Τουρκία, LGBT: “Δεν είμαστε εκπρόσωποι της διπρόσωπης ηθικής σας”

LGBT: “Δεν είμαστε εκπρόσωποι της διπρόσωπης ηθικής σας”

Συμβολική διαμαρτυρία οργάνωσε η κοινότητα LGBT στις 20 Νοεμβρίου στην Άγκυρα και στην Πόλη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα μνήμης διεμφυλικών,  αποτίοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έπεσαν θύματα εγκλημάτων τρανσφοβικού μίσους.

 Το κύριο αίτημα της διαδήλωσης επικεντρώθηκε στη νομική προστασία των τρανς. Όπως είχε προαναφερθεί και αλλού, το νέο «πακέτο εκδημοκρατισμού» που εισήγαγε ο Ερντογάν, περιλαμβάνει ως «εγκλήματα μίσους» μόνο αυτά που αφορούν το χρώμα, τη θρησκεία και τις προσωπικές πεποιθήσεις των ατόμων, αφήνοντας έξω τα «εγκλήματα τιμής», αυτά που αφορούν γυναίκες ή άτομα LGBT.

Με πανό που έφερε τον τίτλο «να δοθεί τέλος στα εγκλήματα των τρανς» τίμησαν την μέρα συλλογικότητες της κοινότητας LGBT της Πόλης στην περιοχή του Γαλατά στο Πέρα. Οι παρευρισκόμενοι-ες άναψαν κεριά στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «να γκρεμίσουμε το τρανσφοβικό κράτος», «όχι στο μίσος, ναι στη ζωή», «είμαστε τραβεστί, είμαστε εδώ. Συνηθίστε μας, δεν πάμε πουθενά!», «είμαστε πούστηδες και είμαστε παντού», «η αλλαγή θα έρθει στα μούτρα του κράτους».

Μεταξύ άλλων διαβάστηκε κείμενο, αποσπάσματα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω:

«Ως μέλη οργανώσεων του LGBT δεχτήκαμε καταπίεση, απανθρωπιά και τραμπουκισμό, δώσαμε έναν αγώνα και σταθήκαμε όρθιοι-ες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αλλά πια δεν είμαστε μόνοι. Ερχόμαστε με όλους τους «άλλους» αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Ερχόμαστε με τους τρανς φίλους που τους στερήσατε τη ζωή στην Πόλη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Ερχόμαστε με τους σοσιαλιστές που σκοτώσατε στη μέση του δρόμου. Ερχόμαστε με αυτούς που αναγκάζετε να δουλεύουν για ώρες στις φάμπρικες, με την εργατική τάξη που ωθείτε στο θάνατο για τρεις δεκάρες στα ναυπηγεία, με τους πυρπολημένους αλεβίδες, την κουρδική νεολαία, τον κατακρεουργημένο αρμενικό και ρωμαίικο λαό.  

Δεν είμαστε εκπρόσωποι της γενικόλογης διπρόσωπης ηθικής σας. Δεν είμαστε ούτε άρρωστοι, ούτε διεστραμμένοι. Γιατί, αν μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στα σημερινά εγκλήματα μίσους, δίνουμε πάτημα στον αφανισμό της διαφορετικότητας, στη συστηματική κατακρεούργηση των «άλλων». Οι ελευθερίες των τρανς είναι οι ελευθερίες όλων μας.

 Δεν θέλουμε να ζούμε υπό το καθεστώς των «όλοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους». Είμαστε τα υποκείμενα της φυλετικής ταυτότητας που φέρουμε.

Είμαστε οι δάσκαλοί των παιδιών σας, οι δικηγόροι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά σας στα δικαστικά μέγαρα, οι ράφτες των ρούχων σας, οι παραγωγοί του κάθε αγαθού . Όσο για αυτούς που μας αποκαλούν «άρρωστους» και «βιτσιόζους» ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι, «υπήρξαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε» στους δρόμους στις λεωφόρους, στις αλάνες, στα πάρκα».

Σύμφωνα με επίσημη αναφορά του Transgender, η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στις δολοφονίες τρανς το 2013, με τον συνολικό αριθμό παγκοσμίως να ανέρχεται σε 238.

Το κείμενο υπέγραψαν οι παρακάτω συλλογικότητες

ANKA LGBT, Antep Zeugmadi, Diyarbakır KESKESOR,Eskişehir MorEl, Gökkuşağının Kızılı, Hebûn LGBT Diyarbakır, Hevi LGBTİ Oluşumu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Lambdaİstanbul, Kaos GL, Mersin 7 Renk, Queer Adana, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen İzmir,Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, T-DER.

Πηγή: KAOS GL, bianet

επιμέλεια

sokaki.net

Μικρός Σύνδεσμος: http://wp.me/p3HS8B-dZ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License