Aθήνα: Συγκέντρωση στις Φυλακές Κορυδαλλου 31.12.2013

Πρωτοχρονιατικη Συγκέντρωση στις Φυλακές Κορυδαλλου Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, 23:30 Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω απ’ τις φυλακές!

post image

Παραμονή Πρωτοχρονιάς έξω απ’ τις φυλακές!
Παντού, απ’ τα κέντρα απέλασης ως τα ποινικά κολαστήρια!

Οι διαδηλώσεις θορύβου μπροστά σε φυλακές αποτελούν αδιάλειπτη παράδοση κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου· είναι ένας τρόπος να θυμόμαστε τους αιχμαλώτους του κράτους, να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους ανθρώπους.

Θα πραγματώσουμε και φέτος τις διαμαρτυρίες μας είτε έξω από φυλακές είτε μπροστά σε κέντρα μεταγωγών –όπου οι κρατούμενοι απειλούνται με απέλαση επειδή έχουν πλαστά έγγραφα ή δε διαθέτουν καν χαρτιά– γιατί θέλουμε να έρθουμε κοντά μεταξύ μας ώστε να σπάσουμε τη μοναξιά και την απομόνωση.

Αυτό το σύστημα φυλακών δεν είναι αναμορφώσιμο γιατί είναι λάθος απ’ τα θεμέλιά του, εδώ και παντού. Δε διαμορφώνει καλύτερους ανθρώπους ούτε συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών αντιθέσεων. Η κυρίαρχη συμπαράθεσή μας, η οποία βασίζεται στο σκεπτικό της αντιπαλότητας και στην αδικία, χώνει ανθρώπους σε κελιά ή τους απελαύνει αφενός για ν’ απαλλαγεί απ’ οτιδήποτε κρίνει ως προβληματικό κι αφετέρου για να εκφοβίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους κι όσες αναζητούν τη λευτεριά απεγνωσμένα.

Είτε φυλακίζονται άνθρωποι επειδή πιθανώς λήστεψαν ή κατέστρεψαν κάποια περιουσία, ή ακόμα κι επειδή απέφυγαν τα ναύλα, είτε σαπίζουν άνθρωποι σε κρατητήρια επειδή εγκατέλειψαν τη χώρα προέλευσής τους λόγω έλλειψης προοπτικής ή από φόβο δίωξής τους – όλο αυτό το πράγμα έγκειται σ’ ένα και μόνο γεγονός: την ύπαρξη κυρίαρχων κανόνων που καθορίζουν τι ’ναι λάθος και τι ’ναι σωστό, τι πρέπει να προστατεύεται και τι πρέπει να ποινικοποιείται. Μιλάμε για νόμους και διατάξεις που αποφασίζονται από μερικές μόνο κεφαλές, στις οποίες υποχρεώνονται άλλοι να σκύβουν το κεφάλι. Πρέπει να τα σπάσουμε με αυτήν τη λογική της ποινικοποίησης και του συνακόλουθου εγκλεισμού. Γι’ αυτόν το λόγο, προτάσσουμε πως η κατάργηση κάθε εξαναγκαστικού θεσμού μπορεί να συμβεί μονάχα μέσα από μια διαδικασία που θ’ ανατρέψει το πραγματικό υπάρχον στην ολότητά του, προκειμένου να καταστεί εφικτός ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ανεξάρτητα απ’ το πού βρίσκεστε, συγκεντρωθείτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπροστά από φυλακές, κάντε θόρυβο και κατεβείτε στους δρόμους για να εκφράσετε την ιδέα ενός κόσμου απαλλαγμένου από κάθε κυριαρχία και εξαναγκασμό. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας και την αλληλοβοήθεια για να γκρεμίσουμε συθέμελα όλα αυτά τα τείχη.
Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς τείχη και χωρίς σύνορα.
Θ’ αγωνιστούμε μαζί: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ’ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΕΥΤΕΡΟΙ.


Αναρχικές και αυτόνομες ατομικότητες και ομάδες

Aθήνα: Συγκέντρωση στις Φυλακές 31.12.2013

Πρωτοχρονιατικη Συγκέντρωση στις Φυλακές Κορυδαλλου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, 23:30

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License