pagosmioπιιζέισον

media imposed labels

post image

Παγκοσμιοποίηση myass! Η παγκοσμιοποίηση είναι μια ασαφέστατη έννοια. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος σαφής και έγκυρος ορισμός της. Είναι βολική για κάποιους, γιατί απ'τη μιά μπορούμε να της χρεώνουμε όλα τα δεινά του πλανήτη, απ'την άλλη δεν χρειάζεται να κατονομάζεται κανένας και τίποτα. Παράδειγμα το post 149746: Ένα δισεκατομμύριο παιδιά σε συνθήκες εξαθλίωσης Η επίτευξη των στόχων της διεθνούς κοινότητας να μειωθεί η φτώχεια σε επίπεδο ανηλίκων φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και οι περικοπές σε ανθρωπιστική βοήθεια γιγαντώνουν το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών χωρών. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=149746 Εάν σταματήσουν δηλαδή οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών το χάσμα πλουσίων / φτωχών θα αρχίσει να μικραίνει; Το εμπόριο είναι κάτι κακό; Δεν είναι απόλυτα αντιδραστικές / ανόητες οι σκέψεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν απο τέτοιες διατυπώσεις; Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και με άλλες ευρύτατα χρησιμοποιούμενες λέξεις / φράσεις, όπως π.χ. ο νεοφιλελευθερισμός. Τρομάζω με την ευκολία που δεχόμαστε να καταναλώνουμε και να αναπαράγουμε τέτοιες ασάφειες. Αναρρωτιέμαι εάν θα έπρεπε να βρίσκονται καν στο λεξιλόγιό μας και εάν όχι, ποιές λέξεις / φράσεις θα μπορούσαν να τις αντικαταστήσουν. #

Εικόνες:

από ενας ανωνυμος 24/10/2003 8:52 μμ.


... Ειναι το τελος της κοινωνιας της αφθονιας. Για πολλους και διαφορυς λογους. Ο συμαντικοτερος ειναι οτι και ο καταναλωτισμος που στηριζεται στην αγοραστικη δυναμη του ατομου - καταναλωτη εχει και καποια ορια. οταν το οριο αυτο φθασει (που εφθασε)οι κυριαρχοι πρεπει να να βλουν ενανα τροπο να μειωσουν το λειτουργικο κοστος των επιχειρησεων τους και να ξεπιδα ο ορος παγκοσμοιοποιηση.

από αντιφιλελεύθερος 24/10/2003 10:14 μμ.


"καπιταλισμός" θα ήταν μια σαφέστερη λέξη που θα μπορούσε να τις αντικαταστήσει.

από Αμαν τα τσογλάνια 25/10/2003 3:48 μμ.


Καλα το δούλεμα πάει γόνατο. Δημιουργούν νέους όρους και ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα. Στη διάρκεια του ανακατέματος βάζουν τους δικούς τους στην κατάλληλη θέση. Στα πλάισια αυτά ο πλέον υπάκουος και καλός μαθητής προχωράει ... Αυτος είναι ο κόσμος τους. Ενα αρχίδι ανόμου μητρός.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License