Η εξαπάτηση και ο εργασιακός μεσαίωνας κάτω από τις φανφάρες των αγγελιών

.

  • Επειδή είμαστε απ' αυτούς που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει να είσαι άνεργος στην πιο παραγωγική σου ηλικία και έχουμε επιδοθεί για αρκετό καιρό στο ευγενές άθλημα της αποστολής βιογραφικών, κυρίως μέσω του διαδικτύου, σε εταιρείες, των οποίων τις αγγελίες είχαμε εντοπίσει στους διάφορους γνωστούς εργασιακούς ιστότοπους και ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι νέος με «εφόδια», πτυχία, μεταπτυχιακούς τίτλους, ξένες γλώσσες, γνώστης της χρήσης υπολογιστών και να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας ή να δουλεύεις 10ωρα και 12ωρα για πενιχρούς μισθούς, με 2 γονείς συνταξιούχους με κομμένο το ΕΚΑΣ…
  • επειδή δεν ζούμε σε κανένα αναρχικό βουνό να κατεβαίνουμε να πετάμε μόνο αναρχικά τσιτάτα και να το παίζουμε επαναστάτες εκ του ασφαλούς…

Αλλά

  • είμαστε επίσης απ' αυτούς που δεν τα ξεπουλάνε ΟΛΑ για ένα κομμάτι ψωμί παραδιδόμενοι στην πορνεία της εργασίας και να χύνουμε αίμα και ιδρώτα παράγοντας πλούτο για άλλους με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο (γιατί απ' τους άλλους που επιδιώκουν κοινωνική ανέλιξη και "παίρνω τα γ@μ@ω λεφτά" και PORSCHE προφανώς δεν είμαστε)…

καλό είναι λοιπόν για όποιον νέο ψάχνει για δουλειά να τον πληροφορήσουμε και να τον οπλίσουμε (γιατί εμείς τότε δεν είμασταν και θέλαμε πολύ να έχουμε κάποιον να μας πληροφορήσει για το τι παίζει σχετικά) απέναντι σε φανφάρες αγγελιών περί "προοπτικών επαγγελματικής εξέλιξης για τους πιο φιλόδοξους" και μούφες περί "εξαιρετικών αμοιβών" με ακαταλαβίστικους όρους εργασιακής απασχόλησης όπως "Field Representative", "Client Representation"  και "marketing project executives" (και τ' @ρχιδι@ μου κουνιούνται), να ξεσκεπάσει λίγο ΟΛΟΥΣ αυτούς του Μ@Λ@ΚΕΣ που πατάνε πάνω στην ανάγκη του άλλου για δουλειά και του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και για ταξίδια στο εξωτερικό και i-pods και μετρητά και διακοπές και netbooks (εδώ ο άλλος δεν έχει να πληρώσει αυτή την περίοδο το ρεύμα και τον γοητεύουμε με… i-pods σαν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια… Αλλά βέβαια… καλύτερα 2 τέτοιες μ@λακιούλες –για την “πολύ καλή απόδοση” λένε– παρά 100 ευρώ να ζητήσει αυτός ο εργαζόμενος παραπάνω στο μισθό του) για να τον θαμπώσουμε απ' την καταπάτηση των εργασιακών του δικαιωμάτων και να τον γοητεύσουμε με το όνειρο ενός απίστευτου πλούτου και μιας φαντασμαγορικής ζωής που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα (σου βάζουμε και μερικές γκλαμουράτες φωτογραφίες με 2-3 εργαζόμενους κυριλέ ντυμένους να χασκογελάνε με τα ντοσιέ στα χέρια).

Όπου ακούς πολλά κεράσια λέει ο λαός, κράτα μικρό καλάθι! (1 το κρατούμενο)

Τον νέο που ψάχνει για δουλειά μας ενδιαφέρει λοιπόν να πληροφορήσουμε και που δεν θέλει όμως να πουλήσει την εργατική του δύναμη (και να ήταν ΜΟΝΟ αυτή που πουλάνε...) για ένα ξεροκόμματο ή για το γαμώτο ρε παιδί μου που σπούδαζε τόσα χρόνια και γι’ αυτά που απέκτησε δεν θα κάνει τώρα τον πλασιέ από πόρτα σε πόρτα (αυτά παίζουν αυτόν τον καιρό - το telesales έχει δείξει τις αντοχές του και το πλασιεδιλίκι πλέον είναι πολύ διαδεδομένο ως το επόμενο βήμα) - γιατί περί αυτού πρόκειται. Αφήστε τις ωραίες φανφάρες περί “Field Representative", "Client Representation".
Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να βαφτίσουμε τη σκάφη υδρομασάζ. Εμείς μάθαμε να λέμε τη σκάφη σκάφη (για να θυμηθούμε και έναν ποιητή).

Και φυσικά εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και τις μαρτυρίες και άλλων που έζησαν από μέσα αυτή την εκμετάλλευση, την απάτη και τον εργασιακό μεσαίωνα (και που φυσικά δεν είναι αυτοί που κυκλοφορούν με τις PORSCHE και με τα i-pods στα αυτιά)

Έχουν γεμίσει οι εργασιακοί ιστότοποι με τέτοιες αγγελίες και ο κόσμος με διάφορες DT, progressive, unique, cobra, Appco και ότι άλλο θες που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια αυτόν τον καιρό, πάντα συνοδευόμενες από το marketing ή advertising (που ούτε μάρκετινγκ είναι ούτε διαφήμιση). Φυσικά σε μπερδεύουν εξαρχής με ωραία λόγια ότι "θέλω να αναλάβει ένας από σας αργότερα γιατί εγώ θα φύγω στο εξωτερικό" (λόγια ενός προϊσταμένου), ότι θα έχεις ελκυστικές αμοιβές, και σου πετάνε και ένα όνομα Νιάρχος ("ναι, της γνωστής οικογενείας") και μένεις με το στόμα ανοιχτό για τη μοναδική ευκαιρία που σου έτυχε [οι ίδιοι και στα σάιτ τους το παρουσιάζουν ως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί και ως κάτι το πρωτότυπο στο εργασιακό περιβάλλον (αν εννοούνε το να τρέχεις όλη την ημέρα χωρίς βασικό παρά μόνο για τα ποσοστά επί των πωλήσεων στα Κάτω Πατήσια, ναι είναι κάτι το πρωτότυπο!)] χωρίς να σου λένε (πεζά τα θέλετε αυτά;) ΤΙ δουλειά ακριβώς θα κάνεις, με ΤΙ μισθό θα απασχολείσαι ή σε ΠΟΙΟ ταμείο θα είσαι ασφαλισμένος και ότι δήθεν “μετράει η προσωπική ικανοποίηση απ’ αυτό που πετυχαίνεις όσα λεφτά και να παίρνεις” (ναι… όταν έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ πλήρωσέ τον εσύ με… “προσωπική ικανοποίηση”!) και όταν τους τα ρωτήσεις ως ΟΦΕΙΛΕΙΣ γιατί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου, αρχίζουν οι υπεκφυγές (και "αυτά καλύτερα να τα ρωτήστε στον κ. Τάδε") και από τα σάιτ τους δεν καταλαβαίνεις τίποτα. (και σου λένε μάλιστα στις συνεντεύξεις ότι θέλουν ειλικρίνεια !! ΨΕΥΤΕΣ!!!)

Και όταν τελικά μαθαίνεις για το ΤΕΒΕ που σου ζητάνε να βγάλεις μετά...ΤΕΒΕ ξέρετε τί σημαίνει; Ελεύθερος επαγγελματίας. Ελεύθερος επαγγελματίας ξέρετε τί σημαίνει; Μπλοκάκι. Τράβα ρωτήστε έναν που έχει δουλέψει με μπλοκάκι να σας πει.

Και άμα το πας στο τί ακριβώς πωλήσεις σου λένε εδώ δουλεύουν Νομικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, άνθρωποι που σπουδάζουν....  Και τί σημαίνει αυτό???? Επιχείρημα είναι αυτό???? Ναι, γιατί υπάρχουν?? Γιατί δεν μπορούν αλλά να βρουν δουλειά ΖΩΟ !

Το μόνο όπλο των εταιριών αυτών είναι οι υποσχέσεις και το δέλεαρ που ασκούν σε παιδιά/νέους που είναι γεμάτα ενέργεια και θέληση για δημιουργία... και λένε από ηλικίες 20 μέχρι 40 ετών απασχολούν. Θα ήθελα να μας πείτε από μόνοι σας πόσους ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 έχετε δει να κάνουν την δουλειά αυτή?? Αν σας λέει κάτι αυτό θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Με λίγα λόγια υπόσχονται πολλά και δίνουν ψίχουλα και δεν σου λένε ότι δουλεύεις πάνω από 12 ώρες, από τις οποίες οι περισσότερες στο δρόμο και φυσικά δίχως υπερωρίες πληρωμένες.
Αλλά βλέπετε έβαλαν στο στόμα μας τα αφεντικά το επιχείρημα “12 ώρες; Ο άλλος δουλεύει 14. Δούλευε κι εσύ και να λες κι ευχαριστώ!” Λες και η δουλειά είναι προνόμιο! Αλλά εκεί μας κατάντησαν (ή για την ακρίβεια εμείς τους αφήσαμε να μας καταντήσουν έτσι)

 

1) Σχόλιο από: POLITICS AND FREE THINKING

prosωπικα στη κομπρα επεσα θυμα εξαπατασης..γιατι;\

1) η αγγελια εγραφε μαρκετινγκ μανατζερ και φυσικα ηταν για πλασιε

2) αφου ειδα τι μουφα ηταν, εδωσα παραιτηση και η απαντηση ηταν "αυτος εδω ειναι ο μισθος σου μειων ΑΒΓ ποσο για το ταξιδι που θα εκανες στην αγγλια για το ταδε rallye της εταιρειας", ταδε εφη ιδιοκτητης της κομπρα στην ελλαδα, οποιος ειναι στην εταιρεια ξερει για ποιον μιλαω (οχι ο αυστραλος, ο αλλος).

απο την στιγμη που μπηκα μεσα ολη μερα μου τα ειχαν σπασει με περι λεφτα και μπλα μπλα, ερχεται ο μανατζερ μου (ο θεος να τον κανει μανατζερ, για σουβλατζης εκανε) και με το καλημερα λεει, εγω βγαζω ΑΒΓΔ λεφτα και οδηγο το ταδε αμαξι, και γενικα ολη μερα αυτα ελεγαν.

γενικα η κομπρα ειναι μια καλη εμπειρια για ενα μηνα, μετα εξαφανιζεσαι. αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις οτι και με το owner παιζει μια κομπινα, ψαξτο λιγο πριν βαλεις το χερι στην τσεπη κ γινεις onwer, καηκε πολυ κοσμος ετσι.

φιλικη συμβουλη = τραβα για εξωτερικο αν εχεις φιλοδοξιες.

2) POLITICS AND FREE THINKING

οσα ειπα γινοντουσαν στα κεντρικα, στο πρωτο μαγαζι που ηταν στην καλίθεα...

για τα αλλα..

1) το πρωτο μηνα πηρες 139ευρω; αν εννοεις μισθο να σου υπενθυμισω οτι ο βασικος ειναι 500 ευρω,εκει γυρω.

2) με το ωραριο τι γινεται; απο τις 7 το πρωι ως τις 7 το απογευμα ηταν οταν ημουν εγω και δεν πληρωνε η εταιρεια εξοδα μετακινησης και φυσικα δεν ηταν κανεις δηλωμενος ως πωλητης με οσα προβλεπει η συμβαση του.

οπως βλεπεις απο το 1 και 2 εχουμε ηδη καποιες παραβιασεις της εργασιακης νομοθεσιας.

οσο για το κυριως επιχειρημα, εφοσον η εταιρεια, ή οπως λες ο ομιλος που δεν ξερω απο που προκυπτει εκτος και αν η dt, pogressive και οι υπολοιπες εγιναν κολοσσοι σε ενα βραδυ, ειναι υπεριφανη για αυτο που κανει γιατι δεν γραφει οτι ψαχνει για πλασια και αντι αυτου βαζει διαφορους τιτλους που δεν εχουν καμια σχεση με την θεση εργασιας;

3) TAKIS

πηγα την προηγουμενη εβδομαδα σε 3 αγγελιες απο εταιριες που συνδεονται με την cobra/ ds-max και προσωπικα νιωθω οτι εξαπατηθηκα . Η αγγελια δεν ηταν για νεους φιλοδοξους επιχειρηματιες franchise (owners)και ουτε θελω να γινω . Αν σκεφτειτε τις χαμενες ωρες για οσους απαντουν σε αυτες τις αγγελιες 14 ατομα την εβδομαδα , για μην μεινει τελικα ουτε ενας , θα καταλαβετε . Οσον αφορα τα χρηματα που βγαζουν οι owners ειναι προφανως απατη , ειναι ο μονος τροπος να κρατησουν μια μεριδα απο αυτους που δουλευουν (12 ωρες την ημερα ,με απολαβες που δεν αγγιζουν ουτε το βασικο - για τους εργαζομενους με Ι.Κ.Α. 14 μηνες με τα δωρα , χωρις 1 μηνα διακοπες, εργαζομενοι και τα Σαββατα και να μην συνεχισω αλλο)
Στην Αμερικη εχει φτασει σε κορεσμο εδω και 10 χρονια και οι νεοι owners απλα αποτυγχανουν , ενω ειναι μια εργασια που τελικα την κανουν μονο ατομα απο μη ευνοημενες ομαδες οπως μαυροι και λατινοι . Οι εταιρειες αυτες δεν διαπνεονται απο καμια εργασιακη ηθικη.

4) Ektor T.

Γειά σας και απο μένα.
Θα σας πω και την δικιά μου γνώμη για την Cobra.
Δέν έμεινα πολύ καιρό αλλά μάτια έχω και βλέπω.

Εγώ θα τα πώ λίγο πιό συμαζεμένα και με βάση την δικιά μου εμπειρία:

Θετικά:

- 90€ ανα πώληση δεν πέρνει κανένας πλασιέ (παραδωσιακός). Τα λευτά είναι πολύ καλά για πλασιελίκι.
Βέβαια αυτά τα λευτά τα πέρνεις όταν είσαι στο τμήμα G4 security όχι στο Tellas.

- Χαρούμενο περιβάλων, πράγμα σπάνιο για δουλειά

- Μαθένεις την πιάτσα. Προσωπικά θα ξαναπάω στην Cobra, γιατί όσο καλά και να είναι τα βιβλία (και έχω διαβάσει πραγματικά πολλά μιας και σπουδάζω "μανατζεριλικι") είναι πάντα καλό να ξέρεις την δουλειά στον δρόμο. Μαθένεις τους ανθρώπους στους οποίους πουλάς. Βοηθάει πολύ όταν αργότερα δουλεύεις σε real job, στο να πέρνεις αποφάσεις σχετικά με τις πωλήσεις.

- ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!
Δεν ξέρω στον Αυστραλό...εγώ είμουνα στον άλλο...είναι και αυτός ένας λόγως να μείνεις.
(ΕΡΩΤΗΣΗ: ξέρει κανείς την Κωσταντίνα? Leader στον άλλο ήτανε, ψιλή κουκλάρα...για αυτήν θα έμενα στην Cobra και 15 μήνες!!)

- Μαθένεις να ντίνεσαι!! Πραγματικά για πιτσιρικάδες που δεν έχουν βάλει κοστουμιά...είναι σχολείο!

- Μαθένεις να μιλάς σε αγνώστους...αυτό είναι χρήσιμο γενικά (και για γυναίκες..)

- Κάνεις γυμναστική. Σε ποιά άλλη δουλειά κάνεις 8 με 9 ώρες ποδαρόδρομο??? bonus τα κεράσματα από γιαγιάδες που σε λοιπούντε....

- Επιτέλους ξυπνάς πρίν τον κόκορα της γειτονιάς. Επιστροφή στα νορμάλ ωράρια!!

- Μαθένεις τί θα πεί "εργασιακός μεσαίωνας"....χωρίς ανάλυση...

Αρνητικά:

- ΔΕΝ είναι για μόνημαή για καριέρα...κανα 5 μηνο είναι αρκετό...

- Αν δεν πουλήσεις...δεν πληρώνεσαι...

- Δεν έχεις ασφάληση, ένσημα, ωράριο, άδειες...

- Δεν θα γίνεις ποτέ ιδιοκτήτης...τυχαίο είναι που ακόμα ο Αυστραλός και ο ..."σουβλατζής" είναι οι μόνοι που επιβιώνουν???

- Θα ξεχάσεις και αυτά που ήξερες περί μάρκετινγκ, δημοσείων σχέσεων κτλ...

- Συνήθως τα προιόντα σου είναι σχεδόν άχρηστα...πόσους συναγερμούς πιά θα βάλουμε!!!!

- Δεν θα ακούσεις ποτέ το όνομα cobra....απλά θα το διαβάσεις σε φυλάδια...

- Θα πληρώσεις όλα σου τα έξοδα για ότι και να κάνεις...

- Θα είσαι όλη μέρα εκεί...τέρμα οι φίλοι και τα λοιπά...φίλος σου ο leader...γκόμενα η γραμματέας ή η εκπαιδεύτριά σου!!!

- Θα πάρεις κιλά από τα πολά φαστ-φουντ.

- Θα φάς το βρίσιμο της ζωής σου από "πελάτες"

Επίσης να πώ ότι δεν έχει σχέση με amway, alpha-phone, herbalife κτλ...

Τα λευά είναι ΠΟΛΛΑ αν είσαι καλός πλασιέ...
Καλή εμπειρία, μαθένεις πώς να πλασάρεις "εταιρική κουλτούρα".
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή δουλειά για άτομα της πιάτσας. Χωρίς πτυχείο και άλλες ευκαιρίες...αυτοί πραγματικά μπορούν να τα καταφέρουν...και είναι καλύτερο απο το να είναι γκαρσόνια...
Αλλά το ότι έχει μαζευτεί έκει όλο το ΠΑΠΕΙ και η ΑΣΣΟΕ...μας λέει κάτι για το επίπεδο σπουδών μας....

Περαστικά μας!!!!

5) katerinaki

loipon dustyxws opws ta lene oi perisoteroi einai etsi!!epesa kai egw thuma ths aggelias blepontas entry level marketing afou htan auto pou epsaxna!sthn arxh fantasthka oti tha eixa enan manager, enan assistant oi opoioi tha mou edinan armodiothtes kai tha ekana training siga siga!telika sthn cobra kamia sxesh auto pou perimena!olh thn mera stous dromous,kanenas basikos misthos kai apla promhtheies apo thn kathe uphresia pou poulas.ennoeite oti gia tous pio pollous edw mesa(logiko)den htan oyte tha einai to oneiro zwhs.Apo ekei kai pera san arxh kalo einai.egw twra perasa thn ebdomada ekpaidesushs kai parola ayta kati den mou gemizei to mati.eilikrina omws apogohteuthka kai den kserw ti na kanw....

6) Alexia

Εχεις απόλυτο δίκιο σε οσα λες! Σε συγχαίρω που τους ξεσκεπάζεις.Ψευτικο image, βιομηχανία πλαστής καριέρας και εξαπάτηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη για δουλεια.

Πήγα μια φορά στην εκπαίδευση και ενα 20χρονο προσπαθούσε να με πείσει οτι θα είναι η καριέρα του αιώνα αν με επέλεγαν. Η πραγματικότητα ειναι οτι έκανε 99% προσυλητισμό πρός τα εμένα με αποτέλεσμα να με κάνει να το ψάξω περισσότερο.

Πλασιέ ψάχνουν ενδεδυμένο με το μανδύα του marketing.Αλίμονο στους ευπιστους που θα πιστέψουν πως ενώ βρίσκονται τόσοι με πτυχία ΜΒΑ και Οικονομικών στην ανεργεία, εκείνοι θα άνοιγαν εταιρείες και θα εκπαίδευαν πρωσοπικό.

Σημεία clue: Ενω ο εκπαιδευτής μου ανέφερε σε μια στιγμή το ενδεχόμενο του πορτα πόρτα στη συνεντευξη το αρνήθηκαν.

Δεν μίλησαν για σταθερό μισθό. Τα πάντα ειναι μέσω ποσοστών.

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ Progressive,AvalonGroup

7) ex-assistant

καλησπερα σας.
πριν αρχισω μια μικρη αλλά σημαντική συμβουλή.
οσοι απο εσας "δουλευουν" ακομα σε ενα "υποκαταστημα" της κομπρα,παρατήστε τα κ σηκωθήτε να φυγετε.απλά θα πουνε πως σας διωξανε,μην ανυσυχήτε,δεν ειναι κατι συμαντικο.Στην τελικη να πανε να γαμηθουνε,αφτοί χανουνε,εμεισ θύματα του νιαρχου κ του κα8ε οουνερ είμαστε.
'οπα-όπα μας λενε να ακολουθάμε το σύστημα που γραψανε κατι μαλακεσ και μισοι με γραβατες και χρυσα Ρόλεξ στμ Νιαρχος κ ΣΙΑ ΟΕ που ξεκινισε πουλωντας μαυρα στυλό,μη χεσω τον Ταμτακο στα φανάρια μου θύμισε!!μη χεσω κ τα γκετινγκ τα κσενεροτα με τους πανιλιθιους μαζι πρωι,μεσιμερι και βραδυ τις ιδιες σκατοφατσες να βλεπω,ΕΛΕΟΣ εφιαλτες καταντησανε τρομαρα τους.

8) sotos

ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΥΛΕΛΕΥΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ!!!!ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΟΛΑ !!!ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (WORLWIDE) KAI ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝς ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ MANAGER !!!EXOYNE KANEI PLHSH EGEFALOY STA PAIDAKIA TA EXOYNE FEREI APO KATHE MERIA TIS ELLADAS...MAS ETREXAN PYRGOYS AGRINIA KORINTHO KTL...ME DIKA MAS EXSODA...EINAI MOYFA H ETAIRIA OYTE ASFALEIA OYTE TPT...SE VAZOYN STO TRIPAKI KAI TREXEIS....S TAZOYN LEFTA KTL....DN EIDA KANA LEFTA APO AYTOYS OMWS... PROSOXH PAIDIA "STAMATIS KOYKOYLARHS" O KAI KALA MANAGER....POY KAMIA SXESH ME MARKETING KAI MANAGEMENT... TA LEFTA MAS KLEFTES!!!!

9) Giorgos

Προφανώς κάποιοι εδώ μέσα έχουν κάνει καραμέλα τα λόγια των manager τους και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν στο Google. Αυτές είναι οι επιρροές της Cobra... Μόλις φύγετε (γιατί θα φύγετε), περάστε μια βόλτα πάλι να τα πούμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site της Cobra Group, αυτός ο παγκόσμιας κλάσης όμιλος έχει περίπου 8.000 "field representatives" (σ.σ. "πλασιέ"). Όχι 17.000, όπως γράφτηκε παραπάνω. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι 8.000 ήταν και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, οπότε ο χαρακτηρισμός "όμιλος" δεν είναι απλά τραβηγμένος, αλλά γελοίος, αφού ουσιαστικά αυτοί οι 8.000 είναι συνεργάτες και όχι εργαζόμενοι.

Επίσης, σχετικά με την ταχύρρυθμη ανάπτυξή της, ενδεικτικά και πάλι να πω ότι οι διάφορες εταιρείες που συνεργάζονται με την Cobra στην Ελλάδα, απασχολούν περίπου 200 άτομα. Αυτό σημαίνει πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι εταιρείες αυτές ίσως και να προσλαμβάνουν 200 νέα άτομα κάθε μήνα. Σημαίνει ότι κανείς δεν κάθεται εκεί για πολύ καιρό (παρακαλώ όποιον έχει κλείσει εκεί έστω 2-3 χρόνια δουλειάς, να μας πει τις εμπειρίες του, γιατί βλέπω εδώ ότι όλοι οι υποστηρικτές μετράνε την εμπειρία τους σε μήνες ή άντε χρόνο το πολύ) και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σε καιρούς κρίσης οι αγγελίες είναι γεμάτες από τέτοιες ευκαιρίες εργασίας. Γεμάτες!

Κι εγώ μπορώ να βάλω αγγελίες marketing και στη συνέντευξη να λέω ότι marketing είναι να γλείφεις σκατά. Αμφιβάλλω αν θα κάτσει κανένας. Στην περίπτωση της Cobra βέβαια, επειδή δεν είναι τόσο εμφανής αρχικά η απάτη, ο κόσμος μένει λίγο παραπάνω. Με την ελπίδα.

Τέλος, θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους 18χρονους εάν γνωρίζουν τίποτα για το 35ωρο και γενικά για τα εργασιακά δικαιώματα που (θα έπρεπε να) έχουν. Ας κάτσουν λίγο να αναλογιστούν τι χάνουν, αντί να επαίρονται που είναι ανεξάρτητοι συνεργάτες και τους βγαίνει ο κώλος όλη μέρα στο δρόμο να ενοχλούν τον κόσμο και να μπουκάρουν μέσα στο σπίτι του, για να βγάλουν 5 ψωροδεκάρες. Ας σκεφτούν επίσης αν για μια τέτοια εξαντλητική δουλειά 12ώρου τα λεφτά είναι πράγματι πολλά. Επειδή τα παίρνεις στα 18 σου, δε σημαίνει ότι είναι πολλά.

Σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που δούλευα πωλητής έβγαζα 900 ευρώ ως ανειδίκευτος και από το γραφείο μου, με PC, A/C κλπ. Είχα αργίες, άδειες, και δούλευα 9-5. Έπαιρνα ακόμα και υπερωρίες και τα Σάββατα διπλό μεροκάματο για 6 ώρες. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ΠΟΣΑ βγάζεις, αλλά ΠΩΣ τα βγάζεις. Ειδικά όταν καταλάβεις ότι δεν θα είσαι πάντα 18 χρονών.

Όσο για το κομμάτι των σχέσεων, προτιμώ το σεβασμό παρά τα χαμόγελα. Προσωπικά με αηδιάζει να βλέπω ένα παιδί 18 χρονών να παριστάνει το χαρτογιακά με ένα ντοσιέ στο χέρι κάνοντας δήθεν "έρευνα αγοράς". Το 80% του κόσμου έχει πάρει χαμπάρι τι φιδέμπορες είστε, γι αυτό μην απορείτε που τρώτε πόρτα. Άντε να βάλετε τηλέφωνα στο άλλο 20% να ησυχάσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι.

Κλείνω με μια ιστορία ενός φίλου:

Γκόμενα από την Cobra χτυπάει το κουδούνι και προσπαθεί να του βάλει τηλέφωνο. Ο φίλος μου την έχει πάρει χαμπάρι και προσπαθεί να τη διώξει, εκείνη όμως επιμένει και για να "σπάσει τον πάγο" του ζητάει να κάτσει λίγο στον καναπέ για να ξεκουραστεί. Προσπαθεί να του πιάσει την κουβέντα και, βλέποντας μια σοκολάτα στο τραπέζι, του λέει "Ωραία αυτή η σοκολάτα, να φάω λίγη;". Οπότε, γυρνάει και ο φίλος και λέει "Ωραία τα βυζάκια σου, να τα πιάσω λίγο;"... Περιττό να πω ότι η τύπισσα έφυγε πετώντας!

10) sogno.angelo

... την πάτησα και γω! Πάλι καλά για ένα μήνα μόνο. Ήθελα απλά να ασχοληθώ με κάτι, αφού έτσι όπως έχει πέσει η αγορά πλέον οι κανονικές δουλειές είναι δυσεύρετες. Φυσικά, εννοείται ότι δε με πληρώσανε... είχα υπογράψει και σύμβαση έργου την οποία ποτέ δε μου επιστρέψανε, επειδή λέει ήθελε χρόνο για να υπογραφεί! Να σας ενημερώσω ότι έχω βρει πλέον κανονική και καλή δουλειά σε φυσιολογική εταιρία... και η σύμβασή μου έγινε μέσα σε δύο μόνο μέρες. Κουραφέξαλα δηλαδή αυτές οι δήθεν εταιρίες μάρκετινγκ! Κανονικά πλασιέ λέμε... μην κάνετε τον Αλέκο. Ξέρουμε όλοι τι είστε. Να δούμε σε λίγα χρόνια τι θα απογίνετε. Ενοχλούν τον κόσμο και προσπαθούν να τους πείσουν να υπογράψουν με κολπάκια. Πάντως δε μπορώ να πω... φοβερή εμπειρία το να γνωρίζεις τους μισούς λαθρομετανάστες της Αθήνας: Πακιστανούς, Ταζμανούς, Φιλιππινέζους και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Έρευνα αγοράς... ό,τι να'ναι!

11) Nikos Kriti

paidia makria i megalhteri apati gia ekmetalefsi ergasias, den sou prosferoun tipota kai theloun ta panta fysika gia dikotous ofelos
min mpite ston kopo oute na perasete apo sinentefksi . ekmetalevontai tous neous anergous antropous tazontas eteries kai ekatammuria kai stin ousia evelpistoun na kerdisoun apo tis sindeseis pou tha kanei to kathe paidi eos na tous parei xampari kai na ta paratisi

12) senen

Τhommas καλησπέρα. Δεν είναι ακριβως διαφημιστική εταιρία όπως το φαντάζεσαι, εταιρία που αναλαμβάνει πωλήσεις πακέτων τηλεφωνιας και ίντερνετ, με διανομη και αμεση πώληση πόρτα - πόρτα. Αναλαμβάνεις μια περιοχή και πηγαίνεις σε σπίτια με τη σειρά, για να μιλήσεις με τον κόσμο και να διαφημίσεις και να πουλήσεις το προϊόν. Όσα πουλήσεις, τόσα παίρνεις μη περιμένεις βασικό μισθό ή κάτι τέτοιο. Επίσης έχεις την απαραίτητη εκπαίδευση και καθοδήγηση, και προοπτικές εξέλιξης αν τα πηγαίνεις καλά. Αυτά με λίγα λόγια.

13) senen

thommas, εχω δουλέψει εκεί πριν 2 χρόνια περίπου. Δεν εχει καμία σχέση με δικτυακό μάρκετινγκ, και η αμοιβη είναι καθαρά με ποσοστα επί των πωλήσεων. Απ'οτι θυμάμαι ήταν γύρω στα 25 ευρώ για πώληση πακέτου ιντερνετ, και 20 ευρω για πακέτο τηλεφωνίας. Καθαρά ότι πουλάς παίρνεις.
Μπορείς να πας στη δοκιμαστική ημέρα που έχουνε να δεις πως λειτουργεί η πώληση και αν σε ενδιαφέρει.

14) Zozet

sorry poy grafo se greeklish arxika! loipon... gia osous lene oti imaste ellinares kai de 3eroume apo douleia kia tempeliazoume... douleua progressive prin apo tessereis mines kai nai einai i megaliteri apati tou aiwna (ezisa kai to rally), sou uposxontai polla leyta kai e3li3h. ALLA to TEBE pou sou zitane na vgaleis meta: de to 3efortonese POTE, sthn arxi einai to dimino 800Euro kai meta paei mexri kai 1500, vevaia ekleinoi s lene oti 8a vgazeis tosa polla oste na mhn exeis provlima, alla na sas 8umiso na ya3ete tis nees forologiew gia eleu8eroyw epaggelmaties, meta kante apla ma8imatika kai deite posa sas menoun!! ontos to mono pou kaneis einai na perpatas grigora, na mh skeutese kai apla na kaneis mia rompotiki douleia. etsi loipon kulouse o xronos moy sth progressive (leyta evgena den evgena: e3oda gia messimeriano + eisitiria mou emene ena 5euro) , mexri pou espasa to podi mou kai emeina spiti... to eya3a ligo parapano kai anakaluya polla kena stis istories tous. ena paradeigma : i ekpaideutria mou (o 8eos na thn kanei) mou lege olo kamari oti o mpampakas ths exei etairiara kai itan i proti fora p douleye moni ths kai evgaze trela layta kai mpla mpla mpla... thn eya3a ligo... politria itan se magazi me rouxa, resepsoionist se 3enodoxeio kai ta eperne xontra apo progressive guia na poulaei paramu8ia. toys zitisa na m steiloun th sumvasi m... akoma perimeno .... leuta den eida pote... oute kan pou mou anoigan gia na upograpso thn paraithsh... apla prosexete ...

15) regulus

Απλα να πω οτι ξεκινησα με τις καλυτερες προθεσεις και εκατσα ο μ@λ@κας για λιγους μηνες στην progressive, γνωριζοντας οτι μας κανουν πλυση εγκεφαλου, μας απομυζουν ολο το χρονο και την ενεργεια και δεν μας αφηνουν δευτερολεπτο να σκεφτουμε (δεν ειναι τυχαιο οτι με το που μενει κανεις 1-2 μερες εκτος, αρχιζει να σκεφτεται καθαρα και θελει να φυγει). Το προβλημα δεν ειναι η φυση της δουλειας (αν και ειναι ακριβως αυτη που περιγραφουν παραπανω), γιατι κι εγω πιστευω οτι μπορει καποιος ως ενα βαθμο να "δικαιολογειται" οτι κουραζεται στο δρομο η κι εγω δεν ξερω τι. Το θεμα ειναι οι ανθρωποι που ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ως καλοι, φιλοι κτλ. και στην ουσια σε βλεπουν σαν "ατομο", οπως λενε, και οχι σαν ανθρωπο. Υποκρισια στο φουλ, επιδιδονται ασυστολα σε δραστηριοτητες και... prive καταστασεις (καταλαβαινετε τι εννοω) ενω την ιδια ωρα κραζουν και αποθαρρυνουν και ανακαλουν τους νεοτερους σε "επαγγελματικη συμπεριφορα", δηλαδη στο χαρουμενο στρουμφοχωριο που γελανε ολη μερα σαν ντοπαρισμενοι για να μη σκεφτονται. Γι' αυτο και 2 ειδων ανθρωποι κανουν καριερα εκει μεσα: οι αμορφωτοι/ανεγκεφαλοι (που δε βλεπουν τι χανουν) και οι απελπισμενοι (που δεν εχουν τι να χασουν). ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ!!!!!!!! Και οι τακτικες τους αποκαλυπτονται σιγα σιγα οσο ανεβαινει κανεις "σταδιο" (συγχωρεστε μου τα διαρκη εισαγωγικα, αλλα μονο ειρωνικα μπορω να χρησιμοποιω πλεον την ορολογια του "business" - να το παλι!). Γι' αυτο, αν και δε μπορω να αποτρεψω κανεναν να παει και να δουλεψει εκει, του λεω να εχει τα ματια του ανοιχτα γιατι ειναι τεραστιοι υποκριτες. Αν παει καποιος και βγαλει λεφτα και κανει δουλεια και του αρεσει ο τροπος που ζει, εχει καλως. Αλλα το ποσοστο αυτο ειναι πολυ πολυ μικρο (ναι, γνωριζω κι εγω τους ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ νομους των πιθανοτητων), οι υπολοιποι δεν εχουν ελπιδες να αντεξουν (και δεν εξαιρω τον εαυτο μου απο αυτη την κατηγορια) γιατι θελουν ΝΑ ΖΟΥΝ.
Υ.Γ.: Απο τους 2 leaders που "εκαναν καλη δουλεια στην progressive" ο ενας (ο αντρας) εφυγε!...

16) El.

Δούλεψα κ εγώ σε κάποια από αυτές τις εταιρίες (Progressive συγκεκριμένα) για ένα τρίμηνο κ τα πράγματα είναι απλά. Είναι ΑΠΑΤΗ. Κ μόνο το γεγονός ότι πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κλπ υπολογίζονται καθόλου σημαίνει μάλλον ότι κ η κουτσή Μαρία μπορεί προσληφθεί, έλεος τα μόνα κριτήρια είναι δυο πόδια κ ταλέντο παπαγάλου. Έχω δει owner να μην μπορεί να μιλήσει καν σωστά ελληνικά. Δε θα πω ότι έπεσα θύμα γιατί θα μπορούσα να το έχω ψάξει από πριν αλλά άπαξ κ μπεις στο μαντρί τρως τέτοια πλύση εγκεφάλου που θεωρείς ότι κ χάρη σου κάνουν, σε αυτό τους παραδέχομαι. Βέβαια ποντάρουν στο γεγονός ότι χρόνος να σκεφτείς κάτι άλλο ούτε για αστείο!!Όσο για τα λεφτά: Αν αυτοματοποιηθείς θα κάνεις sales. Aν όχι θα μπεις κ μέσα. Ευχάριστο περιβάλλον?Χα χα χα!! Όλα στο κόλπο είναι επί ποσοστών κ αυτό, υποκρισία κ ψέμα με το κιλό. Αν κάνεις καλή δουλειά είσαι στον Θεό , αν όχι κ διαμάντι να’σαι μπαίνεις σε καραντίνα κ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σου απευθύνει το λόγο μπα κ «επηρεάσεις» τα άλλα τα «ζώα» που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα sales κάποιου από το χαρακτήρα του. Γράφεις όπου δεν πιάνει μελάνι οικογένεια, φίλους, προσωπική ζωή (από τα πρώτα που σου λένε πόσο το κακό σου θέλουν οι άνθρωποί σου κ πόσο νοιάζονται αυτοί που σε ξέρουν 2 ώρες). Θα πετύχουν κάποιοι ναι, ελάχιστοι αλλά όχι επειδή δεν είναι σαν εμάς κοινοί θνητοί αλλά επειδή όπως σωστά ειπώθηκε είναι απελπισμένοι ή βλάκες. Btw επειδή αναφέρθηκε το θέμα της ανεργίας, πόσους 30-35 χρονών με οικογένειες να πεινάνε είδατε να κάνουν αυτή τη δουλειά? Σνομπάρουν κ αυτοί όπως εμείς που είμαστε «κακομαθημένα κωλόπαιδα με τα λεφτά του μπαμπά»? Πόσοι πάνε για συνέντευξη, πόσοι υπογράφουν σύμβαση, πόσοι μένουν παραπάνω από 2-3 μήνες? Όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν την grande ευκαιρία κ είναι αποτυχημένοι? Ο νοών νοείτω. Τους εύχομαι ολόψυχα να κλείσουν, ούτως ή άλλως όπως μας πιπίλιζαν τ’ αυτιά, οι owners έχουν βγάλει λεφτά για 5 επόμενες ζωές ας τα μοιράσουν μεταξύ τους.

17) Zozet

Στην ελλαδα του 2013 κραζεις εκείνους που ζουν με τη μαμά κ το μπαμπάς εισαι σοβαρός ; Ρωτάνε εαν βρίσκουν δουλεια και εαν ναι τι δουλεια ;; Το πρόβλημα με τη progressive και γενικά με την appco ειναι οτι α) δε ξεκαθαρίζουν στην αγγελία τι ψάχνουν β) σ λενε οτι το door to door ειναι προσωρινό β) σ λενε οτι θα βγάζεις απο ενα σημείο και μετα πανω απο 1,000 € γ) έχεις ΤΕΒΕ , δουλεύω πανω απο 12 ωρες , γιατι να μη θεωρούμε υπαλληλος της appco ?? δ) οι εταιρείες (HOl κτλ) δίνουν πανω απο 30€ την καθε αίτηση , εσένα δε σ δίνουν ούτε τα μισά , το "αφεντικό " υπαλλήλους δεν εχει , αρα το μονο έξοδο του ειναι ΤΕΒΕ & γενικά έξοδα ! Ενα καλο εχουν : μαθαίνεις να κανεις πωλήσεις και να μιλάς σε παρουσιάσεις ... Αυτο ... ΜΟΝΟ

18) Nikos Kriti

εσύ που παροτρύνεις πάλι τον κόσμο να περάσει για μια δεύτερη ματιά...και όσους αφελείς μπορέσουμε να κρατήσουμε....όλο αυτό το σύστημα βασίζετε πάνω στον νόμο τον πιθανοτήτων , πολύ καλά τα λέει ο φίλος ποιο πάνω ότι όλα είναι ψεύτικα και πλασματικά ....τα χρήματα είναι πενιχρά και μην ακούω βλακείες για 1000 1500 ούτε στον ύπνο δεν τα βλέπει κανείς !!!! και ας μου πει κάποιος από τους τοπ !!! αφού είναι τόσο καλή δουλειά ...για ποιο λόγο είναι γεμάτο το ίντερνετ και οι εφημερίδες από αγγελίες σας?? για ποιο λόγο κάθε εβδομάδα φεύγει το 99,9 % από αυτούς που έχουν έρθει ? θεωρείτε βάση με τον τρόπο σκέψης σας ότι δεν είναι ικανοί ?? πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτείτε ότι είναι πολύ ποιο έξυπνοι από εσάς και το θεωρούν τουλάχιστον απαράδεκτο να δουλεύουν τσάμπα ....για να βγαίνουν μερικοί από εσάς να κάνουν τους μάνατζερ !!! αλήθεια με τι προσόντα , και με τι εκπαίδευση ένα παιδάκι 25 χρονών μπορεί να λέει σε 5 άτομα κάθε πρωί τι πρέπει να κάνουν και πως? και μην ακούσω πάλι την βλακεία ότι τον έχουμε εκπαιδεύσει εμείς !!!! και εσάς ποιος ?? γιατί ότι γίνετε εκεί μέσα τουλάχιστον στα φανερά είναι μισή ώρα το πρωί !!!

19) Zozet

λοιπόν όπως θέλει και ο top of the hill , ας πω το βιογραφικό μου (το οποίο δεν είναι τίποτα μπροστά στο δικό του). είμαι 21, τελείωσα τη σχολή μου στα 3 χρόνια (διοίκηση επιχειρήσεων), ξέρω Αγγλικά και Γαλλικά . άρχισα να δουλεύω σε τηλεφωνικά κέντρα (δεν ήθελα να επιβαρύνω τους γονείς μου + δεν έβρισκα ούτε για πρακτική, όπως και το 90% όσων είναι στην ηλικία μου) , δούλεψα σε εισπρακτική (για μικρό διάστημα, καθώς δε μ άρεσε η ψυχολογική βία), μετά πήγα στη progressive, έκανα πωλήσεις (είχα ξεχάσει οικογένεια, όνειρα, φίλους, γενικά ότι δεν είχε σχέση με τη δουλειά) μία μέρα , καθώς πήγαινα στη progressive έσπασα το πόδι μου, αλλά δε γύρισα σπίτι, πήγα δουλειά, αλλά επειδή δε μπορούσα να περπατάω γρήγορα(όπως με είχαν προγραμματίσει να κάνω), άρχισα να σκέφτομαι ΤΙ ΣΚΑΤΑ κανω, ότι τρέχω απο τις 9 εως τις 12 για τριάντα ευρω το πολύ και σε γενικά έξοδα ξόδευα τα μισά (αντικειμενικά, ούτε οι leader μου δεν έκαναν πάνω απο 4 πωλήσεις την ημέρα), την επόμενη παραιτήθηκα. και γνωρίζω πολύ καλά ότι μόλις γίνει αυτό (να παραιτηθεί κάποιος) το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να λέτε ότι τον ¨αποκλείσατε" και εννοείται ότι του "απαγορεύεται" την επικοινωνία με τους υπόλοιπους που εργάζονται ακόμα εκεί. μετά ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση (εγκαταστάσεις ναυτιλιακών μηχανημάτων , θέλεις να σ στείλω και link μήπως;)και τώρα εργάζομαι - επεκτείνομαι (πες το όπως θέλεις δε με νοιάζει) στη διαφήμιση σε ναυτιλιακές. Επίσης στον ελεύθερο χρόνο μου βοηθάω όσους δε μπορούσα να βοηθήσω παλιά . όσο για εσένα μεγάλε owner, μη βλέπεις τους άλλους υποτιμητικά ΠΟΤΕ και ειλικρινά είναι ντροπή να κάνεις τέτοια σχόλια για άλλους . η εταιρεία σ όπως και πολλές άλλες ναι ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια γιατί πατάνε επάνω σε όσους έχουν ανάγκη, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα και οι εταιρείες διαχείρισης λιξηπρόθεσμων οφειλών, δεν είστε καλύτεροι , ούτε εσύ ο ίδιος - ίδια , θα χαιρόμουν πάρα πολύ να μ έλεγες το όνομά σ και να μου έλεγες σε ποια εταιρεία ήσουν ! |Πιστεύω ότι όποιος έχει κρίση , θα καταλάβει καλά τι είναι η progressive και η κάθε progressive!

20) Nikos Kriti

καταρχήν είναι αγένεια να μιλάς χωρίς να λες το όνομα σου !!!
φίλε μου να αποτύχω σε τι ???
και μάλιστα παταγωδώς !!!!!
μήπως ταυτίζετε το πανεπιστήμιο με το χτύπημα της πόρτας??? χαχαχαχαχαχα θα σε παρακαλέσω όταν θα μιλάς μαζί μου να είσαι σοβαρός !!
μου απάντησες μόνο για της αγγελίες για όλα τα άλλα τίποτα !!! λοιπόν εγώ δουλεύω βοηθός σεφ , 9 ώρες την ήμερα από δεύτερα έως παρασκευή και ο μισθός μου είναι 1200 το μήνα τα σ/κ δουλεύω σε κουζίνες και λαμβάνω 60 ευρώ κάθε μέρα δηλαδή 120 συνολικά ,1700 το μήνα με ασφάλεια και όλα τα νόμιμα ,και γιατί το ζητάς η πορεία μου έως τώρα μου δίνει την εμπειρία να μπορώ να καταλάβω πότε σε μια δουλειά αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά και πότε πουλάνε αέρα κοπανιστό !! και σου ξαναλέω γιατί σίγουρα το ξέρεις απλά το αγνοείς εσκεμμένα ...η εταιρεία αυτή παίζει με τον νόμο τον πιθανοτήτων !!! όσο ποιο πολλά παιδιά περνάνε από εκεί...έχετε μόνο όφελος ...από μια πώληση να κάνει ο καθένας εσείς παίρνετε τα ποσοστά από την κάθε εταιρεία το παιδί δεν παίρνει τίποτα !!!!! εν ολίγη έχετε πάντα τσάμπα προσωπικό να τρέχει ...και εσείς άπλα του τάζετε λαγούς με πετραχήλια και μια ιδανική ατμοσφαίρα , και φυσικά στα 1000 άτομα θα βρεθεί και κάποιος με το χάρισμα του χτυπήματος πόρτας !! που δεν θα τον νοιάζει να τρέχει από το πρωί έως το βράδυ και θα κάνει 2-3 πώλησης την ήμερα !!! και θα τον δείχνετε υπερήφανοι λες και είναι το παιδί θαύμα !!

πηγή http://politicsgr.blogspot.gr/2007/05/places-not-to-send-cv-cobra-group-ds.html

21) Orestis_G

Cobra Group, Appco και λοιπά συναφή

[...]

Μεταξύ των εμφανιζομένων στους προαναφερθέντες ιστοτόπους αγγελιών, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς – και μάλιστα θα έλεγα ότι αποτελούν και πλειοψηφία – αγγελίες με συγκεκριμένο τρόπο γραφής και δόμησης, που ζητούν νέους και νέες για απασχόληση στον τομέα του μάρκετινγκ, της διαφήμισης, των πωλήσεων. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιας αγγελίας, είναι:

Εταιρία Marketing στην Πάτρα που δραστηριοποιείται στον χώρο των Πωλήσεων, έπειτα από απαίτηση μεγάλου εταιρικού πελάτη ζητά 2 νέους –ες για να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις

  • στο κομμάτι των εξωτερικών πωλήσεων
  • στον τομέα του Β2Β Marketing

Η προϋπηρεσία στον τομέα των Πωλήσεων είναι επιθυμητή.
Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει:

  • Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες
  • Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας
  • Ευχάριστη προσωπικότητα

Απαντώντας κι εγώ σε κάποια σχετική αγγελία, βρέθηκα σε μία από αυτές τις “διαφημιστικές” εταιρείες, στην οποία παρέμεινα για έναν μήνα. Το ποιά είναι η συγκεκριμένη,θα αναφερθεί στο τέλος του παρόντος κειμένου, μαζί με όλες τις εταιρείες που έχω υπ' όψιν μου και ανήκουν στην ίδια “ομπρέλα”, του Cobra Group.

Το Cobra Group συνοπτικά

Θα ξεκινήσω με μερικά λόγια για το τι είναι το Cobra Group. Δεν θα χρησιμοποιήσω τίποτα περισσότερο από τα στοιχεία που το ίδιο το Cobra Group παραθέτει στην ιστοσελίδα του, “http://www.cobragroup.com:

“The Cobra Group is a young, diversified Group of Companies with interests in Sales and Marketing, Insurance, Energy, Financial Services, High-Tech Security, Field Marketing and Promotions, Business Process Outsourcing, Mid-Range Super Yachts and Motorsports.

The combined annual turnover of the Group exceeds a billion dollars and we estimate that on a daily basis there are over 100,000 people worldwide who connect to the Group in some way to earn their living.
The Cobra Group now has presence on five continents and speaks to over one million people every day in more than 20 countries, 800 locations across 10 Group companies”.
Ας με συγχωρήσουν οι μη αγγλομαθείς, αλλά δεν θέλησα να αλλοιώσω το αρχικό κείμενο. Η μόνη επέμβασή μου, για λόγους που θα εξηγηθούν αργότερα, είναι η υπογράμμιση σε μία από τις δραστηριότητες του “οργανισμού”.

Εν Ελλάδι – Appco Group Greece

Στην πρώτη σελίδα, το Cobra Group μας υποδέχεται επίσης με τη φωτογραφία μίας όμορφης νεαράς κυρίας, συνοδευόμενης από το κείμενο: “Appco Group Greece have acquired over 100,000 new customers for hellas online”. Αν κάποιος θελήσει να μάθει και κάτι παραπάνω για το προαναφερθέν Appco Group, πηγαίνοντας στο Companies → The Appco Group, καταλήγει στην ιστοσελίδα “http://www.cobragrou...s/theappcogroup”, η οποία επίσης τον πληροφορεί και ότι “The Appco Group is now recognised as the world’s premier face-to-face Sales and Marketing Company”. Χμμμμμ, face-to-face sales...τι να σημαίνει αυτό;
Αν επίσης στην πρώτη σελίδα πατήσουμε στην ωραία κυρία, βλέπουμε το ακόλουθο κείμενο:

“In less than two years Appco Group Greece have signed up more than 100.000 customers for hellas online.
The figures have witnessed a drastic increase since the start of the partnership between the telecommunications company and Appco in 2009.
Back then hellas online was only the third company in the private sector in telecommunications in Greece. Meanwhile, Marketing Companies Progressive Organisation and Avalon had just started in the Residential Division with only 25 FRs in field.
The results speak for themselves. hellas online now has 350.000 customers, and 28 per cent share of the market.
Greece’s goals for this year are to have 500 FRs, 10 new Owners, 10 new Assistant Owners, 30 new Crew Leaders and a consistent run of 2000 sales per week”.

Το κείμενο αυτό, μας εισάγει και σε κάποιες ενδιαφέρουσες έννοιες, στις οποίες θα αναφερθώ αναλυτικά, όπως“Owner”, “FR”, “Assistant Owner”. “Crew Leader”.
Από το κείμενο που διαβάζουμε πιο πάνω λοιπόν, ανακύπτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα: Πώς το Appco Group, κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια να δώσει 100000 πελάτες στη HOL;

Λειτουργία στην πράξη

Όπως και το Cobra Group, έτσι και η θυγατρική Appco Group, έχει ένα πλέγμα από θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες φαινομενικά είναι ανεξάρτητες. Πλασσάρονται δε ως διαφημιστικές εταιρείες, με “πιασάρικα” ονόματα. Στην ουσία, αποτελούν μέλη του μητρικού οργανισμού, στον οποίον και αναφέρονται και στον οποίον έχουν και τη δυνατότητα εξέλιξης μελλοντικά.
Η ουσιαστική λειτουργία των εταιρειών της μορφής αυτής, έγκειται στην πώληση πόρτα – πόρτα. Συνήθως, η εταιρεία αναλαμβάνει κάποιο έργο (“project” κατά την καθομιλουμένη), το οποίο έχει να κάνει με την πώληση προϊόντων κάποιας εταιρείας. Στην Ελλάδα, ο κύριος όγκος των πωλήσεων αφορά στις τηλεπικοινωνίες (HOL – Wind) και στην ενέργεια (Aegean Power).
Η οργάνωση ενός τέτοιου γραφείου, έχει μία συγκεκριμένη κάθετη δομή του προσωπικού πώλησης και ένα επιπλέον άτομο, που εκτελεί διοικητικό ρόλο. Το προσωπικό πώλησης, το οποίο εξ'αρχής και σε όλη την επαγγελματική του πορεία εκπαιδεύεται σε ένα πλήρες σύστημα, που αφορά ακόμα και σε θέματα όπως ο τρόπος ομιλίας, ή οι κινήσεις του σώματος, ονομάζεται με τους τίτλους που συναντήσαμε στην προηγούμενη ενότητα. Έτσι, στην κατώτατη θέση, έχουμε τους
FR

Field Representative – αντιπρόσωπος πεδίου. Ουσιαστικά πρόκειται περί εξωτερικών πωλητών, που εκτελούν πόρτα-πόρτα πωλήσεις. Έχετε δει κάποιους κοστουμαρισμένους κυρίους που γυρίζουν το δρόμο κρατώντας ένα φάκελο και χτυπούν πόρτες σπιτιών ή μπαίνουν σε καταστήματα χαμογελώντας πλατιά και μιλώντας με φοβερό κέφι. Περί αυτών πρόκειται και το να έχουν φοβερή διάθεση, είναι το σημαντικότερο ίσως στοιχείο της δουλειάς τους.

Ο επιτυχημένος Field Representative, εκπαιδεύει σιγά – σιγά και τους δικούς του Field Representatives και δημιουργώντας τη δική του ομάδα (Crew), μετασχηματίζεται σε

Crew Leader

O Crew Leader, συνεχίζει να βγαίνει στο πεδίο, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά έχει και δική του ομάδα, την οποία βοηθά να προχωρήσει. Σκοπός του είναι να προχωρήσει επιτυχημένα, τόσο σε πωλήσεις όσο και εκπαιδεύοντας στελέχη και να γίνει

Assistant Owner

Πλέον έχει φτάσει η ώρα για κάποιον να μάθει τη δουλειά του γραφείου και να αφήσει το πεδίο, προετοιμαζόμενος σιγά – σιγά για να γίνει

Owner

Το “αφεντικό” ουσιαστικά της επιχείρησης, κλείνει τις συμφωνίες και αποφασίζει τα του γραφείου. Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αποσκοπούν στο να φτάσουν στο επίπεδο του “Owner”, ώστε να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να αρχίσουν να απολαμβάνουν τα “πολλά χρήματα” που ο Owner κερδίζει. Ο δε Owner, κυνηγάει ανώτερες βαθμίδες μέσα στον οργανισμό.

Ο λάκκος στη φάβα

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται κάτι μεμπτό, στην όλη λειτουργία ενός τέτοιου οργανισμού, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγγραφή αυτού του κειμένου. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ρόδινη.

Τα μισθάααα μουοουου!!!

Το πρώτο πραγματάκι που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο καημένος ο νεοπροσληφθείς, ΔΕΝ είναι μισθωτός, άρα δεν πληρώνεται. Η σύμβαση η οποία υπογράφεται, αφορά σε ανεξάρτητη συνεργασία και όχι σε σχέση εργασίας. Ως εκ τούτου, ο πωλητής πληρώνεται “με το κομμάτι”, με ένα συνήθη μέσο όρο αμοιβής περί τα 20 ευρώ. Η εταιρεία, τουλάχιστον στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιών που έχω εμπειρία, κρατάει και μία “εγγύηση”, περί το 25%, την οποία αποδίδει μέσα σε 5 μήνες, αν οι αιτήσεις που έχει παραδόσει ο πωλητής, υλοποιηθούν κανονικά. Επίσης, η εταιρεία ΔΕΝ καλύπτει έξοδα διατροφής, μετακίνησης, ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει λόγω της εργασίας. Λογικό θα έλεγε κανείς, πλην όμως

Ανεξάρτητος Συνεργάτης είπαμε, ε; 

Ο “Ανεξάρτητος Συνεργάτης”, είναι κατ' ουσίαν ένας υπάλληλος και μάλιστα με ωράριο σαφώς διευρυμένο. Προσωπικά ασχολήθηκα με πωλήσεις σε καταστήματα και όχι σε οικίες, οπότε το ωράριο που θα περιγράψω ίσως να διαφέρει από αυτό των “οικιακών” πωλητών, αλλά είχε ως εξής:
Κάθε μέρα, είχαμε προσέλευση στο γραφείο κατά τις 8.20. Μετά από meetings, εκπαιδεύσεις κ.λπ, βγαίναμε στο δρόμο για πώληση έως το κλείσιμο των καταστημάτων και κατόπιν καταγραφή σε μία λίστα των καταστημάτων για την επόμενη ημέρα (ή το απόγευμα, αν τα καταστήματα ήταν απόγευμα ανοικτά).
Αν η ημέρα ήταν Τρίτη ή Πέμπτη (αποκαλούμενη και Full Day), με ανοικτά καταστήματα, τότε υπήρχε μία συνάντηση το μεσημέρι (συνήθως μετά φαγητού) και ξαναβγαίναμε και το απόγευμα, με το ίδιο πρόγραμμα. Φυσικά, για να πεταχτεί κάποιος σπίτι του και να γυρίσει, έπρεπε να ενημερώσει/λάβει άδεια από τον Owner. Η Παρασκευή ήταν “προαιρετικό” Full Day, όμως η πίεση του να πιάσεις στόχο (για το δικό σου πάντα καλό), την καθιστούσε περίπου υποχρεωτική. Το βράδυ, επιστροφή στο γραφείο για παράδοση των πραγμάτων.
Αν τα μαγαζιά ήταν κλειστά το απόγευμα, η επιστροφή στο γραφείο ολοκληρωνόταν κατά τις 16.00 και μετά ακολουθούσε meeting. Το νωρίτερο που φεύγαμε ήταν κατά τις 16.30.
Η “ανεξάρτητη συνεργασία”, σήμαινε επίσης ότι για να πάρει κάποιος το φάκελο με τα χαρτιά και τις αιτήσεις του και να δουλέψει Σάββατο, έπρεπε να το δηλώσει στον Owner. Επίσης, ο φάκελος παραδιδόταν κάθε απόγευμα/βράδυ στο γραφείο (άρα το πότε δούλευε κάποιος ήταν απόλυτα ελεγχόμενο).

Μήπως διακρίνω εδώ να υποκρύπτεται μία σχέση εργασίας;

Και η ασφάλιση;

Τυπικά ΤΕΒΕ (αν και λόγω των παραπάνω μάλλον θα έπρεπε ΙΚΑ), το οποίο όμως κανένας δεν είχε ουσιαστικά ανοίξει πριν φτάσει στο επίπεδο του assistant owner. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού εκτός αν ήταν από τους πολύ καλούς, δύσκολα θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδά του (προσωπικά, για ένα μήνα δουλειάς, πήρα 13 ευρώ και πέντε μήνες μετά πήρα τα υπόλοιπα). Ουσιαστικά στις πλείστες των περιπτώσεων, ειδικά των κατωτέρων κλιμακίων, η αμοιβή δίνεται με απόδειξη δαπανών. Κοινώς, ανασφάλιστη εργασία πολλών ωρών, με δωρεάν εργατικό δυναμικό (καλό δεν ακούγεται;)!!!

Πώς συνεχίζουν να ανθούν;

Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Κάποιοι όντως, τα καταφέρνουν. Ανελίσσονται, φτάνουν στα ανώτερα κλιμάκια, προχωρούν. Πόσοι όμως; Οι περισσότεροι δεν θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουν όμως, πεισματικά να προσπαθούν. Οι ιστορίες, άλλωστε που εντέχνως παρουσιάζει ο Owner για επιτυχημένα άτομα και για τις δικές του περιπέτειες, καθώς και οι πίνακες που τακτικά εμφανίζονται με τα κέρδη και τους τζίρους των γραφείων και του προσωπικού τους, επιτελούν ακριβώς το σκοπό του να τονώσουν την ελπίδα κάποιου να φτάσει στα ψηλά κλιμάκια, όπου και αυτός θα παρουσιάζει τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενος τον ποδαρόδρομο των άλλων, χωρίς τύψεις όμως, αφού και αυτός από τα χαμηλά ξεκίνησε.

Ήλθον, είδον και απήλθον

Ακόμα περισσότεροι όμως από τους ελπίζοντες, είναι αυτοί που εγκατέλειψαν και εγκαταλείπουν καθημερινά, είτε επειδή δεν άντεξαν τον απαιτητικό καθημερινό ποδαρόδρομο, είτε επειδή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το “σύστημα”, είτε επειδή απηύδησαν με την απάτη του να εργάζεσαι χωρίς απολαβές, ελπίζοντας στο καλύτερο μέλλον του Owner. Το κακό είναι ότι πολλοί από τους αποχωρήσαντες, φεύγουν θεωρώντας εαυτόν ανεπαρκή.
Έτσι, λόγω των αποχωρήσεων (αλλά και των προβιβασμών), οι εταιρείες αυτές συνεχώς ψάχνουν για προσωπικό, σε βαθμό που έχουν γεμίσει τις στήλες των αγγελιών (ειδικά των online).

Περισσότερα Στοιχεία

Στη σελίδα του κυρίου Eric Wolfram “http://wolfram.org/s..._max/index.html”, υπάρχει μία πλήρης παρουσίαση της μεθόδου λειτουργίας της εταιρείας DS-Max, η οποία είναι ακριβώς η ίδια (τόσο σε ορολογία όσο και σε τεχνικές) με αυτή του Cobra Group. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζεται σε τμήμα της σελίδας που τιτλοφορείται “List of known deceptions”, ή επί το ελληνικότερον, λίστα γνωστών απατών.

πηγή http://www.mybike.gr/topic/57050-amway-herbalife-%CE%BA%CF%84%CE%BB-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/page__st__75

Υ.Γ. Και μη βγει κανείς να πει -γιατί πάντα κυνηγάνε από πίσω τα σάιτ που γράφουν εναντίον τους, για να μην τους κάνουν ζημιά- ότι "ας ήσουν ικανός να τα κατάφερνες όπως εγώ και να μην έμενες μια ζωή στα αρχικά επίπεδα που έχει να κάνει με την πώληση-πλασιέ"... Άμα είναι έτσι ρε ΗΛΙΘΙΟΙ ας είναι όλα μηδέν, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς βασικό χωρίς τίποτα και ας καταφέρει ο άλλος ό,τι καταφέρει απ' το μηδέν.

από p_a.IOANNINA 19/01/2014 9:27 μμ.


H μεγαλύτερη απάτη που υπάρχει! Οι "εταιρείες" προσπαθούν να προσελκύσουν άτομα απεγνωσμένα, σου κάνουν πραγματικά πλύση εγκεφάλου. Προσωπικά τις πρώτες μέρες δεν κατάλαβα καθόλου τι ήταν η δουλεία. Ξεκίνησα όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι απο περιεργεια. Το κλίμα ήταν ιδανικό για ένα παιδί που δεν έχει ξαναδουλέψει και οοοοοολοι ασχολούνταν μαζί του!! Promote στα κεντρικά και bell και ταξίδια και βραβεία ξεχνάς το ότι δουλεύεις όλη την ημέρα, ότι σε κατευθύνουν, σου δίνουν έτοιμεσ απαντήσεισ για γονείς και φίλους, που απορούν αξίζει???? αλλα ο/η leader σου σου έχει πει τι θα πεις και το κάνεις..βλέπεις άτομα που πραγματικά αξίζουν και λες μήπως κάνω εγώ λάθος..δεν μπορείς καν να δεις ότι είναι στημένο!!!!!!! ότι σου μιλάν πάντα θετικά και πάντα νοίαζονται! Τους έχεισ πραγματικά μπροστά σου πάντα! Τα Σάββατα πάντα έπρεπε να βγούμε ολοι μαζί και θα το παραδεχτώ περνούσαμε πολύ ωράια στα λεγόμενα getting! Τι γίνεται όμως αν βρείς λίγο παραπάνω χρόνο για σένα??Σκέφτεσαι! Αυτό δεν θέλουν! Δεν πρέπει να σκεφτείς τι πως και γαιτί..δεν πρέπει να σκεφτείς πόσα λεφτά δίνεις για να πας στην περιοχή και να είσαι εκέι μέχρι τις 9 ρο βράδυ..και να πρέπει να προσέχεισ, τι λέμε στο αμάξι, τι στο m.p. κτλ..και φτάνεις σε ένα σημείο που λες..εχω γίνει ίδιος μ αυτά που κοροιδεύω και όλα παίρνουν την κανονικη τους μορφή! Ξυπνάς για να στεκεσαι όρθιος στο γραφείο 2-3 ώρες να βλέπεις άτομα να μιλάνε με πολύ δυνατά μουσική και οοολοι happy! και μετά όλη την ημέρα να χτυπάς πόρτες και να κάνεις γυρίσματα και να κατηγορείς τους μαλάκες που σου φώναξαν το μεσημέρι, γτ έτσι σου έμαθαν! όχι φίλε εσύ είσαι μαλάκας που έχασες την προσωπικότητά σου, γιατί ναι έχουν δίκιο!Είναι ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!! και απλά μια μέρα παραιτήσε και όλοι δεν σε ξέρουν..σε κατηγορούν και όταν τους συναντάς σε παραμυθιάζουν..μέχρι που η ιδανικη δουλειά τελειώνει και για αυτούς!! Εννοείται δεν παιρνεις την τελευταία πληρωμή που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!! αλλά κανένας δεν αντιδράει , το bond σου είναι πάντα αρνητικό και για να πάρεις τα λεφτά της εφορίας πρέπει να πληρώσεις!!WHAT???? Μόνο στην Ελλάδα αυτά!! και αν πας να ζητήσεις τα λεφτά σου φωνάζουν! Πόσο απολίτιστοι άνθωποι που θέλουν να λέγονται και μάνατζερ! Και ας πάμε στις πληρωμές ! Αν είσαι λίγο έξυπνος ή πονηρός θα δεις ότι τα λεφτά που περιμένεις δεν είναι αυτά που παίρνεις..και σκέφτομαι τους έσωσαν αυτά τα 5- 10 ευρω τα δικά σου??΄΄οχι άλλα τα 5-10 ευρώ επί των ατόμων της εταιρέιας.. Σου κρατάνε λεφτά για δωμάτια για roadtrip που δεν διαλέγεις! γιατί είναι αδούλευτη περιοχή και θα βγάλεις πολλά! Sorry owner, αν ήξερα ότι πληρώνω δωμάτια θα έμενα σε κάτι πιο ανθρώπινο και όχι με άλλους 4!!! Σε πειράζει που κάνουμε sex μεταξύ μας?? και ξεκατινιαζόμαστε?? ε μόνο μεταξύ μας βρισκόμαστε αφού δουλεύουμε 9 - 9 το λιγότερο!!Και αν τύχει και ακούσεις μια φορά πως μιλάνε για αυτούς που δεν κάνουν αιτήσεις εκέι θα δεις πόσο εκμεταλλεύονται τα άτομα, λες και έίναι ζώα! ν θες να πιάσεις κριτήρια βγες και κάνε πρώτα εσύ 15 και μετά  απατησέτο από το crew σου! Owner δεν θα γίνεις εκτός αν περιμένεις υπομονετικά την σειρά σου, μετά την γκόμενα του owner ή τον φίλο του..Και το κακό είναι ότι είναι παντού εξαπλωμένοι Αθήνα, θεσ/νίκη, Γιάννενα, Πάτρα , ονόματα ξέρετε όλοι έχουμε πάει από μια φορά !! Απλά Προσοχή!!! Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα ! Ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες! Όχι άλλη εκματάλλευση, όχι άλλα ψέματα!

από @beota.wordpress.com 16/09/2014 12:54 μμ.


Καλησπέρα , πολυ σωστά όσα έγραψες !!! Είμαι η Zozet , έχω σημιουργήσει και εγώ ένα post στο www.beota.wordpress.com με τίτλο Lets talk about appco group (GR) θα χαρώ πολύ να του έριχνες μία ματιά ! Καλη συνέχεια 

από Ίσα που σώθηκα. 15/12/2014 11:10 μμ.


Ευτυχώς που διάβασα αυτό το άρθρο πριν πάω αύριο για συνέντευξη στην progressive. Με γλυτώσατε από κάποιες ώρες χαμένες. Να 'στε καλά παιδιά.

από :) 30/01/2015 7:45 μμ.


προστέθηκε άλλη μια εταιρεία στον όμιλο παιδιά! Μακριά από AZ Advertising!! 

από @maria 04/02/2015 11:36 πμ.


Παιδιά η AZ MARKETING είναι ίδια με την PROGRESSIVE???


Καλά το μυριστηκα και εγώ και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω πριν πάω εκεί και χάσω την ώρα μου. Ευτυχώς που διάβασα τα παραπάνω. Αυτή την στιγμή έχω δουλεία (όχι την ιδανική κατ'εμέ- αλλά ψάχνω κάτι καλύτερο) με σύμβαση πάνω από τον βασικό μισθό, ΙΚΑ, στο γραφείο κλπ. Είχα στείλει κι εγώ βιογραφικό στους παραπλανητικούς τίτλους "assistant brand manager" κλπ. Σήμερα έλαβα τηλεφώνημα από την PROGRESSIVE μιας που είχαν "ενθουσιαστεί"(όπως μου είπαν) με το βιογραφικό μου (υπέθεσα πτυχιά κλπ) και ήθελαν να με δουν από κοντα. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά γιατί ένα από τα πρώτα πράγματα που μου είπε αυτή είναι οι υψηλές αμοιβές και πόσο άμεσα είμαι διαθέσιμος. Φυσικά αφού τους λέω πως δεν μπορώ να φύγω από την μια μέρα στην άλλη από την δουλειά μου, μου λέει πως ο κύριος Μαλεσιώτης -αν δεν κανω λάθος- μπορεί ντε και καλά μια συγκεκριμένή ώρα για την συνεντευξη μας και καμια αλλη (τεχνικη μάρκετινγκ- αρχη της σπανιότητας για όσους ξέρουν -κάτι αποκτά πολυ μεγαλύτερη αξία όταν πιστεύεις πως πρόκειται να το χάσεις). Καμία νύξη για το πως δουλέυουν -και μου λέει πως θα μου μιλήσει από κοντα για την θέση και αν μου αρέσει θα συνεχίσω. Μην τα πολυλογώ είπα να το ψάξω και ευτυχώς βρηκα εσάς. Θα παω μόνο αν έχω όρεξη για τσακωμό! Σε αντίθετη περίπτωση ούτε που θα τους πάρω τηλ. Είναι γεγονός πως εξαπατούν εκμεταλλευόμενοι την ελπίδα και την απελπίσα των υπολοίπων. 

ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ

Θέλοντας να τονίσω και κάτι άλλο, έλαβα τηλ από την ICAP για θέση τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης στο τμήμα εισερχόμενων κλήσεων εταιρείας σταθερής/κινητής. Πριν μου πει οτιδήποτε, της λεω να μου πει περιοχή εργασίας, ωράριο και αποδοχές. Μου λέει πως είναι στην μεταμόρφωση αττικής (αρκετά μακριά από εμένα), 6ωρη εργασία (+1 ή 2 σάββατα τον μήνα -συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι καλά), κυλιόμενο ωράριο που σημαίνει θα δουλεύω όπως μου είπε κάπου ανάμεσα στις 9 το πρωι με 9 το βραδυ χωρις να μου διευκρινίζει και τελος μου είπε 390€ μικτά. Περιττό να σας πω πως την γείωσα κατευθείαν και της λέω πως θα με ενδιέφερε αν μιλούσαμε για τα διπλάσια μικτά μιας που αυτά παίρνω τώρα. Φυσικά δεν είχε κατι να μου πει περα από ενα "έχετε δικιο". Η απλή σκέψη που έκανα ήταν πως τα μαθηματικά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ! Γύρω στα 340€ καθαρά θα έμεναν, μείον το κόστος μετακίνησης, μείον 1,5ώρα να πάω και άλλη τόση να ερθω και στο τέλος τι?? Να λείπεις από το σπίτι 8-9 ώρες σίγουρα, για 300€! ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ 300€. Και καλά κάποιος που είναι μονος του. Τι να πουν όσοι έχουν παιδιά, αυτοκίνητο, δάνεια, υποχρεώσεις κλπ? Μπορείς να ζήσεις με αυτά τα λεφτά? Φταίμε όμως και εμείς που τα επιτρέπουμε. Παιδιά μην ενδίδετε σε τέτοιες καταστάσεις γιατί τις διαιωνίζουμε!

Ας μας διαφωτίσει κάποιος αν ξέρει. Η ICAP και κάθε ICAP θα πρέπει να παίρνει προμήθεια κάθε μήνα από κάθε εργαζόμενο που στέλνει στους OTE, HOL,VODAFONE, FORTHNET κλπ, εξού και οι επελπιστικοί αυτοί μισθοί που λένε. Σωστά?? Έτσι κι αλλιώς μου είπαν πως ήταν διαμεσολαβητές αυτοί.

 

Αν ξέρει κάποιος ας μας πει και για AZ Marketing που λέει και πιο πάνω η Μαρία.

 

από @Δε νομιζω Τακη. 23/04/2015 7:55 μμ.


Στην Progressive μηπως ηταν ΜαΝεσιωτης? Γιατι στην AZ Μανεσιωτης ειναι.Τρομερη συμπτωση ε? -.-

Ειχα στειλει κι εγω βιογραφικο,τους ψαρεψα απ'το καριερα.Το πρωτο που μου φανηκε εξτρα υποπτο ηταν το ποοοσο εντυπωση εκανε στον εν λογω κυριο το βιογραφικο μου (συμφωνα με τα λεγομενα της δεσποινιδας με την οποια μιλησα),το οποιο παιδια δεν εχει σχεδον τιποτα,πραγματικα. Το 2ο ηταν οτι εχουν επικοινωνησει μαζι μου 3 φορες,σε διαστημα 3 εβδομαδων επιμενοντας να παω για συνεντευξη (τις προηγουμενες 2 δε μπορουσα). Ε,το τριτο ειναι οτι δε γινεται να μην εχουν βρει κανεναν τοσο καιρο και να επιμενουν σε μενα. Και τελος,ρωτησα την κοπελια στο τηλεφωνο αν θελουν full time (φυσικα θελουν) και ανεφερα πως εχω ακομη σχολη.Απαντησε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα καθως ο κυριος Μανεσιωτης μπορει να συζητησει για ευελικτο ωραριο.Επειδη κατι δε μου καθοταν καλα (σε συνδυασμο με το "ααα,πολυ ωραια" οταν ανεφερα το φοιτητηλικι),μπηκα να ψαξω την εταιρεια...και το πρωτο αποτελεσμα με εφερε εδω.Δε ρωτησα παραπανω πληροφοριες σχετικα με το τι κανουν γιατι ηθελα να τα ακουσω απο κοντα και πιστευα οτι πιο καλα θα μου τα εξηγουσε ο υπευθυνος παρα η κοπελα στο τηλεφωνο.
Αλλα νομιζω καλυφθηκα.

από @maxi 13/05/2015 1:07 πμ.


Η progressive που εχετε αναφέρει ειναι στα ανω πατησια λασξαρατου 5; επείγον. .....

από @pff 13/05/2015 9:55 πμ.


pros maxi. 

νμζ ειναι ηλιου φαεινοτερο αν μπεις στο σαιτ τους οτι προκειται για μουφα. και γω ειχα ραντεβου σημερα κ το ακυρωσα αφου μπηκα στο σαιτ

οταν ειπα στην κοπελιτσα οτι καταλαβα οτι προκειται περι πλασιε μου εκλεισε το τηλ κατευθειαν

ελπιζω να σε προλαβαμε. 

από @anonimos 16/05/2015 10:03 πμ.


paidia kai to pride marketing sti lista

από @bestmoufaever 26/05/2015 2:38 πμ.


ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετα απο καμποσους μηνες στην 'εταιρια' τους μπορω να πω με σιγουρια πως λιγη διαφορα εχει απο τις αιρεσεις! Παθων κ εγω. απελπισμενος πτυχιουχος με γλωσσες μπλα μπλα για δουλεια, εστειλα βιογραφικο στην προγκρεσ@@@.

Το πρωτο πραγμα που μου εκανε εντυπωση ηταν το ποσο 'φιλικοι' ηταν ολοι. Αμεσως σκεφτηκα, πώς ολος αυτος ο ανεργος κοσμος δεν την εχει ανακαλυψει??κελεπουρι δηλαδη! Στην πορεια εμαθα και εγω να ειμαι τοσο φιλικος με τα καινουρια ατομα γιατι πραγματικα μονο με ψαροντουφεκο που δεν βγηκαμε να τους μαζεψουμε για να κατσουν εστω 2 εβδομαδες στην αιρεση..ε συγγνωμη στην εταιρια!και τωρα αρχιζει το καλο.

Το μαθαμε το ποιημα?μας εβαλαν να μαθουμε απ εξω και ανακατωτα 5 κινητρα για να προσελκυουμε κοσμο=πωλησεις, κατι βεβαια που μου χρησιμευσε και στην προσωπικη μου ζωη!ευχαριστω owner!!!! τα 8 σημεια που πρεπει να τηρουμε σαν το ευαγγελιο για να γινουμε λεφταδες, μελλοντικοι owners, ωνασηδες κλπ. Πχ δεν χανω ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ την διαθεση μου ακομα κ οταν εχω γλιτωσει απο εναν βιαστη, μια γιαγια με τον πλαστη και εναν τρελο διαχειριστη και γυριζω 6 ωρες μεσα στο χιονι!ΓΙΑΤΙ?μα γιατι ο στοχος μου ειναι πιο σημαντικος!!!

Ξεχασα το καλυτερο!!!ΤΑΞΙΔΙΑ!ταξιδια ολα πληρωμενα απ την τσεπη μου βεβαια!μην ειμαστε και πολυ large.

Μμ τι αλλο τι αλλο..Α! Το ωραριο χτυπαει 15ωρο.γτ? Μα γιατι πρεπει ολη μερα να γινεται η πλυση εγκεφαλου γιατι αλλιως θα το σκεφτεις λιγο παραπανω και θα κουνησεις μαντηλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ!μην το συζητατε ποτε με το οικογενειακο και φιλικο σας περιβαλλον! Αυτοι δεν ξερουν.δεν μπορουν να καταλαβετε την ευκαιρια που εχετε να γινεται ωνασηδες.δεν μπορουν να βλεπουν τα καμαρια τους να δουλευουν 25 ωρες το 24ωρο και να ειναι 'στα καγκελα' μονιμως λογω του στοχου τους.

Λοιπον και επειδη βαρεθηκα να γραφω για τους τελειωμενους, γιατι εχω κ αλλαααα πολλα και πιο σοβαρα ραμματα για τη γουνα τους, συμβουλη!δοκιμαστε το για κανενα 2βδομαδο να χαβαλεδιασετε. Κατα τ αλλα απο μακρια ..και.. απο πολυυ μακρια!εγω δεν θελω να γινω ωνασης ρε.

από nick 24/06/2015 8:58 μμ.


πιστεύοντας ότι η αγγελία απευθύνεται σε καλοκαιρινή εργασία διαφήμισης (έτσι έλεγε)

δεν ήταν τίποτα άλλο από το γνωστο και σα[ιο door to door sales...

       

από @whoknows 11/07/2015 6:47 μμ.


οι τύποι στην progressive είναι όντως εντελώς καμμένοι, πήγα σε μια συνέντευξη και στην 1η μέρα του "training", όπου το "όνειρο" του management/hr/blabla μετουσιώνεται στο πρήξιμο του κόσμου για να βάλει vodafone κλπ. δεν είχα δει προηγουμένως την αναφορά εδώ, ωστέ να γλιτώσω το χρόνο μου - αν και το υφάκι χιλίων καρδηναλιών του leader και το όλο στήσιμο της "εταιρίας" δεν θέλει πάνω από δύο φορές για να πάρεις χαμπάρι τη φάση. απλά μακρία, ενημερώστε όσους μπορείτε για να μην τρώνε το χρόνο τους με μαλακίες.

από @jimmy 14/07/2015 8:13 μμ.


παιδιά ισχύουν τα ίδια και για την delta group?

από @Παρολίγον Θύμα 24/07/2015 4:35 μμ.


Σήμερα πήγα σε συνέντεξη της progressive. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω με ξάφνιασε το πόσο φιλικοί ήταν όλοι. Είπα λοιπόν να το ψάξω περαιτέρω. Πάλι καλά που βρήκα αυτές τις πληροφορίες. Το κόλπο με το σοκολατάκι μου το καναν και μένα αλλά δυστυχώς δεν είχα καταλάβει τι γινόταν και δεν απάντησα αναλόγως. Ευχαριστώ πολύ όποιον πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει για την απάτη. 

από @Παρολίγον Θύμα 24/07/2015 4:44 μμ.


Μπορεί αν μου πει κάποιος αν η εταιρία progressive συνεργάζεται με την Greenpeace;

α

από @ 27/08/2015 2:30 μμ.


Ναι και η delta μία από τα ίδια. Πωλήσεις πόρτα πόρτα και ας λένε άλλα στην αρχή, συνέχεια αξιολόγηση, ωράριο 9 με 9 9μιση χωρίς πρακτικά διάλειμμα και μισθό δεν δίνουν αλλά πληρώνεσαι με το κομμάτι. Επίσης βάζουν να δουλεύεις και Σάββατα. Σε στέλνουν σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας οπότε μπορεί να ξεκινάς δουλειά 9 το πρωί και να γυρνάς σπίτι σου 11 το βράδυ κάθε μέρα μπορεί και χωρίς να έχεις βγάλει τίποτα.

από GBcO 28/08/2015 6:34 μμ.


Καλησπέρα!! Ημουν το κορίτσι των προμοσιον με είχαν καλέσει για συνέντευξη και σε αλλες δουλειές πωλητή BtoB αλλά τη μία μου έλειπε το δίπλωμα αυτοκινήτου, άλλης φύσης εργασία δεν είχε παρουσιαστεί εκείνη την  περίοδο και μόλις διαβασα την αγγελία είπα "εδω είμαστε!" "το βήμα παραπάνω στην καριέρα της πώλησεων" αλλιώς να φοράς το μακο και να δουλέυεις σε ΣΜ η Σεφορά, χοντος Σεντερ, διοργανώσεις κλπ, και αλλιώς να είσαι καλοντυμένη και να κανεις "no presure sales" όπως μας έλεγαν. Δυο μηνες αντεξα αδερφια !! Αρχικα την ημερα παρατηρησης μου φανηκε κι εμένα παραξενο να μου δείχνει τη δουλειά μου ενα 20χρονο ! Το χιουμορ που εκανα στους πελάτες ανεκαθεν στη δουλειά μου μας το βαφτισαν "icebreak"  ο εκπαιδευτης μου ελεγε ψεμματα στους πελάτες ωμα τυπου "τον Κώστα?! τον ανηψιο σας?! τον ξερω!" ή "οχι δε δουλευουμε Σαββατα" (και μετα ταακ Σαββατο πρωι "γραφειοκρατεια και οσοι θελουν να βαλουν το 100% δουλευουν" )σε σημειο να τρομάζω και να μην τον εμπιστευομαι για οποιαδηποτε πληροφορια ηθελα να ζητησω σχετικα με τη δουλεια.. όπως και να δωσω για μενα σε αυτους...οποτε ο πρωτος μηνας κυλησε χλιαρα κανοντας πωλησεις στο δευτερο ειχα γεμισει καχυποψια... Συμφωνώ... η φυση της δουλειας ειναι πωλήσεις το κουραστικο δεν ειναι αυτο, το κουραστικο είναι το μη ξεκάθαρο του πράγματος. Το δευτερο μηνα η καχυποψια μου με εκανε κλειστη και λιγομιλητη παυοντας να ειμαι "possitive" (!) και συμμετοχικη.. Γυρνουσα θυμαμαι κουρασμενη απο τον ποδαροδρομο, στο γραφειο και η εταιρεια επρεπε να κανει meeting .  Tα πρωινα επρεπε να προλαβω σαν τον Βεγγο το λεωφορειο να φτασω στην ώρα μου οχι επειδη παω να πουλήσω το προιον μου, οχι επειδη εχω στησει τον οδηγο για τη διανομη του προιοντος, (ξεκαθαρα πραγματα), αλλα γιατι φοβομουν μη με ειρωνευτει ο Σ.Κ. που αργησα στο leaders meeting!! ακουσον ακουσον! που το leaders meeting του προσωπικα δεν το ειχα αναγκη διοτι ημουν στις πωλήσεις, και επισης μετα με επιανε πονοκεφαλος απο την πλυση εγκεφαλου.. ξεχασατε βρε τα "roadtrip"?! xaxaxa "ολα πληρωμενα απο την εταιρεια μας έλεγαν και μονο τα ελαχιστα τοσα απο την τσεπη σας" φαινοταν λογικο οπως το πλασσαραν, μεχρι που φτασαμε στο φοβερο σπιτι.... το φοβερο "roadtrip box" ειχε τα βασικα μεσα και επι μια εβδομαδα τρωγαμε μακαρονια, μακαρονια ορφανα, μακαρονια με λιγο τυρι, μακαρονια με λιγο αλλαντικο,αντιστοιχα καθε μερα, θυμαμαι αξεχαστα, το  κουραγιο μου ηταν ενα παληκαρι που περασαμε σχεδον μαζι τις συνεντευξεις. Ειχα προτεινει πολλες φορες να μαγειρεψω αλλα καθε βραδυ μαγειρευε η μια εκ των top leader, για να φτασουμε την τελευταια μερα να της πουμε και "ευχαριστω για το 100% και τη διαθεση να μας φτιαχνεις μετα απο τοση κουραση καθε βραδυ μακαρονια". Μια εβδομαδα και το μερος που πηγαμε δεν το ειδαμε! τα ιδια ωραρια με αυτα του γραφειου.. το τελευταιο βραδυ μου την εδωσε βγηκα απο το σπιτι πηρα ενα ποτο απο το καφε που ειχε κοντα και περασα ολη τη νυχτα στην παραλια σε μια ξαπλωστρα! αυτοι ταμπουρωνονταν εκει κανονικα! και εμεις οι "νεοι leader" ειχαμε σκασει.! το ενα παληκαρι το εριχνε στον υπνο να ξεχνιεται,(ο Α. εσπασε νωριτερα απο εμενα κι εφυγε) Ειχα και την "τυχη" να βρεθω και στο "Α. meeting." γιατι όχι άλλωστε ?! πληρωμενη την ειχα τη διαδρομη... (!) Το απολυτο ΟΠΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ! βραβρευση... βραβευση γιατι?! για τη συμβολη σε τι?! οι κοινοι περαστικοι που περναγαν πλαι απο τα "grasp" & "getting" εμοιαζαν φιγουρες " απο τη πλυση εγκεφαλου.. Θυμαμαι ακομα τα τηλεφωνηματα του εκπαιδευτη μου! γενικα το υφος του ηταν ψαρωτικο "ελα τι κανεις/ ελα που εισαι" "εισαι το δεξι μου χερι" ή τη μονιμη φραση του owner "δειξτε leadership" και γενικα λειτουργουσαν ολοι με ενα ψυχαναγκασμο να κανεις κατι αυστηρα δηθεν για το καλο σου! το ιδιο ισχυει και για τα daytrips, μαθαινες αυθημερόν μετα το "leaders meeting" το πρωι οτι σημερα πχ, δουλεύεις Aιγιο, Αμαλιαδα, σε αποστασεις χιλιομετρικες, που δεν γυρνάς ευκολα μονος/η, κι αμα του "top leader " του τυχει πελατης στις 9.30 ή βαζει τα ραντεβου με τους πελατες μετα τις 9.30, γυρνας καλα μεσανυχτα στο σπιτι σου... ¨οσον αφορα τις prive δραστηριοτητες και το συνθηματακι "και παμε 50, 60, 70" μου θύμιζαν γκετο...από την πρωτη μερα.. (για να μην πω μαφιοζους) να αφιερωνεις ολη σου τη μερα στη δουλεια, τους βλεπεις και στο meeting point, ε, δε θα πας μαζί τους και στην ξαπλώστρα! μετα την ξαπλώστρα ερχεται και το κρεββατι ! και σε αυτο ανακατευτηκαν, ! οταν περιχαρης και παρασυρμενη ειπα στον ενα οwner τον αλλο, τον βλαχο, οτι εχω ξεκινησει να προσπαθω για μωρο, για να δω τι θα μου πουν, αν θα επεφταν τοσο χαμηλα, και ω, ναι!! εφτασαν τοσο χαμηλα, ο Σ.Κ. με κρατησε στο γραφειο την επομενη μερα για να μου πει (εντέχνως παντα, αυτο να το αναγνωρισουμε), να μην  προσπαθω γιατι "τον επομενο χρονο θα βγαζω χιλιαρικο" τοτε καταλαβα οτι με χρειαζονται να το κανω... με θελουν ενεργη...για να τσεπωσουν τα ποσοστα, αλλιως γιατι να καιγεται θα μπορουσε να πει "παρε τα λεφτα σου και τοσους συνεντευξιαζομενους εχω εδω, τραβα" . Ο κυριος λογος που εκανα το διμηνο ηταν η επαφη με τον κοσμο η προυπηρεσια σε door to door και buisiness to bussiness, λογω της ανεργιας που υπαρχει, αλλα το συστημα τους σε αρρωσταινει... δουλευουμε γαι να ζουμε και δεν ζουμε για να δουλευουμε ....

 

az

από 111 03/11/2015 2:05 πμ.


Καλησπέρα! Παρακαλώ όσοι έχετε εμπειρίες απο az advertizing γράψτε κάποιο σχόλιο! Είχα και γω συνεντευξη εκεί...

από @agadg 06/11/2015 7:41 μμ.


Makria apo AZ paidia..oti xeirotero yparxei.

από @απολακτυτικα 03/12/2015 11:02 μμ.


ΑΙΣΧΟΣ! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ Η PRIDE MARKETING ΠΑ*******ΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΟΤΕ.

PROGRESSIVE EπΙΣΗΣ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ .

ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΙΚΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ "ΠΡΟΒΑΤΑ" ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 3-5 ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟΙ ΠΟΟΟΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ  ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΟΟΟΛΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.  ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ - ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 1/3 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΚΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ Κ ΛΕΦΤΑ. ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ  ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝΑΡΧΗ , ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝ ΛΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣΣΣΣ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΕΙ.ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΔΙΩΑΞΝ.

ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΕΦΙ-ΠΟΥΤΑΝΙΑ-ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ OWNER ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΣΑΙ ΤΡΙΓΥΡΝΑΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ. ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΑΥΤΟΣ ΧΑΝΕΙΙΙΙ ΛΕΦΤΑ. ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΝΘΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Η ΑΝΧΩΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗΗΗΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

PROGRESSIVE, STORM(AIGALEW), WORLDWIDE, PBA ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. 

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΑΝ ΞΕΠΛΥΜΕΝΟΣ ΛΙΓΟΥΡΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕ ΛΙΓΟ ΕΜΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ. ΕΚΑΝE ΣΑΧΛΑ ΛΙΓΟΥΡΙΚΑ ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΑ. ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΩΛΉΣΕΙΣ ΗΣΟΥΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ Ή ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ

ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ 1-2 ΧΡΟΝΙΑΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΛΕΑΝΤΕΡ. ΠΛΗΡΗΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΟΟΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΧΑΒΑΛΕΣ Κ ΗΜΟΥΝ ΑΜΑΘΗ ΑΠΟ ΔΟΥΛΙΕΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ

ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ ΟΛΑ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ , ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΟΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΥ(ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ). ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑ Κ ΠΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΟΡΦΗ ΜΟΥ. ΚΑΘΩΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ. Α Ι Σ Χ Ο Σ.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΧΑΒΑΛΙΤΖΙΚΟ, ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΙ ΒΟΥΤΟΡΟ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ΜΕ ΣΤΥΛ ΟΤΙ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ OWNERS.

ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΕΩς ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Η ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΟΥ. 

EΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15.30 ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9,00 ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟ.ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ , ΚΑΙ ΠΑΣ ΤΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑ ΖΩΟ ΩΡΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟΚΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΑ ΡΑΛΛΥ ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΤΛΠ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΑΠΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΜΕΕΤΙΝΓΚ ΚΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙΙΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΣΑΝΤΙΖΕ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΠΟΟΟΛΥ. ΤΟ ΕΠΕΖΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ LEADER ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΕΙΧΕ ΠΟΟΟΛΥ ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟ 18Χ ΧΡΟΝΟ. ΕΛΕΟΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΛΑΝΤΙΣΕ Ο OWNER . ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΜΙΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙ ..ΠΟΟΟΛΥ ΠΡΙΞΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΑΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΙΞΙΜΟ. 

ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΗΔΙΑΣΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΛΕΠΩ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΩΗ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ Κ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΟΛΑΑ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ ΠΟΡΤΕΣ ΩΣ Κ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΜΑΑ ΠΟΛΥ(ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΑΙ)

ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. Η ΓΝΩΣΗΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

 

από @λίγο έμπειρος 16/12/2015 1:49 πμ.


παιδιά εννοείτε ότι δεν στέλνεις βιογραφικό σε ΄τετοιου  είδους κωλοεταιρείες!!!(AZ,delta group κτλ)

Προσοχή βέβαια και στις κανονικές δουλειές!!!

υπάρχει πολύ επιθετικότητα και από τους προισταμένους και απο τους συναδέλφους

-ZANCOU ΑΕ καλά λεφτα,Αθλιο κλίμα!!!! Αν έχετε άντερα στειλτε εκει και όσο τραβήξει!!!

-Λυχνία ΑΕ καλο κλίμα, καλα λεφτά, όμως μερική απασχόληση και απόλυση χωρις λόγο...:(

καλή δύναμη παίδες και μην αφήσετε κανέναν να σας προσβάλει!!!

από @υπάρχουν ακόμα??? 23/12/2015 1:27 πμ.


Αν είναι δυνατόν!υπάρχουν ακόμα παιδιά που πηγαίνουν εκει και χαραμίζουν τη ζωή τους?Τώρα εξαπλώθηκαν και στο fb, με σελιδες που ανεβαζουν οοολες τις φωτογραφιες απο τις χαρουμενες στιγμες τους. Τα βλεπω και γελαω! Γιατί μετά την πλύση εγκεφαλου, περι ανεργιας, εγω δουλευω σε φυσιολογικες συνθηκες και εχω και την προσωπικη μου ζωη! Επιλεγω εγω για μενα και οχι ο καθε εκπαιδευτης η owner! Μακρια παιδια ή για κανα μηνα αν βαρεθηκατε σπιτι! Πηγαινετε, σπαστε πλακα και μην ξεχνατε ειστε συνεργατες, τα ωραρια ειναι παρανομα!! εχεις την δικη σου επιχειρηση οπως λενε! ας γελασω!!!!! 

 

από @ 19/01/2016 8:47 μμ.


Παιδιά,πήγα και γω για συνέντευξη στην progressive πολύ πρόσφατα. Δεν ήξερα! Και μου φάνηκε πολύ παράξενο που με πήραν την επόμενη αμέσως ημέρα μετά την αίτηση.(Σημειωτέον, όση ώρα περίμενα δεν σταμάτησαν να παίρνουν τηλέφωνα άλλους υποψηφίους για να έρθουν για συνέντευξη_πόσοι πια-)Πολύ ωραίο το περιβάλλον εκεί δεν μπορώ να πω και μάλιστα μου είπαν ότι με ξεχώρισαν και να παώ πάλι για να συνεχίσω! Ευτυχώς μπαίνοντας να διαβάσω κάποια πράγματα για την εταιρία έπεσα πάνω σε εσάς, οπότε μάλλον με σώσατε!

από @27/01/2016 27/01/2016 1:45 μμ.


οι τύποι στην progressive είναι όντως εντελώς καμμένοι, πήγα σε μια συνέντευξη και στην 1η μέρα του "training", όπου το "όνειρο" του management/hr/blabla μετουσιώνεται στο πρήξιμο του κόσμου για να βάλει vodafone κλπ. δεν είχα δει προηγουμένως την αναφορά εδώ, ωστέ να γλιτώσω το χρόνο μου - αν και το υφάκι χιλίων καρδηναλιών του leader και το όλο στήσιμο της "εταιρίας" δεν θέλει πάνω από δύο φορές για να πάρεις χαμπάρι τη φάση. απλά μακρία, ενημερώστε όσους μπορείτε για να μην τρώνε το χρόνο τους.

από και στο Bagladesh καλύτερα δουλεύουν 04/02/2016 4:14 μμ.


Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα πέρασα και εγώ απο συνέντευξη απο την ΑΖ Advertising, και μπορώ να πω ότι απλά ήθελα να βρίσω τον υπεύθυνο στο πρώτο 1 λεπτό. δεν θα αναφερθώ στον τρόπο εργασίας και λοιπά, είναι γνωστά ( διαβάστε τα παραπάνω ποστ, είναι ότι βλέπετε και χειρότερα-δεν εχω δουλέψει σε κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται). Τέλοσπάντων. το πρώτο πράγμα που είναι ότι αναλαμβάνουν μεγάλα project και συγκεκριμένα τώρα τρέχουν με την Unicef!!!! (γιατί όλες αυτές οι "εταιρείες" πάντα τρέχουν project με την Uniceff??? και τι project?? κ πως ένας τόσο μεγάλος οργανισμος συνεργάζεται με μια τόσο μικρή ανερχόμενη επιχείρηση??? και τι ακριβώς κάνουν??? ) και συνέχισε και έλεγε ότι θα κάνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό κ κτλ ( τα γνωστά). Έφτασε η στιγμή λοιπόν που ρώτησε αν έχω καποια απορία από αυτά που έλεγε, και του ζήτησα να μου πει ένα παράδειγμα για το τι κάνει η εταιρεία , πως είναι ένα πρότζεκ, πως τα αναλαμβάνουν κ πως τα βγάζουν πέρα, ίσα ίσα για να συνδέσω αυτά που μου έλεγε περί προσωπικής ανάπτυξης, τρόπους επικοινωνίας, στήσιμο, πειθώ, διαχείρηση αντιρρήσεων..... ο τύπος λοιπόν, γύρισε κατευθείαν προσ την άλλη πλευρά και άλλαξε το θέμα κ τελείωσε εκείνη την ώρα την συνέντευξη. (ενώ τους άλλους του κρατούσε κανένα 10 -15λεπτο, σε εμένα μέσα σε 5 λεπτά είχε τελειωσει, και βιαζόταν να πάρει τον άλλο για συνέντευξη).  Καλύτερα σερβιτόρος, barista kai Barman..παρά όλα αυτά!!

 

από @γκ 04/02/2016 4:18 μμ.


μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με αυτη την εταιρεια ακριβώς

γιατί με πήραν κι εμενα για συνεντευξη και δεν ξερω τωρα με αυτά

που διαβαζω εδω...

 

από asd 05/02/2016 3:32 πμ.


μαγκες με την metron analysis  τι παιζει;

από @ 18/02/2016 11:56 πμ.


Είχα και εγώ συνέντευξη σήμερα ευτυχώς που μπήκα να δω εάν γράφουν κάτι γι' αυτή την εταιρεία  " γιατί πολλές φορές το κάνω για να αποφεύγω της "εταιρείες απάτη που υπάρχουν εκεί έξω και είναι πολλές δυστυχώς"  και έπεσα πάνω σε αυτά που γράφετε.

Βασικά μου φάνηκε περίεργο που με πήραν τηλ , και αυτό που μου είπε ή κοπελίτσα , " Σας καλεσα γιατί ο υπεύθυνος είδε το βιογραφικό σας και εδειξε ενδιαφέρον για συνέντευξη , υπάρχουν δύο ραντεβού πιο από τα δύο προτιμάτε , και εάν χρειαστείτε κάποια πληροφορία καλεστε στο τηλ που σας καλεσα " .

 

Ή απορία μου συνεχίζεται μετά από όσα διάβασα.

 

Γιατί όλοι εσείς που πηγατε και " δουλεψατε " ( το βάζω σε εισαγωγικά γιατί για μένα δεν είναι δουλειές αυτές αλλά εκμετάλλευση απατεώνων ) δεν πήγε κάποιος να τι καταγγείλει γιατί να συνεχίζεται αυτή ή απάτη γιατί να υπάρχουν όλοι αυτοί;  Όλοι λέμε είναι απάτη αλλά κανείς δεν κάνει κάτι... Τέλος πάντων 

Ελπίζω να μην ξανά πέσω σε τέτοιες αγγελίες.

από @enas apo esas 01/03/2016 5:27 μμ.


καλησπερα στους συνομοσιολογους του διαδικτυου και του καναπε.Ειμαι crew leader σε μια απο αυτες τις εταιριες που κραζετε(ναι απ αυτες που συνοδευονται με marketing στο τελος) και στο επομενο διμηνο θα εχω κι εγω μια τετοια.ναι ημουν απ τους πιο φιλοδοξους.ναι με βοηθησαν οι βλακειες που γραφετε για να το παρω αποφαση και να το πετυχω.ναι,για να γινω εγω μανατζερ προφανως και εχω ομαδα που θα συνεχιζει να ειναι εξω.το ξερουν κ οι ιδιοι οτι το κερδισα με την αξια μου(και με τις οποιες δυσκολιες περασα) και καποιοι απ αυτους θα φτασουν στο ιδιο level.μακαρι ολοι.τα χρηματα που παιρνω ειναι συνηθως κοντα στο χιλιαρικο.πληρωνω τεβε.αλλα δεν ηθελα να μιλησω γι αυτο.αυτο που θελω να σας πω ειναι να σταματησετε να κραζετε σαν ανεραστοι κ ανεραστες(ετσι κ αλλιως για καμια δουλεια δεν κανετε μ αυτη τη νοοτροπια).οκ μπορει η φυση της δουλειας να ειναι δυσκολη αλλα αν ηταν η πιο ευκολη δεν θα ειχε αυτην την εξελιξη.προφανως δεν ειμαι 5 χρονια στην εταιρια αλλα κατι λιγοτερο απο 2.σταματηστε να κανετε προπαγανδα απο τη στιγμη που ειστε εκτος του χωρου και να επηρεαζεται ανθρωπους αρνητικα.ο μονος που φταιει για την δικη σας αποτυχια ειναι ο εαυτος σας και η τεμπελια σας.για να κλεισω,και οι μανατζερς που αναφερατε εχουν περασει απ το ιδιο level μεχρι να γινουν μανατζερς.αν ουτε αυτο  δεν σας λεει κατι,τοτε περαστικα σας!

από @ΝΚ 06/03/2016 6:23 μμ.


@enas apo esas 

Όντως να μην κράζουμε γιατί να ανοίγουμε τα μάτια των νέων παιδιών απο την στιγμή που θα μπορούσες να τα εκμεταλευτείς για να βγάζεις το "χιλιαρικο"

Δεν ειμαστε τα ίδια με σένα,τα πλασιελίκια σου αλλού!

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στειλω επιστολή σε unicef και wwf ώστε να μην συνεργάζονται με απετεώνες σαν και σένα!!!

από @ανέραστος 05/04/2016 12:15 μμ.


Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση οι UNICEF / WWF να συνεργάζονται με τέτοιους. Οι συνεργασίες τους είναι σε δημόσια έγγραφα και μπορεί ο καθένας να το εξακριβώσει. 

Αύριο έχω ραντεβού με Azadvertising και σκέφτομαι να μην πάω γιατί ξέρω πολύ καλά ότι απλά τον χρόνο μου θα χάσω. Από την άλλη ίσως πάω και μαγνητοφωνήσω την συνέντευξη. θα το σκεφτώ. η εταιρία δεν υπάρχει σε κανένα επιμελητήριο , ούτε και ένωση διαφημιστικών εταιριών. Αν οι ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας είχαν επαγγελματική συνείδηση, δεν θα επέτρεπαν σε τέτοιους τύπους να ανεβάζουν καμία αγγελία. αλλά που...

 

από @ανέραστος 05/04/2016 12:15 μμ.


Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση οι UNICEF / WWF να συνεργάζονται με τέτοιους. Οι συνεργασίες τους είναι σε δημόσια έγγραφα και μπορεί ο καθένας να το εξακριβώσει. 

Αύριο έχω ραντεβού με Azadvertising και σκέφτομαι να μην πάω γιατί ξέρω πολύ καλά ότι απλά τον χρόνο μου θα χάσω. Από την άλλη ίσως πάω και μαγνητοφωνήσω την συνέντευξη. θα το σκεφτώ. η εταιρία δεν υπάρχει σε κανένα επιμελητήριο , ούτε και ένωση διαφημιστικών εταιριών. Αν οι ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας είχαν επαγγελματική συνείδηση, δεν θα επέτρεπαν σε τέτοιους τύπους να ανεβάζουν καμία αγγελία. αλλά που...

 


@ανέραστος

Πάντως όσο αφορα unicef-wwf πως και βάζουν πιτσιρίκια και δουλεύουν με το σύστημα πυραμίδας στον δρόμο..αν δεν είναι μέσω αυτών των εταιρειών, ακόμα χειρότερα για τους οργανισμούς αυτούς!!!!!

από @periergi 15/04/2016 2:37 πμ.


Πήγα σήμερα από περιέργεια σε Α to Z και Progressive, ίδια τακτική, ίδιο ποιηματάκι με ελάχιστες διαφορές και σε κάθε δεύτερη πρόταση που σχετιζόταν με το "τι κάνουν", αντίστοιχα να ακούς "Unicef" και "Greenpeace"και δωστου να δείχνουν τα κάδρα που αναγράφουν πάνω ότι τους έχουν δώσει τα τάδε χρηματικά ποσά.

Λίγο που έψαξα στο site της  Greenpeace Greece, δε βρήκα σε ισολογισμούς κονδύλια για καμπάνιες απλά και μόνο για brand awareness. Έχουν πιο συγκεκριμένα για πχ κλιματική αλλαγή κτλ που και πάλι δε νομίζω να εντάσσονται στο "δώστε τον οβολό σας για την κλιματική αλλαγή". Σκεφτόμουν να πάρω ένα τηλ να ρωτήσω αν συνεργάζονται αλλά δε νομίζω να βγάλω άκρη.
Απλά αν όντως ισχύει ή αν δεν ισχύει και δεν το μάθουμε ποτέ, πλήτετται έντονα η εικόνα των Οργανισμών. Δηλαδή αν έχω κατά νου ότι την επόμενη φορά που θα δω στο δρόμο παιδιά από την Greenpeace, το μόνο που κάνουν είναι παρανόμως να πουλάνε μούφες και ό.τι δίνεις μόνο στην Greenpeace να μην καταλήγει, δεν είναι και ό.τι καλύτερο.


Το έχει ψάξει κάποιος πιο συγκεκριμένα αν συνεργάζονται ή όχι?

από @fiou 19/04/2016 3:46 μμ.


Δεν θυμόμουνα καν ότι έκανα αίτηση στην ΑΖ, και με πήρανε τηλέφωνο σήμερα για συνέντευξη. Πάλι καλά που βρήκα αυτή τη σελίδα. Δεν είμαι κι από Αθήνα οπότε το να μπω στη διαδικασία να μετακομίσω κλπ για τέτοια δουλειά... όχι ευχαριστώ. Με σώσατε.

από @George 03/05/2016 9:42 μμ.


Η εταιρία I.M.C. στο Group της Appco και έχει ξεκινήσει στο Βόλο και μετά λένε ότι θα πάνε Λάρισα. Επίσης λένε ότι ήταν 2 χρόνια στην Πάτρα και πιο πριν Αθήνα.

Το παραμύθι είναι ίδιο με τις άλλες εταιρίες και πολλά υποσχόμενο. Μάλιστα έβαλαν ένα νεαρό 24 χρονών να με εκπαιδεύσει και λόγω της προϋπηρεσίας που έχω σε marketing research την κατάλαβα γρήγορα την απάτη. Με 3 ερωτήσεις τον παγίδεψα και δεν είχε απάντησεις να δώσει.

Να ρωτάτε χωρίς να ντρέπεστε όσα πιο πολλά πράγματα γίνεται όπως ασφάλιση, πληρωμή, σύμβαση εργασίας κλπ και όταν πάνε να αποφύγουν την ερώτηση που θα το κάνουν εσείς να ξαναρωτάτε μέχρι να πάρετε απάντηση.

Προσέχετε γιατί τέτοιου είδους εταιρίες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν λόγω κρίσης.

από @maria 12/06/2016 3:08 μμ.


Μπορεί κάποιος να μου περισσότερα για αυτή; 

από @pba 26/07/2016 5:05 μμ.


Παιδιά έγω δούλεψα στην αρχή της PBA, πριν αρκετά χρόνια, όταν ήταν μόνο ένα γραφείο και αυτό στον Πειραιά. Ξεκινάω εκπαίδευση και αφού μας είχαν πείσει για το πόσα πολλά λεφτά μπορείς να βγάλεις από αυτή τη δουλειά την τελευταία μέρα μας είπαν ότι ξεκινάς από door to door πωλήσεις. Να σας πω την αλήθεια με κράτησαν η περιέργεια, η φιλοδοξία (μου την καλλιέργησαν άριστα) και το γεγονός ότι εκείνη την στιγμή δεν είχα άλλες επιλογές.

Μια από τις βασικές τους επιδιώξεις είναι να κάνεις παρέα με άτομα της εταιρείας και να είσαι όλη μέρα με αυτούς πορωμένος στην ιδέα ότι μια μέρα θα γίνεις owner. Στην αρχή είχα καλές πωλήσεις και με εξυμνούσε o owner. Μισθός τον πρώτο μήνα δεν μπήκε και μου έλεγαν ότι θα πληρωθείς στα μέσα του επόμενου. Πληρώθηκα. 9 ευρω καθαρά η κάθε σύνδεση τηλεφώνου ή 14 αν ήταν με ίντερνετ και φυσικά δεν υπήρχε μισθός, παρά μόνο ποσοστά και δεν ήμουν δηλωμένος ούτε στο ΙΚΑ, ούτε είχα ένσημα. Βενζίνες, φαγητά όλα από την τσέπη μας. Εκνευρίστηκα. Ο owner τότε μου εξήγησε ότι είμαι ήδη Leader μέσα σ ένα μήνα και ότι αν συνεχίσω έτσι θα γίνω owner μέσα σ' ένα χρόνο. Μου έδειξε το αμάξι του, την Porsche ενός πιο παλιού owner και την επόμενη ημέρα μου έφερε τον "Αυστραλό" για να μου πει πόσο με υπολογίζουν κτλ κτλ. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο ταλέντο στον προσυλητισμό  από τους Μορμώνους και τους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Μην σας τα πολυλογώ, ξύπνησα και αποφάσισα μετά από περίπου 6 μήνες εκμετάλλευσης να φύγω. Ψυχική ταλαιπωρία εκμετάλλευση ανθρώπου προς άνθρωπο, ανασφάλιστη εργασία και υποκρισία. Το χειρότερο δε ήταν ότι από την στιγμή που έφυγα, απαγόρευσαν σε όσα παιδιά είχαν μείνει να έχουμε την οποιαδήποτε επικοινωνία.

Αυτά που πήρα από αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα είναι:

- Κάθε επόμενη δουλειά να μου φαίνεται κατασκήνωση, με παροχές Μήδα.

- Έμαθα την επιθετική πώληση (η αλήθεια να λέγεται).

- Προσέχω πλέον περισσότερο και δεν έχω ξαναπιαστεί κορόϊδο.

Συμβουλή: Καλύτερα μακριά από τέτοιες εταιρείες.

από @kastanomorfos 06/09/2016 1:06 μμ.


τα ιδια και στην πατρα οπως ακριβως γραφτηκε παραπανω.επισης ενα γελοιο της υποθεσης ειναι οτι δεν κρατανε αρχειο.παρολου που εχω δωσει συνευντευξη με καλεσαν 3 μηνες μετα στο ακυρο και μ μιλουσαν σαν να μην εχω παει ποτε ξανα και να κλεισουμε παλι ραντεβου για συνευντεξη (γελανε και οι πετρες)

κατα τα αλλα τα γνωστα το φοβερο κλιμα με τα 'παγωμενα χαμογελα' πλυση εγκεφαλου και στο τελος εκμεταυλευση 

από @litsa 19/09/2016 11:26 μμ.


Καλησπερα.Θα ηθελα και γω να μοιραστώ την εμπειρια μου απο την magnet group,μια διαφημιστικη εταιρια στα πατησια.Καταρχήν να πώ οτι γίνεται φοβερή πλύση εγκεφάλου!!Σου λένε οτι είναι μεγάλη ευκαιρία,οτι είσαι πολυ τυχερός που σε επιλέξαμε για να δουλέψεις μαζί μας(ενώ τους παίρνουν όλους για δουλειά).Το περιβάλλον εκει ειναι δήθεν φιλικό και σου λένε <<have fun>> και όχι καλες πωλήσεις(εδώ γελάμε).Σου λένε ότι θα έχεις μεγάλη ανέλιξη οτί θα γίνεις ο επόμενος μάνατζερ,θα βγάζεις άπειρα λεφτά και οτι πρεπει να υπομείνεις το πλασιελίκι για <<λίγο καιρό>> και νά κάνεις δημόσιες σχέσεις για να βρείς τα επόμενα θύματα.Και ερωτώ πόσο υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας και πατάνε στην ανεργία ώστε να κάθονται άτομα σε τέτοιες εταιρίες ολόκληρους μήνες και να περιμένουν να γίνουν επιχειρηματίες..ρε φύγετε όσο είναι καιρός!!!!Πέρα απο αυτό,τα λεφτά είναι ελάχιστα για τόσες  ώρες εργασίας και μόνο αν πουλήσεις, αλλίως 0 ευρώ.Είναι μεγάλη κοροιδία να κάθεσαι σε μια τέτοια δουλειά χωρίς βασικό μισθό και ασφάλεια και να περπατάς απο το πρωί μεχρι το βράδυ μεσα στη ζέστη.Ωραίο το παραμύθι σας,ειστε πολυ καλοι ηθοποιοι αλλα πλουτίζετε εις βαρος μας!!

 

από @aregli 06/10/2016 10:53 μμ.


Παιδια καλησπερα σας τι κανετε?Λοιπον,πηγα σημερα για συνεντευξη στη progressive,με ενθουσιασε η αγγελια καθως ελεγε τα γνωστα νεοι νεες αναζητουνται παρεχεται εκπαιδευση και μπλα μπλα..παω εκει,η κοπελα στη ρεσεψιον ηταν φιλικη μεν,μαλιστα ετυχε να μαστε παλιοι γνωστοι αλλα οκ δεν ειναι του παροντος..συμπληρωσα ενα ερωτηματολογιο με τα στοιχεια μου και απαντησα σε κατι ερωτησεις μαρκετινγκ..μπαινω μεσα,ο υπευθυνος ηταν και αυτος φιλικος μεν,μου μιλησε για το εργο της εταιρειας,για την εκπαιδευση που παρεχεται για τις προοπτικες εξελιξης κλπ..μου ξεκαθαρισε οτι συνεργαζονται με μια green,οτι παμε σε meeting να μιλησουμε με πελατες κλπ..Ξεκαθαρα δε μου μιλησε για το θεμα της αμοιβης,μου ειπε απλα οτι αφου γινει η προσληψη κανουμε μια συμβαση αοριστου χρονου για λογους ασφαλειας,δεν ειπε καν αμοιβη ασφαλιση κλπ,μαλιστα για να με ψησει μου εκανε οτι δεν προκειται για τηλεφωνικες πωλησεις οπως αλλου,η οτι πρεπει να χω μεσα μεταφορας,μου ανεφερε για τα ταξιδια κλπ..για να μη πολυλογω,μου ειπε οτι εντυπωσιαστηκε μαζι μου και μετα απο κατι ωρες με πηρε παλι η κοπελια της ρεσεψιον να με ενημερωσει οτι με αποδεχθηκαν και να μαι δευτερα πρωι εκει για εκπαιδευση με ενα τετραδιο..αφου διαβασα τα σχολια ολων σας,ερωτω..ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ?Στα αληθεια προκειται για πωλησεις με ποσοστα με εξοδα απο τη τσεπη σου και ουσιαστικα θα χασω τον χρονο μου?Ευχαριστω εκ των προτερων,οποιαδηποτε απαντηση αποδεκτη,να ειστε καλα παιδες!!

από @kat 10/10/2016 4:34 μμ.


Παιδια καλησπερα, με πηραν απο delta group για συνεντευξη. Τι παιζει?!

από @kerry 11/10/2016 12:16 πμ.


Paidia me kalesane aurio gia sunenteuksi apo Delta Group.. ti paizei ekei?? Aksizei?? @kat gia pes 

από @Nana 12/10/2016 1:59 μμ.


Στην προσπάθεια μου να βρω εργασία έτυχε να στείλω κάποιο βιογραφικό σε μία τέτοια "εταιρεία" και να πάω σε μια συνέντευξη. Ο μόνος λόγος που το μοιράζομαι είναι γιατί δεν υπάρχουν αρκετές αναφορές στην Pride Marketing, ώστε να το αποφύγουν μελλοντικά όσοι σκεφτούν να ψάξουν πριν πάνε. Κατάλαβα τι έπαιζε πριν καν μπω μέσα στο κτήριο. Ένα μικρό παλιό διαμέρισμα ήταν σε μια παλιά πολυκατοικία, βαμμένο σε έντονα χρώματα (υποθέτω για να σε ζαλίζει) με δυνατή μουσική και βρίσκεται στο Νέο Κόσμο, Ευστρατίου Πίσσα 4, κοντά στο μετρό Φιξ.  Ήμασταν 5 άτομα, εκ των οποίων εγώ ήμουν η μόνη κοπέλα. Ήταν και ένα ακόμη παιδί στο αρχικό στάδιο που δεν του άρεσε εμφανισιακά οπότε τον έδιωξε πριν την συνέντευξη. Αρχικά συμπληρώναμε ένα ερωτηματολόγιο, σχετικό με την προσωπικότητα μας, βάση του οποίου μας έκανε ερωτήσεις αργότερα. Ο τύπος που έκανε την συνέντευξη ηταν τέρμα ηλίθιος (δεν θα μπορούσε ούτε στυλό στο μετρό να πουλήσει) αλλά το έπαιζε μεγάλο όνομα, με πτυχία στο εξωτερικό, εμπειρία και προαγωγές. Ο τόνος του ήταν απαξιωτικός, με ύφος ξερόλα. Έκανε συνεχώς ψαρωτικές ερωτήσεις για να μπερδεύει τα παιδιά και συνεχείς αναφορές σε δήθεν μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται καθώς και σε υποτιθέμενα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό. Μεγάλα λόγια δηλαδή, χωρίς ουσία. Συνεχώς έδειχνε μία φωτοτυπία με τα, και καλά, στάδια της εταιρείας (το οποίο βρίσκεται και στο site τους), και έκανε ερωτήσεις σχετικά με το τι μας αρέσει από αυτά που μας είπε για την εταιρεία, χωρις ουσιαστικά να έχει πει τίποτα. Όταν προσπάθησαν τα παιδιά να καταλάβουν περισσότερα σχετικά με το τι ασχολείται η εταιρεία, τους έβγαζε ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν τι εξηγεί τοση ώρα. Κάπου στην μισή ώρα αναφέρθηκε στην Αppco με την οποία δήλωσε πως συνεργάζεται, και είπε ότι είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία που υπάρχει(!) και εκείνοι μόνο έχουν καταφέρει μέσα σε πλήθος άλλων διαφημιστικών εταιρειών να συνεργαστούν μαζί της. Στην μία ώρα περίπου αναφέρθηκε στην Progressive ως ανταγωνιστική εταιρεία με την οποία όμως συνεργάζονται προκειμένου να υπάρχει άμιλλα μεταξύ των υπαλλήλων των δύο εταιρειών. Σύνολο κράτησε περίπου 1,5 ώρα αυτό το τσίρκο, και καθ' όλη την διάρκεια επαναλάμβανε πόσο σημαντικός είναι ο πολύτιμος χρόνος του και αναγκάζεται να τον σπαταλά σε εμάς. Δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των υποψηφίων της συνέντευξης καθώς τους διώχνει έναν έναν, με αρκετή ώρα απόσταση ενδιάμεσα, έτσι ώστε να είναι βέβαιος πως δεν θα συναντηθούν να συζητήσουν για την διαδικασία και επομένως οσοι είναι αρκετά θύματα να μην καταλάβουν τι έγινε για να μην αλλάξουν γνώμη. Δύο έδιωξε, με την προτροπή να ξαναστείλουν το βιογραφικό τους όταν θα αποκτήσουν περισσότερη εργασιακή εμπειρία, δύο κράτησε (εγώ ήμουν η μία απο αυτούς) και το τελευταίο παιδί δεν γνωρίζω τι απέγινε. ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΉΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ! Οι τύποι είναι απατεώνες και υπάρχει και σχετική σελίδα στην Wikipedia με αυτούς: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Cobra_Group .

από @nick92 14/10/2016 12:58 πμ.


Παιδια ξερει κανεις τι παιζει με την εταιρεια marketing Αmmovonis στην Λεωφορο κηφισου?λενε οτι ψαχνουν υπαλληλους τηλεφωνικου κεντρο αλλα οχι για πωλησεις...τους εμπιστευομαστε?

από @kat 15/10/2016 6:23 μμ.


@kerry για μενα ηταν χαμενος χρονος. Καλο κλιμα σχετικα ολα καλα μεχρι τη "δευτερη φαση" οπου στην ουσια μας εβγαλαν για door to door με εναν τυπο και καλα απο το hr τμημα τους. Προσωπικα για μενα δεν αξιζει μονο και μονο για τις φανφαρες που λενε δεν τους εμπιστευομαι καθολου! Εκμεταλλευση κοκ

από @rania 29/10/2016 4:27 πμ.


@Nana μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες ότι σου είπαν στην Pride Marketing και θα το κάνω αντιγραφή εδώ για να καταλάβουν όλοι σε ποιο αναφέρομαι "Κάπου στην μισή ώρα αναφέρθηκε στην Αppco με την οποία δήλωσε πως συνεργάζεται, και είπε ότι είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία που υπάρχει(!) και εκείνοι μόνο έχουν καταφέρει μέσα σε πλήθος άλλων διαφημιστικών εταιρειών να συνεργαστούν μαζί της.". Αυτό που ήθελα να σχολιάσω, επείδη πρόσφατα πήγα και εγώ δυστυχώς στις 2 συνεντεύξεις της Progressive, είναι ότι εκεί μου είπαν ακριβώς το ίδιο για την συνεργασία τους με την Αppco ακριβώς όπως το είπες, ότι ειναι οι μόνοι που έχουν την τύχη να συνεργάζονται και ότι είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία. Δυστυχώς δεν είχα δει την συζήτηση που έχετε ανοίξει εδώ πριν ξεκινήσω να πάω και στις 2 συνεντεύξεις αλλά ευτυχώς κατάλαβα τι παίζει και απέρριψα να ξεκινήσω εκεί δουλειά. Να προσθέσω ότι μου είχαν κινήσει τις υποψίες διάφορα πράγματα ειδικά την δεύτερη φορά που ήμασταν σε μια αίθουσα και "τυχαία" μπήκε 2 φορές μέσα για να "πάρει κάποια πράγματα" αυτός που μας είχε πάρει την πρώτη συνέντευξη. Μου φάνηκε ότι το έκανε καθαρά για να μας αποσυντονίσει και να μην καταλάβουμε πλήρως την κοροιδία που παίζει. Επίσης, στην ίδια αίθουσα είχαν 2 μεγάλες αφίσες της Αντζελίνα Τζολί και του Τζόνι Ντεπ, στην αρχή σκέφτηκα ουάου πολύ κουλ αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον τις έχουν εκεί για να αποσπούν την προσοχή των νέων παιδιών για να μην ακούσουν περί μισθού και ωραρίου. Κάτι άλλο που μου έκανε επίσης εντύπωση την ίδια μέρα, ήταν ότι το πρωί που πήγα και περίμενα για να ξεκινήσει η "ενημέρωση" με το χαρτί μου και το στυλό μου, ξαφνικά σκάει ένα τσούρμο κόσμος και μπαίνουν μέσα σε μια πόρτα. Όταν μετά από λίγο μπήκα και εγώ σε αυτή την πόρτα, δεν υπήρχε κανένας και ούτε υπήρχαν άλλα γραφεία μέσα εκεί για να πεις ότι κάπου εκεί θα ήταν. Μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά πιστεύω ότι ήταν μάλλον οικογενειακοί φίλοι ή πληρωμένοι ηθοποιοί για να μας κάνουν εντύπωση τους οποίους τους βάλανε σε καμιά αποθήκη και τους ξετρύπωσαν όσο εμείς ακούγαμε τα "όμορφα" πράγματα περί "πιθανοτήτων" και  0 μισθού. Επίσης, η δυνατή μουσική που ανέφερε κάποιος παραπάνω, εμένα προσωπικά μου έσπασε τα νεύρα και σκεφτόμουν ποια σοβαρή εταιρία έχει τόσο δυνατά την μουσική στην ρεσεψιόν λες και είμαι σε καφετέρια?! Τέλος, όταν ανέφερα στην 2η συνέντευξη (αφότου μου είπαν για το χάλια ωράριο και τον 0 μισθό) στον τύπο που μου έίχε πάρει την πρώτη συνέντευξη ότι έχω πρόβλημα με το ωράριο, ξαφνικά άλλαξε το ψεύτικο προσωπείο του (για μια μικρή στιγμή αλλά αρκετή για να καταλάβω ότι είχα δίκιο) και μου είπε με χαμογελαστό ύφος ανάμεικτο με το ειρωνικό, αυτό που με το ζόρι κρατιέσαι να μην χαλάσεις το χαμόγελο, ότι "αν εσύ στις 6 έχεις ζουμπα (γιατί είχα πει στα χόμπυ ότι χορεύω) και θες να φύγεις εμείς δεν σε κρατάμε αν εσύ προτιμάς να μην πετύχεις και να μην βγάλεις λεφτά όπως θα κάνουν οι άλλοι". Δηλαδή μου την είπε και από πάνω που θεώρησα τραγικό να δουλεύω από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7μιση το βράδυ χωρίς να έχω βασικό μισθό (και βγάζω την μια ώρα πήγαινε και μία έλα από το σπίτι μου μέχρι τα πατήσια)!!

Για όσους ενδιαφέρονται για το μάρκετινγκ και για να εργαστούν πάνω σε αυτό, παιδιά οι σοβαρές εταιρίες (συνήθως γνωστές) που έχουν τμήμα μάρκετινγκ, προσφέρουν βασικό μισθό από τον πρώτο μήνα και οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί από το ψέμα της και καλά ιεραρχίας που πουλάνε στις προγκρεσιβ και λοιπές τέτοιες εταιρίες. Έχω 2 φίλους στην ηλικία μου (24) που δουλεύουν στις πωλήσεις σε μεγάλες εταιρίες με βασικό μισθό και καλό μισθό. Όπου ακούτε "η μία πώληση είναι 15 ευρώ, αν κάνεις μία παίρνεις 15 ευρώ", απλά μακρυά. 

 


post image

Απαντω στη δημοσιευση της Ρανιας που εγραψε: "Κάτι άλλο που μου έκανε επίσης εντύπωση την ίδια μέρα, ήταν ότι το πρωί που πήγα και περίμενα για να ξεκινήσει η "ενημέρωση" με το χαρτί μου και το στυλό μου, ξαφνικά σκάει ένα τσούρμο κόσμος και μπαίνουν μέσα σε μια πόρτα. Όταν μετά από λίγο μπήκα και εγώ σε αυτή την πόρτα, δεν υπήρχε κανένας και ούτε υπήρχαν άλλα γραφεία μέσα εκεί για να πεις ότι κάπου εκεί θα ήταν. Μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά πιστεύω ότι ήταν μάλλον οικογενειακοί φίλοι ή πληρωμένοι ηθοποιοί για να μας κάνουν εντύπωση τους οποίους τους βάλανε σε καμιά αποθήκη".

 

Το σχημα που εφτιαξα τα λεει ολα. Η μπλε ειναι η κυρια εισοδος του leaders' room. Το πορτοκαλι και το κιτρινο ειναι πινακες που και καλα επεξηγουν τις παπαριες της εκαστοτε μερας, και ΠΙΣΩ απο το banner που επιτηδες κρυβει τι υπαρχει, βρισκεται κατι σα "μυστικο διαδρομακι" που οδηγει στην καφε εξοδο, η οποια απο εξω απο το κλιμακοστασιο οταν μπαινεις στην progressive φαινεται απλα σα μια πορτα διαμερισματος, χωρις κανενα διακριτικο!

Ο λογος υπαρξης αυτου του συστηματος ειναι ακριβως για να μην ερθουν σε επαφη οι παλιοι με τους καινουριους και αρχισουν να ακουν τα τυχον αρνητικα οι δευτεροι απο τους πρωτους.

Εικόνες:

από @Axel 08/12/2016 11:47 μμ.


Καλά που έψαξα πληροφορίες για την επιχείρηση και γλίτωσα από την απάτη, αλλά έχασα μια μέρα εργασίας, γιατί είπα στον υπεύθυνο που δουλεύω part-time, ότι έχω μια συνέντευξη και δεν θα παω για δουλειά. Μόλις έκανα αίτηση, την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο για συνέντευξη. Αυτό μου φάνηκε υπόπτο. Επίσης, στο σαϊτ τους δεν αναφέρουν τους πελάτες τους, αλλα λένε ότι θέλουν να γίνουν η μεγαλύτερη εταιρία μάρκετινγκ στα βαλκάνια, και πάλι ύποπτο πράγμα. Σας ευχαριστώ παιδιά για την ενημέρωση. Και να φανταστείτε ότι εγω για πρακτική τους είπα ότι ψαχνω. Τι θα τράβαγα εκεί, δεν θέλω να φανταστώ. 

από @λιλ 20/01/2017 12:17 πμ.


Να στε καλα ρε παιδια που μας ανοιγετε τα ματια περι κομπινων.Ειχα βρεθει κι εγω παλιοτερα σε κατι παρεμφερες που μου φανηκε πολυ υποπτο που σε βαζαν να πουλησεις ενα υποκαταστατο διατροφης (ουτε καν συμπληρωμα!).Δε θα αναλυσω γιατι δεν δουλεψα τελικα οποτε δεν ξερω με σιγουρια αλλα παλι μετα την ενημερωση που σου εκαναν (για τις φοβερες επιτυχιες  της εταιρειας παγκοσμιως) ανεβαιναν διαφορα ατομα  και ελεγαν οτι για τις προσωπικες επιτυχιες τους στις πωλησεις (οπου το κονσεπτ ειναι οτι ξεκινας δικη σου επιχειρηση στην ουσια και εισαι ελευθερος κι ωραιος) που μου φανηκαν τερμα στημενοι.Καλη δυναμη σε ολους που ψαχνουν.

Az

από @fa 06/02/2017 3:04 μμ.


Μπορει καποιος να πει για το τι ειναι η az advertising,με πηραν να παω ωια συνεντευξη

από @σοβαρατωρα 14/02/2017 1:28 μμ.


Σχετικα με AtoZ advertising να την αποφύγεται αυστηρά. Όσο μεγάλη ανάγκη και να υπάρχει δεν αξίζει είναι χαμένος χρόνος. Τα περισσότερα που έχουν γραφτεί παραπάνω είναι σωστά και βέβαια κάποιοι μπορεί να ελπίζουν μέσα τους ή να λένε "και που ξέρεις ρε φίλε", "έμενα ίσως να μου κάνει" κ.ο.κ. Ναι οκ σίγουρα αλλά εάν καθόμασταν να δουλέψουμε και να κυνηγήσουμε πράγματα που μπορούμε και ξέρουμε να κάνουμε, ο καθένας θα αξιοποιούσε και θα "πληρωνόταν" καλύτερα την ώρα του. Επίσης αποφύγετε εταιρείες όπως Our Big Idea και Olympic Idea. Πρόκειται για κύκλωμα ανθρώπων, κάποιοι από αυτούς έχασαν τις δουλείες τους και τώρα προσπαθούν να παρασύρουν κόσμο για "συνεργασία", δηλαδή να τους φάνε λεφτά κλπ. Αυτές οι εταιρείες είναι πρώτες σε εμπορικές σελίδες αναζήτησης εργασίας όπως kariera και χρυσή ευκαιρία γ'αυτό θέλει προσοχή.

Γενικά σαν κανόνα να ρωτάτε πάντα για ώραριο, τρόπο πληρωμής πχ. ωρομίσθιο, βασικός. Πολύ σηματικό είναι επίσης να ρωτάτε ΠΑΝΤΑ τι ακριβώς πρέπει να κάνετε σ αυτή την θέση. Εάν απαντήσουν με μισόλογα κλπ ρίχτε άκυρο.

Η καλύτερες θέσεις αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι σε τηλεφωνικά κέντρα.

Στον τύπο @enas apo esas ένα έχω να πώ. Είσαι για κλωτσίες και μια μέρα θα τις φας.


Πηγα και εγω σε μια συνεντευξη τους προσφατα, εχοντας δουλεψει χρονια σε διαφορους κλαδους και με συνεργατες απο καθε ηλικια και υποβαθρο. Εχω περασει απο πρακτικη ασκηση που ηταν το σκαλοπατι για μονιμη εργασια ως συνεντευξεις που ηταν σε μιση ωρα περισσοτερες ερωτησεις απο αυτες που κανει ενας ψυχολογος σε ενα χρονο θεραπειας. Σε καμια περιπτωση δεν ειχα συναντησει εργοδοτη που να ενδιαφερεται περισσοτερο να μου εξηγησει την εικονα της εταιριας απο οτι να ενδιαφερεται να μαθει για μενα. Οι εργοδοτες ηταν παντα σιγουροι για τις επιχειρησεις τους και η ολη διαδικασια ηταν παντα για να βεβαιωθουν οτι θα στελεχωσουν την εταιρια με ενα ακομα αξιολογο στελεχος. Δεν επικεντρωνονταν ποτε στο πως εβλεπε ο εργαζομενος την εταιρια καθως στη τελικη αυτος αποφασισε να στειλει βιογραφικο. Η ολη συμπεριφορα του ιδιοκτητη της εταιριας με εβαλε σε υποψιες οποτε διαβασα το αρθρο σας. Κοντεψα να μη παω στη συντευξη, αλλα λεω στη τελικη ας κρινω μονος μου και οχι μεσω ιντερνετ που δε ξερεις και ποιος το γραφει. Λογω πρωινης κινησης καθυστερησα το πολυ πεντε λεπτα να φτασω στην εταιρια και το φυσιολογικο θα ηταν να ειχα ηδη απορρυφθει ως υποψηφιος. Παρολα αυτα με πηραν τηλεφωνο να βεβαιωθουν οτι θα παω και να καθυστερησουν την συντευξη, κατι που εδειξε οτι τους εκαιγε να με προσλαβουν. Φτανω και βλεπω πρωτη φορα μπροστα μου χαρτι να δωσω στοιχεια και να υπογραψω οτι δεχομαι να μου κανουν συνεντευξη. Μας παιρνει μαζι με αλλα 2 ατομα, μας λεει συνεχως αν ειδαμε το group που εκανε meeting η αν δε το προλαβαμε, ενω η εταιρια ειχε μολις ανοιξει, ποτε προλαβαν και εκαναν την δουλεια? Οπως αναφερθηκε και πιο πανω ισως δεν υπαρχουν καν οι αλλοι εργαζομενοι. Η συνεντευξη ηταν μια κανιβαλιστικη διαδικασια με συγκριτικες ερωτησεις που δε γινεται να γνωριζει καποιος ασχετος με τον κλαδο σε μορφη τηλεπαιχνιδιου και ενα παραληρημα απο τον ιδιοκτητη που ηθελε να δειξει πως ολες οι δουλειες ειναι χαλια, ολες οι εταιριες ειναι για πεταμα, λεγοντας οτι κανενας δε σου κανει εκπαιδευση, οτι βαριουνται οσοι κανουν, οτι αυτος σε πληρωνει για αυτο τη κανεις με χαρα, μιλαγε για ανακριβιες για αλλους κλαδους που δεν ηταν παρα στερεοτυπικες ασχημες αντιληψεις. Η αιθουσα διακοσμημενη με καδρα που γραφουν χρηματικα ποσα και ονοματα οπως Νιαρχος,  Coca Cola (δεν εχει καμια σχεση μαζι τους) και γενικα μια θεοποιηση του χρηματος λες και αν σου πω καποιον που εχει λεφτα αυτοματα σου εχω αποδειξει κατι. Περα απο ενα αθλιο και υποτιμιτικο λεξιλογιο του τυπου "ελληναρας", "τεμπελης","ελλειψη φιλοδοξιας" για οσους δεν επιθυμουν να δουλεψουν υπο οποιαδηποτε συνθηκη αρκει να λενε οτι δουλευουν, δεν ελλειπε και μια σεξιστικη αντιμετωπιση προς τις γυναικες θιγοντας ως αστειο το θεμα μιας πιθανης εγκυμοσυνης. Το ωραριο απαραδεκτο με πανω απο 10 ωρες δουλειας απο τις οποιες πολλες ειναι σε μεσα μεταφορας και μιαμιση ωρα υποχρεωτικο διαλειμμα λογω ωρας κοινης ησυχιας δικαιολογωντας το ετσι ως 7 ωρες. Ο καθε υποψηφιος ειχε τριψηφιο αριθμο διαμερισματων που επρεπε να καλυψει σε 5.30 ωρες, θεωροντας λογικο να υπαρχουν 2 πωλησεις τη μερα. Μας εξηγησε λεπτομερως ποσο τυχεροι ημαστε που δεν θα πληρωθουμε με βασικο μισθο γιατι θα μας απελυε αν δεν πουλουσαμε, ενω τωρα που πληρονομαστε ανα πωληση δε θα μας απολυσει και εμεις ρυθμιζουμε το μισθο που με 6 μερες την εβδομαδα φτανει συνηθως 960Ε. Ελεγε οτι βγαζει λιγοτερα απο μας αρκει εμεις να ειμαστε χαρουμενοι για να ειναι και αυτος, οτι ειναι σιγουρος οτι θα πουλαμε γιατι δεν ειναι τυχαιο οτι εχει τοσους εργαζομενους και οποιος δε πουλα ειναι τεμπελης. Καταρχας ποσο καλοκαρδος εργοδοτης που ενω ειναι τοσο σιγουρος οτι θα πουλαμε δε μας δινει βασικο μισθο αλλα 960 το μηνα και δε θα μας απολυει. Η εταιρια ξεκαθαρα μπαινει μεσα και εσυ ακομα και αν δεν πουλας, αρα δε πληρωνεσαι, εχεις την χαρα του να δουλευεις στον δρομο ολη τη μερα. Δευτερον εστω οτι σε καθε διαμερισμα σπαταλας 5-20 λεπτα, απο τα 150 διαμερισματα που πρεπει να καλυψεις σου απαντανε τα 60-90 (δικα του νουμερα), χωρις να υπολογισουμε τον χρονο μεταφορας με τα ποδια, δεν εχει αρκετες ωρες η μερα να τα καταφερεις. Οταν αναφερθηκα στην ασφαλιση, ηταν εμφανως ενοχλημενος. Ας μη μιλησουμε για το ποσο ριψοκινδυνη ειναι η ιδια η δουλεια οταν μπαινεις καθημερινα σε τοσα σπιτια αγνωστων. Η μεγαλυτερη απογοητευση ομως δεν ηταν αυτος, ηταν το παιδι διπλα μου που ειχε ενθουσιαστει με τα λογια του και ο αλλος υποψηφιος που ειχε μολις βγει απο το πανεπιστημιο και ντρεποταν να ρωτησει τα αυτονοητα μη καψει την ευκαιρια.

από @mpo 22/04/2017 11:29 μμ.


ypirxa stin AZ gia arketo kairo paraligo na ginw kai crew leader xaxaxaxa 

eiste mia apath pragmatika!!! gelaw gt kanete tetoia plhsh egkefalou , lete tosa psemata me tropo na fenontai alh8ina ...  alla sas vgazw to kapelo eiste epaggelmaties sto psema sto psarema sthn pei8o bravo sas .... ti sas ftene omws ta pedakia pou en8ousiazontai adika den ta lupaste pou trexoun apo tis 8 to prwh mexri 8 to vradu gia to TIPOTA !!! kai esu re VAZELA panta h8ela na sto pw.. pws eisai etsi ... kai kati akoma otan efiga eipe den 8a vreis kalhterh etaireia me tosa pronomeia kai xilies duo vlakies ... vazela pantou einai kalhtera apo auto pou kaneis!! kai episeis eimai uperoxa me sta8ero mis8o asfalismenos douleuw 8to prwh me 2 to mesimeri (akous?) kai to perivallon einai makran kalhtero apo to diko sas ... vazela... mas eixes na perpatame olh thn a8hna kai an ka8osouna ligo se ekrazan kiolas gia to xrono pou xaneis xaxaxaxa ta 8umamai kai gelaw eisastan kalh empiria.. ema8a pws einai oi pseutikes sunenteuxeis ta pseutika bonous , proagoges, ta PLHROMENES DIAKOPES SAS ola apo thn tseph mas...kai episeis pws kanoun tetoia tromerh plhsh egkefalou..!!!  

από @xxx 05/05/2017 2:41 μμ.


χωρις να ξερω και πολλα εστειλα βιογραφικο σε μια eleven marketing στη θεσσαλονικη. ειναι ιδια με τις γνωστες cobra κτλπ? αν ξερει καποιος ασ απαντησεο να μην παω καθολου

από @Nikosbar123 06/05/2017 10:44 μμ.


Να πω και εγω σχετικα με τη delta group...Με πέρνουν τηλεφωνο και έμενα για συνεντευξη και εχόντας πιο πριν googlαρει το ονομα της εταιρειας πέφτω εδώ μέσα +αλλες σελιδες που την κράζουν..Τεσπα μη εχοντας κάτι να χάσω πηγαινω να δω ,η αληθεια είναι (και λογικο μαλλον) αρκετα προκατηλειμενος..Τα γραφεία είναι λοιπον σε ενα διαμερισμα στο Χολαργο καθετα στη Μεσογειων.Μπαίνω μέσα και μια γραμματεας με βάζει να συμπληρωσω κάτι χαρτια (στοιχεια χαρακτηρα κλπ)μετα με υποδεχεται για συνεντευξη μια τυπισσα και ενα παλικάρι,Θα μιλησω πρωτα για το παλίκαρι ,αν και είχε 30 βαθμους φορούσε σακάκι(και κάλα επισημα ντυμενος χαχαχαχα) και κονκαρδα απανω με το σημα της εταιρειας και κρατουσε ενα ημερολογιο(;) που εγραφε σημειωσεις απο αυτα που ελεγα,απο τα 15-20 λεπτα που διηρκησε η συζητηση με την τυπισσα αυτος δεν εβγαλε κουβεντα...μονο σημειωσεις λες και ηταν βοηθος ψυχολογους προφανως τον προοριζαν για το hr και απλα παρακολουθουσε τη διαδικασια σαν να παρακολουθει μαθημα σε Πανεπιστημιο..Η τυπισσα τώρα μου αναφέρει καποια αοριστα πραγματα αρκετα ωραιοποιημένα πχ για ομιλους Μυτιλιναιου κλπ, με ρωταει τι ειναι μαρκετινγκ (ελεος λες και θα εχουν σχεση ολα αυτες οι βλακειες με μαρκετινγκ)οταν ολοκληρωσε δεν είχε αναφέρει ουτε μια φόρα τη λεξη μισθος οποτε εχοντας ολα αυτα που εχω διαβασει υποψη μου τη ρωτησα εγω τελικα και τοτε μου λεει "Φυσικα και δινουμε,τι ερωτηση ειναι αυτη;Δεινουμε περισσοτερα απο τον βασικο μαλιστα συν ΙΚΑ"Δειχνοντας μαλιστα να εχει χασει τη ψυχραιμια της σαν να τη ρωτησα κατι περιεργο με εβαλε να γραψω ενα ποσο που υποτιθετε θα ειμαι ευχαριστημενος..ε τι γραφω και εγω;800 ευρω γραφω και μου λεει "Ωραια αν μου εγραφες 500 θα σου ελεγα να αποχωρησεις,αν τελικα σε επιλεξουμε θα σε παρουμε τηλ σημερα μεχρι τις 5 για να κανονησουμε μια δευτερη συνεντευξη αυριο στς 9.30 με τον ιδιοκτητη της εταιριας" σημειωνω πως ηταν ηδη 1.30 το μεσημερι..Τελικα δεν με πηραν τηλ και μαλλον καλυτερα απο οτι διαβαζω και καταλαβαινω..Να πω σε αυτο το σημειο πως εχω σπουδασει σε ΤΕΙ οικονομικα,εχω γνωσεις Πληροφορικης και μεταπτυχιακο στο Καποδιστριακο που αφορα Μαρκετινγκ..Θεωρω πως απο την στιγμη που εκανα την ερωτηση σχετικα με το αν υπαρχει μισθος η τυπισσα αποφασισε να με "κοψει" και επειδη ξερουν ολοι αυτοι εκει μεσα οτι μπαινουμε σε φορουμ και κραζουμε είπε να πει μια παπατζα για μεγαλυτερο μισθο απο βασικο και ΙΚΑ χαχαχαχαχαχαχα..Δεν νομιζω αν μια εταιρια που πραγματι δινει μισθο να μην λεει εφοσον ρωτησει καποιος ποσο είναι αυτος ο μισθος..εχω παει σε πολλες συνεντευξεις και ακομα και αν δεν ρωτησεις σου λενε

από @aggeliki 15/05/2017 12:24 μμ.


Παιδιά πάλι καλά που πέτυχα αυτή την σελίδα. Ήρθε τις προάλλες ένας τύπος να μας πουλήσει πακέτο για ρεύμα. Πολυλογάς και ευχάριστος, θέλησε να μπει σπίτι να του προσφέρουμε νερό και μας έκατσε αρμένικη βίζιτα. Το αστείο είναι οτι εμένα με ρωτούσε όλη την ώρα αν ψάχνω για δουλειά κλπ και ενώ του είπα οχι ή δεν του απαντούσα καν επέμενε να με ρωτά. Τον ρωτάω γιατί επιμένει και άρχισε να με παραμυθιάζει οτι φαίνεται το ύφος μου πολύ επαγγελματικό και άλλες π@παριές και οτι θέλει να με προτείνει και να με εκπαιδεύσει και τα λεφτά αγγίζουν το 800αρι , οτι θα είμαι απο τις μεγαλύτερες στην ομάδα (είμαι μόνο 22 για να καταλάβετε) κλπ κλπ . Άρχισε να μου λέει οτι κι εκείνος τελείωσε σχολή μηχανικών αυτοκινήτων και οτι οι σπουδές δεν έχουν σημασία και τέτοια. Με τόσες αερολογίες έδωσα τηλ ( με συμβούλυσε μάλιστα να το σηκώσω το τηλ με την πρώτη όταν με πάρουν γιατι επειδή έχει ζήτηση η εταιρεία δεν θα με έπαιρναν 2η φορά) και με πήραν ήδη τηλ. Με αυτά που διάβασα θα πάω απλά να επιβεβαιώσω και να ζήσω κι εγώ αυτή την συνέντευξη απάτη γιατι είμαι πολύ περίεργη να το δω κατάματα.... αλλά και πάλι να ΄στε καλά γιατι φαίνεται πολλοί την πατάμε.

από @ntkf 18/05/2017 9:32 πμ.


Θέλοντας να δώσω το δικό μου στιγμα και να βοηθήσω νεα παιδια χωρις προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1) πριν στείλετε το βιογραφικό σας αξιοποιήστε τις πληροφοριες που βλεπετε( γιατι να δίνουν βασικό μισθό σε ανθρωπους χωρίς προϋπηρεσία..... Κάποιο λάκκο εχει η φάβα)

2) αν αναφέρεται το όνομα τις εταιρείας ( ενημερωθείτε απο το internet) πριν καν στείλετε βιογραφικό)αν δεν αναφέρεται ρωτήστε οταν σας καλέσουν για συνέντευξη σε ποια εταιρια πρόκειται να εργαστείτε ζητώντας να μάθετε τον πλήρη τίτλο της εταιρίας και όχι απλώς χάριν εντυπωσιασμού μπλαμπλα ..... Marketing!!!!

3)Παρατηρήστε τους ανθρωπους , την υποδοχή καθώς και τον ανθρωπο που θα σας πάρει συνεντευξη( μεσα στα δικαιώματα σας κατα την διάρκεια της συνέντευξης χωρίς να θεωρείται αυτο αγένεια ειναι να κάνετε αρκετές ερωτηςεις αφού ακούσετε προσεχτικά τι εχουν να σας πουν.....Μερικές απο αυτές τις ερωτηςεις και θέλοντας να πάρετε σαφείς απαντήσεις ειναι......

ποιο θα ειναι το ωράριο εργασίας μου;

ποια θα ειναι η ασφάλεια μου;

υπογραφω κάποια σύμβαση;

ειναι αοριστου ή συγκεκριμένου χρόνου;

πριν υπογράψω θα ήθελα να δείξω την σύμβαση μου σε έναν έμπειρο εργατολόγο μπορω να το κάνω;

ποιος ειναι ο ακριβής καθαρός μισθός μου καθώς και ο ακαθάριστος;

περιλαμαβονται τα έξοδα κίνησης και τα καθημερινά μου έξοδα;

σε περίπτωση ατυχήματος είτε με το αυτοκίνητο είτε πεζός τί μου καλύπτει η εταιρεια σας;

να θυμάστε πως ολα τα παραπανω ειναι ερωτηςεις που ο μελλοντικός σας εργοδότης ειναι υποχρεωμένος να απαντήσει! Σε περίπτωση που σας βγάλει επιθετικότητα μαλλον δεν πρόκειται για σοβαρη εταιρεια. Εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν επαγγελματίες και όχι ψιλικαντζηδες( δεν υποτιμω τους ανθρωπους που εργάζονται στο συγκεκριμένο επάγγελμα ........ Τις περισσότερο φορές ειναι πιο τίμιοι ευγενικοί και συνεπείς ακόμα και απο διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων) κατα πάσα πιθανότητα θα φανούν ανοικτοί στο να σας αποσαφηνίσουν οποίο ερώτημα έχετε!

Ακομα και κατα την διάρκεια της εκπαίδευσης έχετε δικαιώματα ...... Αλλα χρειαζεται νηφαλιότητα αντίληψη και κρίση ....... Των όσων ακούτε!

επειδη διάβασα ολα τα σχολια των τελευταίων δυο χρονων και βλέπω πως υπάρχουν αρκετα νεα παιδια με πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους καθώς και γνώση ξένων γλωσσών ......... Και επειδη απο κάπου ξεκινάμε όλοι αξιολογήσετε απο που θα θέλατε να κάνετε έναρξη της καριέρας σας...... Μια μικρη αλλα αξιόλογη εταιρια μπορεί στο βιογραφικό σας αργότερα να ειναι ενα συν σε αντιθεση με μια εταιρια που μπορεί να φαντάζει μεγάλη μεγάλη αλλα να ειναι ανούσιο ή πιθανον και προσβλητικό να αναγράφει καν στο βιογραφικό σας κάποια προϋπηρεσία!

Επειδη κάποιοι κακόβουλοι πιθανον να ανρωτηθειτε γιατι μπήκα στον κόπο να γράψω ολο αυτο ..... Υπήρξα και εγω νέος..... Και εχω βρεθεί άνεργος με οικογενειακες υποχρεώσεις και εχω ανάγκη την δουλειά το ίδιο με σας.....εχοντας προϋπηρεσία 25 χρονια σε πολυεθνικές με πτυχίο και μεταπτυχιακούς τίτλους που προφανώς ειναι άχρηστοι λογω ηλικίας!!!!!

σας καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα!!!

 

καλη δύναμη και καλο κουράγιο σε όλους μας

 

 

 

S37

από @fsun 19/05/2017 1:48 μμ.


Καλησπέρα! Χρησιμότατο το αρχικό άρθρο,όπως επίσης κ η συνέχεια του.Αν κ το ανακάλυψα κατόπιν εορτής,καθώς έτυχε πριν χρόνια να περάσω απο μια συνέντευξη της κακιάς ώρας απο progressive,πάλι καλά όμως κατάλαβα κατευθείαν τι παίζει,κ όταν ζήτησα να το σκεφτώ λίγο πριν απαντήσω,έλαβα κ μια λεκτική επιθετικότητα περίεργη που φούντωσε περισσότερο τους ενδοιασμούς μου κ το θέμα έληξε αμέσως εκεί. θα ήθελα να σας ρωτήσω για την s37,αν γνωρίζει κάποιος περι τίνος πρόκειται?

από blue 22/05/2017 11:12 μμ.


Θα συμφωνήσω για κάποιες απο τις εταιρίες που ακούστηκαν παραπάνω. Σε σχέση με την delta group όμως έχω να κάνω καποιες διευκρινήσεις. Επειδή είμαι απο τα άτομα που προχώρησαν μέχρι τις τελικές διαδικασίες, εκπαιδεύτηκα και είδα κάποια πράγματα εκ των έσω επιτρέψτε μου να έχω μια πιο πλήρη εικόνα. Πρόκειται καταρχάς για μια εταιρία πολύ οργανωμένη. Πυραμιδική αλλά με πολυ μεγάλη κινητικότητα, κοντολογίς, εάν δουλέψεις σκληρά μπορείς να εξελιχθείς πολυ σοβαρά. Και αυτό το είδα να γίνεται μπροστά μου. Ναι, δεν είναι στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα και ναι,είναι πωλήσεις, face to face και door to door. Εκπαιδευεσαι όμως φουλ και πετυχαίνοντας ένα μικρο μινιμουμ στόχο όντως πληρωνεσαι καλά. Ναι με συμβαση. Φαντάζομαι οτι κανεις δεν εχει όνειρο το door to door αλλά όσο δουλέψεις τόσο θα πληρωθεις. Αυτά! :) 

από @evip 29/05/2017 12:38 μμ.


Παιδια είχα περάσει μαι εγω δυστυχως καποτε απο συνέντευξη της progressive. Ηταν πριν χρονια,  ημουν μικρη και δεν ειχα μπει στην διαδικασία να την ψαξω στο ίντερνετ ώστε να δω περί τίνος πρόκειται. Παω λοιπόν περνάω απο πρωτη συνέντευξη, ολα καλα μου φανηκαν,  ειχα ψηθει και λιγο! Με παιρνουν την ιδια μερα τηλεφωνο και με καλούν και για δεύτερη συνέντευξη την επομενη μερα. Φτανω, και δεν ημουν μονη, ηταν ολόκληρο γκρουπακι απο νεους για την δουλειά. Μας κανουν μια διάλεξη για να μας μιλησουν για το ποσο γαματοι ειναι και επειτα μας χωριζουν ωστε να ακολουθησουμε ο καθενας εναν απο αυτους εξω στον δρόμο (για να παρακολουθήσουμε μια αλλη διάλεξη μας είπαν). Παω και εγω μαζι με ενα παιδι γυρω στα 20 και με μια κοπελα, που ηταν και αυτη νεοσυλλεκτη οπως εγω! Και να μην τα πολυλογώ αντι για διάλεξη καταλαβα στην πορεια πως απλα παμε στα σπιτια του κοσμάκη να πρηξουμε π@τσες! Ειχα παθει ενα μικρο σοκ γιατι δεν ηθελα με τιποτα κατι τετοιο και γυρνώντας πισω στα γραφεια μας υποδέχτηκαν με χαμογελα γιατι φυσικα και ειχαν σκοπό να μας προσλάβουν ολους. Μπαινω λοιπον στο κεντρικο γραφειο για να μπουμε στο ψητο (να υπογράψω για την δουλειά) και τους λεω πως δεν μου ταιριαζει αυτη η θέση (δεν με ψηνει καθόλου η ολη φαση!),  ξαφνικα αλλαζει το υφος του με κοιταει πιο αυστηρα και αρχιζει να μου λεει πως δεν με θελουνε ΑΥΤΟΙ στην δουλεια γιατι δεν ειμαι αρκετα ικανη και δυναμική ωστε να ανταπεξελθω! Μετα φεύγοντας ειδα κατι κοπελες στην εισοδο για συνέντευξη και τους ειπα να τρεξουν οσο ειναι καιρος γιατι πρόκειται για μ@λακια door to door!

Υ.Γ: με πηρανε σημερα απο delta group και ευτυχώς μπηκα σε αυτην την σελιδα και ειδα οτι πρόκειται για απάτη.

από @marouska95 30/06/2017 7:04 μμ.


Καλησπέρα, είμαι 21 ετών,χωρίς εργασιακή εμπειρία.Διαβάζοντας όλα τα σχόλια, καταρχάς να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 

Πριν 2 μέρες περίπου έκανα μέσω του jobfind.gr αίτηση για την εν λόγω εταιρεία.Όπως στους περισσότερους, μου έκανε ''κλικ'' το γεγονός ότι επέμεναν στα τηλέφωνα (3 κλήσεις,την πρώτη μέρα,δεν τις σήκωσα επί τούτω,γιατί ήθελα πρώτα να τσεκάρω τι εστί Progressive).

Σήμερα,με ξανακάλεσαν άλλες 2 φορές (την πρώτη πάλι δε το ξανασήκωσα).Στην δεύτερη κλήση,απαντώ κανονικά.Ηταν μια κοπέλα ονόματι Αργυρώ Κίτρινου.Αφού μου συστήθηκε,με ρώτησε αν ήμουν ''άμεσα διαθέσιμη''.Μου πρότεινε συνέντεξη-στις 12:00 π.μ. ή στις 18:00 μ.μ.- αναλόγως τι με βόλευε.

Της είπα το πρώτο-καθώς η απόσταση από την περιοχή μου προς τα Άνω Πατήσια είναι μακρινή-αυτό σαν να την ''ξίνισε'' κάπως,ωστόσο δέχτηκε.Αυτό που με παραξένεψε,ήταν,όπως είπαν και οι παραπάνω,το γεγονός του πόσο οικεία μου μιλούσε και με πόση σιγουριά.Στην αρχή,είπα ''είναι ευγενική η κοπέλα''.Όμως,η επιμονή της για το άν ήμουν άμεσα διαθέσιμη,μου γέμισε υποψίες και το ότι παρουσίαζε το βιογραφικό μου ως κάτι ''ΟΥΑΟΥ'' (που πραγματικά δεν είναι,ούσα σπουδάστρια σε Ι.Ε.Κ.) με ανησύχησε.

Γενικά,έχω απελπιστεί όσον αφορά το θέμα της εργασίας,όπως όλοι.Απλώς δεν μπορώ να δεχθώ,ότι υπάρχει τόση μισανθρωπιά,γιατί μισανθρωπιά είναι το να θές να εκμεταλλευτείς την ανάγκη του άλλου.Ευχαριστώ και πάλι,που με γλυτώσατε από τόσο κόπο,καύσωνα και χρόνο.

Και για την ιστορία, και προς συμμόρφωση άλλων υποψηφίων,προσωπικά είχα εξαπατηθεί από μια άλλη εταιρεία στο παρελθόν,την CIS στον Πειραιά (Πειραιώς 68).Συγκεκριμένα,πήγα στα 20 μου,έχοντας κανονικά κάρτα ανεργίας.Αφού έκανα συνέντευξη με την υπεύθυνη-δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα-δέχτηκε να με προσλάβουν στο τηλεφωνικό τμήμα προώθησης πακέτων συνδέσεων της Wind.Όμως,ενώ υπέγραψα κανονικά σύμβαση εργασίας,δεν μου είπαν ποτέ άν έπρεπε να ανοίξω κάποιο λογαριασμό μισθοδοσίας.Και εκτός αυτού,υποτίθεται ότι τις πρώτες μέρες θα με εκπαίδευαν οι ήδη υπάρχουσες εργαζόμενες/οι,στο πώς να προωθήσω το προϊόν και αντί αυτού με έχωσαν από την πρώτη μέρα να προσπαθώ να ''κλέισω'' συμβόλαι.Το αστείο δε,ήταν πως η υπεύθυνη ήθελε 10 συμβόλαια (τουλάχιστον) την ημέρα,από εμένα(!).Για να μην μακρυγορώ,ακόμη και αυτές που άνηκαν ήδη στην εταιρεία με το ζόρι ''έκλειναν'' 4-5 συμβόλαια η καθεμιά.Το τελικό αποτέλεσμα πάντως,ήταν μέσα σε 10 μέρες η υπεύθυνη που με ''προσέλαβε'',να με απολύσει,γιατί εγώ ''δεν στόχευσα στο επιθυμητό αποτέλεσμα των πωλήσεων''.Έτσι με έστειλε στο λογιστήριο,όπου η λογίστρια δεν ήθελε να με πληρώσει,γιατί δεν είχα λογαριασμό μισθοδοσίας.Αφού της έκανα φασαρία για τα λεφτά που δικαιούμουν και την απείλησα ότι θα της έστελνα την επιθεώρηση εργασίας,μου πρότεινε να συναντιόμασταν εκτός εταιρείας-σε άγνωστο μέρος-για να μου δώσει τα λεφτά.Φυσικά,δεν δέχτηκα και την επόμενη μέρα πήγα συνοδεία με τον αδερφό μου,για να πληρωθώ.

Υ.Γ.: Για την ThreeSixtyOne γνωρίζετε κάτι;

από Δ/Τ 09/09/2017 4:02 πμ.


Delta group...απατη απ τις λίγες...μην στειλεις βιογραφικο ποτε,μην πας για συνεντευξη ποτε!!απλα θα χασεις 3 μερες απ την ζωη σ γιατι θα πας 3 φορες αφου θεωρητικα θα περασεις απο τρεις φασεις συνεντευξης μεχρι να σε παρουν. Κι ολα αυτα για να πηγαινεις να πρηζεις κοσμο πορτα πορτα για να αλλαξει την δεη και να βαλει την protergia!!θα ακουσεις για ανεληξη, επιτυχια και λεφτα χωρις παραπανω πληροφοριες!!κι αμα εχεις καμια απορεια η αμφιβολια αν θα καταφερεις να κανεις τα συμβολαια που θελουν την μερα θα σου βγουνε κι απο πανω να σου πουν οτι δεν εχεις αυτοπεποιθηση και πιστη στον ευτο σου και γενικοτερα θα υπεκφευγουν ολων των ευλογων εργασιακων  ερωτησεων!!

S37

από Τιμώρός 19/09/2017 3:56 μμ.


Καλησπέρα, ως άνεργος και εγώ έστειλα βιογραφικό και με κάλεσαν από την εν λόγω εταιρεία S37 για συνέντευξη κτλ. Λοιπόν ακούστε τι παίζει ακριβώς:

1. 1ο στάδιο με υποδέχτηκαν για μια πρώτη συνέντευξη να δούν τον χαρακτήρα μου το CV και να κάνουν μια πρώτη γνωριμία.

2. 2o στάδιο με κάλεσαν για την δεύτερη συνέντευξη όπου τελικά επιλέχθηκα και ήμουν πολύ τυχερός όπως μου είπαν όπου βρίσκομαι εκεί. 

3. Η εταιρεία είναι Κωστή Παλαμά 2 στον Νέο Κόσμο στον 4ο όροφο. Στο 2ο στάδιο ήμασταν γύρω στα 6 άτομα και μας είπαν εξαρχής ότι θα κρατήσουν μάξιμουμ μόνο τους 4. Η διαδικασία της 2ης συνέντευξης ήταν η εξής: 

Μια εισαγωγή της πούτσας για το τι περίπου κάνουν και τι προιόν πουλάνε (Πακέτο ρεύματος από την Watt & Volt εταιρεία)

Και αμέσως μετά μας έστειλαν με τους 'trainer' μας να πάμε σε μια περιοχή με χάρτη συγκεκριμένο και να προσπαθήσουμε να μάθουμε μέσω των 'trainer' την δουλειά και να δούμε πως πήγε η μέρα. 

Καθόλη την διάρκεια οι trainers φαινόντουσαν χαρούμενοι και διψασμένοι για δουλειά. Έξοδα κίνησης δεν πληρώνουνε, ασφαλισμένο ΔΕΝ σε έχουνε, πληρώνεσαι μόνο εάν πουλήσεις κάποιο πακέτο παίρνεις ποσοστό.

Οπότε η δουλειά παιδιά νέα στην S37 ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΣΙΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. 

Επιστρέψαμε μετά από 8 ώρες στον δρόμο στην εν λόγω εταιρεία και μας βάλανε και ένα τεστ να κάνουμε για να δούνε τι μάθαμε. Μίλησα με τον χοντρό ιδρωμένο δήθεν υπεύθυνο όπου όταν τον ρώτησα αν σπάσω το πόδι μου ποιος θα με πληρώνει μου είπε σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι και επίσης μου υπόδειξε ότι αυτό είναι παρωδικό οι πωλήσεις στον δρόμο γιατί μετά αν είμαι καλός θα δουλεύω στο Management κομμάτι. Γελάνε και οι πέτρες.

Παιδιά το κράτος το γαμίδι τους έχει δώσει το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται έτσι τον κόσμο, τους αξίζει κρεμάλα και ξύλο διότι έβλεπες παιδάκια στην κυριολεξία 18-20 χρονών χαμένα να μην ξέρουνε αν είναι σωστή δουλειά και να προσπαθούν να πιαστούν από κάπου. Είναι αλητεία και γενικά οι συγκεκριμένες εταιρείες το παίζουν FUN περιβάλλον, η γραμματεία πάντοτε χαμογελαστή και πρόσχαρη να σε ρωτήσει τι κάνεις κτλ. 

Το καλύτερο, έπρπε να βγεις έξω με πουκάμισο παντελόνι γραβάτα και παπούτσι αντίστοιχο.

Απλά ενημερώνω για τις δήθεν Marketing Εταιρείες. Να ξέρετε θα γυρίσει ο τροχός και κάποια στιγμή θα πληρώσουν την εκμετάλλευση που πράττουν στους νέους οι οποίοι δίχως αύριο δέχονται χωρίς κουβέντα τον προσυλιτισμό και την εργασιακή εταιρεία των δήθεν προδευτικών με Αμερικάνικα standards εταιρειών.

από Prostotipota 04/10/2017 11:50 μμ.


Το μαρκετινγκ ξεκινά και τελειώνει στην προσέλκυση πελατών που τυχαίνει να είναι και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι.Οι πωλήσεις ανεφέρονται στην δουλεία που θα κάνουν οι εργαζόμενοι δηλαδή ως πλασιέ που δεν είναι κατακριτέο σε καμία περίπτωση.Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ είναι η σκοπούμενη και στοχευμένη προσέλκυση εργατικού δυναμικού και ο τρόπος που γίνεται αυτό.Πρόκειται για ένα "κακόβουλο" μάρκετινγκ εργασίας.Τι σημαίνει "κακόβουλο" μάρκετινγκ; Το μάρκετινγκ εκ φύσεως ενέχει κάτι "σατανικό", δημιουργεί την επιθυμία στο φαντασιακό του καταναλωτή με σκοπό ένα όφελος (χωρις να δίνεται καθόλου βάση συνήθως στην ποιότητα του προϊόντος-υπηρεσίας,αποδεσμεύοντας έτσι τον πάροχο από την δέσμευση του value for money).Το "κακόβουλο" συγκεκριμένα, διαφέρει από το "καλόβουλο" ας το πούμε, στο εξής : ενώ στο δεύετερο η συμφωνία περι των ρόλων των δύο συμβαλλομένων μερών διατηρείται βάση της καλής πίστης και της εντιμότητας στις συναλλαγές (για παράδειγμα πηγαίνω στο κατάστημα ώς δυνητικός αγοραστής και "περιμένω" πρώτα να καταναλώσω το μαρκετινγκ του πωλητή για το προϊόν ώστε να το κρίνω αναλόγως ή πχ ξέροντας ότι μπορώ να φτιάξω μια καρέκλα μόνος μου πείθομαι ωστόσο από μια διαφήμιση στην τηλεόραση που απεικονίζει μια αναπαυτική καρέκλα της τάδε εταιρίας αποδεχόμενος την αλλαγή του ρόλου μου από αυτόν του κατασκευαστή-πωλητή στου αγοραστή), στο "κακόβουλο" μάρκετινγκ αντίθετως , εκείνος που το κάνει καταρχήν δεν σέβεται την προαναφερόμενη συμφωνία σχετικά με τους ρόλους των συμβαλλομένων μερών με τρόπο τέτοιο που ο αποδέκτης αυτου του μάρκετινγκ να μην έχει αντιληφθεί ότι ο ρόλος του έχει μεταβληθεί.Βρίσκεται εν αγνοία στην σύναψη μίας σύμβασης που είναι αντίθετη στα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.Λίγο αν ασχοληθεί κανείς με την φύση του ανθρώπου θα αντιληφθεί ότι σε αυτή την περίπτωση ο κακόβουλος μάρκετερ ενώ έχει στο φαντασιακό του ότι κάνει κάποια "επιστήμη" (όπως το marketing) με το να διακδικεί και να υποστηρίζει αντιφατικά πράγματα από όσα δηλώνει και υποδύεται καταρρίπτονας κάθε ίχνος ηθικής (σπινοζικής) μέσα του σκιαγραφεί την ταυτότητα του παρανοϊκού.Απωθόντας διαρκώς τα απομεινάρια του βυθισμένου πλοίου της Ηθικής και της εντιμότητας που ξεβράζει το ασυνείδητο τις νύχτες, θα προσπαθεί πάντα να δημιουργεί την πίστη στην αντίφαση ταυτίζοντάς την με την πρόοδο και την εξέλιξη ,εμμένοντας έτσι σε έναν φαύλο κύκλο συσώρευσης κενών,ανύμπορων να αντισταθμίσουν την όλο και μεγαλύτερη γιγάντωση των ερωτηματικών που προβάλλει το ασυνείδητο. Ο άνθρωπος στον καπιταλισμό θέλει βοήθεια,όχι από το κεφάλαιο ,όχι από τις εμμονικές φιλοδοξίες που σου προσφέρει το τελευταίο, αλλά από τον εαυτό του και τους άλλους.

από και στο ΙΚΑ 06/10/2017 6:33 μμ.


Δύο καταγγελίες ο καθένας, τους έχετε κλείσει όλους μέσα σε 2 μήνες το πολύ. Αλλά αντί γι'αυτό κάθεστε και κλαίγεστε στο διαδίκτυο.

Δεν κοστίζει λέμε λεφτά η καταγγελία. Σοβαρευτείτε. Αφού είστε σε κινηματικό μέσο, μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα άλλο από το ΠΟΛΕΜΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ .

από @@ 10/10/2017 1:22 μμ.


και η Eleven Marketing και CTG Advertising στη Θεσσαλονίκη ειναι το ιδιο. Μην πάτε καθόλου. Εκμεταλευτές και ψεύτες.

Ctg

από Grigoriadis Antonis 16/10/2017 10:28 μμ.


Τι παιζει με την ctg ρε παιδια?

από Renata 18/10/2017 1:36 πμ.


Η εταιρεία WORLD WIDE ORGANIZATION με έδρα την Πάτρα, ήρθε και στην Αθήνα με τον όνομα WE MARKETING με τον ίδιο υπεύθυνο Κουκουλ. Σταμάτη. Μαζί με άλλους ακόμα νέους σε ένα υπό κατάρευση κτήριο περιμέναμε την ευκαιρία της ζωής μας!! Απτην αρχή όμως βρώμαγε το πράγμα όταν οι δύο κοπέλες-υπάλληλοι, όταν τις ρωτήσαμε ποιο είναι το αντικείμενο της δουλειάς απέφευγαν να απαντήσουν και όταν τους πιέσαμε λίγο τσαντισμένα μας είπαν να κανουμε υπομονή και θα μας τα εξηγήσει όλα ο υπεύθυνος κύριος Σταμάτης. Όσο περιμέναμε την σειρά μας οι συζητήσεις που κάναμε με τις υπαλλήλους ήταν τα φοιτητικά τους χρόνια, οι διακοπές τους, η καταγωγή τους και άλλα διάφορα άσχετα με τον λόγο που είχαμε πάει εκεί.. ( καμία σχέση με σοβαρή εταιρεία). Ο υπεύθυνος μου είπε ότι οι πελάτες τους είναι επιχειρηματίες και γενικά πλούσιοι άνθρωποι και ότι συνεργάτες τους είναι η UNICEF ( όπου λέει βοηθάνε τα παιδάκια και πολύ χαίρονται για αυτό...), η GREEN και η WIND όπου αυτή τους ζήτησε να έρθουν και στην Αθήνα μετά την Πατρα και τον Βόλο. Όταν τον ρώτησα το αντικείμενο της δουλειάς μου είπε ότι θα κάνω έρευνα αγοράς και μετα θα μιλάω με τους πλούσιους για να τους δώσω το πακέτο που τους αρμόζει. Άρα του λέω εγω τηλεφωνικές πωλήσεις θα κάνω και μου λέει ευτυχώς όχι, Ε τότε θα τους συναντάω του λέω, όχι ακριβώς μου λέει, αλλά επειδή είσαι ευγενική και χαμογελαστή θα ήθελα να έρθεις και αύριο (όχι σε ένα μήνα που θα καλέσω τους άλλους) για να σου δείξουμε τι ακριβώς θα κάνεις. Τελοσπάντων για να μην μακρυγορώ έφυγα από εκεί χωρίς να ξέρω σε τι δουλειά πήγα με τι αντικείμενο ακριβώς, μέχρι που διάβασα αυτά που έχετε γράψει όλοι σας και μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό να είναι έτσι, γιατί οι άνθρωποι που γνώρισα σήμερα δεν ήταν επαγγελματίες και τον χωρο δεν το έλεγες γραφείο που θα μπορούσες να ξεκινήσεις την επόμενη μέρα αφού δεν είχε γραφεία, καρέκλες κτλ.

από nis 27/10/2017 4:01 μμ.


Παιδιά πέρασα και γω απ όλες τις φάσεις συνέντευξης της delta group και μου φάνηκαν πολύ αξιολόγοι άνθρωποι. Γυρνώντας σπίτι είδα το συγκεκριμένο σάιτ και δε ξέρω τι να κάνω ξεκινάω τη Δευτέρα εκπαίδευση.

από rois 13/11/2017 2:51 μμ.


Παιδες ευχαριστώ πολυ για τις απόψεις σας σχετικά με την απάτη της εταιρείας με σώσατε! Με πήραν κ εμενα σήμερα τηλ για να πάω αύριο στην 1 για συνέντευξη. Ευτυχώς που διάβασα τις εμπειρίες όλων σας και οχι μόνο δεν την πατησα δεν σπατάλησα και 3ώρες για παπάτζες.

από egw 13/11/2017 9:01 μμ.


Και εντάξει όλα αυτά που γράφετε, χωρίς καμία υποτίμηση στην αγνοια που είναι κυρίως λόγω ηλικίας αλλα λίγο μυαλό ρε αδέρφια δε βλάπτει. Είναι εταιρείες πυραμίδες, στα όρια ακόμα και αυτής της αστικής "νομιμότητας". Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος/α τον όρο που γράφω ας διαβάσει και κανένα άλλο άρθρο εδώ μέσα να ανοίξει λίγο τα μάτια του. Και ωάξτε και τον όρο πυραμίδα, άνθισε επι παλιού καλού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ στις αρχές του ΄90.
Οι περισσότεροι ένα απλό google search κάνατε και πέσατε εδώ, και καλώς έγινε. Σειρά σας τώρα είναι να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω. Α, και να μην το ξεχάσω, γραφτείτε στα σωματεία σας, έστω και σας άνεργοι. Κταγγελίες σε ΙΚΑ και Επιθ. εργασίας ατομικά δε θα βγάλει άκρη πουθενα. ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στις γειτονιές, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ.

από NIKOLAS 23/11/2017 2:35 μμ.


Perasa.kai gw kai apo appco kai apo progresive stin arxi perasa yperoxa,ontos to klima itan fovero eixe poly plaka! Otan omos erxotan i ora ton pliromon kataliga na pernaw to mina mou me 150€ kai afto den itan kai toso wreo! To kalo itan oti eixan para poly kali ekpedefsi kai kateliksa sto na gino poly kalos stis polisis me apotelesma na me parei i vodafone kai na mou protinei mia douleia paromia me poliseis alla kateliksa na katharizw 1000€ to mina na exw ta ensima mou kathe mina na exw to vasiko mou mistho kai na doulevw 5imero me ta savatokiriaka mou elefthera kai na doulevw kanonika to 8oro mou! Pedia egw sothika opoios einai se kamia tetia eteria kai thelei na figei kai  psaxnei kati kalitero mporw na voithisw! As mou stilei ena mail sto renatomatjani@gmail.com !

από staistav 30/11/2017 5:30 μμ.


Επειδή βλέπω πως αρκετοί αναρωτιέστε για τις παραπάνω εταιρείες "μαρκετινγκ", θα σας πω την δική μου εμπειρία. Αρχικά βρισκονταί στη Θεσσαλονίκη, κοντά στον Βαρδάρη και παρόλο που εμφανίζονται σαν διαφορετικές εταιρείες συνυπάρχουν κάτα σύμπτωση (?) στο ίδιο κτήριο. Πάνω στον πυρετό της αποστολής βιογραφικών μου ξέφυγε ένα και σε μία από τις παραπάνω εταιρείες. Με κάλεσε μία κοπέλα εξαιρετικά ευγενική στην αρχή σε βαθμό αηδίας , κάτι που ωστόσο άλλαξε όταν την ρώτησα τι ακριβώς είναι η δουλειά και αν έχει σταθερό μισθό. Κοφτά και φανερά ενοχλημένη μου είπε πως αυτή δεν γνωρίζει τίποτα και πως θα μου τα πουν όλα στη συνεντευξή. Δεν είχα σκόπο να πάω αλλά πάνω στην απελπισία της ανάγκης για δουλειά είπα να δώσω μία ευκαιρία. Στο ανσανσερ συνάντησα μια κοπέλα που ερχόταν δεύτερη μέρα για κάποιου είδους εκπαίδευση. Με διαφώτησε λέγοντας μου οτι είναι πωλήσεις door to door ή ανάλυψη κάποιου πόστου στο δρόμο. Μπαίνοντας μέσα περίμεναν και άλλα πρόβατα για σφαγή σε μια αίθουσα που στους τοίχους εγραφε με τεράστια γράμματα HELLO την ίδια στιγμή που εργαζομενες με τεραστια υποκριτικά χαμόγελα πηγαινοέρχονταν και μας ρωτούσαν αν είμαστε καλά. Έφυγα στο πεντάλεπτο. Αργότερα έμαθα από φίλη που δούλεψε δύο μήνες εκεί πως κέρδισε μετά από πολύ κούραση και πολλές ώρες εργασίας μόνο 50 ευρώ σε ένα μήνα. Άλλα άτομα που πήγαν για συνέντευξη σε μία από τι παραπάνω εταιρείες μου είπαν πως χρειάστηκε να επιμείνουν εξεραιτικά για να μάθουν το περιεχόμενο της δουλειάς.

από ritam 13/12/2017 9:54 πμ.


Tha ithela na rwtiso an xerete gia ti etairia pba sales and marketing k an einai apati? Gt ta idia m eipane k mena apo osa exw diavasi edw k thelw ti gnwmi sas.

από @panagioths 13/12/2017 10:36 πμ.


Μπορεί κάποιος να μου πει για την συγκεκριμένη εταιρεία?

από Αγγελικη Μ. 28/01/2018 2:38 πμ.


Πηγα κι εγω σε συνεντευξη στη we-marketing (μελος της CTG αποτι ανακαλυψα). Μου χτυπησαν αμεσως πολλα πραγματα περιεργα κι αρχισα να το ψαχνω... Ετσι οδηγηθηκα κι εγω εδω. Τις επομενες μερες εχω 2ωρη ομαδικη συναντηση με το μεγαλο αφεντικο που επιτελους θα μας εξηγησει ολα αυτα που η κοπελιτσα (συμπαθεστατη κατα τ αλλα) στη συνεντευξη φοβοταν οτι θα τη μαλωσει αν μου το αποκαλυπτε. Το διλημμα μου τωρα ειναι να μην εμφανιστω καν και χασω το χρονο μου.. Η να παω μπας και ξυπνησω και κανεναν αλλον? (Η μαλλον αλλες.. Γιατι παραδοξως μονο γυναικες ειδα).

από την γλιτωσα.. 27/02/2018 6:46 μμ.


" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ .. ΑΞΙΖΕΙ "

στελνω λοιπον βιογραφικο.. Η ΑΓΓΕΛΙΑ ελεγε "ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ 4 ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ για ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ". 

Με παίρνουν τηλέφωνο, ελάτε για συνέντευξη ..
Μαλακία πρώτη - που συνήθως δεν την πατάω για άλλες εταιρίες - δεν την έψαξα στο google, γιατί βέβαια δεν ήξερα καν πώς την λένε.

"Όπου και να θέλετε να εργαστείτε, κάντε Background Check"

Πάω λοιπόν, συμπληρώνω εκει τη μαλακία ερωτηματολόγιο, είχε να βάλουμε σε σειρά από το 1-7 τι στόχους έχουμε, π.χ. είχε θες ταξιδια, θες εκπαιδευση, καριερα κλπ κλπ.
Αφού τελείωσα, πήγα με τον Λιάκο για συνέντευξη, ο Κος "Μάνατζερ" και μου λεει τελοσπαντων οτι θα επιλεξει μερικα ατομα για να τους εκπαιδευσει μεχρι 18 μηνες να φτασουμε την δικη του θεση. Υποστηρικτής της αξιοκρατίας ο υποφαινόμενος, των πράξεων - όχι στα λόγια -. Στο τέλος, τον ρωτάω και εγώ τι συμβάσεις υπογράφει και μου λέει δεν θα τα συζητήσουμε αυτά τώρα είναι νωρίς ακόμη. Μου λέει λοιπόν, να ξαναπάω μετά από 2 μέρες για μια "παρουσίαση 2ωρη" και μετά να συμπληρώσουμε πάλι ένα τεστάκι να "δει αν του κανουμε". Στην παρουσιάση τώρα, μας έλεγε οτι η Α-Ζ  έχει πελάτες την UNF και AID και πως σε ολόκληρη την πορεία της δικής του εταιρίας, ΤΟΥΣ έχει αποφέρει έσοδα 2.5 εκ ευρώ και τι ωραία τι καλά, και πως εμείς δουλειά μας είναι να βρίσκουμε τους λεγόμενους "Νονούς της UNF" και πώς από κάθε υπογραφή θα παίρνουμε 20 ευρώ (ΠΡΟΣΟΧΗ, θα επανέλθω στο 20ρικο) και γενικά μας μίλησε για το ωράριο και αναλογα απο το ποσο φιλοδοξος είσαι τόσο περισσότερο θες να εργαστείς(09:00-19:00), επίσης μας ανέφερε το F2F marketing, δηλαδή Πρόσωπο με Πρόσωπο, αλλά ελάχιστα πράγματα. Σημαντικό είναι να πω πως, ο λιάκος, εστίασε την προσοχή του στο να μας δείξει τις ελάχιστες απολαβές που θα έχουμε, δηλαδή μας είπε έστω οτι καταφέρνετε να κάνετε μια αίτηση τη μέρα (20ευρώ) Χ 6 μέρες = 120 ευρώ, Χ 4 βδομαδες ... ενα πεντακοσαρικο το μήνα.. Αφού πήγα την επόμενη το συμπλήρωσα και το τεστακι μετά, μου λέει θέλω να συνεργαστούμε μαζί σου, από Δευτέρα ξεκινάμε θα έρθεις να υπογράψουμε σύμβαση και να ξεκινήσουμε..

Προσέξτε, ακόμα δεν μας είχε πει τίποτα για τους όρους, ούτε για τη σύμβαση, δηλαδή για τα πιο σοβαρά πράγματα .. 

Πάω, λοιπόν τρίτη φορά πια τη Δευτέρα, σαν μαλακάς, και το πρωι με γνωρίζει με 4 αλλους μαλακες - που και καλα εχουν παρει την προαγωγη τους και είναι στο HR -, πραγματικά παίζει να ήταν ηθοποιοί,όπως είπε ένας παρακάτω, και μπήκανε σε μια αίθουσα, όπου δεν είχαμε ξαναμπει και εκεί υπήρχαν πολλοί πίνακες και ήταν χώρος συνέλευσης, και εδώ ξεκινάει η πλάκαααα ..

Έρχεται ένας που καθόταν κάθε φορά στην είσοδο του ορόφου (στη ρεσεψιον), και ξεκινάει την παρουσίασή του. Και καλά, σήμερα είναι μια νέα εβδομάδα, και πάμε γερά πάμε να πουλήσουμε και να κονομίσουμε και όλοι σα μαλάκες φωνάζανε "ΝΑΙ" "ΝΑΙ", και το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι μίλαγαν για τα ρεκορ της προηγούμενης βδομάδας, και κάθε φορά ήταν ένα διαφορετικό πρόσωπο που έκανε τις καλύτερες πωλήσεις ΚΑΙ μόλις το έλεγαν του έκαναν ΟΛΟΙ, - αν έχετε το Θεό σας - High-Five, τέτοιο cringe πολυ σπανιο ομως ... και το κανανε καμια 10αρια φορες αυτο ... 

Αφού τελείωσε η "ψωλο-σύσκεψη", εμεινα με τα 4 παιδια και τον μανατζερ, και σε εναν πινακα μας ελεγε τι θελει να κανω εγω όποτε βρισκόμαστε σε εκείνο τον χώρο, όταν είμαστε έξω κλπ κλπ.. Το πιο αστείο σε αυτό το κομμάτι, ήταν όταν μας είπε, πως μας θέλει όλους "ΦΙΛΙΚΟΥΣ, αλλα όχι ΦΙΛΟΥΣ", με το βλαμμενο παραδειγμα του, (δεν θέλω να πεις σε καποιον συνεργατη σου τη λεξη "ρε"), θέλω να έχεις θετική γλώσσα του σώματος και να μην μπλέκεις τη δουλεία σου με την προσωπική σου ζωή .. νταξ λεω και εγω, πολιτικα ορθος ο ανθρωπος παει στο διαολο .. 

Και στη συνέχεια, μπήκαμε "κάπως" στο ψητό .. μιλήσαμε για τα ωράρια και του είπα οτι δεν με βολεύει φυσικά, αλλά πολύ εύκολα βρήκαμε μια εναλλακτική. ΕΓΩ, φυσικά θεωρούσα οτι είναι κανονική εταιρία, οτι θα πρέπει να είσαι εκεί τις ώρες που είχε πει (09:00-19:00) καθημερινές, αλλά μου είπε πως εγώ ΔΕΝ θα είμαι υπάλληλος του ..

ΟΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ..

Έτσι, μου είπε πως εγώ δεν θα είμαι υπάλληλος του, αλλά θα θεωρούμαι συνεργάτης του, με μια σύμβαση αορίστου χρόνου, θα δούμε σε λίγο τι σημαίνει αυτό.. 

Συμφωνήσαμε στο ωράριο, στις ημέρες εργασίας και την επόμενη φορά είπαμε πως θα υπογράψουμε τη σύμβαση και θα ξεκινήσουμε ..

Τέλος, την τέταρτη ημέρα, και η σημαντικότερη μόλις πήγα μας έκαναν μια μικρή εισαγωγή στα 5 στάδια του πως προσεγγίζουμε έναν πιθανό πελάτη.. 

και μετά ήρθε η ώρα της σύμβασης, όπου και όλοι έγιναν κάπως πιεστικοί, δηλαδή, μέσα σε λίγα λεπτά να υπογράψουμε να καθαρίσουμε με όλο αυτό, και να ξεκινήσουμε .. 

Το πιο σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας να περάσει έτσι στα γρήγορα ? Τι λες ρε καραγκιοζη - επρεπε να του πω -.

Παρ' όλα αυτά, ο μανατζερ μου εξήγησε επιφανειακά τι σημαίνει όλο αυτό, η σύμβαση δηλαδή, και του εξήγησα πως θα πρέπει να την μελετήσω για αρκετή ώρα, γιατί όπως λένε "την υπογραφή και την ψωλή να προσέχεις που τη βάζεις". Οπότε, αφού έκανε για άλλη μια φορά την "παρουσίαση" του, την πήρα και τη μελέτησα. Σε αυτό το σημείο, πιστεύω πως έκαναν επίτηδες αυτός και άλλος ένας μικροθορύβους για να με αποσυντονίσουν, αλλά μετά σταμάτησαν.

Με λίγα λόγια, η σύμβαση αορίστου χρόνου έλεγε πως ΑΡΝΟΥΜΑΙ τα δικαιώματα σε δώρα, άδειες, επιδόματα κλπ κλπ, πως εγώ ως "συνεργάτης" αναγνωρίζω το δικαίωμα της "Εταιρίας" να μου επιβάλλει να ασχοληθώ με διαφορετικές εργασίες και ασχολίες που θεωρεί ο μανατζερ κατάλληλες για εμένα με βάση την εκπαίδευσή μου, ΧΩΡΙΣ να δικαιούμαι αναδιαπραγμάτευση της αμοιβής μου. (τρεχα γυρευε ..) Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει εμπιστευτικότητα όσον αφορά τις δραστηριότητες τις εταιρίας, χωρίς να μπορώ να μιλήσω σε φυσικά η νομικά πρόσωπα εκτός της εταιρίας για το αντικείμενο και τις μεθόδους τους.

Σημαντικό είναι να πούμε πως όταν είσαι συνεργατης, είσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
ΔΗΛΑΔΗ :
1)Δεν έχεις ασφάλιση από τον εργοδότη.
2)Δεν έχεις ένσημα, εργόσημα.
3)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ, αλλά βγάζεις ανάλογα από το πόσο "φιλόδοξος" είσαι.

Επίσης, στην σύμβαση υπήρχαν συγκεκριμένα τα ποσά που θα εισπράττω εγώ, ανάλογα από μια αίτηση.
Θυμάστε το 20ρικο ? Ε, λοιπόν, το 20αρικο δεν το κερδίζεις απλά με μια αίτηση, γιατί το 20ρικο ήταν ο Μέσος Όρος, που κανένας δεν το είχε ονομάσει έτσι ... 
ΔΗΛΑΔΗ, για να υπάρχει ο ΜΟ = 20, κάποιος πρέπει να πουλήσει αιτήσεις αξίας 10 ευρώ, άλλος για 60 ευρώ, άλλος ΚΑΜΙΑ ...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

Επίσης, εμένα με ενδιέφεραν τα ένσημα - αφού δεν ήξερα ότι θα είμαι, απλώς συνεργάτης -, οπότε όταν ρώτησα για εκείνα μου είπε πως "Εγώ, έχω πει αρκετές φορές πως όσοι κάνουν πωλήσεις μεγαλύτερες των 500ευρώ/μήνα, η εταιρία θα του καλύψει τα ένσημα .." - ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑΑΑ ... για να μην πω πως δεν το ειχε πει ποτε.

All in all, ο μανατζερ "πούλησε" και πολύ καλά μάλιστα, με κατάφερε να πάω 3-4 φορές συνολικά εκεί, και να μου παρουσιάσει πολύ όμορφα το περιτύλιγμα μιας καραμέλας, η οποία ήταν πολύ πικρή μάλιστα ...

Για όσους ενδιαφέρονται να πάνε στην A-Z Advertising ή Progressive ... μα τω Θεό μην πάτε ... απλά ρίξτε τους μια παναγία στο τηλέφωνο ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ, γιατί αναφέρουν πως έστειλες μόνο ένα βιογραφικό .. 

It was actually too good to be true .. go figure !

 

από gus 15/03/2018 5:45 μμ.


θες απο διαστροφη,θες απο το γεγονος οτι ειχα ηδη κανονησει κτ δουλειες κ καφε στο κεντρο,πηγα σε "συνεντευξη" στν progressive..ειχα στειλει βιογραφικο αρκετο καιρο πριν σε αγγελια π δν ειχε το logo τους κ π εγραφε ξεκαθαρα για εμμισθη απασχοληση..πριν παω ειχα ρωτησει τν κοπελα για το αν ειναι εμμισθη η θεση κ μ ειπε οτι ειναι ανοιχτες 3 διαφορετικες θεσεις κ δν ξερω για ποια σας επελεξε ο υπευθυνος...οποτε ειπα θα παω κ κανονισα κ τν καφε για να χαρω τν ηλιο!επιπλεον ειχα εικονα για το τι παιζει σε τετοιου ειδους εταιρειες γτ ειχα περασει κ απο αλλες συνεντευξεις απο αναλογες παραπλανητικες αγγελιες!(delta group,μια αλλη στν μετρο του αγ. ιωαννη κ μια αλλη στν νεο κοσμο!)ευτυχως π μενω κεντρο κ δν εχασα χρονο σ ασκοπες μετακινησεις!θα μπορουσα να αναφερω ξεχωριστα το τι εγινε σε καθε μια απο αυτες τις περιπτωσεις αλλα μαλλον οι περισσοτεροι τα γνωριζουν...!(ισως να επισημανω το ψευτικο περιβαλλον(ολοι γελουσαν στν delta group!πολλη χαρα!κ επιπλεον ο αλλος στον νεο κοσμο μ μιλουσε για πολλα λεφτα ενω ο ιδιος ηταν σαν τν ταμτακο(το κουστουμι τ μονο για αποκριες εκανε ειτε γτ αδυνατησε ειτε γτ το πηρε δανεικο!)για να μη κουραζω αλλο χτες πηγα στν prog. σιγουρος για το τι θα δω...επεσα ασφαλως μεσα,κ εκει χαρα,ευγενεια,κουστουμι,φιλικοτητα!ηδη απο τν αναμονη κανονιζα τις λεπτομερειες του καφε(ωρα κ μερος ακριβως)μπαινω εγω κ μια κοπελιτσα για συνεντευξη-γνωριμια..!οκ,εδω ειμαστε!ο τυπος ανετος,πολυ ανεση στο μπλα μπλα, ποσο ουαου περιβαλλον,ποσο κερδος κ ανελιξη θα εχουμε απο ολο αυτο,ταξιδια,γαματος ο σκοπος(unicef,actionaid!!!)η κοπελια 23 ετων,φοιτητρια,φανηκε να το πιστεψε το ολο πακετο απο τα οσα ελεγε δειχνονταςοτι τν ηθελε τν θεση....(σ'αυτα βασιζονται!!!!)εγω τ απαντουσα σχεδον μονολεκτικα,ειδικα στν ερωτηση π τν ειδε στο internet ο φιλος πες μ 2 θετικα κ 2 αρνητικα του χαρακτηρα σ,τ ειπα θα στα χρωσταω...!οποτε γυρναει στν κοπελιτσα με ενδθαφερεις,ξεκιναμε αυριο 9 παρα δεκα εκπαιδευση,σας ευχαριστω πολυ!δοξα τω θεω τα καταφερα κτλ,τν αφηνει να φυγει,ερχεται σε μενα μετα απο το ολο πανηγυρι κ τι μ λεει;;;με ενδιαφερεις!!!χαμογελαω τν αφηνω να πει να ρωτησει 2 αλλες μαλακιες κ τ λεω αν ειναι εμισθη η θεση γτ για το οικονομικο-συνθηκες κτλ δν μιλησαμε.Αυτα τα τεχνικα αυριο στν εκπαιδευση,οχι λεγε τωρα,μ το ειπε οτι ειναι με βαση στοχους κτλ τ λεω οκ δν με ενδιαφερει κτ τετοιο γτ ξερω ακριβως τι παιζει...οποτε κατεληξε το θεμα οτι θες ενα βασικο π ειναι 500 ευρω κ εδω μπορεις να βγαλεις ευκολα 1000!!!!!!κ επιπλεον αν κανεις,επειδη το βλεπω,το εχεις 3-4 αιτησεις θα σ δωσω 450 απο τν πρωτο μηνα κ μετα θα περνεις χιλιαρικα....!!!αυτα,συγνωμη αν κουρασα,μακαρι να βοηθησα καποιον!μακρια απο τετοιες μλκιες!απορω πως συντηρουνται τετοιου ειδους μαγαζια!!ΠΑΙΔΙΑ  Μ Α Κ Ρ Ι Α ! ! !

από Δημήτρης 21/03/2018 2:21 μμ.


Καλησπερα!

S37 στην Βουλιαγμενης 161 και Κωστη Παλαμα 2 στον 4ο οροφο!
Εκανα αιτηση για θεση Junior Marketing Assistant μιας και εχω 2 πτυχια στο Marketing και δεν εχω καταφερει να ασχοληθω με τον τομεα ακομη, για αυτο διαλεξα να ειναι Junior η θεση! Ειχα διαβασει απο εδω, εγραφε ενας κυριος, οτι στην εν λογω εταιρεια δεν υπαρχουν ενσημα και ειναι απο πορτα σε πορτα πωλησεις και πληρωνεσαι με ποσοστα! Επειδη λοιπον ηταν μονο ενας ανθρωπος που εγραψε για αυτη την εταιρεια ειπα να παω για να κρινω μονος μου! Οταν μπηκα μεσα, ηταν 3 ατομα και περιμεναν. Με υποδεχτηκε η γραμματεας. Η γραμματεας ρωτουσε πραγματα τους υποψηφιους για να αισθανθουν ανετα..Ρωταει μια κοπελα που ηταν εκει: εσεις πως ηρθατε μας βρηκατε ευκολα? λεει η κοπελα ηρθα με μετρο γιατι δεν ηθελα να μπλεξω.. Υπαρχει μια αναμονη καποιων δευτερολεπτων και απανταει η γραμματεας, η οποια εγραφε κατι στο pc...Και? βρηκατε να παρκαρατε ευκολα? Δεν ειχε ακουσει τιποτα η γραμαμτεας απλα εκανε κλισε ερωτησεις, για να τις κανει, γιατι αυτο της ειπαν! Ερχεται η σειρα μου για συνεντευξη και μπαινω σε ενα γραφειο οπου με υποδεχεται ενας τυπος! Του λεω τα του βιογραφικου μου και μου λεει συνοπτικα, οτι η δουλεια ειναι να πηγαινεις σε πελατες σε σπιτια να πουλας το προιον..(κανω copy paste τι εγραφε η αγγελια που εκανα αιτηση κατω κατω...) ''Η θέση ΔΕΝ αφορά τηλεφωνικές Πωλήσεις ή Πωλήσεις σε σπίτια.'' Του λεω η θεση που εκανα αιτηση ειναι για junior marketing assistant ενω εσεις ζητατε promoter. Μου λεει ξεκινας ετσι κ καποια στιγμη θα φτασεις και εκει! Του εξηγω ναι αλλα η θεση που ζητατε δεν ειναι αυτο που γραφεται στην αγγελια...Μου λεει δεν εχεις προυπηρεσια στον τομεα, του λεω φυσικα και το ξερω για αυτο και εκανα αιτηση για junior θεση, για να αποκτησω. Σιωπη! Του λεω θελετε να μου πειτε και για το οικονομικο? Μου λεει ειναι 3 συνεντευξεις συνολο αν περασεις αυτη, θα πας στην επομενη που θα δεις την δουλεια και αν σε διαλεξουμε στην τριτη συνεντευξη θα σου πω για το οικονομικο...Του εξηγω οτι εσεις μαθατε αυτα που θελετε για τον υποψηφιο εργαζομενο σας, αλλα πρεπει να μαθει και ο υποψηφιος εργαζομενος σας αν οντως τον καλυπτει αυτη η θεση...Αν πχ μου πειτε οτι δουλευετε με ποσοστα, εγω δεν ενδιαφερομαι γιατι εχω υποχρεωσεις και ψαχνω σταθερο μισθο, οποτε δεν θα χρειαστει να ερθω στις αλλες 2 συνεντευξεις.. Μου λεει μην σε νοιαζει ο μισθος ειναι πολυυυ καλος....!
Εκατσα και εγραψα ολο αυτο το κειμενο για να το διαβασει καποιος και να βγαλει τα συμπερασματα του, πριν παει και για το αν θελει τελικα να παει σε συνεντευξη σε αυτη την εταιρεια! Γραφουν στις αγγελιες τους βαρυγδουπες λεξεις και ζητανε οτι να ναι τελικα... Οταν του ξανα ειπα οτι αυτο που  προσφερετε δεν ειναι junior marketing assistant μου ειπε αστο καλυτερα το τι ειναι...και του απαντησα οτι οσο ειναι αυτο που περιγραφει θεση junior marketing assistant αλλο τοσο ειναι κ αυτος επαγγελματιας.. Λυπαμαι που δεν τον εβρισα, αλλα σιχαθηκα τοσο πολυ αυτη την καταντια που ουτε μου βγηκε!

από alpha 22/03/2018 3:52 μμ.


Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι στις περισσότερες τέτοιου τύπου εταιρείες. Αν ασχοληθείς με το kariera θα δεις οτι πολλές διαφορετικές εταιρείες χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια φόρμουλα αγγελίας με 3 διαφορετικές θέσεις, μία εκ των οποίων οι πωλήσεις και όταν πας εκεί σου λένε για πωλήσεις και ποσοστά και στο μέλλον βλέέέπουμε. Γενικά, για όσους/ες δεν είναι πληροφορικάριοι/διδακτορικοί σε πανεπιστήμια/συριζοβυζματίες/φίλοι της εθελοντικής αμμισθί εργασίας τα πράγματα είναι φουλ σκατένια. Ειδικά για όσους/ες από εμάς κωλοβαρούσαμε μέχρι μια ηλικία βγαζοντάς την όπως όπως τα πράγματα είναι δύσκολα έχεις ή δεν έχεις πτυχία. Οι κάτω των 25 μεγαλωμένοι μέσα σε πιο σκληρή κρίση την είδαν αλλιώς, δουλεύαν από πάντα και τους φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό.

από νικος 01/04/2018 3:10 πμ.


και η we marketing athens/patra ειναι απατη?

από mak 23/05/2018 1:51 μμ.


Ξέρει κανείς αν η West AE είναι και αυτή απάτη με door to door πωλήσεις?

από Mike 22/08/2018 11:20 πμ.


Παιδιά καλημέρα. Με σώσατε με τα σχόλια γιατι έχω και εγω συνέντευξη στην ΑtoZ ADVERTIZING. Μάλιστα στη διεύθυνση μου είπαν οτι είναι Λασκαράτου 5, Άνω Πατήσσια. Μπαίνοντας στο google maps, πάτησα την οδό και σε εκείνο τον αριθμό μου εβγαζε όσες εταιρείες στεγάζονται ανάμεσα τους την Progressive και πουθενά η AtoZ ADVERTIZING. Ανοίγω το site τους και βλέπω όλες αυτες τις φανφάρες. Απο εκεί υποψιαστηκα οτι κατι δεν πάει καλά. Και μετά μπήκα εδώ να το ψάξω. Στην ουσία δηλαδή η AtoZ Advertizing είναι ίδια με την Progressive?

από aggeliki 29/08/2018 5:24 μμ.


Παίδες, και η We Marketing είναι ίδια απάτη με τις υπόλοιπες. Να την ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!!!!

από ehodipola 07/10/2018 2:58 πμ.


Δυστυχώς το λέω δυστυχώς έχοντας συμπληρώσει 4 χρόνια διάφορης προυπηρεσίας πλέον, με 5+1+2 χρόνια σπουδές σε αει και μάστερ καθαρά σε εφαρμοσμένο τεχνολογικό κομμάτι για να μη λέμε ότι είμαι άλλος ένας φιλόλογος η διεθνολόγος που ονειρεύεται κρεπάλη, βλέπω με τεράστια λύπη όσα γίνονται στο εργασιακό κομμάτι. Και δυστυχώς υπάρχει μία ταξικότητα. Δηλαδή τσιμεντότουβλα και μπετά που μπήκαν στο δημόσιο με σιχαμένους τρόπους για να λουφάρουν εις βάρος των άλλων, άχρηστοι που μπήκαν σε πόστα πολυεθνικών χωρίς πτυχία και γνώσεις επειδή τους ήθελε ο θείος,μπαμπάς,μαμά και τα γνωστά. Στα 29 μου πλέον έχω κατασταλλάξει πως πολλοί μπορούν να βοηθήσουν κανείς δε θέλει από κακία και φθόνο.

Θα δώσω τις εξής συμβουλές σε όσους δε θέλουν να ζούν εις βάρος του συνανθρώπου τους ότι χρώμα και να έχει όσο χαζός η ανάπηρος και αδύναμος είναι.

1)Να αγαπάς τη δουλειά, να ξυπνάς και να προσπαθείς να δουλέψεις για τη κοινωνία αυτή που άτομα όπως ο Ένγκελς ονειρεύτηκαν με όσες ιδιαιτερότητες έχει η κουλτούρα του καθενός. Μόνο με σκληρή και 10 και 11 και 12 ώρες δουλειά θα φτιάξουμε και θα παράγουμε αγαθά και μελλοντικά μια πιο άνετη ζωή.

Γιατί να το λέω αυτό. Έχω πάει και πωλήσεις 3 φορές, 2 έφυγα γιατί μου ζήτησαν ανέντιμα πράγματα και ήταν ξεκάθαρα απάτη της απάτης. Την άλλη δεν άντεξα να μου λένε 'άντε γαμήσου' (οι μισοί), να με λυπούνται (το 10% περίπου), να μου το κλείνουν στα 2 δεύτερα και να με ειρωνεύονται. Τη παράγεις εκεί...... τίποτα. Όχι απλά δεν παράγεις πλούτο αλλά προσπαθείς να εξαπατήσεις ανθρώπους να αγοράσουν χειρότερα προιόντα, χειρότερα συμβόλαια, χειρότερα πακέτα. Αφήστε τι έχω δεί. Σιχαμάρα. Βλέπω όλα αυτά τα νεαρά άτομα αλλά και μεγάλους οικογενειάρχες 45,50,55. Απλά πλέον μου έρχεται να κλαίω οικτρά οδύρομαι που τους βλέπω να ξεφτυλίζονται έτσι να υποφέρουν να πάνε χαμένοι να προσπαθούν κάθε μέρα να κάνουν μη εφικτά πράγματα για ένα πιάτο φαί. Είμαι πολύ οργισμένος γιαυτούς τους ανθρώπους. Επίσης έχετε σκεφθεί και κάτι ακόμη. Πάρε ασφάλειες, τους βρίσκεις 1-2-3-4 συμβόλαια υποτίθεται σε δοκιμαστική περίοδο γιατί όπως θα σου πουν και στη συνέντευξη θα κρίνουν αυτοί αν είσαι άξιος και ικανός (αρχίδια.....). Χωρίς ασφάλεια, δοκιμαστικά. Ρε φίλε όμως αν τσιμπήσουν 50 απελπισμένοι η εξαπατημένοι και δώσουν από 50,100,200 συμβόλαια συγγενών,γνωστών,κτλ αυτά δε μένουν στην κάθε Εθνική Ασφαλιστική, Μινετα, Αλιαντζ, και λοιπούς. Άρα τους έδωσαν μάνι μάνι 50Χ300 ευρώ τουλάχιστον ένα ποσό 15 χιλιάρικα. Αυτοί τώρα όπως ξέρετε στις πωλήσεις πάνε δίκτυο. Ένας παλιός κουφάλας πάει και σου ζητάει 10,20,30,40 ονόματα. Το υποψήφιο πελατολόγιο γίνεται από 50 σε 50Χ10 μετά σε 50Χ10Χ10 και βάλε. Ο μαλάκας ο καλοθελητής που έδωσε στην εταιρία απατεώνων το ασφαλιστήριο παίρνει ένα ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ και μηδέν ευρώ στη τσέπη. Άμα λέω ψέματα πέστε μου. Έχω πάει στη ζωή μου σε πάρα πολλές συνεντεύξεις από πείρα καταλάβαινα από ένα σημείο και μετά το ψεύτη. Όλοι τις ίδιες παπαριές θα βγάλεις λεφτά, θα κάνεις, μαλακίες. Δε θα βγάλεις, αλλιώς όλοι εκεί θα ήμασταν. Έβγαζες πριν 30-40 χρόνια. Τώρα τέλος εδώ και πολύ καιρό.

Από ένα σημείο και μετά για διασκέδαση και για να οξύνω το μυαλό μου παρά το γεγονός ότι είχα εργασία πήγαινα σε τέτοιες απατεωνοαγγελίες για συνέντευξη. Έναν το γλέντησα, άλλον τον ανάγκασα να βγάλει απίστευτη κακία. Προσπαθούσε να πείσει ότι φτιάχνει hr managers. Ξεκινώντας λέει 28 εβδομάδες με προμοσιον (τις γνωστές πίπες που πας σε εκδηλώσεις, γκαλά, σουπερμάρκετ, εκθέσεις μπάστακας 12 ώρες να φωνάζεις με γατίσια φωνούλα και το χαμόγελο στα χείλη αν θέλουν να περάσουν να δουν τι καινούρια πουτσομαλακία που έβγαλε ο τάδε τηλεφραντσάιζερ της πούτσας). Τον ρώτησα αν όντως έχει πεπερασμένο χρόνο για να πας hr manager στην εταιρία. Απάντησε πως ξέρεις και δε το καταλαβαίνεις, και δεν είναι έτσι, και αν το θες ,και γενικά τον ενόχλησε που κατάλαβα τη κομπίνα. Μετά του λέω πόσοι πάνε το χρόνο hr manager, καθώς ο ίδιος μου έλεγε για τμήματα 40-50 το μήνα εκπαιδευόμενων μόνο Αθήνα. Φυσικά και μαλάκας να είσαι ξέρεις πως ούτε η BP δεν έχει 2 και 3 χιλιάδες hr manager να ταίζει και να απασχολεί. Εκεί με σούταρε και μου μίλησε σκατένια αποδεικνύοντας την ενόχληση γιατί τολμώ και δεν είμαι ένα ακόμη 20χρονο χαζό να το εκμεταλλευτεί.

2)Χειρωνακτικές εργασίες, άμα πας να φυλάς πρόβατα σε τυροπώλη η τσοπάνη, άμα πας αγρότης στην επαρχία και μάστορας. Κάντο. Τώρα. Είναι η πιο καλή,τίμια,αξιοπρεπής εργασία που έχει απομείνει στην Ελλάδα. Και ξέρεις αισθάνεσαι ότι παράγεις, δημιουργείς, συμβάλεις, έχεις αξία, είσαι ο κρίκος ζωής στη κοινωνία. Όσοι είστε ανήλικοι, όσοι είσθε φοιτητές και αφού τελειώσετε με όλα όπως μαστερ, διδακτορικά, φανταριλίκι που τα δικαιούστε.

Μη μπείτε στο τριπάκι πως υπάρχει έρευνα εδώ. Δε θα σας βάλουν σε μία αίθουσα με καλό φωτισμό και κλιματισμό να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε τη νέα μηχανή που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή του ανθρώπου. Εδώ στην Ελλάδα ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ. Ακόμα και να κάτσεις να τους γράψεις 12 ώρες java τη μέρα και ο Γερμανός 4 ώρες. Ο Γερμανός θα απολαύσει στη χώρα του τέτοια απασχόληση. Στην Ελλάδα ξέχνα το. Αυτό όμως μη σας αποθαρρύνει από γνώση, σπουδάστε και διαβάστε γιατί σας κάνει μάγκες στη ζωή. Όμως η κοινωνία είναι έργο, δηλαδή καθήκον, δηλαδή παράγω άρα μη περιμένετε να μαθαίνεται κάθε μέρα χίλια πράγματα. Μάθετε να δημιουργείτε, για το δικό σας καλό πρώτα και μετά του συνανθρώπου. Οι σκατοεταιρίες πωλήσεων, ασφαλίσεων, μεσιτικών, διαφημιστών, πλασιέ, τηλεπωλήσεων ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, δεν είναι εργασία η απάτη στα χρόνια του b2b. Είναι βλακεία γιατί ο κόσμος όλο και πιο πολύ μαθαίνει μέσω ιντερνετ και πληροφορίας και δε θα πιστεύσει την κάθε απάτη για συμβόλαιο διετίας. Άμα υπάρχει κέρδος πάει από στόμα σε στόμα, σε μικρό χρόνο σου έρχονται δε τους ζητάς με επιθετικές πωλήσεις και εξαπάτηση.Αυτή η βλακεία που σε εξαναγκάζει να γίνεις καρνάβαλος,ψεύτης,απατεώνας,υποκριτής,ξευτιλισμένος για 100 ευρώ το μήνα και αν, δεν είναι Μαρκετιγνκ. Δόξα το θεό, θα απαγορευθούν σιγά σιγά οι τηλεπωλήσεις όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες και θα σταματήσει αυτή η εργασιακή εκμετάλλευση. Τέλος είναι ευτύχημα το ιντερνετ γιατί με τη κυριαρχία την επόμενη δεκεατία του ecommerce και των ηλεκτρονικών συναλλαγών κανείς δε θα ενδιαφέρεται ως ιδιώτης να πάρει από πωλήσεις f2f,πλασιέ,τηλεπωλήσεις και ότι άλλο αισχρό. Αυτό είναι θετικό γιατί τότε θα αναγκάσει με πίεση το κράτος να δεί το πρόβλημα της ανεργίας και όχι να λέμε πίπες πως υπάρχουν δουλειές γιατί ο πωλητής πλασιέ και ο ασφαλιστής και ο μεσίτης ΔΕΝ είναι δουλειά είναι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του απελπισμένου άνεργου.

Χίλιες φορές να σκάβω, χίλιες φορές να μαζεύω ντομάτες, χίλιες φορές να σκουπίζω παρκέ και γραφεία, χίλιες φορές να κάνω λαντζέρης, να συσκευάζω σε εργοστάσιο παρά να δώσω λόγο ύπαρξης συνέχειας σε αυτή την ανθρώπινη απαξίωση. Χίλιες φορές να κουβαλάς παλέτες σε μάρκετ και να πλένεις χαλιά και να ράβεις παρά να κάθεσαι σε μια καρέκλα.4 ώρες μου είπαν και εμένα, μετά μου είπαν για έξι, και μετά μου έδωσαν να υπογράψω για 8 για 48 ώρες και περιττό να αναφέρω πως θα έπαιρνα χρήματα αν έκλεινα ένα αριθμό πωλήσεων άνω του χ αριθμού, αν  φυσικά δε στο κλέβανε που ξερετε ότι γίνεται αυτό και αν φυσικά κλείσεις 2μηνο και 3μηνο, δεδομένου βέβαια ότι ο μέσος προσληφθείς εκεί μένει 1 μήνα. Στην πώληση το δε μπόνους μου είπαν ότι είναι 4 φορές μικροτερο από τη πρώτη μέρα δουλειάς. Επίσης υπάρχει πάντα ένας καθυστερημένος leader που σου ζαλίζει τον πούτσο κάθε 1 λεπτό μαζί με τον προιστάμενο ("μανατζερ"). Βέβαια οι μαλάκες αν δε σου φώναζαν πιο πολύ θα απέδιδες.

Χωράφι, τσάπα και στάχυα.

Ctg

από @eleos 06/12/2018 2 μμ.


Γειά σας παιδιά, 

Εγώ είχα στείλει βιογραφικό στην ctg στη Θεσσαλονίκη.Η αγγελία έγραφε ότι ήθελε άτομα για καμπάνιες σε μκο, καμία σχέση για μάρκετινγκ κ επειδή σχετιζομαι με ανθρωπιστικες σπουδές το σκέφτηκα μήπως και τύχαινε κάτι εργασιακό. Βέβαια μετά το τηλεφώνημα για συνέντευξη, η κοπέλα μου είπε ότι είναι εταιρία μάρκετινγκ και  κοιταξα το σαιτ τους στο ίντερνετ. Αποφάσισα να μην εμφανιστώ καν στη συνέντευξη την επόμενη μέρα, αφού χάσιμο χρόνου θα ήταν έτσι κ αλλιώς. Αλλά το χειρότερο; Έρχονται στα σπίτια μας και παρουσίαζουν ότι συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και ζητάνε να τους δώσουμε στοιχεία για να δουλέψουμε μαζί τους, η να τους χρηματοδοτησουμε.. Προσοχή! 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License