013 7:43 μμ.


Με τη παρουσία εισαγγελέα ισχυρή αστυνομική συνέλαβε την Δευτέρα το βράδυ, 20 μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας που βρίσκεται υπό κατάληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν 12 ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 8 ενήλικες, 4 μαθητές του ΕΠΑΛ και 4 που βρίσκονταν στο χώρο για συμπαράσταση, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο σήμερα αφού πρώτα έμειναν όλη τη νύχτα στα κρατητήρια.

Χωρίς την παρουσία δικηγόρου τρεις από τους μαθητές καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης με 3ετη αναστολή, ενώ οι άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλακή, επίσης με 3ετη αναστολή. Δύο αθωώθηκαν.

Η ποινή των τριών μαθητών που καταδικάστηκαν σε 20 μέρες δεν είναι εφέσιμη.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης πολλά από τα παιδιά δεν ήταν σε θέση αμέσως μετά τη διαδικασία να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης που τους χρεώθηκαν από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο που είναι υπό κατάληψη δεν έχουν γίνει φθορές ενώ οι μαθητές είχαν αντιμετωπίσει εισαγγελικές απειλές λίγες μέρες νωρίτερα. Στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, που είναι νυχτερινό, απολύθηκαν καθηγητές 46 ειδικοτήτων με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ δεν υπάρχουν ούτε βιβλία και για αυτό γίνεται η κατάληψη.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License